ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αιθέρας ένας ζωντανός οργανισμός, ποιος είναι άραγε ο πυρήνας του (η καρδιά του); - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Αιθέρας ένας ζωντανός οργανισμός, ποιος είναι άραγε ο πυρήνας του (η καρδιά του); - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
17/10/2013, 00:56:43
quote:

quote:

ΜΥΘΗΡΑ:
πχ μια δεσμη λεηζερ μπορει να τον διεγειρει

ΛΑΘΟΣ
Οι ακτινοβολίες χωρίζονται σε ιονίζουσες και μη ιονίζουσες. Το laser είναι μη ιονίζουσα ακτινοβολία:

" visible light (including laser light), infrared, microwaves and radio waves are considered non-ionizing radiation"
(http://en.wikipedia.org/wiki/Ionizing_radiation)

Edited by - ΚΑΠΝΙΩΝ on 16/10/2013 23:54:42

Λάθος?
Δηλαδή μας λες, ότι ένα θερμικό λεϊζερ, ή ενα λέϊζερ υψηλής ενέργειας, δεν διεγείρει την ατμόσφαιρα?
Δεν την ιονίζει?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 17/10/2013 00:57:31

ΚΑΠΝΙΩΝΝέο Μέλος
17/10/2013, 00:59:26
Yes, το 'πιασες.

17/10/2013, 01:01:29
Οτι πείς!
Δεν το ήξερα.Ποτέ δεν είναι αργά να μαθαίνεις νέα πράγματα!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

17/10/2013, 01:03:44
ΚΑΠΝΙΩΝ υπάρχει πλάσμα στην ατμόσφαιρα?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ΚΑΠΝΙΩΝΝέο Μέλος
17/10/2013, 01:07:58
Δεν είναι ότι πω εγώ. Οι κινέζοι ήταν οι τελευταίοι που το προσπάθησαν στην Ολυμπιάδα "with mixed results". Αυτός είναι ένας ο επιστημονικός όρος για να πεις μάπα το καρπούζι.

17/10/2013, 01:09:37
quote:

Δεν είναι ότι πω εγώ. Οι κινέζοι ήταν οι τελευταίοι που το προσπάθησαν στην Ολυμπιάδα "with mixed results". Αυτός είναι ένας ο επιστημονικός όρος για να πεις μάπα το καρπούζι.

Δεν καταλαβαίνω τον παραλληλισμό με τους Κινέζους.
Το λέϊζερ τι ακτινοβολία εκπέμπει?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ΚΑΠΝΙΩΝΝέο Μέλος
17/10/2013, 01:11:59
Δεν είδα την ερώτηση σου, συγνώμη. Ναι, υπάρχει (Plasmasphere) αλλά πολύ ψηλά, πάνω από την ιονόσφαιρα. Καμμιά σχέση με σύννεφα βροχής.

Οι κινέζοι προσπάθησαν στην τελευταία Ολυμπιάδα του Πεκίνου να ελεγξουν τον καιρό με όλα τα μέσα. Τα laser απέτυχαν. Το laser είναι συνήθως απλό φως. Υπάρχει βέβαια και υπέρυθρο.

Edited by - ΚΑΠΝΙΩΝ on 17/10/2013 01:15:19

17/10/2013, 01:14:03
quote:

Δεν είδα την ερώτηση σου, συγνώμη. Ναι, υπάρχει (Plasmasphere) αλλά πολύ ψηλά, πάνω από την ιονόσφαιρα. Καμμιά σχέση με σύννεφα βροχής.

Οταν ακτινοβοληθεί με λέϊζερ, δεν διεγείρεται?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ΚΑΠΝΙΩΝΝέο Μέλος
17/10/2013, 01:19:23
quote:

Οταν ακτινοβοληθεί με λέϊζερ, δεν διεγείρεται?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Σου εξήγησα ότι βρίσκεται πάρα πολύ ψηλά για να επηρεάζει τα cumulus ή τα stratocumulus.

17/10/2013, 01:23:29
Η ερώτησή μου αφορά στο άν διεγείρεται το πλάσμα και όχι σε ποιά θέση είναι.

Και η προηγούμενη ερώτησή μου ήταν, τι ακτινοβολία εκπέμπει ένα λέΙζερ.

Μπορώ να έχω απαντήσεις?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

17/10/2013, 01:30:42
Αργείς.
Ψάχνεις στο διαδίκτυο?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ΚΑΠΝΙΩΝΝέο Μέλος
17/10/2013, 01:32:45
Απαντήσεις:

a) Το -αραιό- πλάσμα που περιβάλει τη γη διεγείρεται από ιονίζουσες ακτινοβολίες. Το laser δεν είναι τέτοια. Ο ήλιος όμως το διεγείρει. Δες π.χ εδώ: http://plasmasphere.nasa.gov/

b) To laser δεν εκπέμπει κάποιο συγκεκριμένο είδος ακτινοβολίας. Μπορεί να είναι ορατό ή υπέρυθρο και στα εργαστήρια φτιάχνεται και laser μικροκυμάτων. Τα σύγχρονα laser για να καταλάβεις, σαν αυτό που έχει το dvd σου, είναι απλά ένα πολύ καλό led.
Το laser δεν είναι είδος ακτινοβολίας, αλλά ΜΕΘΟΔΟΣ ενίσχυσης του φωτός με εξαναγκασμένο συγχρονισμό της ταλάντωσης. (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) Δηλαδή σαν να χτυπάμε την ίδια στιγμή τον τοίχο και όχι ο καθένας χώρια και ακανόνιστα. Γκέκε;

ΚΑΠΝΙΩΝΝέο Μέλος
17/10/2013, 01:34:01
Ναι ψάχνω αλλά για σένα, όχι για μένα. Έψαχνα για να πάρω το δίπλωμα στον τοίχο μου

17/10/2013, 01:36:08
Εξαρτάται απο που αγοράζεις το λέϊζερ.
Αν το πάρεις απο Πακιστανό και ψάχνεις οδηγίες χρήσης στη βικιπαίδεια, τότε δεν ιονίζει.

Αν όμως χρησιμοποιήσεις ένα λέϊζερ ελευθέρων ηλεκτρονίων, τότε θα δείς πανηγύρια στην ατμόσφαιρα!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ΚΑΠΝΙΩΝΝέο Μέλος
17/10/2013, 01:41:08
Όταν πήρα εγώ το δίπλωμα μου το μοναδικό laser που υπήρχε ήταν το Νέον-Αργόν μέ το γυάλινο σωλήνα γύρω από το ρουμπίνι. Οι πακιστανοί ήταν στη χώρα τους και το internet το έλεγαν BBS. Σε παρακαλώ το πνεύμα σου περί πακιστανών και wiki αλλού.

17/10/2013, 01:44:17
Από το Science Daily:

Ionization of atoms by strong laser fields plays an important role in today´s ultrafast laser laboratories. It is at the basis of important techniques such as high-harmonic generation, which allows the generation of attosecond (1 as = 10-18 s) laser pulses, and furthermore allows the development of tomographic methods that make it possible to observe ultrafast electronic and atomic movements on the attosecond to few femtosecond (1 fs = 10-15 s) timescale. Theoretical methods for describing strong laser field ionization were already developed a few decades ago.

αλλά αυτοί πιο πάνω είναι ...γαλατάδες.
Οι Πακιστανοί τους έχουν πάρει όλη την αγορά...δεν πουλάνε λέμε.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

17/10/2013, 01:47:34
quote:

Όταν πήρα εγώ το δίπλωμα μου το μοναδικό laser που υπήρχε ήταν το Νέον-Αργόν μέ το γυάλινο σωλήνα γύρω από το ρουμπίνι. Οι πακιστανοί ήταν στη χώρα τους και το internet το έλεγαν BBS. Σε παρακαλώ το πνεύμα σου περί πακιστανών και wiki αλλού.

Για πότε μιλάς?
Πριν το 1960?
Επειδή μετά 1960 το λέϊζερ ήταν He-Ne και όχι Νέον-Αργό.

Δεν μπορώ φίλε ΚΑΠΝΙΩΝ, να μην αστειευθώ όταν διαβάζω...αστάθειες!!!

Το λέϊζερ μπορεί να ιονίσει την ατμόσφαιρα!!!

Θα σε παρακαλούσα να ρίξεις μια ματιά στο Excimer Laser, το οποίο εκπέμπει UV ακτινοβολία.Και φυσικά διεγείρει την ατμόσφαιρα καθώς και κάθε ύλη με την οποία έρχεται σε επαφή.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ΚΑΠΝΙΩΝΝέο Μέλος
17/10/2013, 01:52:51
Δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις αλλά δεν πειράζει
Μιλάει για τη διαδικασία κατά την οποία το ηλεκτρόνιο μεταπίπτει σε ανώτερη στοιβάδα του Bohr , και κατά την επαναφορά του εκπέμπει πίσω την ενέργειά του με τη μορφή φωτός. Περιγράφει δηλαδή πως λειτουργεί το ΚΑΘΕ laser. Ναι ακόμη κι αυτό που πουλάει ο φίλος σου Πακιστανός που αναφέρεις συνέχεις και που είναι παρεπιπτόντως είναι laser ημιαγωγού. A, και κάτι ακόμη... laser ελευθέρων ηλεκτρονίων είναι ακόμη σε πολύ πειραματικό στάδιο, δεν έχουν δοθεί στην έρευνα ή την αγορά, αλλά φαίνεται ότι εσύ τα έχεις ήδη χειριστεί και μελετήσει.......

17/10/2013, 02:00:32
Είπαμε ότι πείς!!!

Δεν θα κάνουμε κόντρες, καινούργιος μάλιστα στο φόρουμ.

Και καλώς ήλθες στην παρέα μας.

Αλλά το λέϊζερ, ιονίζει την ατμόσφαιρα.-

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ΚΑΠΝΙΩΝΝέο Μέλος
17/10/2013, 02:06:53
Εντάξει γιατρέ μου, ότι πω.
Όταν αποφασίσεις όμως κι εσύ πες μου ποιο διεγείρει γιατί μια μου λες την ατμόσφαιρα και μια την πλασμόσφαιρα. Το ανώτερο ύψος πού φθάνουν τα σύννεφα είναι 6500 πόδια δηλαδή ούτε 2,5 χιλιόμετρα (σπάνια μέχρι τα 13000 πόδια). Η Πλασμόσφαιρα είναι στα 90 χιλιόμετρα δηλαδή 300.000 πόδια.
Ξεμπέρδεψε τα λοιπόν και τα λέμε.
καλώς σας (ξανα)βρήκα