- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
1. Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ
Όταν μπήκαν οι Τούρκοι στην Πόλη, άγγελος Κυρίου άρπαξε το βασιλιά και τον πήγε σε μια σπηλιά βαθιά στη γη κάτω, κοντά στη Χρυσόπορτα. Εκεί μένει μαρμαρωμένος ο βασιλιάς και καρτερεί να κατεβεί ο άγγελος στη σπηλιά, να τον ξεμαρμαρώσει. Και θα σηκωθεί πάλι ο βασιλιάς και θα μπει στην Πόλη και θα διώξει τους Τούρκους ως την Κόκκινη Μηλιά.
2. Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ
Την ώρα που μπήκαν οι Τούρκοι στην Αγια-Σοφιά δεν είχε τελειώσει ακόμα η λειτουργία. Ο παπάς που έκανε τη λειτουργία πήρε αμέσως το Άγιο Δισκοπότηρο, ανέβηκε στα κατηχούμενα, εμπήκε σε μια θύρα και η θύρα έκλεισε αμέσως. Είναι θέλημα Θεού νʼ ανοίξει μόνη της η θύρα, όταν έλθει η ώρα, και θα βγει από κει ο παπάς, να τελειώσει τη λειτουργία στην Αγια-Σοφιά, όταν θα πάρουμε πίσω την Πόλη.
3. Η ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ
Την μέρα που πάρθηκε η Πόλη, έβαλαν σʼ ένα καράβι την Άγια Τράπεζα της Αγια-Σοφιάς, να την πάει στην Φραγκιά, για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων.
Εκεί όμως στη θάλασσα του Μαρμαρά άνοιξε το καράβι και η Άγια Τράπεζα εβούλιαξε στον πάτο. Στο μέρος εκείνο η θάλασσα είναι λάδι, όση θαλασσοταραχή και κύματα κι αν είναι γύρω. Και το γνωρίζουν το μέρος αυτό από τη γαλήνη, που είναι πάντα εκεί, και από την ευωδία που βγαίνει. Πολλοί μάλιστα αξιώθηκαν να την ιδούν στα βάθη της θάλασσας.
4. ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΟΥΚΛΗ
Την ημέρα που έπεσε η Πόλη ένας γέροντας τηγάνιζε ψάρια, και όταν του είπαν «Εάλω η Πόλις», είπε πως για να πιστέψει πως έπεσε η Πόλη, έπρεπε να βγουν τα ψάρια από το τηγάνι. Και Ω! του θαύματος, έτσι έγινε. Πότε άραγε θα ολοκληρωθεί το τηγάνισμα των ψαριών που είναι τηγανισμένα μόνο από την μία τους πλευρά;
--------------------------------------------------------------------------------
ΕΡΧΕΤΑΙ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΣΤΑΘΗΝΑΙ................
Φυσικά, υπήρχε, πιθανότατος, ο κίνδυνος το ιστιοφόρο να μην κατορθώσει να ξεφύγει από τον τουρκικό κλοιό, οπότε ήταν περισσότερο από βέβαιο ότι το μικρό πριγκιπόπουλο δε θα γλίτωνε το μαρτυρικό θάνατο. Κλαίγοντας με αναφιλητά η Σοφία ζήτησε από τον Ιωάννη να της υποσχεθεί πως δε θα αποκάλυπτε σε κανέναν πριν συμπληρώσει το τριακοστό έτος της ηλικίας του την αληθινή του ταυτότητα, ενώ παράλληλα έβαλε στον κόρφο του έναν παραπλανητικό πάπυρο, στον όποιο είχε γράψει η ίδια το υποτιθέμενο όνομα του: Ιωάννης Χριστιανός.
Βαρθολομαίου του Ιμβρίου (Κουτλουμουσιανού)
Ο ΕΚ ΠΕΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ Ο ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΕΡΧΕΤΑΙ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΣΤΑΘΗΝΑΙ.............
Edited by - ROMIOS on 09/03/2008 12:30:14
Με εκτίμηση,
Διαβάστε παρακαλώ το παρακάτω κείμενο το οποίο είναι του μακαριστού Φιλόθεου Ζερβάκου. Αναφέρει την πηγή της πληροφόρησης για το γεγονός καθώς και το αξιοθάυμαστο αυτό γεγονός το οποίο είναι και αληθινό. Μάλιστα είχε σαν συνέπεια να σταματήσουν οι σφαγές και οι ασχήμιες προς τους εναπομείναντες Χριστιανούς.
http://www.kenef.phil.uoi.gr/en/dynamic/bookfull.php?Book_ID=540&contents=
Αν δεν γίνει τίποτα το 2008, το 555 τι θα γίνει? Θα το τραβήξουμε μήπως να γίνει 556?
Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΡΩΜΙΟ
“ Τον λαμπρόν Βασιλέα και των πιστών μέγα καύχημα και των νυμφαίων το κλέος, Ιωάννην τιμήσωμεν, εν ύμνοις και ωδαίς πνευματικαίς, την μνήμην επιτελούντες αυτού, συμφώνως ανακράζοντες. Δόξα τω σε Δοξάσαντι, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα των ενεργούντι δια σου πάσιν ιάματα”
Εγώ καποιες σκέψεις που έκανα, ετσι απλοϊκά, και χωρίς να είμαι ο πλέον διαβασμένος στο θέμα των προφητειών ούτως ή άλλως (δηλώνω απλός παρατηρητής της ελληνικής και διεθνούς ειδησεογραφίας, πολιτικής, διπλωματίας, κοινωνικών και πολιτειακών ζυμώσεων,κλπ)
είναι οι εξής:
Μια προφητεία γιατί υπάρχει?
Απάντηση (δική μου - αν θελετε συμφωνείτε ή διαφωνείτε): Για να ενημερώσει,υποτίθεται, για γεγονότα ή τροπή γεγονότων -ιστορικών εξελίξεων στο μέλλον.
Γιατί να γίνει αυτό?
Για ενημέρωση? Για καποιου ειδους προετοιμασία? για καποιου ειδους προειδοποίηση (του τύπου εμείς τα λεγαμε, για να λαβετε τα μετρα σας?) Για πλάκα? Για "να'χουμε" να λέμε?
Υποτίθεται πάλι ότι είναι κάτι από τα 2-3 πρώτα.
Ωραία, και σε ποιους πρέπει να απευθύνεται? Σε λίγους και εκλεκτούς? Σε όλους? Σε κανέναν?
Θέλω να πιστεύω ότι αν υποτίθεται υπάρχει κάποιος "φωτισμένος άνθρωπος του Θεού" δεν κάνει εξαιρέσεις , "κλαμπάκια" και κλειστές λίγκες και απευθύνεται σε όλους και όποιος θέλει ακούει, όποιος θέλει "τον γράφει", άλλος επικροτεί, άλλος χλευάζει και συμπεριφέρεται καθένας κατά το δοκούν.
Συνεπώς και η γλώσσα του θα πρέπει να είναι ανάλογη και "ξεκάθαρη".
Δηλαδή δεν θα βάζει ένα κάρο γρίφους που να χρειάζονται σπέσιαλ μαθηματική ανάλυση και αντίστροφο μετασχηματισμό Φουριέ για να βγάλεις άκρη.
Εδώ είναι συνήθως που "αντιδράω" με όλα τα συνομοσιολογικά σουπερ-κωδικοποιημένα μηνύματα και κατα κύριο λόγο δεν τα αποδέχομαι γιατι εμπεριεχουν πολύ μεγάλη δόση και περιθώριο να χωρεσουν προσωπικές ερμηνείες.
Και αν θελετε να το προχωρήσω καπως παραπέρα:
Για να έχει το δικαίωμα κάποιος να μου "την πει" για κάτι που δεν έκανα ενώ αυτός με "είχε ενημερώσει" αξιώνω κι εγώ μια ενημέρωση τέτοια που να μην επιδέχεται παρανοήσεις ή παρερμηνείες για να μου ζητάνε με το δίκιο τους μετά τα ρέστα και όχι να είναι ηξεις-αφιξεις.
Δηλαδή, το να πεις μια προφητεία του τύπου ή σε 3 μερες ή σε τρεις μηνες ή σε 3 χρονια θα γίνει κάτι, εμένα δεν μου λεει τίποτα ούτε είναι αξιοποιήσιμη πληροφορία.
Το να λες όμως ότι όταν οι Τούρκοι θα κλεισουν τα φράγματα και θα στερεψει ο Ευφρατης..... αυτό είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και άρα μπορεί να ελεγχθει, και αντίστοιχα αυτός που το είπε, αν επιβεβαιωθεί να γίνει πρώτος ΜΑΓΚΑΣ, αν δεν επαληθευθεί όμως να γίνει πρώτη ΡΟΜΠΑ.
Εκεί πάω πάσο και περιμένω. Αυτοί που είπαν κάποια πράγματα κάποτε προφανώς είχαν την αξία τους ως πρόσωπα και ως ιστορικές φυσιογνωμίες (Πατρο-Κοσμάς, π.Παϊσιος,κλπ) πλην όμως το αν λέγανε "παρηγορίες" προς τον ταλαντευόμενο ή απελπισμένο λαό-πιστό, αν εκφράζανε "ευσεβείς (ιδίους) πόθους" ή αν όντως είχανε κάποιου είδους "φώτιση" τέτοια που να τους επιτρέπει να ρίξουνε στο τραπέζι βαριά χαρτιά και να τα παίξουν όλα για όλα με την αξιοπιστία και το κύρος τους, δεν έχει αποδειχτεί ακόμα.
Παρ'όλα αυτά εκτιμώ το θάρρος τους στις περιπτώσεις που -αν είναι αλήθεια- ή έχει διασωθεί ορθώς προφορικά ή γραπτά και δεν είναι "ραδιο-αρβύλα", βγήκαν και είπαν κάποια πράγματα που είναι σχετικά άμεσα ελέγξιμα (δηλ. δεν μπορεί να παίρνει ο άλλος το ρίσκο και να λέει εν έτει 1990-1994 εσύ θα πας κάποτε ως Μηχανικός στην Πόλη, και η Πόλη τότε θα είναι Ελληνική) χωρίς να υποψιαστεί ότι έτσι και δεν γίνει αυτό,έστω και μετα θανατον ο παππούλης Παισιος διακυβεύει σε μια "φιλική"-"χαλαρή" κουβέντα (?) όλη του την υστεροφημία και εν γένει αξιοπιστία....
Κατά τα άλλα,
τα γεγονότα όπως το εχουμε επισημανει όλοι στο σύνολο, προμηνύουν γενικότερη αναμπουμπούλα οσονούπω και νομίζω ότι αυτό έχει τη σημασία του έτσι κι αλλιώς.....

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Edited by - PY8AGORAS on 09/03/2008 14:20:50
Καλό είναι να ελέγχουμε σχολάστικά την αξιοπιστία κάθε πληροφορίας που μας "σερβίρουν" και να μήν την "καταπίνουμε αμάσητη" ! Όπως πολύ ωραία είπε ο Comer, ορισμένοι πλάνοι ή πλανεμένοι, παίζουν το παιχνίδι του λύκου με τα πρόβατα για τον αντίχριστο, εδώ και 20 χρόνια τουλάχιστον, ώστε ο κόσμος να μήν πιστέψει όταν έρθει ο πραγματικός αντίχριστος αλλά να τα θεωρήσει όλα αυτά σαν παραμυθάκι! "Βλέπετε μη τις υμάς πλανήσει!"
Μακρυά απο τρομολάγνους και τρομοκράτες! Ας είμαστε πάντα ψύχραιμοι και νηφάλιοι!
Edited by - ALEXANDERGREEK on 09/03/2008 14:34:42
Αφιερωμένο και εις όλους εσάς,δια το πρόσωπο του εκ πενίας βασιλέως......ΚΑΙ ΕΙΔΟΝ ΥΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΤΟ ΤΕΘΛΙΜΜΕΝΟΣ ΣΥΝ ΤΕΣΣΑΡΣΙ ΝΗΠΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ.ΚΑΙ ΕΔΩΚΕΝ ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΜΦΑΙΑ ΣΥΝ ΤΗ ΧΕΙΡΙ ΑΥΤΟΥ ΣΥ ΓΑΡ ΕΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΕΠΙ ΛΕΥΚΟΥ ΙΠΠΟΥ(θα είναι νυμφευμένος και θα έχει τέσσερα παιδιά)
ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΖΩΝΤΟΣ ΗΔΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΕΚ ΚΟΙΛΙΑΣ ΜΗΤΡΟΣ ΝΑ ΠΟΙΜΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΕΚ ΓΕΝΟΥΣ ΔΟΥΚΙΚΟΥ(εκ Βασιλικού καταγόμενος γένους)
Edited by - ROMIOS on 09/03/2008 14:29:00
Θάρθεις σαν αστραπή
θάχει η χώρα γιορτή
θάλασσα γη και ουρανός
στο δικό σου φως.
Θα ντυθώ στα λευκά
Να σ' αγγίξω ξανά
φως εσύ και καρδιά εγώ
πόσο σ' αγαπώ !
Βασιλεύς Βασιλέων, Βασιλεί Βοήθει, έλεος, έλεος, Επουράνιε Θεέ
Κωνσταντίνος Δραγάτσης Παλαιολόγος, ελέω Θεού Αυτοκράτωρ των Ρωμαίων.
Στην Πύλη του Αγίου Ρωμανού, καβαλικά την φάρα του την ασπροποδαράτην
Τέσσερα Βήτα, έλεος, έλεος, Μαρμαράς, Βόσπορος και Μαύρη Τρίτη.
Φρίξον ήλιε, στέναξον γη, Εάλω η πόλη, Εάλω η πόλη.
Βασιλεύουσα, πύλη χρυσή κι ο πορφυρογέννητος στην κόκκινη μηλιά.
Η πόλη ήταν το σπαθί, η πόλη το κοντάρι, η πόλη ήταν το κλειδί της Ρωμανίας όλης,
Σώπασε Κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις,
πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά Σου θάναι.
Στην πύλη του Ρωμανού
έφυγες για αλλού
κι άγγελος θα σε φέρει εδώ
στον σωστό καιρό
Μες την Άγια Σοφιά
θα βρεθούμε ξανά
λειτουργία μελλοντική
οι Έλληνες μαζί.