ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το βιβλίο του Ενώχ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Το βιβλίο του Ενώχ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Avallon61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
12/03/2003, 21:32:49
Καλησπέρα παιδιά,
Θέλω να μάθω αν κάποιος από εσάς έχει διαβάσει το βιβλίο του Ενώχ και σε ποιά έκδοση. Η έκδοση που εγώ κάποια στιγμή διάβασα ήταν δερματόδετη του 1930 και φυσικά στην καθαρεύουσα. Τώρα θέλω να το ξαναδιαβάσω για να το "μελετήσω" καλύτερα αλλά δεν μπορώ να το βρώ. Μια σκέψη μου ήταν να πάω σε βιβλιοπωλείο που πουλάει θρησκευτικά-χριστιανικά βιβλία αλλά δε νομίζω να το βρώ μιας και το βιβλίο αυτό έχει εξαιρεθεί από τον Κανόνα των Χριστιανικών βιβλίων ως "Απόκρυφο" και μη θεάρεστο έργο...

13/03/2003, 10:45:24
Φίλε μου 'Αβαλλον...
Η έκδοση που εγώ έχω είναι απο τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΠΑΝΟΣ (σπάνια βιβλία) και είναι σε μετάφραση του Γρηγόρη Κατσαρέα απο το 1973

Νομίζω ότι ΚΑΙ κάπου αλλού περιλαμβάνεται, αλλα ΔΕΝ είμαι σίγουρος...
Θα ψάξω και αν βρώ κάτι θα σε ειδοποιήσω...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

LoucasΜέλος
13/03/2003, 15:52:02
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.Ο ΕΝΩΧ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΛΛΑ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΙ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ?ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ONOMAΣΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΕΨΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΔΩ.ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

Edited by - Loucas on 13/03/2003 19:09:04

13/03/2003, 17:19:26
Φίλε Λουκά, μπορούμε ΚΑΙ εμέις απο εδώ να σου το στείλουμε...
Αρκεί να μας δώσεις περισσότερα στοιχεία στο e-mail μου...
Εάν θέλεις φυσικά...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

14/03/2003, 12:00:39
Να ευχαριστήσω τον φίλο Κέλσο για την άμεση ανταπόκρισή του (περιμένω νεότερα αν βρεις κάτι) και να ενημερώσω το φίλο Louca ότι ένα από τα πολλά "περίεργα" που γράφει αυτό το βιβλίο είναι ότι οι Αγγελοι κατέβηκαν από τους ουρανούς και απέκτησαν παιδιά με τις κόρες των ανθρώπων...

LoucasΜέλος
14/03/2003, 21:16:18
ΦΙΛΕ ΑVALLON

ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΘΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ.
ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΑ ΜΑΘΟΥΣΑΛΕΣ??????

ΦΙΛΕ ΚΕΛΣΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ?
ΕΑΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑVALLON.

AKOMA KATI.ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.

ΜΕ ΦΙΛΙΑ...

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

moebiusΜέλος
21/03/2003, 15:53:00
Αγαπητοί φίλοι γεια σας. Είμαι καινούριος στην παρέα σας (αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα) και ελπίζω να έχουμε εποικοδομητικές συζητήσεις. Έχω διαβάσει το βιβλίο του Ενώχ πριν πολλά χρόνια και θυμάμαι ότι με είχε συγκλονίσει. Μεταξύ των άλλων είναι εκπληκτική η περιγραφή που κάνει ο Ενώχ της θέας που αντικρύζει βλέποντας τη γη από ψηλά! Θυμίζει καθαρά περιγραφές σύγχρονων αστροναυτών. Επιφυλάσσομαι για περισσότερα!
LoucasΜέλος
21/03/2003, 23:55:50
ΦΙΛΕ moebius

ΚΑΛΩΣΩΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ.

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΚΕΛΣΟ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΗΛΕΙ.
ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΑΦΕΡΟΝ ΒΙΒΛΙΟ.
ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.

ΦΙΛΕ ΚΕΛΣΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ

centu33Νέο Μέλος
22/03/2003, 00:07:50
Σας χαιρετω ολους
ειμαι καινουριος στηνπαρεα σας αλλα μου κ3εντρισε το ενδιαφερον το βιβλιο του Ενοχ.ΑΝ ειναι δυνατον ο φιλος ΚΕΛΣΟΣ να μου το στειλει θα του ειμουν ευγνωμων

22/03/2003, 12:22:26
Δέν νομίζω ότι υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή - στα Ελληνικά-, το βιβλίο του Ενώχ. Σχόλια πάνω στο βιβλίο στα Ελληνικά μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω διέυθυνση:

http://www.geocities.com/Athens/Sparta/1089/gigant1/par1.htm

Για όσους γνωρίζουν Αγγλικά υπάρχουν πολλές διευθύνσεις μία απο αυτές είναι η ακόλουθη:

http://wesley.nnu.edu/noncanon/ot/pseudo/enoch.htm

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

22/03/2003, 15:12:06
Καλημέρα σας φίλοι...
Με μια ΠΡΟΧΕΙΡΗ ματία στη διεύθηνση που μας έδωσε ο Πλωτίνος, παρατήρησα ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΝΩΧ...
Είναι κάποια σχόλια ΥΠΟ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ περί των ΓΙΓΑΝΤΩΝ και άλλων σημείων "θολών" της Παλαιάς Διαθήκης...

Φίλε Πλωτίνε σε ευχαριστώ για τη πληροφορία...

Κέλσος

moebiusΜέλος
24/03/2003, 10:52:50
Φίλε Κέλσο
Το θέμα των θολών σημείων της Παλαιάς Διαθήκης νομίζω πως έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, όχι τόσο από θρησκευτική άποψη, αλλά από ιστορική και ορθολογική. Ίσως μπορεί να αποτελέσει ένα ξεχωριστό θέμα για συζήτηση.
Εμένα προσωπικά μου έχουν κάνει εντύπωση οι -έντονα- ανθρώπινες ιδιότητες του ''θεού'' της Παλαιάς Διαθήκης. Σαν ένα πρόχειρο παράδειγμα θα αναφέρω την επιθυμία του, να του θυσιάζουν σφάγεια για να απολαμβάνει την ευωδία από το ψήσιμό τους. Το θέμα όμως είναι πολύ βαθύ. Περιμένω απόψεις.
24/03/2003, 15:02:10
Καταρχάς καλώς όρισες στη παρέα μας φίλε moebius

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου αν και ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ, θεωρώ πώς είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να ερευνήσει κανείς, τα παλαιά αυτά βιβλία.

Στο θέμα του Θεού με ανθρώπινες ιδιότητες, ΑΝ σου κάνει αυτό εντύπωση η

quote:
επιθυμία του, να του θυσιάζουν σφάγεια για να απολαμβάνει την ευωδία από το ψήσιμό τους.

τότε τι να πούμε για την εκδοχή του Θείου, στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ!!!!

Αλλά μάλλον δεν είναι αυτό το παρόν θέμα...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

24/03/2003, 17:15:53
quote:
Με μια ΠΡΟΧΕΙΡΗ ματία στη διεύθηνση που μας έδωσε ο Πλωτίνος, παρατήρησα ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΝΩΧ...
Είναι κάποια σχόλια ΥΠΟ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ περί των ΓΙΓΑΝΤΩΝ και άλλων σημείων "θολών" της Παλαιάς Διαθήκης...

Φίλε Κέλσο το είχα ήδη γράψει ότι η πρώτη διέυθυνση αποτελεί σχόλια σε αποσπάσματα απο το βιβλίο του Ενώχ, αλλά κάτι άλλο στο Ελληνικό τουλάχιστον διαδύκτιο δεν υπάρχει...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

KonstantinosΜέλος
27/03/2003, 23:05:46
Εχέτε Ιδέα αν κυκλοφόρει το βιβλίο του ενώχ; Αν ναι θα ήθελα να μάθω εκδόσεις και συγγραφέα εκτός αυτού που αναφέρει ο Κέλσος.

Κωνσταντίνος Αναζητητής της αλήθειας

28/03/2003, 00:24:18
Την καλησπέρα μου σε όλους.
Βρήκα το βιβλίο του Ενώχ, απο τις εκδόσεις ΣΠΑΝΟΣ
Μπορώ να το αποστείλλω σε όποιον μου το ζητήσει...

Το e-mail μου είναι kelsos@esoterica.gr

Κέλσος ο Φιλαλήθης

LoucasΜέλος
28/03/2003, 22:37:00
ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΔΥΣΕΥΡΕΤΟ.
ΠΗΓΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΕΙΑ ΤΙΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΡΩ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΕΛΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΦΙΛΕ ΚΕΛΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ.

29/03/2003, 13:17:33
Την καλημέρα μου σε όλους...
Καλέ μου φίλε Λουκά, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά είναι και αυτό που κάνω μια ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ Esoterica.gr στα μέλη του που ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗ...

Πώς λοιπόν θα ΓΝΩΡΙΣΕΙ κάποιος, ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙ τα ανάλογα κείμενα για να τα επεξεργαστεί;;;;

Σε λίγο καιρό ελπίζω, να είμαστε στη πραγματικά ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ να λειτουργήσουμε το e-book stores...
Εργαζόμαστε ΠΥΡΕΤΟΔΩΣ επι αυτού...
Πρός το παρόν μέσο εμού μπορείτε να αναζητάτε βιβλία και αν υπάρχουν πολύ ευχαρίστως να σας τα αποστείλω...

Φιλικά πάντα
Κέλσος ο Φιλαήθης

Knight MIXAILΜέλος
30/03/2003, 20:48:14

Αγαπ. Avallon
Ο λογος που καποια βιβλια της Εβραικης αλλα και της Χριστιανικης παραδοσης θεωρηθηκαν "αποκρυφα" ειναι κυρια για τις αληθειες που αποκαλυπταν και μετα διοτι βρεθηκαν ως ελλειπη. Ποτε ομως διοτι ησαν λανθασμενα.
Το βιβλιο του Ιεζεκιηλ, με το οραμα της επισκεψης στα ουρανια, μολις και μετα βιας, περιεληφθη στον κανονα της παλαιας Διαθηκης.
Θεωρησαν οτι ο λαος δεν ηταν αρκετα μορφωμενος ωστε να κατανοησει τις περιγραφες και τα οραματα που αναφερονται.
Ποιοι? Η μορφη εξουσιας που καλειται 'εκκλησια'
Δυστυχως βεβαια ετσι, με την παροδο του χρονου πολλα χαθηκαν. Αρκετα θεωρηθηκαν ως αιρετικα.
Τι να πει κανεις για τα Ευαγγελια των αλλων Αποστολων ?? Ιδιαιτερα του Θωμα.
Παντως πολλα απο τα αναφερομενα εχουν διασωθει ειτε μεσω της οδου της εσωτερικης και προφορικης παραδοσης, ειτε μεσα απο αλλα εσωτερικα ρευματα, οπως αυτα των Γνωστικων.
Knight ΜΙΧΑΗΛ

31/03/2003, 18:22:15
Eυχαριστώ "ιππότη Μιχαήλ" για τις πληροφορίες
Oλα αυτά τα ξέρω και γι'αυτό το λόγο θέλω να μελετήσω το βιβλίο.
Να'σαι καλά όμως...

"Τάδε έφη Avallon"