ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Satsangi31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/02/2005, 22:09:01
Για κάτσε βρε κορίτσι μου, να τα δούμε λίγο καλύτερα.

Ξεκινάς και γράφεις

quote:
Η διατροφή είναι ζήτημα βιολογικής ανάγκης.

Και εκεί συμφωνώ, ειναι γεγονος. Αν δεν φάμε... τελειώνουμε.

Μετά γράφεις για τον πνευματικό άνθρωπο, τις λέξεις ισορροπία και μέτρο.

Η ισορροπία είναι εννοια Προσδιορισμένη, κατι σαν τα τρώμε όλα, ενώ η λέξη μέτρο μπορεί να πει

λίγο,
πρότυπο συγκρίσεως η και άξιας
ανώτατο όριο
ορθή αναλογία
σύνεση
περίσκεψη

Και άλλα τόσα, που δεν τα θυμάμαι.

Εκει σου κανω την ερωτηση.

Με πιανεις τωρα ματακια μου?

Το δικό το χαίρε βάθος αμέτρητο, που κολλάει?

Στο ότι τρώω τα μαρουλάκια…που έχουν ψυχούλα…?

Έλα βρε Ζαντοκ, μην κρυβεσαι.... στο θειο.

Όχι τίποτα άλλο, μετα συμφωνείς και με τον Gothic που συμφωνεί με ότι έγραψα.

Αυτό που μετραει, αν το εξετασουμε σε βαθος, είναι στην πρωτη κουβεντα που εγραψες.

ΑΝΑΓΚΕΣ!

Ναι αλλα ποιες είναι οι ΑΝΑΓΚΕΣ μας, γιατί τις περισσότερες φορές αντιδραμε σε ερεθίσματα ευχαρίστησης, (μπριτζολακια, κοκορετσι) που φυσικά είναι χαμηλής κραδασμικής συχνότητας.

01/02/2005, 22:14:56
quote:

Θα μας περάσουν για γνωστούς...

Μόνο "γνωστούς"

Εδώ μέσα, αγαπητέ μου, έχουν γίνει τόσα σενάρια, που το να μας περάσουν εμάς για "γνωστούς" εξαιτίας ενός "μου" θα ήταν το λιγότερο.

Τέλος πάντων, ας μην ασχολούμαι με μικρότητες, γιατί διαβάζει κι ο ΠΛΑΤΩΝΑΣάκος μου και δε θέλω να τον στεναχωρήσω...

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

GothicΜέλος
01/02/2005, 22:25:32
Αστείο ήταν και εξ άλλου δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα !

ΠΛΑΤΩΝΑΣ,ανοίγεις μεγάλο θέμα με το να σκαλίζεις τη λέξη ανάγκες.
Πραγματικά είναι θέμα για τόπικ.

spiritΜέλος
01/02/2005, 22:31:21
Καθως βλεπω το θεμα μπηκε σε μια ροη,δεν ξερω αν ειναι αυτη η ιδεα της δημιουργου,αλλα καλο θα ηταν να επανεξεταστει,

γεια σου Πλατωνα με το χιουμορ σου!!!

quote:
Πηγαίνετε στο σούπερ μαρκετ, αγοράστε ένα κουνελάκι, μα να έχει και το κεφάλι….μετά πάρτε δυο κιλά πατάτες, πάρτε ένα ταψί και βάλτε το κουνελάκι στη μέση, με το κεφάλι να σας κοιτάζει!

Μετά αρχίστε να καθαρίζεται τις πατάτες, και να την βάζετε μέσα στο ταψί που έχει το κουνελάκι… Όσο περνάει η ώρα, τόσο και περισσότερο θα μοιάζει το κουνελάκι, σαν ένα μικρο μωράκι.
Όταν τελειώσετε τις πατάτες…θα σας έχουν πιάσει τα κλάματα….στο τέλος δεν θα φάτε το κουνελάκι, αν δε το ψήσετε... θα το δώσετε σε κάποιο φτωχό!

Αυριο θα σου μαγειρεψω ενα παστιτσιο με σογια,να το ευχαριστηθεις,και να μην νιωθεις ενοχες για το κουνελι.

Και λιγα λογια
επι του θεματος:
...To καλυτερο απο ολα ειναι να καταστρεφουμε τα μικροβια της ποταπης σκεψης που ειναι πιο μολυσματικη απο καθε αλλη ασθενεια..
εχω αρκετους γνωστους που ειναι χορτοφαγοι,και φτανουν σε ακραιες περιπτωσεις,μια φιλη μου ειναι χορτοφαγος εδω και δεκα χρονια,και θεωρει σωστο να περασει της διατροφικες της συνηθειες και στην κορη της η οποια ειναι τριων ετων.
Κατα την γνωμη μου πιστευω πως το παν μετρον αριστον πρεπει να κυριαρχει και στο θεμα των διατροφικων μας συνηθειων,κανεις δεν επιβαλλει σε κανεναν τιποτε.

Αν καποιος νιωθει την αναγκη να απεχει απο το κρεας ειναι καθαρα προσωπικο του θεμα και ειναι απολυτα σεβαστο.

Πολυ μεγαλο ρολο παιζει και ο τροπος ζωης που ακολουθει,καθως επισεις και η εργασια του.

Αλλα ο ανθρωπινος οργανισμος ουσιαστικα δεν το χρειαζεται,το κρεας αφου μπορει να ζησει και με τα υποκαταστατα αυτου,που περιεχουν πρωτεινες.

Με τον εσωτερικο τροπο ζωης που πρεπει να ισορροπει,το νους υγιης εν σωματι υγιει,η χορτοφαγια μπορει να επιφερει αριστα αποτελεσματα,καθως και η αποχη απο το αλκοολ,που κρατα το πνευμα παγιδευμενο σε χαμηλα αστρικα πεδια*(η υπερβολικη χρηση αλκοολ)

Mια εκλεπτυσμενη καρδια δραστρηριοποιει κατα εναν ιδιαιτερο τροπο την λειτουργια ολων των αισθησεων.Η οσμη,η ακοη,η οραση,η γευση βρισκονται ακαταπαυστα εν ενεργεια...Οσον αφορα την αφη,πρεπει να γνωριζετε πολυ καλα σε ποσο μεγαλο βαθμο,μπορει να σας αγγιξει ο Λεπτοφυης Κοσμος.

Η εκλεπτυνση της καρδιας καθιστα αναγκαια την αποφυγη απο το κρεας..Ακομη και τα αποξηραμενα η καπνιστα κρεατα που ειναι σχετικα λιγοτερο επιβλαβη.

Ας μην ξεχνουμε ποσο σημαντικο ειναι να διατηρουμε την καρδια ,το πιο βασικο μας οργανο σε απολυτη καθαροτητα και υγεια.
`
Και οσο δεν φωτιζεται η καρδια οι ασθενειες και οι αναπηριες δεν θα εκλειψουν.

Νομιζω πως παω να ξεφυγω απο το θεμα,γι αυτο σταματαω εδω.

Καλη συνεχεια...

GothicΜέλος
01/02/2005, 23:01:50
spirit δεν ξεφεύγεις καθόλου από το θέμα,απλώς ε΄΄ιπες πολλά και πολύ σημαντικά και νομίζω πρέπει να δοθεί και ο χρόνος να τα αναλύσουμε

Σαφέστατα λοιπόν ΔΕΝ θα μας ανεβάσει πνευματικά το φαγητό μόνον αλλά σίγουρα κάποια στιγμή κατά το "ταξίδι μας στην Ανατολή" (για να χρησιμοποιήσω και λίγο τον πολυαγαπημένο μου Hesse),είναι και αυτός ένας παράγοντας που πρέπει να ρυθμιστεί και σίγουρα όχι ο σημαντικότερος.
Οι πράξεις ΚΑΙ οι σκέψεις μας είναι και για μένα το πρώτιστο.
Όταν αυτά αρχίσουν να "ανέρχονται",πολλά άλλα ακολουθούν.

Πολύ σωστά είπες και το αλκοόλ και θα προσθέσω και το κάπνισμα (αν και είμαι καπνιστής) και πολλά άλλα.

Από ένα επίπεδο και πέρα ΤΙΠΟΤΕ κατώτερο δεν μπορεί να ακολουθήσει.Ή θα το αποβάλλουμαι ή θα κολλήσουμε.

01/02/2005, 23:02:32
quote:

Για κάτσε βρε κορίτσι μου, να τα δούμε λίγο καλύτερα.

Ευχαρίστως να το δούμε...

quote:
Ξεκινάς και γράφεις

quote:
Η διατροφή είναι ζήτημα βιολογικής ανάγκης.

Και εκεί συμφωνώ, ειναι γεγονος. Αν δεν φάμε... τελειώνουμε.

Ωραία.

quote:
Μετά γράφεις για τον πνευματικό άνθρωπο, τις λέξεις ισορροπία και μέτρο.

Ναι.

quote:

Η ισορροπία είναι εννοια Προσδιορισμένη, κατι σαν τα τρώμε όλα, ενώ η λέξη μέτρο μπορεί να πει

λίγο,
πρότυπο συγκρίσεως η και άξιας
ανώτατο όριο
ορθή αναλογία
σύνεση
περίσκεψη

Και άλλα τόσα, που δεν τα θυμάμαι.

Εκει σου κανω την ερωτηση.

Με πιανεις τωρα ματακια μου?

ΤΩΡΑ σε "πιάνω". Έτσι όπως το είχες γράψει αποκομμένο το ερώτημά σου, νόμιζα ότι με ρώταγες γενικά και δε σε είχα "πιάσει" προφανώς.

Μέχρι στιγμής και κατά την προσωπική μου άποψη, ο δυτικός άνθρωπος δεν είναι καλό να απέχει τελείως από οποιαδήποτε τροφή.
Θεωρώ προσεγγίσιμο μέτρο λοιπόν, το να τρώει όσο το δυνατό λιγότερο κρέας.
Το πόσο λίγοτερο είναι θέμα προσωπικής εξάσκησης και βιολογικής αντοχής.

quote:

Το δικό το χαίρε βάθος αμέτρητο, που κολλάει?

Στο ότι τρώω τα μαρουλάκια…που έχουν ψυχούλα…?

Το "χαίρε βάθος αμέτρητον" ήταν συνέχεια άλλης πρότασης. Μην το βλέπεις μόνο του.

Κόλλαγε με το ότι οι εκφάνσεις της ψυχής είναι σχεδόν άπειρες... και καμμία ειρωνία δεν είχε προς εσένα. Ήταν λογοπαίγνιο με το μέτρο το οποίο "παίζαμε". Ελπίζω ότι είναι κατανοητό τώρα.

quote:

Έλα βρε Ζαντοκ, μην κρυβεσαι.... στο θειο.

Όχι τίποτα άλλο, μετα συμφωνείς και με τον Gothic που συμφωνεί με ότι έγραψα.

Αυτό που μετραει, αν το εξετασουμε σε βαθος, είναι στην πρωτη κουβεντα που εγραψες.

ΑΝΑΓΚΕΣ!

Ναι αλλα ποιες είναι οι ΑΝΑΓΚΕΣ μας, γιατί τις περισσότερες φορές αντιδραμε σε ερεθίσματα ευχαρίστησης, (μπριτζολακια, κοκορετσι) που φυσικά είναι χαμηλής κραδασμικής συχνότητας.

Ο συνονόματός σου φιλόσοφος έλεγε ότι η ανάγκη "κινεί" τα πάντα.

Άρα, δεν πρέπει να λειτουργούμε παρά την φύσιν και να ακολουθούμε απλά τυφλά κανόνες.
Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.

Σημασία έχει να κατακτήσουμε την εσωτερική εκείνη κατάσταση, που θα επιφέρει σαν απόρροιά της τη μη ανάγκη.
Δηλ. δεν έχει νόημα να καταπιεζόμαστε, ΑΝ και εφόσον ο οργανισμός μας επιθυμεί (και συνεπώς χρειάζεται) το κρέας.
Αντίθετα, η εσωτερική μας ανάπτυξη θα μας οδηγήσει σταδιακά, μέσα από την αυτοπειθαρχία στη μη επιθυμία.
Ψυχολογικά, είναι συναισθηματικό το θέμα.
Η ανάγκη για αίμα είναι μία συναισθηματική διαταραχή είτε ως προς την τροφή, είτε ως προς τη βία...

Όπως βλέπεις, ούτε με τον allzzaro διαφωνώ επί της ουσίας.

Διαφωνώ με τον τρόπο που αιτιολόγησε τη θέση του και εν συνεχεία, με το γεγονός ότι ενώ δεν κατάλαβε τί του έγραψα, έσπευσε να επιτεθεί...

Όλοι οι vegeterians δεν είναι ανώτερες ψυχές λοιπόν... (και αυτό δεν το λέω προσωπικά για κανέναν)

.
.

3A

GothicΜέλος
01/02/2005, 23:06:52
Συγχωρέστε μου την δευτερολογία :

Δεν συμφωνώ πάντως καθόλου με την λέξη "υποκατάστατα".
Εκτός του ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ο τρόπος παρασκευής τους και αν βλέπατε τι σημαίνει σόγια θα ξανατρώγατε κρέας,δεύτερον μου θυμίζει "μεθαδόνη".
Δηλ. δεν έχουμε απαλλαγεί,απλώς κοροιδεύουμαι την εξάρτησή μας

01/02/2005, 23:14:13
quote:

Αστείο ήταν και εξ άλλου δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα !

Αυτό σου 'λειπε!

quote:
Οι πράξεις ΚΑΙ οι σκέψεις μας είναι και για μένα το πρώτιστο.
Όταν αυτά αρχίσουν να "ανέρχονται",πολλά άλλα ακολουθούν.

quote:
Δηλ. δεν έχουμε απαλλαγεί,απλώς κοροιδεύουμαι την εξάρτησή μας

Γειά σου, spirit! Μήπως σου βρίσκεται και κανένα Chataubriand pour deux

.
.

3A

Edited by - Zadok on 01/02/2005 23:17:16

GothicΜέλος
01/02/2005, 23:22:29
quote:
Αυτό σου 'λειπε!

ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ

SatsangiΜέλος
01/02/2005, 23:29:48
Καλησπέρα σε όλους,

Ομολογώ ότι δεν σας προλαβαίνω!
Αγαπητέ Allzaroχαίρομαι που διαλέξαμε το ίδιο θέμα και πολύ ευχαρίστως σου παραχωρώ αυτό το τόπικ καθότι προηγήθηκες από εμένα.

quote:
Πολυ μεγαλο ρολο παιζει και ο τροπος ζωης που ακολουθει,καθως επισεις και η εργασια του.

Αλλα ο ανθρωπινος οργανισμος ουσιαστικα δεν το χρειαζεται,το κρεας αφου μπορει να ζησει και με τα υποκαταστατα αυτου,που περιεχουν πρωτεινες.

Σωστά διότι δεν αρκεί μόνο η χορτοφαγική διατροφή για να επιτύχει κανείς το στόχο του. Θα ήταν σαν αυτούς τους "καλούς Χριστιανούς" που κάθε Κυριακή πηγαίνουν στην εκκλησία κάνουν μετάνοιες και κοινωνούν, ενώ όλοι τους η ζωή μέσα στην αρνητικότητα.

quote:
εχω αρκετους γνωστους που ειναι χορτοφαγοι,και φτανουν σε ακραιες περιπτωσεις,μια φιλη μου ειναι χορτοφαγος εδω και δεκα χρονια,και θεωρει σωστο να περασει της διατροφικες της συνηθειες και στην κορη της η οποια ειναι τριων ετων.

Γιατί το επικρίνεις? Άλλωστε το ίδιο δεν κάνουν και οι κρεατοφάγοι? Ο καθένας αυτό που νομίζει καλύτερο αυτό κάνει και αυτό δίνει και στα παιδιά του.

quote:

Σωστός!
Η τροφή, όπως ξέρετε έγινε για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για τη τροφή. Πρέπει να κάνουμε τη καλύτερη χρήση της τροφής όπως και όλα τα άλλα πράγματα της ζωής. Ένας άνθρωπος που είναι σκλάβος του ουρανίσκου του δεν μπορεί να κάνει τίποτα το χρήσιμο. Με ένα ορθό έλεγχο του ουρανίσκου μας μπορούμε να έχουμε στον έλεγχό μας ολόκληρο το φυσικό και το διανοητικό μας σύστημα.

quote:
Όσο χαμηλότερη λοιπόν μορφή "ζωής" ή "συνειδητότητας" τρώμε,τόσο καλύτερα.

Συνειδητότητα:είναι αυτό που δίνει ζωή και ικανότητα λειτουργίας στο νου. Η συνειδητότητα είναι η ουσία της ψυχής, η ίδια η ψυχή.
Εμείς είμαστε μονάδες συνειδητότητας και ο Θεός Πανσυνειδητότητα.
Συνεπώς η συνειδητότητα δεν ... τρώγεται.

quote:
Αλήθεια, τα ματάκια του κουνελακίου σε συγκίνησαν, αλλά το μαρολάκι δεν είναι το ίδιο τυχερό επειδή δεν έχει ματάκια, ε;

Οι πετρούλες, ο αέρας που αναπνέουμε; Δεν έχουν ψυχή, ε;

Λέγεται ότι στα λαχανικά υπάρχει μόνο ένα ενεργό τάτβα ή στοιχειώδης κατάσταση της ύλης. Αυτό είναι το νερό.Παραπέμπει στην υγρή μορφή κάθε ουσίας. Στα έντομα υπάρχουν δύο ενεργά τάτβα, η φωτιά και ο αέρας.Στα πουλιά υπάρχουν τρία ενεργά τάτβα, νερό, φωτιά και αέρας. Στα ανώτερα ζώα υπάρχουν τέσσερα ενεργά τάτβα,νερό, φωτιά, γή και αέρας. Το πέμπτο τάτβα είναι ο αιθέρας. Στην πραγματικότητα, σε κάθετι που υπάρχει στο κόσμο ενυπάρχουν και τα πέντε τάτβα, αλλά δεν είναι ενεργά. Το ακάς ή αιθέρας υπάρχει και είναι ενεργό μόνο στον άνθρωπο.

Έτσι λοιπόν, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των τάτβα που συνδιάζονται σε ένα οργανισμό τόσο ψηλότερα βρίσκεται στην κλίμακα της εξέλιξης και επίσης τόσο μεγαλύτερη ευθύνη συνεπάγεται το να σκοτώσει κάποιος το συγκεκριμένο οργανισμό.
Επειδή όμως ο άνθρωπος χρειάζεται οπωσδήποτε να φάει για να διατηρηθεί στη ζωή θα πρέπει να επιλέξει όπως μας τονίζουν οι παλαιοί σοφοί και οι Διδάσκαλοι, τις λιγότερο βλαβερές ουσίες , με άλλα λόγια πράγματα που αν τα σκοτώσεις αναλαμβάνεις το ελάχιστο δυνατό κάρμα.

quote:
Δηλαδή οτι η στέρηση της τροφής και οχι μόνο, βοηθά τον άνθρωπο να διαλογισθεί, να αναρωτηθεί για το λόγο της ύπαρξής του στον πλανήτη.

Σίγουρα βοηθά όχι μόνο σαν διαλογισμός στο υλικό επίπεδο, αλλά και το διαλογισμό στο επίπεδο της ψυχής.(εσωστροφή)

quote:
Οχι .. εχει απόλυτη σχέση με ενα ηθικό δίλημμα και πράξη βίας..
η σχέση του με την πνευματική ανάπτυξη είναι δευτερεύον ζήτημα

Εξαρτάται τι προταιρετότητες βάζει κανείς στη ζωή του.

Ωραίο το παράδειγμα με το κουνελάκι!!

Φιλικά,

"be spiritually alive in 2005"

GothicΜέλος
01/02/2005, 23:37:59
Satsangi ανέφερα τους δύο όρους ζωή και συνειδητότητα για να γίνω αντιληπτός.

Εξ άλλουη λέξη συνειδητότητα δεν είναι για όλους αυτό που λες.
Ανάλογα ποια "σχολή" ακολουθεί ο καθένας.
Για μένα συνειδητότητα είναι κατηγόρημα του νου και ο Θεός είναι ο "κοσμικός" ή "υπέρτατος νους" στην προκειμένη περίπτωση.

Μην αναλωθούμε σε ορολογίες,καταλαβαινόμαστε νομίζω