ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

Simon Templar30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/04/2005, 12:17:08
Δεν ξέρω τίποτα για το ρέικι οπότε ως άσχετη μπορεί να πω και χαζομάρες.(συγγνώμη για όποιον εκνευρίσω ή εάν κάτι που θα πω δεν είναι σωστό ας με ενημερώσετε)
Στο θέμα της πληρωμής νομίζω ότι η βοήθεια πάντα πρέπει να δίνεται δωρεάν γιατί αλλιώς μπερδεύεται με ένστικτα τα οποία δεν καλυτερεύουν κανένα, οπότε εάν αυτός που δίνει ενέργεια δεν είναι καθαρός πως είναι δυνατόν να βοηθήσει κάποιον άλλον.
Επίσης πιστεύω ότι όλοι μπορούν από μόνοι τους να βοηθηθούν και θα σας πω ένα περιστατικό που νομίζω ότι έχει σχέση.
Ο άντρας μου μετά από ένα ατύχημα πριν 10 εάν θυμάμαι καλά χρόνια άρχισε να έχει φοβερούς πονοκεφάλους οι οποίοι περιορίζονταν σε μία περιοχή 5cm πάνω από το αριστερό μάτι. Όταν τον έπιαναν έκλαιγε μόνο το αριστερό μάτι, γινόταν ξαφνικά και όπως ξαφνικά άρχιζε έτσι ξαφνικά τελείωνε.
Πήγε παντού κανένας δεν μπορούσε να του βρεί τίποτα. Ελλάδα, Γαλλία, Αμερική.
Στην Αμερική του είπαν ότι δεν ξέρουν τι είναι αυτό και ίσως να το βρούνε εάν τον κόψουν σε μικρά κομματάκια και το καλωδιώσουν(είναι κυριολεκτικά ωμό αλλά αυτό είπαν για να δείξουν την αδυναμία εύρεσης του προβλήματος) το πρόβλημα όμως θα ήταν πως θα τον ξαναφτιάχνανε.
Στην Γαλλία τον έπιασε την ώρα που δούλευε, τον πηγαν στο νοσοκομείο του έκαναν 2 ενέσεις που θα είχαν κοιμήσει ελέφαντα, τίποτα όμως όπως άρχισε μόνος του ο πόνος έτσι τελείωσε.
Στην Ελλάδα τον καλωδίωσαν την ώρα του πόνου και τα όργανα δεν έδειχναν τίποτα. Άλλοι του είπαν ότι είναι πόνος από προηγούμενη ζωή άλλοι ότι μαζεύει πολύ κοσμική ενέργεια.
Εγώ τον γνώρισα πριν από 5 χρόνια και τρόμαξα όταν τον είδα σε αυτή την κατάσταση την στιγμή του πόνου είχε φτάσει στο σημείο να πονάει 24h συνεχώς και σε συχνότητα τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα.

Του πρότεινα να κάνει χαλάρωση για να ξεμπλοκάρει σιγά σιγά, δεν τα κατάφερε.
Ξέχασα να πω ότι ένοιωθε ότι ο πόνος δεν ήταν δικός του.

Δεν ξέρω πως μου ήρθε και του είπα μην ανησυχείς θα σταματήσει εάν εσύ σταματήσεις να το προκαλείς.
Όταν πόναγε έβαζα τα χέρια μου πάνω στο κεφάλι του και ένοιωθα να καίει η παλάμη μου, έκλεινα τα μάτια και φανταζόμουν την ενέργεια να φεύγει και να την ρουφάει το χέρι μου και με το άλλο χέρι την έστελνα στο περιβάλλον.Αυτό γινόταν μέχρι να σταματήσει το κάψιμο. Μετά βάζοντας ξανά το χέρι μου του έδινα όση ενέργεια χρειαζόταν δεν ήξερα πόση, σταμάταγα όταν δεν ένοιωθα να ρέει πλέον ενέργεια από το χέρι μου προς αυτόν.
Έχει πλέον σταματήσει να τον πονάει το κεφάλι του εδώ και ενάμιση χρόνο.
Δεν ξέρω να εξηγήσω τίποτα ούτε να το τεκμηριώσω αυτό που λέω εάν βοήθησα κάποιον με αυτά χαίρομαι εάν η περιγραφή μου είναι επικίνδυνη παρακαλώ σβήστε το post μου, δεν έχω πρόθεση να κάνω κακό σε κανέναν.
Συγγνώμη εάν σας κούρασα με την αναλυτική περιγραφή

AntonisΝέο Μέλος
08/04/2005, 22:44:55
Λες ότι δεν ξέρεις για το ρέικι, pyramid; Δηλαδή, ο τρόπος με τον οποίο θεράπευσες ήταν καθαρή έμπνευση; Και δεν είχες ασχοληθεί με παρόμοιες θεραπευτικές τεχνικές ή τεχνικές καλλιέργειας της ενέργειας προηγουμένως; Αν είναι έτσι, τότε γνωρίζεις πολύ περισσότερα από όσα νομίζεις.

Θυμήσου τα!

Βοήθησέ το φως σου να λάμψει.

Να είσαι καλά.

11/04/2005, 18:01:59
ANTONIS θα σου πω ακριβώς τι έχω κάνει για να μην νομίζει κάποιος ότι κοροϊδεύω.
Κάποια κόπελα μου έιχε πει πως κάνει χαλάρωση -ακριβώς όπως το λέω δεν με δίδαξε μου είπε- προσπάθησα μόνη μου αρκετά και τα κατάφερα, άδειαζα το μυαλό μου και όταν σηκωνόμουν ένοιωθα καλύτερα. Διάβασα και 2 νομίζω βιβλία για την ενέργεια και αυτό ήταν.Τίποτα περισσότερο, εξάλου προτιμώ τα βιβλία ψυχολογίας. Μου αρέσει όμως και να παρατηρώ όπως και να δείχνω στους άλλους όσο περισσότερο ενδιαφέρον μπορώ, να τους ακούω, ανεξαιρέτως τι είναι οι ποιοί είναι. Έχεις ποτέ παρατηρήσει τα δέντρα και τα λουλούδια όταν σηκώνεσαι το πρωϊ τους έχεις μιλήσει θα τα δεις να ζωντανεύουν. Έχεις ποτέ μιλήσει με κάποιον και υπομονετικά να τον έχεις ακούσει όσες ώρες και να χρειαστεί και να έχεις προσπαθήσει να τον βοηθήσεις ανιδιοτελώς,έστω μόνο με την παρουσία σου? Ξέρεις πόσοι άνθρωποι μιλάνε μόνοι τους ή απέναντι σε καθρέφτες? Έλειψη επικοινωνίας είναι, αυτή είναι η ενέργεια που χρειαζόμαστε όλοι, το ενδιαφέρον χωρίς αντάλαγμα και η στήριξη από τον διπλανό μας. (Το "έχεις ποτέ" ήταν εντελώς ρητορικό δεν εννοώ ότι δεν το έχεις κάνει, άλλωστε δεν σε ξέρω).
Δεν χρειάζεται να ξέρω να θεραπεύω με κάποιο τρόπο, ξέρω να δείχνω αγάπη.Δεν μου χρειάζεται να γίνω δάσκαλος σε κάτι προσπαθώ με αυτό που έχουμε όλοι μας σε ύπνωση, την ψυχή μου, αυτή ξέρει καλύτερα από μένα.
Και βέβαια δεν με νοιάζει καθόλου που ακούω κάθε μέρα ανθρώπους να λένε ότι όλα αυτά είναι βλακείες, δεν με πειράζει όταν με κοιτάνε περιέργα και είναι λες και τους ακούω όταν σκέφτονται "με τρελή μπλέξαμε" το βλέπω στο βλέμα τους.
Δεν λέω ότι δεν είναι καλό να ψάχνεται κάποιος ή ότι δεν είναι καλό να θέλει να μάθει να θεραπεύει, το θέμα είναι για ποιό σκοπό. Ζήτα το και θα το λάβεις αυτό έχω δει εγώ, ποτέ μα ποτέ με αντάλαγμα.Έχω ατέλειωτα παραδείγματα μικρά καθημερινά που φαίνεται καθαρά ότι όποιος εκμεταλεύεται κάτι δεν του βγαίνει σε καλό.
Ίσως αρκετοί γελάσουν ή με θεωρήσουν κάπως για αυτά που γράφω, δεν με πειράζει καθόλου το έχω συνηθίσει.
Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι μήπως είμαι εκτός θέματος εάν είμαι συγγνώμη εκ των προτέρων.
AntonisΝέο Μέλος
14/04/2005, 23:06:27
Pyramid,

α) Ελπίζω να μην νομίζεις πως υπήρχε κάποιο είδος ειρωνείας σε αυτά που είπα παραπάνω. Θέλω να πω, ελπίζω να μην νομίζεις πως σε κορόιδευα.
Το λέω αυτό επειδή, ξεκίνησες αναφέροντας το όνομά μου.
Γνωρίζω δε, πως η γραπτή επικοινωνία ενέχει τον κίνδυνο να παρεξηγήσει κανείς το ύφος του γράφοντος.
Καθετί που είπα το εννοούσα πραγματικά και πιστεύω κάθε λέξη της ιστορίας που ανέφερες. Δεν έχω άλλωστε κανέναν λόγω να σε αμφισβητίσω.

β) Το αν θα επιλέξεις να διδάσκεσαι αποκλειστικά από την ψυχή σου όπως λες (νομίζω ότι ταιριάζει περισσότερο ο όρος Ανώτερος Εαυτός - η ψυχή μας είναι εδώ για να διδαχθεί)ή αν θα θελήσεις να έχεις και κάποιον/ους ανθρώπους ως δασκάλους είναι καθαρά δική σου επιλογή.

Θέλω και πάλι -επειδή ξεκίνησες με το όνομά μου, να διευκρινίσω πως ό,τι λέω, το λέω με αίσθημα αγάπης χωρίς να θέλω να κρίνω τα λεγόμενα σου.

Να είσαι καλά.

15/04/2005, 16:32:47
ANTONIS
Δεν πιστεύω ότι είχαν ειρωνία τα γραφόμενά σου ίσως εγώ δεν εκφράστηκα καλά,γενικώς δεν είμαι καλή στο να γράφω, θα έχεις παρατηρήσει άλλωστε ότι γράφω εντελώς στεγνά.
Ευχαριστώ για την παρατήρηση Ανώτερος εαυτός και όχι ψυχή, όπως είπα δεν τα ξέρω καλά αυτά τα θέματα.
Και βέβαια είναι επιλογή του καθενός εάν θα το κάνει μόνος ή με την καθοδήγηση δασκάλου απλώς πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνεται με χρήματα.
pliroforisiΜέλος
28/06/2005, 12:51:48
Ελληνικές διευθύνσεις για το ρέικι:

www.reikinet.gr

www.lineagereiki.com

www.reiki.gr

www.maastra.gr

www.dioni-therapy.gr

www.angelicreiki.gr

www.reiki-essences.gr

www.reikiworld.gr

www.reiki-ryoho.gr

www.koutraki.gr

www.sitemaker.gr/lemonpaz

Αγγέλα Αλεξίου, Πάνος Μπαλτάς

20/03/2006, 16:57:51
Αντί για εισαγωγική τοποθέτηση, θα γράψω κάτι που βρήκα σε μια ιστοσελίδα, και οι γνωρίζοντες ας συνεχίσουν, αναφέροντας αρχικά τί είναι και τί προσφέρει περιληπτικά για μας τους άσχετους.

Μόνο για σήμερα...
Δεν ανησυχώ
Δεν φοβάμαι
Δεν θυμώνω
Έχω εμπιστοσύνη
στον Εαυτό μου και στο Σύμπαν
Δουλεύω με τιμιότητα και ειλικρίνεια
Σέβομαι όλους τους ανθρώπους
Ευγνωμονώ κάθε τι που με περιβάλλει

Για πάντα...

Ωραία θα συνεχίσουμε λοιπόν τη συζήτηση εδώ οπότε Λίλιαν μετέφερε κι εσύ με copy/paste το μήνυμά σου εδώ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
ΛίλλιανΜέλος
20/03/2006, 17:07:26
Eνα μικρό κομματάκι για το τι σημαίνει Reiki για μένα, έτσι για καλή αρχή και για να ενταχθώ στην παρέα σας!

Το Ρέικι είναι μια ενεργειακή μέθοδος φροντίδας, αγάπης και προσφοράς. Εξελίσσεται, αξιοποιείται και μπορεί άμεσα να χρησιμοποιηθεί από τον άνθρωπο για να προάγει τόσο την φυσική και συναισθηματική φροντίδα του εαυτού όσο και κάθε ζωντανού οργανισμού. Είναι όμως και μια τεχνική με τις αρχές της και τον τρόπο με τον οποίο δίδονται τα μαθήματα και οι συνεδρίες.

Η μέθοδος αυτή δεν είναι η πανάκεια όλων των ασθενειών και του πόνου, ή η εκτίναξη της προσωπικής ζωής στην απόλυτη ευτυχία. Είναι όμως η αρχή για την καλλιέργεια του εαυτού προς την αγάπη, την συμπόνια, την φιλία με τους ανθρώπους, την φροντίδα, την γνώση του σώματος, την επαφή και το άγγιγμα της ενέργειας, την παρατήρηση, την ενδυνάμωση της διαίσθησης και άλλα που μόνοι σας θα ανακαλύψετε.

Το Reiki είναι Ιαπωνική λέξη και σημαίνει ‘συμπαντική ζωτική ενέργεια’. Προσωπικά το ονομάζω Φροντίδα, σαν το χάδι της μητέρας στο παιδί της, το άγγιγμα του χεριού σε ένα κουρασμένο ώμο, το γεμάτο δύναμη βλέμμα σε όποιον χρειάζεται κουράγιο, ο ήχος της φωνής που μιλά σε φίλους, η ευχή, η παράκληση και το άναμμα ενός κεριού, η κίνηση του σώματος που στρέφετε εκεί που κάποιος ζητά βοήθεια ή ο χρόνος που δίνουμε όταν μας ζητηθεί. Εάν δεν θέλετε να το καλείτε Ρέικι καλέστε το, όπως νιώθετε εσείς!.
Ενημερωθείτε όταν ακούσετε για ένα σεμινάριο Ρέικι, διαβάστε για αυτό, χρησιμοποιήστε το. Εμπλουτίστε τις γνώσεις σας καθώς ξεκινούν από την φυσιολογία του σώματος και φτάνουν μέχρι την γνώση για τις ενεργειακές δονήσεις. Είναι απλό.

~~ ~~

YiannakasΜέλος
20/03/2006, 23:19:04
η απόψή μου περι Ρέικι ίσως έρθει σε αντίθεση με την γνώμη πολλών. Το ρεικι παρουσιάζεται σαν κάτι πολύ απλό, δηλαδή ότι με τις μυήσεις μπορείς ξαφνικά να γίνεις δίαυλος θεραπευτικής ενέργειας. Αυτή είναι όμως η μισή αλήθεια. Υπάρχει μεγάλη διαφορά του ποσοστού της ενέργειας που δίνεται ανάμεσα σε διαύλους ρεικι, δηλαδή υπάρχει διαφορά από δίυαλο σε δίαυλο. Μόνο απλά η μύηση δεν μπορεί να καταφέρει να σε κάνει καλό κανάλι, τίποτα δεν είναι τόσο απλό όσο παρουσιάζεται από τους ''μαστερς'' του ρεικι και σας μιλάω έχοντας ασχοληθει με αυτό κοντά 6 χρόνια και έχοντας υποστεί φοβερή εκμετάλλευση από πολλούς ''μάστερς'' και με συνέπεια στην υγεία μου (κρύβονται κίνδυνοι).
Πολύ ρεικι μπορεί να σου δώσει μόνο ένας πραγματικά πνευματικός άνθρωπος και προσοχή όχι μόνο στα λόγια πενυματικός, γιατί το μπλα-μπλα στο χώρο του ρεικι και γενικώς στο πνευματικό χώρο είναι μπόλικο και η πνευματικότητα ελάχιστη.
Δεν σημαίνει ότι επειδή πήρες την μύηση θα είσαι ανοικτό κανάλι συνεχώς, θέλει συνεχώς δουλειά.
Όποιος δεν με πιστεύει (δικαίωμά του) ας ψάξει να βρει πόσα στυλ ρεικι υπάρχουν (μία μικρή ένδειξη), πολλοί κόβουν (το ήδη κομμένο στα αμερικάνικα πρότυπα ρεικι), προσθέτουν κάτι και το μοσχοπουλάνε ως grandmaster (βεβαίως-βεβαίως).
Αν πάρεις απόφαση να πάρεις μύηση θέλει μεγάλη προσοχή και έρευνα για το ποιος θα σου την δώσει και φυσικα να το κάνει με αγάπη και χωρίς χρήματα!
UnseenΜέλος
21/03/2006, 00:05:19
Αγαπητέ φίλε Yiannaka

Πλήρωσα αδρά για να πάρω τον πρώτο μου βαθμό στο ρέικι. Η "δασκάλα" που μου έδωσε τη μύηση του πρώτου βαθμού ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλο σεβασμό γι' αυτό που έκανε και κατάφερε να ξυπνήσει μέσα μου τημ έμπνευση αλλά και την αγάπη για την ενεργειακή αυτή μέθοδο θεραπείας, με τρόπο που αρκετά χρόνια μετά να έχουν μείνει ανεξίτηλες. Δεν στάθηκα να εξετάσω αν η ίδια η "δασκάλα" ήταν όπως λες πνευματικός άνθρωπος. Μπορεί να ήταν, μπορεί και όχι. Αυτό που μου έδωσε, όμως, όπως και αυτό που μου ενέπνευσε, ήταν κάτι απολύτως καθαρό.

Τον δεύτερο και τον τρίτο βαθμό τον πήρα χωρίς πληρωμή από την Λίλλιαν που έγραψε το μήνυμα πριν από σένα. Ό,τι έγραψα στην πρώτη περίπτωση ισχύει και με το παραπάνω εδώ. Η διαφορά είναι ότι τη Λίλλιαν την ξέρω πολλά χρόνια τώρα και ξέρω και το περιεχόμενό της ως ανθρώπου.

Ωστόσο προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν - ούτε έχω η ίδια διαπιστώσει διαφορές στην ποιότητα του ρέικι που μου έδωσαν οι δύο αυτοί διαφορετικοί άνθρωποι ή που διοχετεύεται μέσα από μένα. Η βασική ποιότητα του ρέικι είναι πάντα καθαρή και για μένα ανεπηρέαστη από το προσωπικό ειδικό βάρος του θεραπευτή και από τη διάθεσή του βεβαίως. Γιατί αν μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε ότι το ποιον του δασκάλου καθορίζει το ποιον της ενέργειας της οποίας γίνεται δίαυλος, γιατί να μην σκεφτούμε ότι το καθορίζει και η διάθεσή του, ε; Ή ίσως ακόμη και ο καιρός ή κάποιος άλλος εξωγενής παράγοντας.

Αν σε κάτι μπορεί να επηρεάσει το περιεχόμενο του δασκάλου, αυτό είναι η γνώση που σου μεταδίδει, το τριγύρω από το ρέικι και όχι η ουσία του.

Ασφαλώς μιλάμε πάντα για το παραδοσιακό ρέικι (Usui), γιατί υπάρχουν όπως γράφεις κι εσύ πολλές "ποικιλίες", μερικές από τις οποίες μόνο ρέικι δεν είναι (βλ. π.χ. "αγγελικό" ρέικι που για μένα είναι καθαρή ασέβεια και τίποτε άλλο)...

Με αγάπη,
Unseen

***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****