ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

filosofos34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
filosofos3Μέλος
31/12/2005, 13:43:26
Σε προσωπική επικοινωνία που είχα με την Αμαλία και θέλοντας να διευκρινιστούν κάποια ζητήματα έθεσα κάποια ερωτήματα σχετικά με το εσωτέρικα τα οποία επειδή δέχτηκε να απαντηθούν δημόσια σε σχετικό θέμα , τα καταθέτω εδώ ξεκινώντας από τα κυριότερα αυτή τη φορά. Αν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά θα ακολουθήσουν και μερικά ακόμη. Ζήτησα να τεθούν σε ομώνυμα θέματα σε κάθε κατηγορία ώστε να γίνουν ορατά και να αναγνωστούν από όσο το δυνατό περισσότερο αριθμό επισκεπτών και γιαυτό ανοίγω σε κάθε κατηγορία το ιδιο θέμα με τα ίδια ερωτήματα. Εύχομαι σε όλους μια καλή χρονιά και στο εσωτέρικα να αναβαθμιστεί σε χώρο διάδοσης αληθινής εσωτερικής γνώσης και ειλικρινούς επικοινωνίας μεταξύ όλων των ασχολούμενων με τον εσωτερισμό στην Ελλάδα.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

1)Ποιοι είναι οι αρχικοί εμπνευστές, ποιοί το χρηματοδοτούν και ποιοί είναι οι υπεύθυνοι κατά το νόμο για to esoterica;

2)Γιατί η συμπεριφορά σας, των διαχειριστών, είναι ανισοβαρούς αυστηρότητας σε μερικά μέλη, όπως πχ το Σβάμπε , ενώ πολύ αυστηρότερη σε άλλα;;;
Το μέλος Schwabe σημειωτέον , δε διστάζει να προσβάλλει με κάθε ευκαιρία τη χριστιανική θρησκεία και γενικότερα κάθε θρησκεία , αδιαφορώντας για όποιες αποδείξεις και αν του παρατεθούν, που να διαψεύδουν τα επιχειρήματά του.Και χωρίς να καταθέτει καμμιά δική του από πρωτότυπες πηγές ή μη στρατευμένες επιστημονικές εργασίες εγνωσμένου κύρους. Το ίδιο κάνουν και κάποια άλλα μέλη συστηματικά, χωρίς ποτέ να σας συγκινήσει κάτι τέτοιο και να τους θέσετε όρια στον τρόπο που εκφράζονται. Αν δεν είστε πιστοί καμμιάς θρησκείας τουλάχιστον σαν άνθρωποι με δίκαιη κρίση θεωρείτε ότι θα έπρεπε να αφήνετε να διαδίδεται μια τέτοια τάση αισχροποίησης των συζητήσεων και καθυβρισμού όλων των θρησκειών και των ιερών προσώπων;

3)Κατ' αρχήν πως γνωρίζετε ότι μερικοί λογαριασμοί είναι πολλαπλοί αφού αυτόι είναι αδύνατο υπό φυσιολογικές και νόμιμες συνθήκες ;
Γιατί αφήνετε να υπάρχουν πολλαπλοί λογαριασμοί για ένα πρόσωπο και μόνο εκ των υστέρων έρχεστε να διορθώσετε τη ζημιά όταν αυτός παρεκτραπεί τελείως και να διαγράψετε κάποιους από τους πολλαπλους ενώ θα μπορούσατε να το κάνετε εξ αρχής;;

4)Γιατί δημοσιεύσατε την πρόσκληση για βοήθεια σε χώρο που ελάχιστες επισκέψεις (σε σύγκριση με το σύνολο επισκέψεων όλων των κατηγοριών ) δέχεται και δεν τη θέσατε στην πρώτη σελίδα ή σαν ανακοίνωση σε κάθε συζήτηση όπως κάνω με το παρόν μήνυμα;;;

5)Γιατί δεν κάνετε μερικά αυτονόητα πράγματα αν θέλετε να διεξάγεται σωστός διάλογος,όπως:
α)Να δοθεί δυνατότητα να επεμβαίνουν σε όλα τα μυνήματα ενός θέματος οι ιδρυτές του (χωρίς να τα αλλοιώνουν) και να έχουν τη δυνατότητα να τα απομακρύνουν προσωρινά μέχρι να εξεταστούν και επό ένα ανώτερης τάξης υπέυθυνο μέλος (πχ διαχειριστή) ως προς το περιεχόμενό τους και να οδηγηθούν
είτε στην απολίθωση είτε στη συζήτηση που ανήκουν ξανά;;;
β) Σε χρήστες που δε σέβονται τις πεποιθήσεις των άλλων αν έχουν δυνατότητα προσωρινής απενεργοποίησής τους από το θέμα
Αραγε δεν είναι προφανή αυτά;
Και δεν είναι αρκετός ο χρόνος του ενός έτους για να υλοποιηθούν;

6)Γιατί στα μέλη που θα ήθελαν να γίνουν γνωστά και επωνύμως δε χορηγούνται αρμοδιότητες διαχειριστικές ενώ στα μέλη που έχουν χορηγηθεί δεν είναι γνωστά τα στοιχεία τους;;;

7)Γιατί από τους διάφορους εσωτεριστικούς οργανισμούς και χώρους μόνο ενός υπάρχει η συνέντευξη;;;

8)Γιατί αφήνετε να γίνεται αλαλούμ στις συζητήσεις με το να μιλάνε για άσχετα θέματα σε χώρους με τελείως διαφορετικούς τίτλους συζητήσεων ή να ανοίγουν θέματα σε άσχετες κατηγορίες;

9)Γιατί δε γίνεται αυτή η κακόμοιρη δενδροειδής κατάταξη που είχα προτείνει από τότε που πρωτομπήκα εδώ (και δεν είμαι ο μόνος νομίζω γιατί και άλλοι είχαν συμφωνήσει);

10)Γιατί λέτε δε μπορεί να σβηστεί ένα μήνυμα (σύμφωνα με τα λεγόμενά σας βέβαια) ενώ κάτι
τέτοιο είναι απολύτως δυνατό κατά τη γνώμη μου μιας και στην ιστοσελίδα των snitz forums το λέει σαφώς;Μήπως το έλεγχο τον έχει κάποια άλλη
εξουσία πάνω από σας και δε σας το επιτρέπει;;;
Μήπως κάποιο κέντρο του εξωτερικού;;;

11)Γιατί ενώ το μέλος Schwabe μίλησε για troijan που κληρονόμησε το εσωτέρικα δεν έγινε καμμιά αναφορά στο θέμα αυτό;;;
Που ήξερε ότι έχει ιό και μάλιστα ότι τον κληρονόμησε;;; Μόνο αν ο ίδιος τον έβαλε ή και αν έχει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα , που μόνο λίγοι (ή ένας) φαντάζομαι θα έχουν, μπορούσε να ξέρει κάτι τέτοιο.

12)Γιατί δεν προωθείται η επώνυμη συμμετοχή στα φόρουμ αλλά αντιθέτως η ανώνυμη η οποία (έχει λόγο μόνο αν κανείς θα είχε πρόβλημα λόγω των ενδιαφερόντων του στο περιβάλλον του) ακόμη και όταν γίνεται κατάχρηση της ανωνυμίας όπως βλέπουμε πολλές φορές να γίνεται;

Αυτά για αρχή και αναλόγως των απαντήσεων η συνέχεια.

Καλή χρονιά!

Όλα είναι τέλεια

31/12/2005, 15:45:18

.

φιλτατε φιλοσοφε, δεν ειμαι υπευθυνος του φορουμ, αλλα καποια ερωτηματα σου με αφορουν εμμεσα ως μελος και γι αυτα θα πω την γνωμη μου.

quote:

α)Να δοθεί δυνατότητα να επεμβαίνουν σε όλα τα μυνήματα ενός θέματος οι ιδρυτές του (χωρίς να τα αλλοιώνουν) και να έχουν τη δυνατότητα να τα απομακρύνουν προσωρινά μέχρι να εξεταστούν και επό ένα ανώτερης τάξης υπέυθυνο μέλος (πχ διαχειριστή) ως προς το περιεχόμενό τους και να οδηγηθούν
είτε στην απολίθωση είτε στη συζήτηση που ανήκουν ξανά;;;

ως θεματοθετης τοπικ και ως μελος, θα ηθελα να υπαρχει η δυνατοτητα προσωρινου κοκκινισματος απο τον θεματοθετη, αλλα μονο των υβριστικου περιεχομενου μηνυματων, και εννοω υβριστικου κυριολεκτικα.

quote:

β) Σε χρήστες που δε σέβονται τις πεποιθήσεις των άλλων αν έχουν δυνατότητα προσωρινής απενεργοποίησής τους από το θέμα

δικοπο μαχαιρι ειναι αυτο αδελφε...

δηλαδη επειδη δεν σεβαστηκα την πεποιθηση καποιου θεματοθετη οτι υπαρχουν αυτοδημιουργητοι βρυκολακες ή οτι θα γινει πολεμος οπωσδηποτε τον Νοεμβρη του 2005, θα με απενεργοποιουσαν προσωρινα απο το τοπικ?

quote:

6)Γιατί στα μέλη που θα ήθελαν να γίνουν γνωστά και επωνύμως δε χορηγούνται αρμοδιότητες διαχειριστικές ενώ στα μέλη που έχουν χορηγηθεί δεν είναι γνωστά τα στοιχεία τους;;;

ωπα!

ειμαι απο αυτους που εχουν δηλωσει επανειλημενα τα στοιχεια τους, αλλα νιωθω πιο ελευθερος ως μελος, πιστεψε με!

quote:

12)Γιατί δεν προωθείται η επώνυμη συμμετοχή στα φόρουμ αλλά αντιθέτως η ανώνυμη η οποία (έχει λόγο μόνο αν κανείς θα είχε πρόβλημα λόγω των ενδιαφερόντων του στο περιβάλλον του) ακόμη και όταν γίνεται κατάχρηση της ανωνυμίας όπως βλέπουμε πολλές φορές να γίνεται;

θα συμμαζευε αρκετους που ξεσαλωνουν, γινεται αυτο ομως?

ναστε καλα!

και σορυ για την παρεμβαση.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

31/12/2005, 17:47:00
Καλησπέρα, φίλε filosofos3!
Καιρό έχουμε να συνομιλήσουμε...
Θέτεις κάποια ερωτήματα που με προβλημάτισαν και θα ήθελα να πώ μερικά πράγματα.
Πρώτα απ' όλα να σου πώ οτι θεωρώ περιττό το ότι άνοιξες τόσα πολλά topics σχεδόν σε όλες τις Κατηγορίες Συζητήσεων εκτός από αυτήν που ίσως να έπρεπε να το ανοίξεις, στις Απόψεις-Προτάσεις.
Νομίζω πως θα το έβλεπε κάθε μέλος κι εκεί πέρα...

Θέτεις κάποια ερωτήματα, αγαπητέ μου.
Νομίζω πως το να αναφέρεσαι στον Schwabe και τον Χ Schwabe δεν έχει καμία σημασία.
Για να είμαστε ειλικρινείς, φίλε μου, εγώ δεν βλέπω μόνο ένα μέλος να εκφράζεται απρεπώς για θρησκείες κι ιδεολογίες.
Βλέπω κι άλλα μέλη που του ανταπαντούν και συνεχίζουν προφανώς αυτή την αντιπαράθεση επί μακρόν και σίγουρα για αυτή την κατάσταση δεν ευθύνεται ένα μέλος μόνο.
Αναφέρεις όμως γιατί δεν κλειδώνεται ο Schwabe και γιατί υπάρχει αυτή η επιείκια απέναντι του.
Προσωπικά δεν διαβλέπω καμία επιείκια σε κανένα, βλέπω να εφαρμόζονται οι ίδιοι κανόνες πρός όλους.
Αναφέρεις επίσης την δυνατότητα να απενεργοποιείται κάποιο μέλος από ένα topic όταν το προσβάλλει.
Καταλαβαίνεις οτι αυτό το δικαίωμα ίσως δρούσε ασύδοτα από κάποια μέλη - θεματοθέτες που ενδεχομένως να μην ήθελαν να ακουστεί μια αντίθετη άποψη?
Επιπλέον, σε ένα topic πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις με τον πρέποντα σεβασμό στους συνομιλητές μας και τις πεποιθήσεις τους.
Από την άλλη υπάρχουν περιπτώσεις που εγκαταλείπονται από τους θεματοθέτες τους ή εκείνοι ίσως να μην έχουν το κριτήριο για το πότε να επέμβουν σε ένα μήνυμα ή στο να απομακρύνουν ένα μέλος.
Οπότε αυτή η λύση που προτείνεις ίσως να έκανε τα πράγματα χειρότερα...
Τουλάχιστον εγώ έχω παρατηρήσει περιπτώσεις που όταν κάποιο μέλος έδρασε εμπρηστικά σε κάποιο topic και παρενέβη κάποιους κανόνες να διαγράφεται...
Τέλος, αναφέρεις για την ανωνυμία και την επωνυμία (δημοσίευση των προσωπικών στοιχείων των ατόμων).
Πρώτα απ' όλα, πιστεύεις οτι όταν ένα μέλος δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του αυτομάτως του δίνεται κι η δυνατότητα να ασκεί διαχειριστικά - συντονιστικά καθήκοντα?
Νομίζω πως ο ρόλος του διαχειριστή - συντονιστή απαιτεί άλλα πράγματα παρά την δημοσίευση των στοιχείων του.
Επίσης, σε τι θα βοηθήσει η ανακοίνωση των στοιχείων του καθενός μας?
Θα μας κάνει πιο υπεύθυνους και πιο σεβαστικούς απέναντι στους συνομιλητές μας?
Δε νομίζω...
πιστεύω οτι αυτό μπορεί να γίνει από ΟΛΟΥΣ μας ενόσω είμαστε ανώνυμοι.
Σου είπα την άποψη μου επειδή διάβασα όλα τα ερωτήματα και μου γέννησαν κάποιες απορίες...
Καλό σου απόγευμα και Καλή πρωτοχρονιά!

In anticipation of my resurrection...

31/12/2005, 21:35:53
Το θέμα αυτό απενεργοποιείται και μεταφέρεται στην ενότητα:
Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Ενεργό παραμένει το:
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

(οι ήδη υπάρχουσες απαντήσεις έχουν μεταφερθεί κι εκεί)