ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΥΜΠΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΑΠΕΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΣΥΜΠΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΑΠΕΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Kelsos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Darkangel_78Μέλος
03/06/2002, 22:47:50
Πάντως να πω και κάτι που ίσως παρεξηγηθεί.Μια ερώτηση που μου "ήρθε" έτσι αυθόρμητα.
Γιατί ντε και καλά να βρούμε εξωγήινους και να επικοινωνήσουμε μαζί τους??? Αυτοί θέλουν? Τόσο μόνοι αισθανόμαστε πια ?? Πάντως η διαδικτυακή αυτή συντροφιά μου κρατά καλή παρέα,δεν έχω παράπονο!!!!

Εμένα μου αρκεί να το ΠΙΣΤΕΥΩ.Αν τύχει και τους βρούμε ακόμα καλύτερα. Αν όχι,δεν θα με πειράξει καθόλου.

Μην πυροβολήσετε...τον Σκοτεινό Άγγελο!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

ermisΝέο Μέλος
07/06/2002, 12:26:11
Δηλαδή αν σου δινόταν η ευκαιρία να επικοινωνίσεις με εξωγήινους τί θα έκανες σκοτεινέ άγγελε;Την σκέφτηκα την ερώτησή σου κι αναρωτήθηκα και γω.Αν έχεις δει την ταινία Η Επαφή σίγουρα θα καταλάβεις τι εννοώ.
Εμένα όμως μου ήρθε μια άλλη ερώτηση έτσι αυθόρμητα,από πού πηγάζει άραγε αυτή η περιέργια(σε όσους την διαθέτουν)να επικοινωνίσουμε με κάτι τόσο διαφορετικό από έμας;
Μήπως υπάρχουν μνήμες βαθιά ριζωμένες μέσα μας από προηγούμενες επαφές;Η τελικά είμαστε τοοοόσο περίεργοι;

Darkangel_78Μέλος
07/06/2002, 12:32:43
Καλημέρα σε όλους!!!!!
Φίλε μου Ερμή,δεν είπα ότι δεν θα επικοινωνούσα μαζί τους αν μου δινόταν η ευκαιρία,αλλά επειδή ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αρκούμαι σε αυτό.
Η επικοινωνία θα ήταν απλά μια έμπρακτη επιβεβαίωση.
Όσο για την ταινία "Επαφή" εγώ δεν το εισέπραξα ως πραγματική επαφή με εξωγήινα όντα αλλά μάλλον σα ταξίδι σε άλλη διάσταση...Ελπίζω να γίνομαι αντιληπτή.
Ο Σκοτεινός Άγγελος!!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

ermisΝέο Μέλος
07/06/2002, 13:28:54
Λες ότι η επικοινωνία μαζί τους θα ήταν απλά μια έμπρακτη επιβεβαίωση.
Εγώ πάντως και μόνο που το φαντάζομαι να γίνεται πράξη νιώθω ότι δεν θα είμαι ο ίδιος ποτέ ξανά!
Οσο για την ταινία ήθελα να πω για την αγωνία που έχουν κάποιοι άνθρωποι να επικοινωνίσουν με κάτι άλλο έξω απ'τον πλανήτη.
Η πρωταγωνίστρια περίμενε μια ζωη για ν'ακούσει ένα θόρυβο,ένα σήμα κάτι τέλος πάντων που και πάλι μπόρει να μην σήμαινε και τίποτα!
Δεν νομίζω να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι μόνο στις ταινίες,άρα...
Δεν σου κάνει εντύπωση αυτή η αγωνία;
Απο που να πηγάζει άραγε;

DRIFTERΝέο Μέλος
07/06/2002, 14:38:37
Φίλοι Ερμή και DarkAngel, η περιέργεια είναι στη φύση του ανθρώπου (όπως επίσης και σε άλλα όντα του πλανήτη μας που έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης, κυρίως θηλαστικά). Εξ'αιτίας του πολύπλοκου εγκεφαλού του έχει την τάση να αναλύει τα πάντα τριγύρω του, να εξερευνεί και να θέλει να βρίσκει απαντήσεις στις απορίες του.
Οπότε DarkAngel, στην ερώτηση σου για το αν θα ήθελαν έξυπνα όντα από άλλους κόσμους να επικοινωνήσουν μαζί μας, η απάντηση είναι ΝΑΙ.
Αλλά δεν σταματάει εκεί - όταν γίνει η πρώτη επαφή, θα δημιουργηθούν κι'άλλες απορίες. Δεν θα αρκεστεί ούτε η μία πλευρά ούτε η άλλη μόνο και μόνο στην επιβεβαίωση ύπαρξης άλλου κόσμου. Θα θέλουμε να μάθουμε (όπως και αυτοί) τα πάντα για τον πλανήτη τους, τις διάφορες μορφές ζωής, τον πολιτισμό τους... τις διάφορες κατηγορίες μουσικής τους, τις γλώσσες τους, σημαντικά πρόσωπα και γεγονότα στην ιστορία τους κλπ.
Δεν πρέπει να αγνοούμε πράγματα που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις μας. Σκεφτείτε ότι στο μέλλον θα υπάρχουν σχολές ξένων γλωσσών που θα διδάσκουν και γλώσσες άλλων κόσμων, σχολές εικαστικών τεχνών που θα καλύπτουν και σπουδαία έργα εξωγήινων καλλιτεχνών, αθλήματα που θα έχουμε υιοθετήσει από άλλους κόσμους κοκ.
Μπορεί βέβαια να πάρει από εκατοντάδες έως και πολλά εκατομύρια χρόνια αλλά όλα αυτά ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. Λέμε για παγκοσμιοποίηση τώρα, για φανταστείτε όταν θα αρχίσουν να αναμιγνύονται πολιτισμοί από διαφορετικούς πλανήτες...
Όσο για την τηλεπαθητική δύναμη που αναφέρεις φίλε Ερμή, πιστεύεις ότι αυτή η επικοινωνία με εξωγήινους μέσω του νου θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη φυσική επαφή με άλλους κόσμους; Ο άνθρωπος δεν αρκέστηκε στο γεγονός ύπαρξης της Σελήνης - ήθελε να περπατήσει και στην επιφάνειά της...

07/06/2002, 20:43:06
Όπως είπε κάποιος που αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι ΄΄ Το βρίσκω απίθανο ο Θεός να έφτιαξε αυτό το τεράστιο περιβόλι που ονομάζουμε σύμπαν για να το αφήσει άδειο,χωρίς να το σπείρει."Πριν κάποιους αιώνες πιστεύαμε πως η γη είναι επίπεδη,ή πως ήταν το κέντρο του σύμπαντος.Αυτά που γνωρίζουμε σήμερα σε κάποιες άλλες εποχές (αν τα εξέφραζε κάποιος) οδηγούσαν στη χλεύη ή στην πυρά.
Πολλοί αρνούνται την ύπαρξη εξωγήινης ζωής,νοήμονος ή όχι.Αναρωτήθηκα πολλές φορές γιατί.Είναι άραγε ο φόβος για το άγνωστο και το τι θα φέρει μια πιθανή επαφή μαζί του; Είναι η εγωιστική απαίτηση να είμαστε οι μόνοι που μοιράζονται το δώο της ζωής,ή μήπως είναι κάποιος άλλος και ίσως αρχέγονος φόβος ή μνήμη που κουβαλάμε μέσα στα κύτταρά μας; Ότι κι αν είναι δεν με εκφράζει.Πραγματικά πιστεύω πως όχι μόνο υπάρχει ζωή πέρα από τα στενά όρια της γης,αλλά και πως πριν πολλούς αιώνες κάποιοι μας επισκέφτηκαν,μας βελτίωσαν ίσως σαν είδος και από τότε συνεχίζουν να μας παρακολουθούν.Πραγματικά περιμένω τη μέρα (ελπίζω να είμαι εδώ για να τη δω) που θα λάβει χώρα η ΕΠΑΦΗ μας με αυτούς.Θα μάθουμε πολλά,άλλα θα αλλάξουν και ίσως γίνουμε καλύτεροι.Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι υπομονή γιατί όπως λέει και κάποιο φανταστικό, τηλεοπτικό πρόσωπο The truth is out there.......

HIGHLANDER

08/06/2002, 08:24:40
Ο άνθρωπος έχει την τάση να θεωρεί την Γη το κέντρο του κόσμου, θεωρώντας τον ευατό του σαν κάτι το ιδιαίτερο, μίας και τον συγκρίνει με τα υπόλοιπα όντα πάνω στα οποία έχει κυριαρχήσει . Όταν ο άνθρωπος όμως στρέψει το βλέμα του στον ουρανό συνειδητοπιοεί ότι η δική του παρουσία στο άπειρο σύμπαν είναι αμελητέα, νοιώθει δέος, και γίνεται πιο ταπεινός. Είναι δυνατόν το σύμπαν να φτιάχτηκε μόνο για τον άνθρωπο? Μια τέτοια ανθρωποκεντρική αντίληψη είναι παντελώς κοντόφθαλμη. Απο την άλλη η ανθρωπότητα έχει πολλές ομοιότητες με τους ιούς, έχει την τάση να εξαπλώνεται αλλά και να καταστρέφει..
Σίγουρα υπάρχουν εξω-γίηνοι, ας προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι , ας προσπαθήσουμε να μάθουμε τι είναι πραγματικά ο κόσμος που μας περιβάλει και ο χρόνος θα αποδείξει...

ermisΝέο Μέλος
10/06/2002, 17:51:44
Επειδή μιλάω υποθετικά και δεν ξέρω πως θα μπορούσε να είναι μια "τηλεπαθητική" ας πούμε επαφή δε ξέρω DRIFTER αν θ'αντικαθιστούσε την φυσική επαφή.Στο κάτω κάτω τι θα πει "φυσική";Τέλος πάντων.
Δεν νομίζω όμως οτι τα πράγματα θα είναι έτσι απλά όπως τα περιγράφεις.
Με σχολές και τέτοια...
Γιατί πιστεύω οτι δεν είναι τόσο απλή αυτή η επαφή(όπως όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο διαφορετικού φύλου),γί'αυτό μας έχουν πουλήσει το παραμύθι που λέει κι ο ΠΛΩΤΙΝΟΣ.
Γιατί τέτοιο παραμύθι;
Τί σκοπό έχει άραγε;
Μήπως θέλουν ν'αλλωτριόσουν την ανθρώπινη φύση ή μάλλον ν'αποκόψουν την ανθρώπινη φύση απο τα πιο ταπείνα συναισθήματά της;(ίσως η ταπεινότητα στον άνθρωπο ν'ανεβάζει το επίπεδο της συνείδησής του)
Μήπως θέλουν να μας κάνουν κατώτερα σαν όντα χωρίζοντας μας απ'την ενότητα του "όλου";(τονίζοντας τον εγωκεντρισμό μας)
Γιατί κρύβουν με τόση μαεστρία πραγματικά γεγονότα με τέτοιου είδους επαφές;(δημόσια κατακραυγή,παρουσιάζοντας αυτούς που τα περιγράφουν σαν απατεώνες και γραφικούς)
Ολες αυτά μου δημιουργούν πολλά και αλυσιδωτά ερωτήματα και δε θέλω να κάνω κι αλλά.Θα περιμένω πρώτα κάποιες απαντήσεις...

12/06/2002, 21:42:17
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Η ΕΠΑΦΗ ΜΑΣ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ,ΤΗΛΕΠΑΘΗΤΙΚΗ,Η ΠΟΙΑ "ΜΟΡΦΗ" ΘΑ ΕΧΕΙ,ΜΑ ΟΠΩΣ ΞΑΝΑΕΙΠΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ.

"ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΠΟΡΤΕΣ".
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ,ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ SITE.

THERE CAN BE ONLY ONE.......

HIGHLANDER

CronosΜέλος
08/05/2003, 20:22:55
Ξετρύπωσα αυτό το θέμα από το παρελθόν ψάχνοντας απλώς πληροφοτρίες για τους Πυθαγόρειους...
Δυστυχώς όμως φαίνεται πως η φθορά του Χρόνου(-Κρόνου) το αλλίωσε σε βαθμό νέκρωσης...

Φαίνεται γνωστά και μη μέλη του esoterica πέρασαν ωραίες στιγμές εδώ...

Ας το ξαναξυπνήσουμε λοιπόν...

Και είθε αυτή την φορά ο Χρόνος-Κρόνος να λειτουργήσει όπως στα μικρά παιδιά...Δημιουργώντας από το ελάχιστο κάτι θεϊκό...

Μάτια...Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...