ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Satsangi31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
SatsangiΜέλος
01/02/2005, 10:54:00
Είναι ένα θέμα που διαπιστώνω με έκπληξη ότι δεν έχει υπάρξει σε κάποιο τόπικ και ελπίζω να μπορέσουμε όλοι να καταθέσουμε τις απόψεις μας.

Φωτισμένοι άνθρωποι, άγιοι, μύστες και πνευματικοί δάσκαλοι παραδοσιακά συνιστούν τη χορτοφαγική διατροφή για πνευματικούς και ηθικούς λόγους. Αυτοί που ακολουθούν ένα μονοπάτι επιδιώκοντας να φτάσουν στην Αυτογνωσία και στη Θέωση, το να τρέφονται χορτοφαγικά είναι ουσιώδες για πολλούς και σημαντικούς λόγους.

Θεωρώ ότι όσοι θέλουμε να ασχοληθούμε σοβαρά με το μυστικισμό θα πρέπει να λάβουμε υπόψην μας ότι η χορτοφαγική διατροφή είναι ένα φυσικό επακόλουθο της μη βίας, γιατί δεν θα πρέπει να βλάψουμε κανένα ζωντανό πλάσμα.

Ο Θεός είναι αγάπη και ο ειλικρινής αναζητητής του Θεού κατά την άποψή μου θα πρέπει να ακολουθήσει ένα μονοπάτι μη βίας, φιλαλήθειας, αγνότητας, ταπεινότητας και ανιδιοτελούς εξυπηρέτησης.

Μιά μορφή βίας στη πράξη είναι και το να τρώμε σάρκες ζώων.
Ο Θεός είναι αγάπη και ο δρόμος που οδηγεί σε Αυτόν είναι μέσω της αγάπης.

Φιλικά,

"be spiritually alive in 2005"

ΤΑΟΜέλος
01/02/2005, 11:27:35
"Θα έλθει η μέρα για την ανθρωπότητα, όπου η αποχή από τη βρώση οποιουδήποτε ζώου,θα είναι δείγμα πολιτισμού."

Κάποτε είπε ο Γκάντι..

Τα σέβη μου.

KrisnnaΜέλος
01/02/2005, 13:11:55
Eίναι πραγματικά δείγμα πολιτισμού η αποχή απο την σαρκοφαγία και την ζωοφαγία. Εκτός των άλλων είναι οτι καλύτερο στην Ανθρώπινη υγεία αυτό απο όλους είναι παραδεκτό, χωρίς αμφιβολία.
Με τον ρυθμό όμως που έχει πάρει η Ανθρώπινη ζωή και κοινωνία είναι απατηλή ουτοπία να σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

SatsangiΜέλος
01/02/2005, 13:39:52
quote:

Με τον ρυθμό όμως που έχει πάρει η Ανθρώπινη ζωή και κοινωνία είναι απατηλή ουτοπία να σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα

Αγαπητέ krisnna,

Υπάρχουν 1 δις χορτοφάγοι στο πλανήτη.
Όλα είναι εφικτά αρκεί να το θελήσουμε και να κατευθύνουμε τη ζωή μας ανάλογα.

Άλλωστε η χορτοφαγική διατροφή είναι πολύ πλούσια και αν κάποιος πραγματικά θέλει να γίνει χορτοφάγος θα βρει το τρόπο να το επιτύχει.

Φιλικά,

KrisnnaΜέλος
01/02/2005, 15:06:23
quote:
Όλα είναι εφικτά αρκεί να το θελήσουμε και να κατευθύνουμε τη ζωή μας ανάλογα.

To ξέρω αλλά πολλά καλά θα μπορούσαν να έχουν γίνει και δέν έγιναν γιατί δέν το θελήσαμε και ούτε πρόκειται να γίνουν όσο συνεχίζουμε το ίδιο βιολί!
Ένα απο αυτά είναι και η ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ, θα ήταν πολύ καλό γεγονός η αγάπη που βλέπω οτι υπάρχει στα σκυλιά να μπορούσε να επεκταθεί σε πολλά ακόμα ζώα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

spiritΜέλος
01/02/2005, 16:12:39
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,ΑΓΑΠΗΤΗ Satsangi,ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ,ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΟΠΙΚ ΠΑΛΙΑ,ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ>

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1896

SatsangiΜέλος
01/02/2005, 16:37:21
Στην αναζήτηση που έκανα με το όνομα ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο.(ίσως υπάρχει κάποιος τρόπος ψαξίματος που δεν γνωρίζω?)

Μπήκα στο τόπικ που προανέφερες αγαπητή spirit αλλά μου είναι αδύνατο να διαβάσω 15 σελίδες!

Το θέμα της χορτοφαγίας που έθεσα δεν έχει σχέση μόνο με το αν είναι ένα ηθικό δίλημμα και πράξη βίας, αλλά και κάτι που έχει άμεση σχέση με τη πνευματική ανάπτυξη για όποιον το επιθυμεί.

Από την άλλη υπάρχουν συνεχώς νέα μέλη που δεν είχαν λάβει μέρος στο προηγούμενο τόπικ και ίσως να είναι χρήσιμη μια καινούρια τοποθέτηση.

Η απόφαση είναι δική σας...

Φιλικά,

01/02/2005, 18:39:49
quote:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,ΑΓΑΠΗΤΗ Satsangi,ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ,ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΟΠΙΚ ΠΑΛΙΑ,ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ>

Το τόπικ αυτό που αναφέρει η spirit το εχω ανοιξει εγώ και επικαλουμαι τους ιδιους λόγους που επικαλείται και ο satsangi.
Φυσικά εχει διαφορετικό τίτλο αν και μέσα αναφέρει ακριβώς τους ιδιους λόγους που επικαλούμαι και εγώ στο ``πρέπει ή δεν πρέπει να τρώμε τα ζώα``.

Φίλε μου satsangi θα πρέπει να σου επισημάνω οτι οι γαστρονομικές συνήθειες των εσωτεριστών είναι τύπου Goodies...
Οι διατροφικές αυτές συνήθειες δεν θα συναρπάσουν σχεδόν κανέναν.

quote] Το θέμα της χορτοφαγίας που έθεσα δεν έχει σχέση μόνο με το αν είναι ένα ηθικό δίλημμα και πράξη βίας, αλλά και κάτι που έχει άμεση σχέση με τη πνευματική ανάπτυξη για όποιον το επιθυμεί.
[/quote]

Οχι .. εχει απόλυτη σχέση με ενα ηθικό δίλημμα και πράξη βίας..
η σχέση του με την πνευματική ανάπτυξη είναι δευτερεύον ζήτημα

Εγώ πάντως είμαι μαζί σου... [

Edited by - allzzaro on 01/02/2005 18:47:26

01/02/2005, 18:59:30
Θα ήταν προτιμώτερο να αναπτύξεις το θέμα απο μία αλλη οπτική γωνία σε σχέση με τη δική μου τοποθέτηση.

Δηλαδή οτι η στέρηση της τροφής και οχι μόνο, βοηθά τον άνθρωπο να διαλογισθεί, να αναρωτηθεί για το λόγο της ύπαρξής του στον πλανήτη.
Να αναρωτηθεί ποιός είναι πραγματικά, ποιό είναι το θέλημα του τέκτονα του σύπαντος.

Το να μην φονεύουμε για να τραφούμε είναι μία ιδεολογία που θα στρέψει το ανθρώπινο γένος σε εναν νέο τρόπο συμπεριφοράς απένταντι στα έμψυχα πλάσματα του πλανήτη τα οποία φαινομενικά ίσως να μην έχουν ψυχή.. και με το πρόσχημα αυτό καθώς και τις ευλογίες της εκκλησίας επιβάλλεται να τα τρώμε.

Το ερώτημα είναι ποιός μπορεί να πάρει την ευθύνη αυτή ..και να πείσει για το αντίθετο όταν είναι οφθαλμοφανές απο την στιγμή που ασκείται βία. Βία σε ολο της το μεγαλείο υπο μορφήν γενοκτονίας..
σφαγή νεογένητων και γενικά σφαγή με αλόγιστη χρήση και κρίση.

Edited by - allzzaro on 01/02/2005 19:04:09

ΤΑΟΜέλος
01/02/2005, 19:43:40
quote:

Αναπόφευκτα το ένα οδηγεί στο άλλο και ξανά πάλι.

01/02/2005, 19:50:01
Καλησπέρα σε όλους!

quote:

Φίλε μου satsangi θα πρέπει να σου επισημάνω οτι οι γαστρονομικές συνήθειες των εσωτεριστών είναι τύπου Goodies...

Τί εννοείς, allzzaro;

Σε ποιούς εσωτεριστές αναφέρεσαι;

quote:
quote:
Το θέμα της χορτοφαγίας που έθεσα δεν έχει σχέση μόνο με το αν είναι ένα ηθικό δίλημμα και πράξη βίας, αλλά και κάτι που έχει άμεση σχέση με τη πνευματική ανάπτυξη για όποιον το επιθυμεί.

Η διατροφή είναι ζήτημα βιολογικής ανάγκης.

Ο πνευματικός άνθρωπος είναι ο άνθρωπος ο οποίος αναζητά την ισορροπία και το μέτρο στη ζωή του και ως εκ τούτου η διατροφή του δε θα πρέπει να έχει υπερβολές οποιουδήποτε είδους ή μορφής.

Όλα τα υπόλοιπα είναι ακρότητες ακόμα και στο όνομα του αγαθού.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

01/02/2005, 20:05:40
quote:

Τί εννοείς, allzzaro;
Σε ποιούς εσωτεριστές αναφέρεσαι;

quote:

Η διατροφή είναι ζήτημα βιολογικής ανάγκης.
Ο πνευματικός άνθρωπος είναι ο άνθρωπος ο οποίος αναζητά την ισορροπία και το μέτρο στη ζωή του και ως εκ τούτου η διατροφή του δε θα πρέπει να έχει υπερβολές οποιουδήποτε είδους ή μορφής.
Όλα τα υπόλοιπα είναι ακρότητες ακόμα και στο όνομα του αγαθού.

Eαν θεωρείς τον εαυτό σου εσωτεριστή, τότε νομίζω οτι η απάντηση σου αυτή καλύπτει πλήρως την ερώτηση σου..το δε ``Όλα τα υπόλοιπα είναι ακρότητες ακόμα και στο όνομα του αγαθού`` αποτελεί επισφράγιση..

01/02/2005, 20:12:00
allzzaro, το τί θεωρώ εγώ τον εαυτό μου, αφορά μόνον εμένα.

Από κει και πέρα, η "επισφράγιση" και η άρνησή σου να δώσεις μία σαφή και ουσιαστική απαντήση στρεφόμενος εναντίον της τοποθετήσεώς μου μάλλον δηλώνουν τη δική σου άγνοια και εμπάθεια.
Αν δεν το κατάλαβες, μόλις επιβεβαίωσες την τοποθέτησή μου. Σ' ευχαριστώ!

Να 'σαι καλά!

.
.

3A

Edited by - Zadok on 01/02/2005 20:14:31

01/02/2005, 20:38:46
Έχω ένα ξάδερφο που δεν τρώει σαλιγκάρια, ρέγκες, και πετούμενα,
μα τα Παιδάκια, το λαγό στιφάδο, και το Μοσχαράκι στο φούρνο, τρώει….τουλάχιστον τρεις μερίδες!

Δεν είμαι καθαρός χορτοφάγος, μιας και τρώω τυρί και τα αυγά για το σίδηρο, και ούτε έβαλα ποτέ μου σαν στόχο, να γίνω χορτοφάγος.

Μόνο του ήρθε, εκεί που έτρωγα, σιγά σιγά άρχισα να βλέπω μέσα στο πιάτο… το/τα ζώο/α! Ουτε τα ψαρια πειραζω.

Πείραμα.

Πηγαίνετε στο σούπερ μαρκετ, αγοράστε ένα κουνελάκι, μα να έχει και το κεφάλι….μετά πάρτε δυο κιλά πατάτες, πάρτε ένα ταψί και βάλτε το κουνελάκι στη μέση, με το κεφάλι να σας κοιτάζει!

Μετά αρχίστε να καθαρίζεται τις πατάτες, και να την βάζετε μέσα στο ταψί που έχει το κουνελάκι… Όσο περνάει η ώρα, τόσο και περισσότερο θα μοιάζει το κουνελάκι, σαν ένα μικρο μωράκι.
Όταν τελειώσετε τις πατάτες…θα σας έχουν πιάσει τα κλάματα….στο τέλος δεν θα φάτε το κουνελάκι, αν δε το ψήσετε... θα το δώσετε σε κάποιο φτωχό!

Αγαπητή Ζαντοκ,

Τι είναι για σας μέτρο?

01/02/2005, 20:46:23
ΠΛΑΤΩΝΑΣάκο μου, ακόμα κι αν δυνηθώ να το κατακτήσω, δε θα το "πω" σε κανέναν, θα φαίνεται...

Αλήθεια, τα ματάκια του κουνελακίου σε συγκίνησαν, αλλά το μαρολάκι δεν είναι το ίδιο τυχερό επειδή δεν έχει ματάκια, ε;

Οι πετρούλες, ο αέρας που αναπνέουμε; Δεν έχουν ψυχή, ε;

Χαίρε βάθος αμέτρητον.

.
.

3A

01/02/2005, 20:55:28
Έλα βρε Ζαντοκ, την ίδια ευαισθησία έχει ένα ζώο με ένα μαρούλι?

Στα τρία χρόνια που γράφω εδώ μέσα, εσύ γνώριζες πως είμαι Vegetarian?

Άρα δεν το διατυμπανίζω δεν νομίζεις?

Βλέπω πως αρχίσατε με τις ειρωνείες, ενώ απλά ο συζητητής σας, ερώτησε τι είναι για σας μέτρο.

Θα μας πείτε, η δεν επιθυμείτε διάλογο? Να ξέρετε πως θα το σεβασθώ!

GothicΜέλος
01/02/2005, 21:15:20
Εγώ πάντως θα έλεγα ότι είμαι της απόψεως του ΠΛΑΤΩΝΑΣ.
Όχι στην κρεοφαγία διότι για να λέμε και την αλήθεια δεν μας χρειάζεται καθόλου σήμερα αλλά ναι στα ζωικά προιόντα όπως αυγό τυρί γάλα κ.λ.π..
Οι περισότερες μυστικιστικές σχολές της δύσης τουλάχιστον αυτό δέχονται.Αν κάποιος βέβαια μπορέσει και απέχει και αυτών, ακόμη καλύτερα αλλά χρειαζόμαστε ζωικές πρωτείνες και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Ας μην παρασυρόμαστε από απόψεις της ανατολής που είναι πολύ ακραίες.
Εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ.
ΚΑΙ ΕΠ΄ΟΥΔΕΝΙ ΜΕ ΤΗ ΣΟΓΙΑ !

Δεν είναι μόνον το θέμα της βιαιότητος μυστικιστικά αλλά και οι δονήσεις που προσλαμβάνουμε τρώγοντας αίμα και εκεί δείνουν και το μεγαλύτερο βάρος όλοι.
Όλοι σιγουρα θα έχετε ακούσει ότι το ζώο κατανοεί την στιγμή που πρόκειται να το σκοτώσουν και πολύ φυσικά,παράγονται ουσίες στο αίμα του που το τοξινώνουν και φυσικά μεταφέρονται και στο δικό μας σώμα όταν το τρώμε.
Κάτι που κάποιοι το ονομάζουν εμπειρία θανάτου την οποία προσλαμβάνουμε.

Όσο χαμηλότερη λοιπόν μορφή "ζωής" ή "συνειδητότητας" τρώμε,τόσο καλύτερα.

Edited by - Gothic on 01/02/2005 21:17:23

01/02/2005, 21:19:13
quote:

Έλα βρε Ζαντοκ, την ίδια ευαισθησία έχει ένα ζώο με ένα μαρούλι?

Δηλαδή, καλέ μου άνθρωπε, η εσωτερική εξέλιξη ενός ανθρώπου μετά την επιλογή της αποχής από το κρέας, δεν πρέπει να περάσει και στην αποχή από πιο χαμηλής κραδασμικής συχνότητας ψυχές-τροφές;

Η δικαιολογία-μέτρο είναι η ευαισθησία;

quote:

Στα τρία χρόνια που γράφω εδώ μέσα, εσύ γνώριζες πως είμαι Vegetarian?

Όχι, αλλά μπορεί και να μην το πρόσεξα, γιατί δε συνηθίζω να συγκεντρώνω προσωπικά στοιχεία.
Μου είναι άχρηστα.

quote:

Άρα δεν το διατυμπανίζω δεν νομίζεις?

Μα εγώ δε σε κατηγόρησα. Γιατί το πήρες προσωπικά;

quote:

Βλέπω πως αρχίσατε με τις ειρωνείες, ενώ απλά ο συζητητής σας, ερώτησε τι είναι για σας μέτρο.

Δεν κατανοώ πού την είδες την ειρωνία. Ειλικρινά και λυπάμαι, γιατί καμμία τέτοια πρόθεση δεν είχα...
Μήπως με μπερδεύεις με γνωστά πρόσωπα ή γεγονότα;

quote:

Θα μας πείτε, η δεν επιθυμείτε διάλογο? Να ξέρετε πως θα το σεβασθώ!

Αυτό το οποίο έγραψα είναι η απάντησή μου στην ερώτησή σου. Γιατί δε σε καλύπτει;
Θέλεις να δώσω κάποια απάντηση, που θα σε ικανοποιήσει; Πες το μου, να τελειώνουμε...

.
.

3A

01/02/2005, 21:22:11
quote:

Δεν είναι μόνον το θέμα της βιαιότητος μυστικιστικά αλλά και οι δονήσεις που προσλαμβάνουμε τρώγοντας αίμα και εκεί δείνουν και το μεγαλύτερο βάρος όλοι.
Όλοι σιγουρα θα έχετε ακούσει ότι το ζώο κατανοεί την στιγμή που πρόκειται να το σκοτώσουν και πολύ φυσικά,παράγονται ουσίες στο αίμα του που το τοξινώνουν και φυσικά μεταφέρονται και στο δικό μας σώμα όταν το τρώμε.
Κάτι που κάποιοι το ονομάζουν εμπειρία θανάτου την οποία προσλαμβάνουμε.

Όσο χαμηλότερη λοιπόν μορφή "ζωής" ή "συνειδητότητας" τρώμε,τόσο καλύτερα.

Αχ, Gothic μου, μου χάλασες την έκπληξη!!! Δεν πειράζει. Να 'σαι καλά!

Συμφωνώ απόλυτα.

Το αίμα είναι που διατηρεί τη ζωτικότητα του διπλού αιθερικού.

.
.

3A

Edited by - Zadok on 01/02/2005 21:25:05

GothicΜέλος
01/02/2005, 21:45:12
quote:
Αχ, Gothic μου

Θα μας περάσουν για γνωστούς......αν και ομολογουμένως μ΄άρεσε

Εκεί ήθελα να το προσανατολίσω απλώς το είπα γρήγορα και επιγραμματικά.

(...και μακάρι να είχα κάνει και πράξη όσα λέω )

Edited by - Gothic on 01/02/2005 21:46:15