ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ: Τι γνώμη έχετε για τους ανθρώπους αυτούς; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ: Τι γνώμη έχετε για τους ανθρώπους αυτούς; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

zip30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
13/05/2009, 21:25:48
quote:
europaios2

Ποτέ δεν έχω ζητήσει τη διαγραφή κάποιου μέλους......

Άμεσα όχι, φυσικά δεν το έχεις κάνει. Έμμεσα όμως, με πλάγιο και πούστικο τρόπο - που είναι και ο πιο χειρότερος από το να το κάνεις στα ίσα, σταράτα και αντρίκια -, το έκανες ήδη με το προηγούμενο μήνυμά σου.

quote:
europaios2

Απλά επισήμανα κάποιες από τις αρετές σου που συχνά πυκνά μας επιδεικνύεις.

Καλά κάνω. Είμαι άνθρωπος και θυμώνω και αγανακτώ. Τις δικές σου τις αρετές στις έχει επισημάνει κάποιος ή θες να στις ξανα-επισημάνω εγώ ;

Edited by - zip on 13/05/2009 21:33:27

13/05/2009, 21:55:35
Όσο γι' αυτό ...

quote:

Π.Δ. 201/98
Οργάνωση και λειτουργία δημοτικών σχολείων

Αρθρο 13, παρ. 10, εδ. 4

"Οι μη ορθόδοξοι μαθητές, εφόσον προσέρχονται στο σχολείο πριν γίνει η πρωινή προσευχή, παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν στο χώρο της συγκέντρωσης χωρίς να συμμετέχουν στην προσευχή , τηρώντας απόλυτη ησυχία, σεβόμενοι τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους που προσεύχονται."

Ξε'ς τι λέει εδώ διαστημάνθρωπε ; Δεν συμμετέχουν στην προσευχή - δηλ. δεν προσεύχονται - αλλά και να ήθελαν αν είναι π.χ Μουσουλμάνοι, πως θα το έκαναν ; - δεν συμμετέχουν δηλ. στην προσευχή, δεν λένε το "πάτερ ημών", δεν κάνουν σταυρούς και τέτοια κτλ. δηλ. όμως παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν στο χώρο της συγκέντρωσης. Ασφαλώς και ο χώρος της συγκέντρωσης είναι το προαύλιο ρε σαϊνι μου, για νέο μας το λες ; Αλλά δεν παν' να κάτσουν σε μια άκρη μακρυά από το τμήμα τους σαν λεπροί. Το προαύλιο είναι σχετικά ένας μεγάλος χώρος. Δεν παν' να κάτσουν στην άκρη, στο περιθώριο. Και είναι προφανής ο λόγος που γίνεται αυτό, έτσι ; Δηλ. ο νομοθέτης το έχει προβλέψει αυτό. Για να μην αισθάνονται άσχημα τα παιδιά, να μην αισθάνονται πως περιθωριοποιούνται. Είναι αυτονόητο αυτό και κατά κάποιον τρόπο ο νομοθέτης προστατεύει με αυτόν τον τρόπο τους αλλόθρησκους. Όμως παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν.

Μάθε να διαβάσεις και να γράφεις στα Ελληνικά !!! Η συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση βρίσκεται μεταξύ των δύο σημείων στίξεως (,). Τώρα, αν τα δικά σου τα Ιεχωβαδάκια πήγαν και βγήκαν από το τμήμα τους και πήγαν σαν τσι λεπρούς παράμερα, δεν φταίει ο νομοθέτης. Και κανονικά ο δάσκαλος θα έπρεπε να τους επαναφέρει στην γραμμή, στο τμήμα τους δηλ. Κατά συνέπεια, ο macedon, έχει δίκιο όταν λέει πως είναι υποχρεωτικό να παρευρίσκονται στην γραμμή κι ας μην συμμετέχουν στην προσευχή. Γκε κε ;

Έχεις μάθει όμως να ερμηνεύεις τα γραπτά, όπως εσύ γουστάρεις και όπως σε συμφέρει. Τακτική, που ασφαλώς σου είναι πολύ γνωστή ...

Edited by - zip on 13/05/2009 22:26:01

ar_iaΜέλος
13/05/2009, 22:24:55
quote:

Π.Δ. 201/98
Οργάνωση και λειτουργία δημοτικών σχολείων

Αρθρο 13, παρ. 10, εδ. 4

"Οι μη ορθόδοξοι μαθητές, εφόσον προσέρχονται στο σχολείο πριν γίνει η πρωινή προσευχή, παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν στο χώρο της συγκέντρωσης χωρίς να συμμετέχουν στην προσευχή (χωρίς δηλαδή να κάνουν το σταυρό τους), τηρώντας απόλυτη ησυχία, σεβόμενοι τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους που προσεύχονται."

macedon

Ναι πράγματι έτσι είναι, θυμάμαι στην πέμπτη δημοτικού είχε έρθει ένα κοριτσάκι στην τάξη μου που ήταν τέτοιο και το πρωί στην προσευχή ήταν κι εκείνη κανονικά, μόνο όταν μας πήγαιναν εκκλησία δεν ερχόταν μαζί.
Και μάλιστα θυμάμαι πως την ρώτησα κάποια στιγμή γιατί δεν έρχεται μαζί μας όταν πάμε εκκλησία και μου είπε πως, δεν μπορώ να έρχομαι γιατί η μαμά μου και ο μπαμπάς μου είναι ιεχωβάδες.
Και βέβαια το συνέχισα εγώ με την παιδική αφέλεια λεγοντάς της πως οι ιεχωβάδες τρώνε παιδιά (γιατί έτσι μας έλεγε η γιαγιά μου) και πως κι εκείνη θα την φάνε οι γονείς της κάποια στιγμή!!!
Αλλά το χειρότερο ήταν πως όλα τα παιδιά το έμαθαν πως δεν ήταν χριστιανή (λες και μπορούσαμε να καταλάβουμε...)με αποτέλεσμα να κάθεται το καημένο στα διαλείματα μόνο του.
Και βέβαια δεν έφταιγαν τα υπόλοιπα παιδιά γι αυτό, αλλά οι κάφροι εκπαιδευτικοί που είχαμε στο σχολείο μας!

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

14/05/2009, 00:03:23
Φίλη ar_ia

θίγεις ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο θέμα. Η διάκριση των παιδιών με βάση το θρήσκευμα δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο όχι μόνο υπαρκτό αλλά και συνηθισμένο τόσο μέσα στην τάξη από τους συμμαθητές όσο και στον ευρύτερο σχολικό χώρο από τους εκπαιδευτικούς.

Και φυσικά τα παιδιά, αναπαράγουν αυτά που ακούνε από το σπίτι. Και φυσικά "ο γιαχωβάς" ή "ο μουσουλμάνος" απομονώνονται από την παρέα και από την κοινωνική ζωή της τάξης.

Φέτος στην τάξη μου έχω ένα παιδί που είναι μάρτυρας του Γιαχωβά και δύο μουσουλμάνους. Είναι απίστευτος ο ρατσισμός που συνάντησα από τα ίδια τα παιδιά προς το πρόσωπό τους, κυρίως προς τους μουσουλμάνους. Και αυτές είναι συμπεριφορές που γεννιούνται στο σπίτι, από χριστιανούς τύπου "ευρωπαίου". Και πέρασε πολύς καιρός και δύσκολος αγώνας μέχρι να εξαφανιστεί αυτό το φαινόμενο.

Δυστυχώς όσο το σχολείο λειτουργεί σαν παράρτημα της Εκκλησίας της Ελλάδας και όχι σαν σχολείο, όσο υπάρχουν υπουργοί που ξεχρεώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το παπαδαριό με Προεδρικά Διατάγματα όπως το 201, όσο η Ελλάδα ασφυκτιά κάτω από την επίσημη κρατικοδίαιτη ασιατική θρησκεία, τα φαινόμενα αυτά και θα υπάρχουν και θα αναπαράγονται.

macedon

14/05/2009, 00:48:02
Διαστημάνθρωπε ; Διάβασε προσεχτικά!

quote:

Το μάθημα των θρησκευτικών είναι ΎΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ! [...]

Προαιρετική είναι η συμμετοχή των μη ορθοδόξων μαθητών.

Δύο προτάσεις! Δύο! Η μία αναφέρεται στο μάθημα των θρησκευτικών, η άλλη στην συμμετοχή των μη ορθοδόξων μαθητών σ' αυτό. Δηλ. μπορεί να είναι προαιρετική η συμμετοχή των αλλόθρησκων, όμως το μάθημα των θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό. Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Και πάλι ο νομοθέτης - σωστά φυσικά λέει ο macedon πως εξυπηρετεί το παπαδαριό - όμως πάλι προβλέπει την ύπαρξη αλλόθρησκων και λέει με απλά λόγια πως όταν υπάρχουν αλλόθρησκοι, αυτοί συμμετέχουν προαιρετικά. Το μάθημα όμως, το μάθημα - στα σχολεία - είναι υποχρεωτικό. Aν δεν εξυπηρετούσε ο νομοθέτης το παπαδαριό, θα έκανε προαιρετικό το μάθημα (γενικά, στα σχολεία), όχι την συμμετοχή των μαθητών σ' αυτό. Γκε κε ; Σ' αυτήν την περίπτωση, εκκλησία και κράτος είναι ένα και το αυτό.

Edited by - zip on 14/05/2009 00:58:58

14/05/2009, 01:29:21
quote:
zip
Γκε κε ;

Δύσκολα πράγματα ζητάς φίλε μου. Τα ελληνικά, δυστυχώς, δεν είναι το δυνατό του σημείο...

macedon

14/05/2009, 07:59:34
quote:
Που την είδες την ελευθερία αυτή, ρε φιλαράκι simori;
Μπορεί να πιστεύει ό καθένας ότι θέλει, φτάνει να είναι
στο μήκος κύματος της εποχής, έτσι και τολμήσει να υποστηρίξει
θέσεις που θεωρούνται παρωχημένες για την εποχή μας,στην πυρά,
στην πυρά....

Φίλε Τρέχαγύρευε, αυτό ακριβώς λέω, πως δεν υπάρχει ελευθερία..
ενώ θα έπρεπε μόνο κατά αυτόν τον τρόπο να υφίσταται σχέση θρησκείας/αθρησκείας/θεού/αθεϊας και ατόμου...

Βλέπεις το νόμισμα έχει δύο πλευρές..

Φιλικά...

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

14/05/2009, 08:33:33
quote:
Το μάθημα των θρησκευτικών είναι ΎΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ! [...]

Προαιρετική είναι η συμμετοχή των μη ορθοδόξων μαθητών

Άσχετα με το τί συμβαίνει, το μάθημα των θρησκευτικών για να είναι υποχρεωτικό σε ΟΛΑ τα παιδιά, θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει όλες τις θρησκείες, αλλιώς θα έπρεπε να είναι προαιρετικό σε ΟΛΟΥΣ..
Τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται δίκαιο..

Να ρωτήσω όμως και κάτι άλλο;
Σε περίπτωση που είχαν ενσωματωθεί στο μάθημα των θρησκευτικών όλες οι θρησκείες, πιστεύετε πως ο μουσουλμάνος θα επέτρεπε στο παιδί του να παρευρίσκεται στο μάθημα?

Φιλικά..

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

14/05/2009, 08:48:43
zip
Δεν έχω τίποτα μαζί σου, ούτε και με τον φίλο ευρωπαίος αλλά έχει ξεφύγει λίγο η κουβέντα και δεν μου αρέσει.. σαν αναγνώστης το αναφέρω..
Συγκρατήσου λίγο φίλε...

Καθαρά με φιλική διάθεση...

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

ar_iaΜέλος
14/05/2009, 09:13:12
macedon
quote:

Φέτος στην τάξη μου έχω ένα παιδί που είναι μάρτυρας του Γιαχωβά και δύο μουσουλμάνους. Είναι απίστευτος ο ρατσισμός που συνάντησα από τα ίδια τα παιδιά προς το πρόσωπό τους, κυρίως προς τους μουσουλμάνους. Και αυτές είναι συμπεριφορές που γεννιούνται στο σπίτι, από χριστιανούς τύπου "ευρωπαίου". Και πέρασε πολύς καιρός και δύσκολος αγώνας μέχρι να εξαφανιστεί αυτό το φαινόμενο.

Δεν φταίει μόνο το σπίτι, σίγουρα, φταίει και ο εκπαιδευτικός ο οποίος ή είναι αδιάφορος, ή είναι και ο ίδιος ρατσιστής και βλέπει το παιδάκι σαν στιγματισμένο.

Στην περίπτωση την δική μου πχ έφταιγαν και οι δύο, από την μια η γιαγιά, που καλή γυναίκα δε λέω, αλλά από το πολύ λιβάνι που έβαζε όλη μέρα μάλλον είχε θολώσει το μυαλό της και δεν ήξερε τι έλεγε και από την άλλη ο δάσκαλος που έβλεπε τι γινόταν στο σχολείο αλλά ποτέ δεν θυμάμαι να μας είπε κάτι ώστε να μην έχουμε απομωνομένο το συγκεκριμένο παιδάκι.

quote:

Δυστυχώς όσο το σχολείο λειτουργεί σαν παράρτημα της Εκκλησίας της Ελλάδας και όχι σαν σχολείο, όσο υπάρχουν υπουργοί που ξεχρεώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το παπαδαριό με Προεδρικά Διατάγματα όπως το 201, όσο η Ελλάδα ασφυκτιά κάτω από την επίσημη κρατικοδίαιτη ασιατική θρησκεία, τα φαινόμενα αυτά και θα υπάρχουν και θα αναπαράγονται.

Ναι δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο!!
Για μένα πάντως ούτε καν σαν προαιρετικό δεν πρέπει να υπάρχει αυτό το μάθημα για τον απλό λόγο πως τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία δεν έχουν κρίση. Απλά τους γίνετε πλύση εγκεφάλου και αυτό είναι και το ζητούμενο τους βέβαια.....

Υ.Γ. Τ ι είναι το 201???

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ