- ΕΡΩΤΗΣΗ (Σχετικά με εξωγήινους) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Θα περιγράψω ένα υποθετικό γεγονός και εν συνεχεία θα θέσω ένα υποθετικό ερώτημα.Ορισμένοι ίσως να το θεωρήσουν ανόητο,άλλοι ίσως να το θεωρήσουν ουτοπικό,άλλοι ίσως να το θεωρήσουν βλάσφημο.Πιθανόν να είναι και τα τρία.
Όπως και να'χει εγώ θα το θέσω.
Ας υποθέσουμε ότι μας επισκέπτεται ένα εξωγήινο πλάσμα ανώτερης νοημοσύνης.Με τη μία αφομοιώνει τους κώδικες επικοινωνίας μας και αρχίζει να ομιλεί,"Φίλοι μου γήινοι,εγώ ο εξωγήινος παρατήρησα τον πλανήτη σας από μακριά,κατανόησα και ταξινόμησα όλα τα απαραίτητα στοιχεία στον εγκέφαλό μου και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα.Υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος για να γίνει ο γήινος πραγματικά Αγαθός και Ενάρετος,υπάρχει ένας μονάχα τρόπος ώστε οι λαοί να ενωθούν και να ζήσουν σε τέλεια Ειρήνη και Φιλία.Αυτός ο τρόπος είναι να επέλθουν μεγάλες φυσικές καταστροφές στον πλανήτη σας.Αυτή η Κοσμογονία μπορεί να μην γίνει ποτέ όμως εγώ σας δίνω μία ευκαιρία.Σας παραδίδω αυτή τη συσκευή με το κουμπί,το οποίο εάν αποφασίσετε να το πατήσετε αυτόματα θα συμβούν οι εν λόγω καταστροφές".
Η πρώτη απάντηση των γήινων είναι φυσικά προβλέψιμη,"Ανόητε,δεν θα γίνουμε εμείς οι φονιάδες του ανθρώπινου είδους επειδή έτσι σου κάπνισε εσένα.Όσο για την άποψή σου είναι σίγουρα λάθος,αναμφίβολα θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να επέλθει η αληθινή Αγάπη και Ειρήνη".
Ο εξωγήινος απαντά ατάραχος,"Φίλοι μου γήινοι,η άποψή σας είναι σεβαστή.Παρόλα αυτά θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η ευφυία μου είναι μεγαλύτερη από τη δική σας.Είναι εξάλλου φανερό ότι εσείς ομιλείτε Συναισθηματικά ενώ εγώ ομιλώ Λογικά.Θα ήθελα επίσης να σας θυμίσω μία βασικότατη Αρχή και Αναγκαιότητα του Σύμπαντος,την οποία πιθανόν έχετε ξεχάσει και την οποία οι σοφοί πρόγονοί σας είχαν σε μεγάλη εκτίμηση,μία Αρχή που εξυπηρετεί τις σημαντικότερες Σκοπιμότητες και που ελάχιστοι γήινοι Εγκέφαλοι κατόρθωσαν να εννοήσουν και πραγματώσουν.Ομιλώ φυσικά για την Αρχή της Θυσίας!".
Τότε οι γήινοι αρχίζουν να ξεφωνίζουν λυσσασμένα και το μένος τους είναι απερίγραπτο,"Εξαφανίσου σκουλήκι,σιχαμένο πλάσμα,χάσου από τα μάτια μας,εσύ που τολμάς να προτείνεις κάτι τόσο τρομερό.Εξαφανίσου!".
"Εντάξει μη βαράτε,απαντάει,φεύγω,όμως θα σας αφήσω τη συσκευή με το κουμπί μήπως και αλλάξετε γνώμη κάποια στιγμή".
Κάπου εδώ τελειώνει ο υποθετικός διάλογος.
Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα σχετικά με τη δική μου άποψη επί του θέματος.
Αυτό που θέλω να σας ρωτήσω είναι το εξής.Υποθέστε ότι ο εξωγήινος ερχόταν στον καθένα από εσάς ξεχωριστά.Ας μιλήσω καλύτερα σε β' ενικό.Ας υποθέσουμε ότι ο εξωγήινος ερχόταν και μιλούσε σε εσένα,μόνο σε εσένα,σε κανέναν άλλον.
Είσαι ο μόνος που έχει αυτή την Επαφή,είσαι ο μόνος που παίρνει στα χέρια του το κουμπί που θα προκαλέσει την Κοσμογονία.
Τί κάνεις,τί αποφασίζεις? Το πατάς ή όχι?
Μερικά από αυτά είναι:
Έχουμε το δικαίωμα να θυσιάσουμε κάποιους συνανθρώπους μας, για να σωθούν άλλοι;
Έχει ο άνθρωπος τη δύναμη να πάρει την τύχη των άλλων στα χέρια του;
Έχει ο άνθρωπος τη δύναμη να πάρει τη δική του τύχη στα χέρια του;
Αφού ρωτάς τον καθένα προσωπικά, θα σου απαντήσω ότι θα πατούσα αυτό το κουμπί, μόνο αν ήμουν σίγουρος ότι εγώ θα ήμουν ένας από αυτούς, που θα πέθαιναν.
Το γιατί θα στο απαντήσω αργότερα.
Απλώς, να μην ξεχνάμε ότι οι απαντήσεις δίδονται σε υποθετικά δεδομένα και αν έρθει η ώρα να απαντήσουμε σε πραγματικά, μπορεί να αντιδράσουμε και διαφορετικά. ![]()
Ζήσε τη στιγμή!

Edited by - Στέφανος on 08/01/2005 13:25:51
Σίγουρα ένα πλάσμα τέτοιας ανώτερης νοημοσύνης και λογικής, όχι μόνο θα καταλάβαινε γιατί το έκανα, αλλά θα συμφωνούσε κι όλας...
k
Βλέπετε, η απλή λύση είναι πάντα η σωστή... ![]()
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΔΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΡΟΛΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ....
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
quote:
Είναι εξάλλου φανερό ότι εσείς ομιλείτε Συναισθηματικά ενώ εγώ ομιλώ Λογικά.
Εδώ έκανε λάθος ο εξωγήϊνος! Στην γήϊνη φύση ισχύει το αντίθετο.

Επιχείρησης Γης Μαδειάμ
Telxinas - Φρουτεμπορική
Θα συνέχιζα με Μπιν Λάντεν,Μάο Τσε Τούνγκ και λοιπούς Ασιάτες.
Σειρά έχει η Αφρική.Εκεί θα θυσίαζα τους απόγονους
των Ολλανδών και λοιπών Ευρωπαίων που ιδρύουν καθεστώτα τύπου
Απαρτχάιντ.
Όλους τους δουλέμπορους.
Τους εισαγωγείς-εξαγωγείς διαμαντιών.
Τους δολοφόνους άγριων ζώων.
Μετά στην Αυστραλία,όπου θα θυσίαζα όσους αρνούνται
γη και κράτος στους Αμπορίτζιναλς.
Τη Νέα Ζηλανδία και την Τασμανία θα τις προσπερνούσα.
Στην Ινδονησία και λοιπά εξωτικά,
θα είχα από πριν θυσιάσει όλους τους τερατόμορφους σεξομανείς
μαλάκες από πριν,ίσως να είχαμε γλιτώσει κι όλα αυτά
τα τραγικά.
Μόλις όμως επέστρεφα Ελλάδα,ε ρε γλέντια !!
Θα θυσίαζα πολύ κόσμο.
Γαύρους πάνω απ'όλα.
Καλλιτέχνες της κακιάς ώρας.Τραγουδιστές,ηθοποιούς κλπ.
Όλο το πολιτικό συνάφι,χωρίς εξαίρεση.
Όσους μου έκαναν τη ζωή δύσκολη,τα τελευταία 30 χρόνια,
από αντιπαθητικούς συγγενείς,έως τον γαλατά που με κοιτά περίεργα.
Τα αφεντικά μου στη δουλειά,θα τα θυσίαζα τελετουργικά.
Τους κυνηγούς.
Μερικούς ΠΑΟΚτζήδες,απλά για παραδειγματισμό.
Τους ταξιτζήδες.
Τους δημόσιους υπαλλήλους.
Και τι δε θα θυσίαζα.
Δηλώνω δε ότι όλους αυτούς θα τους θυσίαζα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.
Αυτά.
Στέφανε έχεις δίκιο,όντως η θεωρία απέχει έτη φωτός από την πράξη.
Κυνικέ το να θυσιάσεις τον εξωγήινο είναι ανούσιο,μία τρύπα στο νερό(άσε που θα ήταν και αδύνατον να το κάνεις λόγω της άτρωτης φύσης του,τύφλα να'χει ο Superman).
Cybermaster φυσικά και ο εξωγήινος δεν παίζει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο.Εξάλλου το συμπέρασμα που έβγαλε θα μπορούσε κάλλιστα να το βγάλει και ένας Γήινος,ένας ψυχρός και απαθής Γήινος.
Αγνοών έθεσες μία αξιόλογη πλευρά του ζητήματος μιας και ο καθένας από εμας εάν του δινόταν Δύναμη στα χέρια του θα έβγαζε πολύ απωθημένο!
Δεν άνοιξα το θέμα με κάποιο συγκεκριμένο σκοπό,απλά εκεί που παρατηρούσα εικόνες από την τραγωδία της Ασίας μου πέρασε η σκέψη ότι η ανθρώπινη Φύση αλλάζει ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΚ!Με κανέναν άλλο τρόπο,κανέναν απολύτως.Και δεν εννοώ το σοκ που βλέπεις στην τηλεόραση,εννοώ το σοκ που βιώνεις προσωπικά.
Επομένως δεν αναφέρομαι στο σήμερα.Το μεγάλο Σοκ για εμάς εδώ δεν έχει έρθει.Τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν μας άγγιξαν βαθιά όμως παρόλα αυτά σε 1-2 μήνες θα τα έχουμε ξεχάσει,αυτά όπως και πολλά άλλα.
για να πω την αλήθεια, από την ώρα που άνοιξε το θέμα αυτό παλεύω με τον εαυτό μου συνέχεια για το αν θα απαντήσω...
έμπαινα και ξανάμπαινα και δεν το έπαιρνα απόφαση...
ήξερα από την αρχή την απάντηση που ήθελα να δώσω και φοβόμουν πως ίσως θα με παρεξηγούσαν...
τελικά όμως είπα, τι στο καλό.... μια ζωή την έχουμε κι αν δεν την γλεντήσουμε....
έτσι λοιπόν...
και πραγματικά συγνώμη για την έκφραση που χρησιμοποίησα αλλά μόνο έτσι θα εκπλήρωνε τον σκοπό της η απάντηση μου...
γιατί έτσι , έστω και για μια φορά, έστω και υποθετικά, θα ήθελα να εκτονωθώ πάνω στην ανθρωπότητα...
κι ας έπαιρνε κι εμένα μαζί αυτή η απόφαση...
στο κάτω κάτω... μιλάμε καθαρά θεωρητικά..
και φυσικά θα συμφωνήσω ότι η θεωρία απέχει έτη φωτός από την πράξη...
μακάρι να μπορούσαμε να εκτονωνόμαστε συχνότερα θεωρητικά και να είμαστε πιο συγκρατημένοι στην πράξη...
δυστυχώς όμως πολλοί έχουν άλλη άποψη...
ουφ! εγώ πάντως νιώθω πολύ καλύτερα ![]()
Galadriel of Galadhrim
WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!
ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΛΙΓΟ ΑΛΛΙΩΣ...
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΥΛΙΣΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΠΥ ΟΛΟΙ ΛΕΜΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΓΩ ΗΔΗ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ....
ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΩΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΝΑ ΩΧΤΑΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΛΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ "ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ" ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ...
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΔΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.....
------------------------
-or-
χμ...
ας βαλω μια σχετικη καρτα*(atmaway)και θα δω αν θα επανελθω//μερικες φορες προτιμω να σας...διαβαζω...:]

kost...καλε μου φιλε//ωραιο το point σου...
οπως ευστοχα..υπογραφει + ο επανερχομενος...Τελχινας...
"επιχειρησις..Γης Μαδειαμ"...:))

Hail the jewel in the lotus!
Θα δώσω την δική μου, υποθετική, απάντηση δεχόμενος το πνεύμα του ερωτήματος.
Δεν θα το πάταγα το κουμπί.
Δεν γνωρίζω τι είδους οντότητα, με ποιά οπτική, με ποιά λογική, θα έφτανε σ'αυτό το συμπέρασμα που φτάνει ο "εξωγήινος". Δεν ξέρω ποιά λύση μπορεί να δοθεί έξωθεν, "αντικειμενικά", πέραν αμφιβολίας. Δεν γνωρίζω καν τι στ'αλήθεια λένε οι όροι "αγαθός", "ενάρετος", "ειρήνη", "φιλία". Εν τέλει, δεν εμπιστεύομαι το "καρότο" της ιδανικής (για ποιόν άραγε; με ποιού τα μέτρα και τα σταθμά;) κοινωνίας που θα επακολουθούσε. Και αδυνατώ να πράξω με τη λογική πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Η αίσθησή μου μου λέει πως "όποια τα μέσα, αυτός και ο σκοπός". Συνεπώς δεν θα μπορούσα να σπείρω το θάνατο επιθυμώντας τη ζωή, πόσο μάλιστα ακολουθώντας οδηγίες έξω από τη λογική και την ψυχή μου.
Εξάλλου, και η "ανθρώπινη" εμπειρία μου λέει πως για αιώνες μοιράζουμε τον πόνο και τον θάνατο υπακούοντες σε κάποια ακαθόριστα "ανώτερα" κελεύσματα: του Θεού, της Αλήθειας, του Κόμματος, της Παράδοσης, της Επιστήμης, της Πατρίδας, της Επανάστασης κ.ο.κ. Μόνο τη ζωή και τη χαρά δεν καταφέραμε ποτέ να μοιράσουμε, άσχετα ποιός μας το ζήτησε.
Δεν ξέρω αν είμαι κουτός, σοφός, σπουδαίος ή χέστης. Δεν θα ήθελα να πατήσω το κουμπί. Αυτά.
ΥΓ: Αν κάποιος θα πατούσε το κουμπί, θα έλπιζα, τουλάχιστον, να έχει τη στάση του Στέφανου. Χωρίς αυτό να με κάνει να συμφωνώ.
No Method, No Guru, No Teacher
quote:
Έχουμε το δικαίωμα να θυσιάσουμε κάποιους συνανθρώπους μας, για να σωθούν άλλοι;
με αφορμη αυτο που ειπε ο φιλος Στεφανος...
κατι αρκετα επικινδυνο σαν .."υποθεση"
αραγε το "τσουναμι"---ναι! αυτο το επικαιρο:(---
οσοι το'δαν...αλλα δεν .."προλαβαν να ειδοποιησουν"..δεν ηταν μια καλη αφορμη για ..αποβαση ...των εξελιγμενων..."δυτικων"..στη δυση;
ναιιι!
επικινδυνα τα λεω;...//θελει + ..φαντασια/εστω!//αλλα η παρελθοντικη δραση..του εκπολιτισμου.. τους...μου δινει τη "λαβη" για τετοιες "υποθεσεις"//
"δεν ξεχνω":την συνομιλια "κατ'ιδιαν" του πλανηταρχη με το Θεο...+την "αποστολη"του να σωσει τον κοσμο/ομως....τον ρωτησε τον..."κοσμο";//οχι! απλα επιβαλλεταιχμ;//"οπως θεος"(="οπως αμερικη")
+ αλλα τετοια "ειρηνικα" παιχνιδια πολεμου//
επισης "δεν ξεχνω" τα αποστεωμενα παιδακια της μαυρης ηπειρου.../τα ξεχασατε λογω γεγονοτων;
χμ//ακομη ετσι ειναι//
ολα μαζι αυτα λοιπον, θα με βοηθαγαν πολυ να παταγα το κουμπι!ομωωως ..Επι ...Πενταγωνου.
αλλα δεν ειμαι hacker.-
σαν ερθει το πληρωμα του χρονου//το δεχεσαι ο θνητος!/
σαν ερθει ομως καποιος πως "δεν προλαβε να ειδοποιησει" ενω ειναι γνωστο πως οι επικονωνιες ειναι ετσι "δυσκολες"'' η αλλιως "ζουν σε κυκλικο χρονο"...
//αυτονοητο να γινει πιστευτος ο σωτηρας-δυτικος!
δεν προλαβε ο "καλος αυτος ανθρωπος"(αρε Τελχινα μου'δωσες μια..ροη!) να..ειδοποιησει ...αλλα μπορει ανετα να κανει ...ερανους...να βοηθησει τους -απο τον κακο θεο τους-χτυπημενους...+ μετα...να βασιλεψει κι ...εκει
:(
how convinient!
ειχε μεινει ενα τελευταιο καστρο "απαρτο"...
τωρα...;
ινδουιστες;
βουδιστες;
χριστιανοι;
μουσουλμανοι;
χμ...
ποιος θεος επικρατησε ...στη βοηθεια;
και ποιος ...στην καταστροφη;
οταν κατι ειναι σαθρο απο τα θεμελια...καποτε πεφτει.
εδω που κολαει αυτη η ρηση;
χμ...
η καρτα πυργος μας λεει πως σαν ερθει ο "Αρης"...
ο πολεμος-μπουρλοτο δηλαδη- ειναι καθεστως!
εδω διαβλεπω φτωχους ανθρωπους //στην υλη// αλλα πλουσιους απο "θεο εντος" να διχαζονται...απο το θεο τους που τους προδωσε...καταστρεφοντας τους...ολικα...//στην υλη//...
+καποιους καλους "δυτικους" με αλλο θεο βεβαιως βεβαιως!που τρεχουν για βοηθεια...
επαρκως μαλιστα!
μααα τι καλοι ανθρωποι!(μακαρι να το'καναν πριν το "τσουναμι" ομως!)
χμ...
Οχι!δεν λυμαμαι για τους δυτικους που πεθαναν εκει/τωρα βλεπω σα "θεος";//εξαλλου ειναι γνωστο γιατι πηγαινουν.../
λυπαμαι για τους εκει ανθρωπους που εγιναν...
τα θυματα... του εκπολιτισμου-
και το τελος των παλιων ...καλων καιρων...της ανατολης των παραμυθιων...//τωρα σαν ανθρωπος+μαλιστα παιδακι//
χμ...
αυτα so far...
οχι δεν ειναι το θεμα"τσουναμι" και ουτε θελω να γινει.
ενα προβληματισμο ειχα απο την πρωτη στιγμη αλλα δεν θα βοηθαγα ποτε στα θεματα που αναζωπυρωνουν την παραπληροφορηση...και καθοδηγουν....σαν γκαλοπ τα...δυτικα...οντα.
μακια
ΥΓ:και σαν μια σωστη δυτικη θαλεγα σαν απαντηση στο ερωτημα του Στεφανου:Εξαρταται..απο που στεκεις +κοιτας ...αγαπητε...
+ ΑΝ ΔΩ ΣΑ ΘΕΟΣ ΘΑ ΠΩ :ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ!!
ΑΝ ΔΩ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ:;;;ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ;
IΣΟΡΡΟΠΙΑ σ'αυτο ..πως θα βρεις/αυτο ειναι το ...point!
ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΥΠΕΘΕΣΕ ΣΤO ΘΕΜΑ Ο ΚΟΣΤ...
ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΑΙΤΙΑ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΩ..
ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΘΕΟΣ..!
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ+ΔΩΘΕ...CALL ME ...ATMALIEN...
(xm...)
---ΥΓ2
quote:
Είσαι ο μόνος που έχει αυτή την Επαφή,είσαι ο μόνος που παίρνει στα χέρια του το κουμπί που θα προκαλέσει την Κοσμογονία.
ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ;/ΜΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΙΟΥ...//ΑΧ! ΤΩΡΑ ΜΙΛΑς ΣΑΝ..ΔΥΤΙΚΟς...ΘΕΟΣ!
+ ΕΓΕΝΕΤΩ...ΦΩς..ΕΝ ΣΚΟΤΕΙ!

Hail the jewel in the lotus!
Edited by - ΑΤΜΑ on 09/01/2005 02:26:30
Πού και πού, για να αποδώσει το χωράφι ή να ξαναγεννηθεί και να δυναμώσει το δάσος, χρειάζεται μια φωτιά-καταστροφή.
Ρητορικό βέβαια το ερώτημα και μάλλον ψευτοδίλημμα.
Αν δεν πατήσεις εσύ το κουμπί, κάποιος άλλος θα το κάνει.
Ασε που παίζει και το να έχει πατηθεί ήδη (ίσως κι απ’ την αρχή) και να μετράει απλά το ρολόι αντίστροφα.
Πατήσεις δεν πατήσεις, ο,τι είναι να γίνει θα γίνει.
Δλδ την πάτησες. ![]()
quote:Και εγώ έτσι νομίζω...
Ρητορικό βέβαια το ερώτημα και μάλλον ψευτοδίλημμα.
Αν δεν πατήσεις εσύ το κουμπί, κάποιος άλλος θα το κάνει.
Η πιο καλή τοποθέτηση μου φαίνεται οτι ήταν του Στεφανου.
Μια άλλη ιδέα: Δύο κουμπιά, ένα για καθε μισό της ανθρωπότητας. Πιο διαλέγεις, αυτό που περιλαμβάνει και εσένα, η το άλλο;
Δηλαδή, πάμε με το a)"Η μεγαλύτερη πνευματική προσφορά προς τον συνάνθρωπο είναι η θυσία;", ή πάμε με το b)"Ο,τι φάμε, ο,τι πιούμε, κι ο,τι αρπάξει...κλπ".
k
εκτός κι αν πράγματι υπάρχει αυτό το κουμπί στα χέρια κάποιου και μας δοκιμάζει για να πάρει τη βοήθεια του κοινού....
θυμάται κανείς όταν έγραψα την απάντηση μου τι είπα?
quote:
για να πω την αλήθεια, από την ώρα που άνοιξε το θέμα αυτό παλεύω με τον εαυτό μου συνέχεια για το αν θα απαντήσω...έμπαινα και ξανάμπαινα και δεν το έπαιρνα απόφαση...
ήξερα από την αρχή την απάντηση που ήθελα να δώσω και φοβόμουν πως ίσως θα με παρεξηγούσαν...
όμως η διαφορά μου με τους υπόλοιπους που απάντησαν στην ερώτηση, βρίσκεται στο ότι έχω μάθει να μην κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου....
έχω μάθει να αντιμετωπίζω τους "δαίμονες" μου, και το Εγώ μου....
και δεν έχω ανάγκη να το παίζω "άγγελος"... πόσο μάλλον εκ του ασφαλούς... όπως αυτό μιας θεωρητικής ερώτησης...
και αν ερχόταν ποτέ μια τέτοια κατάσταση μπροστά μου και το κουμπί ήταν πραγματικό...
τουλάχιστον το Εγώ θα είχε ήδη νικηθεί.... και η απόφαση θα είχε άλλες παραμέτρους...
Ξανασκεφτείτε το λοιπόν λίγο... τι είναι αυτό που "εκτόνωσα"? και μήπως θα έπρεπε να γίνεται και από τους υπόλοιπους?
Γυρίστε το βλέμμα λίγο μέσα σας... και δείτε...
όταν βιάζεται κανείς να κρίνει την άποψη του άλλου... πόσο απέχει από το να πατήσει το κουμπί?
ακόμα κι αν ισχυρίζεται το αντίθετο...
κάπου το είχα γράψει...
μ'αρέσουν τα mind games....
ειδικά αυτά που δημιουργώ εγώ...
γιατί πάντα αποκαλύπτουν ένα μέρος της αλήθειας...
παίξτε, και βρείτε την και σεις..![]()
να 'στε όλοι καλά![]()
καλό απόγευμα ![]()
Galadriel of Galadhrim
WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!
billh
------------------------
Βρε,βρε, κοίτα να δεις τι κακός που είμαι...
Άσχετο αλλά θυμήθηκα το κωμικοτραγικό που έμαθα χθες.Το αεροπλάνο που έφυγε από την Ελλάδα για Ασία γύρισε πίσω διότι οι οδηγίες των φαρμάκων ήταν γραμμένες στα Ελληνικά(!!!!).Οι σκηνές που στείλανε ήταν για κρύο και όχι για τροπικό κλίμα καθώς και άλλα ευτράπελα.Ελλάς το μεγαλείο σου.
Δυστυχώς Λαμόγιο η μέθοδος των θεών είναι η μέθοδος της καταστροφής-επανεκκίνησης που αναφέρεις.Όπως έγραψε και η φίλη Άτμα,αν είμαι θεός λέω "μπουρλότο",αν είμαι άνθρωπος λέω "δεν υπάρχει θεός,ή υπάρχει και μας εγκατέλειψε".
Το δυστύχημα είναι ότι συνήθως την πληρώνουν οι φτωχοί που ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες,μιας και αυτοί ζουν κοντά στις Τιτανικές δυνάμεις της Φύσης.
Cybermaster σπάνια μαθαίνουμε από τα δικά μας σφάλματα.
Gim ο Φόβος προς τις ανώτερες δυνάμεις είναι μία μορφή πνευματικής υποδούλωσης όμως φέρνει και μία συνεχή επαγρύπνιση,μία ευσέβεια που λείπει από το σύγχρονο άνθρωπο(τουλάχιστον το δυτικό).Κατά τη γνώμη μου είναι καλό να υπάρχει ο φόβος για τους θεούς,αρκεί να μην φτάνει την υστερία.
quote:
Αυτό που θέλω να σας ρωτήσω είναι το εξής.Υποθέστε ότι ο εξωγήινος ερχόταν στον καθένα από εσάς ξεχωριστά.Ας μιλήσω καλύτερα σε β' ενικό.Ας υποθέσουμε ότι ο εξωγήινος ερχόταν και μιλούσε σε εσένα,μόνο σε εσένα,σε κανέναν άλλον.
Τί κάνεις,τί αποφασίζεις? Το πατάς ή όχι?
Aς υποθέσουμε πως δεν υπαρχει κανένας εξωγήινος, και έρχεται ένας άνθρωπος και λει,
ξέρεις κατι, μπορείς να προκαλέσεις μια κοσμογονία!
Εσύ, μετά την αρχική απορία θα πεις, μα καλά, δύναμαι να προκαλέσω μια κοσμογονία?
Και ο άνθρωπος απέναντι σου θα πει, ναι, γίνεται γιατί εσύ είσαι ο κόσμος!
Τι θα κάνεις?
Σίγουρα θα ρωτήσεις για λεπτομέρειες, μα ο άνθρωπος από απέναντι σου λέει…
Μην ψάχνεις για εξηγήσεις! Δεν υπάρχουν πουθενά γραμμένες! Μα σου δείχνω που είναι το κουμπί, είσαι από τους λίγους που έχεις την δυνατότητα να πατήσεις αυτό το κουμπί….με μια επικίνδυνη διαφορά!
Ποια?
Και μεχρι εδω μιλαμε σοβαρα, μα παρακαταω περναμε σε υποθεσεις, (επιτρεψτε μου, αν υπαρχει καποιος σοβαρος, να το πει καθαρα...θελω να πατησω το κουμπι!
)
Μα στα υποθετουμε, που ειναι παντα ευκολα, θα κάνω και εγώ λίγο τον (μυστήριο), και θα σας το πω έμμεσα…όπως αρέσει στις ψυχές σας…![]()
Το ξέρετε το ανέκδοτο με τον άγιο Πέτρο και τον πλούσιο?
Όχι?
Ακούστε το λοιπόν!
Πέθανε ο πλούσιος, και χτύπησε την πόρτα του παραδείσου!
Καλημέρα άγιε πετρε!
Καλημέρα τέκνο μου, τι θες εσύ εδώ?
Θέλω να περάσω την πύλη!
Να περάσεις την πύλη? Μα είσαι πλούσιος τεκνό μου εσύ!
Μα άγιε, έκανα καλές πράξεις στη ζωή μου, κοίταξε τα βιβλία σου!
Κοιτάζει ο άγιος, και πράγματι ο Πλούσιος είχε βοηθήσει μια γριούλα να περάσει το δρόμο, κάτι χρήματα που θα τα έδινε στους φόρους, τα έδωσε σε φτωχούς, και άλλες τέτοιες αγαθοεργίες, όποτε του λέει…
Ναι έχεις δίκαιο, μπορείς να περάσεις, μα σαν περάσεις, δεν μπορείς να βγεις ξανά έξω….ούτε να δεις τι προσφέρει ο συναγωνισμός!
Έχει Vodafone και ΟΤΕ και εδώ άγιε?
Φυσικά τεκνό μου, από την γη έρχεσαι…. και είσαι ελεύθερος *(νομιζεις) να διαλέξεις πάντα!
Πριν περάσω μέσα άγιε, να ρίξω μια μάτια και εκεί?
Φυσικά τέκνο μου, ευθεία, στο βάθος αριστερά το ανσανσερ, κάτω πάτωμα!
Τρέχει ο πλούσιος, μπαίνει στο ανσανσερ, πατάει κάτω πάτωμα, ανοίγει η πόρτο και τι να δει?
Από τη μια η Galadriel…. επικεφαλής του εσωτερικά να τον υποδέχονται…
από την άλλη βουνά τα ψητά, με τον allzaro στο βάθος να σουβλίζει ένα αρνάκι γάλακτος! *( it’s only humor!)![]()
Πάει παρά κάτω, και εκεί βλέπει τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου!
Τρελαίνεται για μια στιγμή ο πλούσιος, σκέφτεται λίγο, τρέχει πάλι στο ανσανσερ, πατάει πάνω πάτωμα, και τρέχει προς τον Άγιο!
Άγιε, Άγιε Πέτρο, Τι κάνετε εσείς στον παράδεισο?
Περνάμε τη μέρα μας με το θεό.
Με το θεό…. Και τι κάνετε?
Τίποτα!
Τίποτα,….και δεν βαριέστε?
Όχι!
Εγώ άγιε μου μάλλον θα βαριέμαι… προτιμώ την galadriel και το εσωτερικα,
... εκεί κάτω…αν δεν σε πειράζει…?
Δεν με πειράζει τεκνό μου, αν και το φαντάστηκα! Αφού έτσι αποφάσισες…
Γεια, και να προσέχεις!
Γεια σου άγιε, και σε ευχαριστώ!
Τρέχει ο πλούσιος μπαίνει στο Ανσανσερ, και πατάει κάτω πάτωμα. Ανοίγει η πόρτα….και τι να δει?
Ένα άσχημο κύριο, με κόκκινα ρούχα… και μια κουτάλα στο χέρι…να τον οδηγά μπρος σε κατι καζάνια!
Γύρνα, γύρνα στις συνήθειες…. του λέει!
Μα, διαμαρτύρεται ο πλούσιος, πριν δέκα λεπτά κατέβηκα… με υποδέχτηκε η Galadriel και το εσωτερικά…. είχε ψητά, και όμορφες υπάρξεις!
Πριν 10 λεπτα κύριε, είσαστε φιλοξενούμενος, έπρεπε να σας διασκεδάσουμε… τώρα είσαστε δικός μας! Αν παράγετε έργο (πολλές συνήθειες) θα σας ξαναστείλουμε στη Galadriel στην γη, που έχει μόνο μια
, για να της μαθεις και τις αλλες... ![]()
![]()
..
Α,.. και όταν είσαι εκεί, να διαβάζεις καλά, τι γράφουν στο εσωτερικά….
Οι εξωγήινοι…. είναι δικοί μας και αυτοί!
*(Με Χιουμοριστική, διασκεδαστική, galadrieliakh
διάθεση… πάντα )
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 09/01/2005 21:26:28