ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

zezmperg30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
endoramaΜέλος
04/11/2003, 23:18:00
γεια σου φιλη Βασω
τα εχω ακουσει και εγω πολλες φορες τα περι νερου,κοχυλιων και για διαφορες ονομασιες οπως καραβος.

τον τρελο με τα πρασινα μαλλια δεν τον εχω ακουστα για να ειμαι ειλικρινης ομως (δεν θελω να προσβαλω και τους ντοπιους) το μενιδι εχει πολλους τρελους και ατομα με σοβαρα προβληματα (ισως να το εχεις προσεξει και η ιδια) τα οποια ατομα ειναι αποτελεσμα αιμομιξιας τωρα βεβαια δεν ξερω που οφειλοταν αυτη η τοσο κλειστη κοινωνια γιατι η αιμομιξια ειναι συνηθως αποτελεσμα τετοιων κοινωνιων.

οπου και να σκαψεις στο μενιδι θα βρεις νερο αυτο ειναι το μονο σιγουρο
παραδειγμα αν εχεις προσεξει η δημοκρατιας σε μερικα σημεια ειναι παντα βρεγμενη δεν ριχνουν νερα απο κατω περναει υπογειος ποταμος επισης στην διασταυρωση αριστοτελους και ηρωων πολυτεχνειου (?) δεν θυμαμαι την οδο τελος παντων σε εκεινο το σημειο ο δρομος ειναι πολυ χαλια και πολλα φορτηγα τα εχει καταπιει η ασφαλτος και ας τον εχουν φτιαξει απειρες φορες η απαντηση κρυβεται οτι εκει παλια ηταν ελος/βουρκος κανονικος

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

Edited by - endorama on 04/11/2003 23:21:23

OannesΜέλος
05/11/2003, 09:13:51
Για τον «τρελλό με τα πράσινα μαλλιά» δεν έχω ακούσει τίποτα... Αναμένω την αναφορά σου ΒΑΣΩ...

Η περίπτωση του υπόγειου ποταμού κάτω απο το Μενίδι δεν είναι η μόνη περίπτωση μπαζώματος στην Αττική φίλε endorama... Εδώ μπάζωσαν ολόκληρο Ιλισσό για να χτίσουν την περιοχή Ζωγράφου απο πάνω.

Καλή φίλη zezmperg εκτός απο την Πάρνηθα και την Πεντέλη, ξέχασες νομίζω να αναφέρεις και τον Υμηττό

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
OannesΜέλος
05/11/2003, 09:25:52
ΚΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ

«Αξιότιμοι» κ.κ.

Είναι το λιγότερο ανήθικο να χρησιμοποιείτε copy - paste απο αυτό το topic για να γεμίσετε τις σελίδες σας, χωρίς να αναφέρετε την πηγή της ύλης σας. Να ξέρετε πως το επόμενο βήμα δεν θα είναι μια απλή επισήμανση στο θέμα. Αυτά προς το παρόν...

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
zezmpergΜέλος
05/11/2003, 11:19:56
quote:

Καλή φίλη zezmperg εκτός απο την Πάρνηθα και την Πεντέλη, ξέχασες νομίζω να αναφέρεις και τον Υμηττό

Λάτρεις της Ιερής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Καλέ μου φίλε Oannes, δεν ξέχασα να αναφερθώ στον Υμηττό ούτε και στο Αιγάλεω, απλός για μένα είναι, όπως και τόσα άλλα βουνά που ναι μεν διαθέτουν όλη τη μαγεία της φύσης ενός βουνό και ίσως πολλά περισσότερα ακόμα, αλλά τους λείπει η από ενέργειας δομή της ζωής. Τους λείπει εκείνο το κάτι παραπάνω που ανακαλύπτουμε στα δυο Πανιέρα βουνά της Αττικής γης και που πράγματι είναι ευλογία καθώς στεφανώνουν την Αθήνα, διότι πιστεύω ακράδαντα, ότι εάν δεν είχαν την θεση αυτή και την εκπομπή της θείας ενέργειας, πιθανών σήμερα να μην είχαμε τίποτα από το αρχαίο κάλος του πνεύματος της Αθήνας. Να μην είχαμε Σωκράτη, Πλάτωνα, Περικλή και όλους τους άλλους...και να μην είχαμε τις γνώσεις που η επιστήμη της ανθρωπότητα αξιοποιεί καθημερινά.
Λυπάμαι που το γράφω, μα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την μοναδική αξιά τούτων των Ιερών δύο βουνών!
Σας χαιρετώ.

1 ΕυρώΝέο Μέλος
05/11/2003, 11:53:45
quote:

quote:
ιθανών σήμερα να μην είχαμε τίποτα από το αρχαίο κάλος του πνεύματος της Αθήνας. Να μην είχαμε Σωκράτη, Πλάτωνα, Περικλή και όλους τους άλλους...και να μην είχαμε τις γνώσεις που η επιστήμη της ανθρωπότητα αξιοποιεί καθημερινά.

zezmpergΜέλος
05/11/2003, 12:32:48

quote:
Πιθανών σήμερα να μην είχαμε τίποτα από το αρχαίο κάλος του πνεύματος της Αθήνας. Να μην είχαμε Σωκράτη, Πλάτωνα, Περικλή και όλους τους άλλους...και να μην είχαμε τις γνώσεις που η επιστήμη της ανθρωπότητα αξιοποιεί καθημερινά.

[/quote]
Λοιπόν τα επιχειρήματα που θέτεις για να αντικρούσεις τούτα που λέω, είναι μόνο οι γλυκιές φατσούλες;
Ας είναι εγώ έτσι πιστεύω ,αυτό θα λέω και να θυμάσε πως είμαι άνθρωπος που κάνω και λάθη. Εσύ λοιπόν που εντόπισες τα σοβαρά λάθη μου, γιατί δεν μου τα διορθώνεις, αντί να παίζεις με τις φατσούλες;
Σε χαιρετώ φιλικά.

ΒΑΣΩΝέο Μέλος
05/11/2003, 18:07:45
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ !

ΑΓΑΠΗΤΕ endorama ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ [ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΒΑΝΗΤΙΣΑ ΚΡΑΤΑΩ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΥΦΙΑ] ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΑΙΜΟΜΙΞΙΕΣ ...
ΤΟ ΜΕΝΙΔΙ ΑΡΧΙΚΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ! ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ
Η ΟΔΟΣ ΦΙΛΑΔΕΡΦΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕΝΙΔΙ ΚΑΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΕΑΝ ΣΚΑΨΟΥΝ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΗΨΟΥΝ ΠΛΑΚΟΣΤΡΟΤΟ ΔΡΟΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΩΝΕ ΤΟ ΜΕΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΘΟΛΟΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΥΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ!
ΑΠΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΟΥ ΑΤΟΜΟ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΟΛΟΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΤΟΑ ΟΠΟΥ ΕΝΩΝΕΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ [ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ]. ΟΤΑΝ ΣΚΑΒΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΒΡΗΚΑΝΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΑΚΤΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΑΝΕ ΠΙΣΩ , ΛΕΓΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΟΝ ΘΟΛΟΤΟ ΤΑΦΟ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ , ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΜΕΡΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΚΤΙΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΕΣ[ΑΨΟΓΟ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΟΤΣΟ].

ΑΓΑΠΗΤΕ oannes,
Ο ΤΡΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΑΛΙΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΜΥΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΛΛΟΝ.ΚΡΗΦΤΙΚΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΡΤΗΡΙΕΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ή ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ.

ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟΜΕΡΑ ΜΕΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ!
χα-χα

Β.Κ.

endoramaΜέλος
05/11/2003, 20:10:01
φιλη Βασω τον γνωριζω τον θολωτο ταφο για στοα ομως δεν ηξερα και που να το μαθαινα? αφου δεν υπαρχει καμια πληροφορηση για το μερος το περιφραξανε με λιγο συρμα και αυτο ηταν το αφησαν ετσι να υπαρχει

οσο για της αιμομιξιες παλια παιζανε δεν θελω να θιξω τους ντοπιους δεν μπορουμε να τους βαλουμε ολους στο ιδιο σακι απλα παρατηρησα αρκετα περιστατικα υπαρχουν πολλα θυματα "αμαρτιες γονεων..." αν κοιταξεις λιγο προσεκτικα θα δεις πολλα ατομα λιγο παραξενα [απο ατομα που τα εχουν αρκετα χαμενα εως ανθρωποι με μογγολισμο] (σε συγκριση παντα με αλλες περιοχες) και σε συζητησεις που ειχα με φιλους ειχαν ολοι την ιδια αποψη αλλα καλυτερα να το σταματησουμε εδω αυτο το θεμα γιατι μπορει να θιξουμε αθελα μας πολυ κοσμο και δεν ειναι σωστο

ουτε εγω ειμαι αρβανιτης αλλα ζω και εγω στην περιοχη αρκετα χρονια (απο το 1978) και εχω δει/ακουσει/παρατηρησει πολλα πραγματα

για τον τυπο που λες με τα πρασινα μαλλια οπως εχω ξαναπει δεν ακουσα ποτε τιποτα ξερω ομως για το λευκο αλογο που τρυγυριζε στην βαρυμποπη το οποιο το σχολιαζαν πολλοι σαν φαντασμα ηταν ομως αληθινο με σαρκα και οστα γιατι το ειδα και εγω καποτε και εμεινα απο τοτε με το ερωτημα ποιανου ηταν και γιατι τρυγυριζε ελευθερο

εχω πολλα χρονια να ακουσω κατι για αυτο αν ξερεις κατι θα σε παρακαλουσα να μου πεις

η περιοχη που μενουμε με την παρνηθα ειναι ενα και το αυτο και μαστιζονται απο τα ιδια προβληματα την αδιαφορια και την υποβαθμιση ειδικα η υποβαθμιση ειναι τοσο μεγαλη ωστε ωρες ωρες πιστευω οτι το κανουν βαση σχεδιου

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

zezmpergΜέλος
06/11/2003, 07:49:28
Φίλοι σας χαιρετώ.
Από τις παράξενες ανθρώπινες συναντήσεις μου και τούτο το περιστατικό.
Όπως σας έχω πει,από την αρχή σχεδόν,κάποια βράδια έχω κοιμηθεί στην μαγική Πάρνηθα. Είτε γιατί ο χρόνος δεν με βοήθαγε να κατέβω, είτε και ακόμα ότι το είχα προγραμματίσει.

Ένα αυγουστιάτικο βράδυ σένα μικρό σπήλαιο, κάτω ακριβώς από τον έλατο φίλο μου, έχω φτιάξει το προσωρινό μου νυχτερινό κατάλυμα.
(Είναι πολύ όμορφα τη νύχτα στην Ιερή Πάρνηθα φτάνει να έχεις εξοικειωθεί με τον τόπο).
Εκεί που κοιμόμουν με ενοχλή έντονα μια μυρωδιά σαν καμένου λιβανιού...Η πρώτη σκέψη είναι, ότι πείρε φωτιά το δάσος! Μα κάτι μέσα μου μου λέει,πως δεν είναι αληθινή αυτή η σκέψη, τίποτα γύρω μου δεν θυμίζει πυρκαγιά, πουθενά δεν υπάρχει πανικός, δεν τρέχουν ξαφνιασμένα ζώα και πουλιά. Όχι ξανασκέφτομαι και ηρεμώ κάπως ,κάτι άλλο θα είναι και επάνω στην σκέψη αυτή ακούω από την μεριά του χωματόδρομου ομιλίες...
Σηκόνωμαι όσο πιο ήσυχα μπορούσα και φτάνω στην άκρη του μικρού γκρεμού όπου από κάτω είναι ο χωματόδρομος για να δω από που προέρχονται οι ομιλίες. Πάνω στο δρόμο είναι τρεις γυναίκες και δύο άντρες, οι δυο γυναίκες είναι με αδαμιαία περιβολή ο ένας άντρας φορά το κάτω εσώρουχο (αυτός ήταν και ο ποιό μεγάλος της παρέας ηλικιακά) και οι δύο άλλοι, γυναίκα άντρας, με παρδαλές κελεμπίες.
Μέσα στο φεγγαρόφωτο τουλάχιστον οι δύο, μία γυμνή γυναίκα και ο άντρας με την κελεμπία μου φαίνονται αρκετά γνωστοί από τα ΜΜΕ... Κάτω έχουν σχηματίσει ένα μεγάλο άσπρο τρίγωνο και μέσα βρίσκονται αυτοί με ένα μεγάλο κεσέ από γιαούρτι που κάτι καίνε και ένα δοχείο που βάζουν το λάδι, μα μέσα είχαν κεριά (πιθανών για να μην φαίνετε η φλόγα τους μακριά), διαβάζουν ακατανόητα λόγια, μπορώ να πω ότι έμοιαζαν με προσευχές, από χαρτιά που έχουν στα χέρια.
Μια τελετή μαγείας, που χωρίς να το θέλω παρακολουθώ ,αλλά και μου κεντρίζει το ενδιαφέρον πάρα πολύ! Η περιέργεια με κρατά ακούνητη, καθηλωμένη στην ίδια θέση,όπου έχω και πλήρη θέα στα τεκταινόμενα. Ακούω σχεδόν τα πάντα, επικλήσεις δαιμόνων, ονόματα και το σκοπό που έχει ετούτη η μαγική τελετουργία...Κάποια στιγμή, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, βγάζει ο άντρας από την τσέπη της κελεμπίας ένα πλαστικό μπουκαλάκι και αρχίζει να τους ραντίζει όλους μα και γύρω-γύρω στον κύκλο να ρίχνει από το μπουκαλάκι. Τότε βάζει τους τρεις γυμνούς να γονατίσουν και τους δίνει να πιούν από το μπουκαλάκι. Ξαφνικά, ακούγετε μια στριγκλιά που δεν κατάλαβα εάν κάποιος από τούτους την έβαλε ή προερχόταν από κάπου αλλού.Εγώ τρομάζω και καθώς κάνω πίσω πέφτουν χαλίκια και χώματα σχεδόν επάνω τους. Ο άντρας με την κελεμπία τους λέει πως οι δαιμονοι τους δείχνουν με αυτό τον τρόπο, πως από εδώ και πέρα τους έχουν καθυποτάξει και τα πνεύματα θα είναι παντοτινά στην υπηρεσία τους για να τους δώσουν δύναμη και κύρος!!!
Ναι, πολλές φορές έχω συναντήσει τρελά πράγματα επάνω στο Ιερό βουνό, φωτογραφίες καρφωμένες στα δέντρα, κερια πλεγμένα σαν κοτσίδα με ονόματα γραμμένα επάνω τους και αναρωτιέμαι γιατί; Γιατί οι άνθρωποι ασχολούνται με την χαμιλή αρνητική ενέργεια, με πράγματα που μόνο άσχημο αποτέλεσμα για την ψυχή τους θα έχουν; Τι τους ωθεί να "καλυτερέψουν" κάποιες καταστάσεις σε τούτη την εφήμερη ζωή των 60,70 ή 100 χρόνων ενώ φορτώνουν, προσθέτουν, δεσμεύσεις στην ήδη βεβαρημένη ψυχούλα τους!
Πραγματικά εκείνο το βράδυ δεν είδα δαίμονες, ούτε και κάτι άλλο που να με κάνει να σας πω, ότι η τελετουργία ήταν επιτυχής, αυτό που κατάλαβα και με θλίβει, είναι πως ανθρώποι επωνυμοι-ανώνυμοι καταθέτουν ψυχή, σώμα, πνεύμα με φοβερή άγνοια, στο κηνύγι της δόξας και της προσωρινής ευτυχίας. Και ο μόνος κερδισμένος (πιθανών) να βγήκε ο τρισάλθιος μάγος με μερικά πεντοχίλιαρα παραπάνω στη τσέπη του.
Άνθρωποι,άνθρωποι....
Σας χαιρετώ.

zezmpergΜέλος
06/11/2003, 14:13:08
Λάτρεις της Ιερής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Μετά την πρωινή αναφορά για μια ακόμα "περίεργη" νυχτερινή συνάντηση που είχα κάποτε στο μαγικό βουνό,λέω να σας γράψω, με την βοήθεια του βιβλίου (ΜΕΓΑΛΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ του Χαρ.Κουγιουμτζέλη), μια καταπληκτική διαδρομή όπου θα βρούμε βράχους με βλάστηση που θυμίζει υγρά τροπικά δάση αλλά και λίγο παραπάνω το κάποιο αλπικό τοπίο!!!
Την διαδρομή μπορούμε να την αρχίσουμε από το Παλιοχώρι (Κυκλάμινα), και να καταλήξουμε στην πηγή Σκίπιζα, αφου πρώτα ενδιάμεσο σταθμό θα έχουμε την Αγ. Παρασκευή (Ρουμάνι).
Η διαδρομή είναι: ΚΥΚΛΑΜΙΝΑ-ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΑΝΑ,ΚΛΗΜΕΝΤΙ-ΡΕΜΑ ΜΠΟΝΤΙΑ-ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΑ ΚΑΙ ΚΛΗΜΕΝΤΙ-ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΠΗΓΗ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ-ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΚΑ ΠΑΛΙΟΧΩΡΙ-ΚΑΛΥΒΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ-ΠΗΓΗ ΓΚΟΥΡΑ-ΔΑΣΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΧΕΝΑ ΠΑΝΑ-ΓΑΪΔΟΥΡΟΒΡΥΣΗ-ΠΗΓΗ ΠΛΑΤΑΝΑ-ΠΗΓΗ ΣΚΙΠΙΖΑ. Από την Σκίπιζα μπορούμε να πάμε για τα Κυκλάμινα ή να τερματίσουμε την διαδρομή στη Γαϊδουρόβρυση, δίχως να κάνουμε την μισής ώρας ανάβαση, Πλατάνας-Σκίπιζα.
Εδώ πρέπει να τονίσω για μία άλλη φορά πως δεν ξεκινάμε κάποια μεγάλη διαδρομή εάν δεν έχουμε μαζί μας χάρτη της περιοχής,πυξίδα, κατάλληλα ρούχα και παπούτσια για πεζοπορία. Η διάρκεια αυτής της διαδρομής είναι περίπου 6 ώρες.
Βρισκόμαστε λοιπόν στα Κυκλάμινα, μπροστα στην διχάλα των δρόμων. Εμείς ακολουθούμε τον αριστερό δρόμο και λίγο πιο πάνω βλέπουμε την πινακίδα για σπήλαιο Πάνα και Κλημέντι. Μπαίνουμε στο δρόμο πάλι αριστερά και έχουμε τώρα στα αριστερά μας την καλοκαιρινή κατασκήνωση των Αχαρναίων,(Μενιδίου). Προχωρούμε 2 χιλιόμετρα περίπου πάνω στο χωματόδρομο και διακρίνουμε στα δεξιά, κάποια σημάδια μονοπατιού όπου το ακολουθούμε. Κατηφορίζοντας μέσα στο ελατοδάσος, φθάνουμε στην κοίτη του ρέματος Μποντιά, δίπλα στα συρματοπλέγματα του εκτροφείου αγρίων ζώων. Από εδώ, βρίσκουμε το μονοπάτι προς τα αριστερά πάλι και χωρίς να κατέβουμε στην κοίτη του ρέματος προχωρούμε σχεδόν παράλληλα με την κοίτη, ώσπου σε κάποιο σημείο την διασχίζουμε και περνάμε απέναντι. Ετούτο θα συμβεί 2-3 φορές το ίδιο ακόμη με την κοίτη της ρεματιάς, ώσπου θα απομακρυνθούμε προς τα αριστερά του ρέματος για να συναντήσουμε ξανά τον χωματόδρομο που έρχεται από Κυκλάμινα και οδηγεί στο Κλημέντι. Βαδίζουμε για άλλα δυο χιλιόμετρα επάνω του για να συναντησουμε στα δεξιά μας τα σημάδια του μονοπατιού με μωβ χρώμα. Ακολουθούμε δεξιά το μονοπάτι και πορευόμενοι για λίγο δίπλα στην κοίτη του ρέματος Μποντιά το τέμνουμε και μέσα από έναν κουμαρότοπο-πευκοδάσος ανηφορίζουμε για το εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής. Εδώ στην γιορτή της Αγίας, οι κάτοικοι της Χασιάς κάνουν λειτουργιά και γλέντι. Τώρα ξεκινάτε πίσω από το Ιερό της εκκλησίας ακολουθόντας πορεία ανατολική. Αμέσως μετά θα δείτε ένα τρίστατο μονοπατιών στα 10μ. μπροστά από μια βελανιδιά και ακολουθείτε το αριστερό που κατηφορίζει στην μικρή πηγή Κατσίγιαννη. Ακολουθούμε το μονοπάτι κι φθάνουμε σε λίγο στη μεγάλη λάκα του Παλιοχωρίου (Αγ.Παρασκευής) όπου υπήρχε αρχαίος οικισμός, το μονοπάτι περνά από την κάτω μεριά της λάκας με πορεία δυτική και μας οδειγεί μέσα από μικτό δάσος πεύκου και έλατου στην λάκα Καλογέρου όπου υπάρχει πηγή. Το μονοπάτι τώρα ανηφορίζοντας και περιτρέχοντας τις νοτιοδυτικές απολήξεις του Πλατειού βουνού μας φέρνει στη μεγαλύτερη πηγή της Πάρνηθας,Γκούρα.
Από εδώ διατρέχοντας όλη τη βορειοδυτική, βόρεια πλευρά του Πλατιού βουνού, μέσα από πανέμορφο πυκνό ελατοδάσος και πάνω από ντυμένους βράχους με βλάστηση που θυμίζει υγρά τροπικά τοπία, το μονοπάτι μας οδηγεί στην Γαϊδουρόβρυση ή θέση αυχένα Πάνα. Αφού θα βγούμε στην άσφαλτο του περιφερειακού ακολουθούμε αριστερή πορεία και στα 200μ. βλέπουμε δεξιά το μονοπάτι που ανηφορίζει για πηγή Πλατάνα και πηγή Σκίπιζα που είναι η υψηλότερη πηγή. Όπως έγραψα και στην αρχή, μπορούμε να διακόψουμε εδώ την διαδρομή, (επάνω στην άσφαλτο) και να πάμε δεξια για Κυκλάμινα. Από την Σκίπιζα πάλι έχουμε τις επιλογές να κατέβουμε το μονοπάτι για Μπάφι ή από το δεξιό μονοπάτι στα Κυκλάμινα.
Καλές διαδρομές φίλοι μου.
Σας χαιρετώ.