ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ένα μικρό διάλειμμα στην τεκμηριωμένη γνώση. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ένα μικρό διάλειμμα στην τεκμηριωμένη γνώση. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

gianipseftis30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/04/2012, 00:21:40
quote:
Aitherovamon
Μετενσαρκώσεις, ενσαρκώσεις,
παράδεισοι και κολάσεις
παρθένες, άφθονο ρύζι κτλ
είναι κατασκευάσματα ενος εγωιστικού/εγωκεντρικού νοήμονα όντου
όπου ο ΦΟΒΟΣ λειτουργεί ναι μεν οξύμωρα
αλλά ταυτόχρονα ως ο μεγαλύτερος εχθρός και ευεργέτης του συνάμα.

Φίλτατε αναζητητή,είσαι απόλυτα σίγουρος για αυτό?
πέραν πάσης αμφιβολίας?

Ισως θα έπρεπε να σκεφθείς και τις απόψεις των εγωίστικών/εγωκεντρικών όντων,στα οποία ο φόβος είναι ανύπαρκτος.
Του φόβου,λοιπόν εκλιπόντος,άν τα όντα αυτά,θεωρούν πολύ πιθανές τις ενσαρκώσεις,ώς λίαν επεξηγηματικές και πληρέστερα κοντινές,σε ερωτήσεις τύπου << ποιός ο σκοπός της ζωής >>,πώς θα λειτουργούσε [ο φόβος] ώς εχθρός και ευεργέτης?

Σε μπέρδεψα?
Επίτηδες το έκανα...

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

11/04/2012, 13:34:23
Καλημέρα/σπέρα φίλτατοι

Σχετικά με την φιλοσοφία και την επιστήμη.
Για εμένα επιστήμονας, είναι αυτός που κάνει πράξη τη φιλοσοφία.

Η φιλοσοφία και η επιστήμη στα αρχαία χρόνια δεν θεωρούνταν πράγματα ξέχωρα, αλλά αλληλοσυμπληρωματικά. Η επιστήμη σε κάνει να φιλοσοφείς και η φιλοσοφία σε κάνει να πειραματίζεσαι. Χωρίς πειραματισμό, δεν υπάρχει επιστήμη. Ας θυμηθούμε τον Σωκράτη. Ο Σωκράτης δεν ήταν επιστήμονας, τουλάχιστον όπως το εννοούμε σήμερα, όμως επαλήθευε την φιλοσοφία με πείραμα. Πήγαινε και έκανε ερωτήσεις στους ανθρώπους, παρατηρούσε, δοκίμαζε, έβγαζε συμπεράσματα.
Αν βγάλεις το πείραμα από τη φιλοσοφία, η φιλοσοφία γίνεται μια νεκρή τέχνη, γίνεται μια θεωρία. Και για αυτό σήμερα η φιλοσοφία από τον περισσότερο κόσμο θεωρείται μια νεκρή τέχνη, θεωρείται μια ανούσια φιλολογία.

Έπειτα σας καλώ να αναλογιστείτε το εξής. Κάποιοι μιλάτε για την επιστήμη λες και σας ανήκει, όμως οι ίδιοι που αντιμετωπίζετε την επιστήμη σαν κτήμα σας, μπορεί να μην έχετε ποτέ μπει σε ένα επιστημονικό εργαστήρι να κάνετε ένα σοβαρό πείραμα. Επομένως, πώς γίνεται να σας ανήκει η επιστήμη; Αυτό που σας ανήκει είναι μόνο η έτοιμη τροφή που παίρνετε από τους άλλους, από αυτούς που έχουν την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό να κάνουν πειράματα και επιπλέον να βγάζουν συμπεράσματα πάνω στα πειράματα που οι ίδιοι οργάνωσαν. Συμπεράσματα τα οποία αύριο θα μπουν σε σχολικά βιβλία και τα παιδιά θα τα μαθαίνουν σαν ευαγγέλιο.

Τροφή για συλλογισμό.

Γιαπετ σε περιμένουμε στην παρέα μας!

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 11/04/2012 15:27:11

11/04/2012, 15:16:58
Ντοτόρο κάνε μου μια χάρη.

Ψάξε και βρές,πόσες φορές έχω αναφέρει το πάντρεμα της επιστήμης με την μεταφυσική.
Πόσες φορές έχω πει τα ίδια λόγια,όπως εσυ.
Για αυτο σε παρακαλώ να με αποσύρεις απο τον πληθυντικό των φίλτατων συνομιλητών σου,τους οποίους οικτίρεις για την παράλειψή τους να ξεχωρίζουν την επιστήμη απο την φιλοσοφία.

Ντοτόρο,έχω πει και κάτι άλλο.Πρώτα κάτι συλλαμβάνεται απο την φαντασία και μετά καταλήγει στο εργαστήριο.Χωρίς φαντασία [σκέψη-διανοια-νόηση-περιέργεια],δεν μπορεί να υπάρξει επιστήμη.

Αν αυτο στα μάτια σου φαίνεται εγωϊστικό,τότε ναι,είμαι εγωϊσταρος!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

11/04/2012, 15:29:06
Φίλτατε ΝΙΚΟΜΑΧΕ αν αποσύρω τον πληθυντικό, θα πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιον συγκεκριμένα στον ενικό, έχεις κάποιον να προτείνεις;
Ο πληθυντικός έχει αυτό το πλεονέκτημα, απευθύνεται σε όλους και δεν απευθύνεται σε κανέναν.
Οπωσδήποτε μη τα παίρνεις προσωπικά αυτά που γράφω, πράγματι γνωρίζω καλά τις απόψεις σου σχετικά με το πάντρεμα της επιστήμης με άλλες "τέχνες"

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 11/04/2012 15:31:00

11/04/2012, 15:39:28
Κάθε επιστήμονας, κατα την γνώμη μου, είναι ή οφείλει να είναι και φιλόσοφος.
Κάθε φιλόσοφος δεν είναι ανάγκη και ούτε οφείλει να είναι και επιστήμονας.

Η Φιλοσοφία μόνο σχετίζεται, δεν ταυτίζεται με την μεταφυσική.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη βεβαίως, βεβαίως.

11/04/2012, 20:32:37
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
Iσως θα έπρεπε να σκεφθείς και τις απόψεις των εγωίστικών/εγωκεντρικών όντων,στα οποία ο φόβος είναι ανύπαρκτος.
Του φόβου,λοιπόν εκλιπόντος,άν τα όντα αυτά,θεωρούν πολύ πιθανές τις ενσαρκώσεις,ώς λίαν επεξηγηματικές και πληρέστερα κοντινές,σε ερωτήσεις τύπου << ποιός ο σκοπός της ζωής >>,πώς θα λειτουργούσε [ο φόβος] ώς εχθρός και ευεργέτης?

Σε μπέρδεψα?

Οχι δάσκαλε !
Αν εσυ καταλαβες τι ειπες εγω ειμαι οκ

Hellas at War
11/04/2012, 21:01:50
Εγώ ξέρω τι είπα.
Εσυ αφού είσαι οκ,όλα καλά.
Δεν απάντησες όμως...

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

11/04/2012, 21:08:10
Φιλόσοφος κατα πλατωνα/Σωκράτη, είναι αυτός που βλέπει (βιώνει) το ένα.

Όλα τα αλλα, (μαζί και οι επιστήμονες), είναι (ολα)...απλες οδοντοκρεμες!

Πες το ότι θέλετε, τραβήχτηκε τις τρίχες σας, βρήσετε όσο θέλετε, ειρωνευθητε όποιον θέλετε, γράψτε ότι θέλετε, στο εσωτερικα η σε βιβλια που θα εκδωσετε, βγάλτε οποία θεωρία θέλετε, ανακαλύψετε αυτο που δεν ανακάλυψε ακόμα κανένας....

Ότι και να κάνετε,

Το ένα το βλέπετε, βιώνεται?

Όχι?

Ε τι να σας κάνω...

Και για ορισμένους που έχουν πολυ ψηλά τον άμανε...

Ξιδακι!

12/04/2012, 00:30:23
12/04/2012, 15:19:10
quote:

Φιλόσοφος κατα πλατωνα/Σωκράτη, είναι αυτός που βλέπει (βιώνει) το ένα.

Όλα τα αλλα, (μαζί και οι επιστήμονες), είναι (ολα)...απλες οδοντοκρεμες!

Πες το ότι θέλετε, τραβήχτηκε τις τρίχες σας, βρήσετε όσο θέλετε, ειρωνευθητε όποιον θέλετε, γράψτε ότι θέλετε, στο εσωτερικα η σε βιβλια που θα εκδωσετε, βγάλτε οποία θεωρία θέλετε, ανακαλύψετε αυτο που δεν ανακάλυψε ακόμα κανένας....

Ότι και να κάνετε,

Το ένα το βλέπετε, βιώνεται?

Όχι?

Ε τι να σας κάνω...

Και για ορισμένους που έχουν πολυ ψηλά τον άμανε...

Ξιδακι!

Εεε!! αφού τόπε ο ...... Πλάτωνας.
Τέρμα!!!
Έτσι είναι... ..... και άσε τους άλλους να τραβάνε τα .....βυζιά τους.

Το “ένα” όμως ορίζεται, δηλαδή μετριέται...... και όσο μεγάλο και να το σκεφτείς, είναι πάντα μικρότερο απο το “Παν”, που είναι “άπειρο”.

Η πρόταση “ένα άπειρο” , στερείται λογικής
Όσο και να αυγατίσεις το “άπειρο”, δεν πρόκειται ποτέ να ...μεγαλώσει,

Όσο ..... ξίδι και να βάλεις, δεν ...“γίνεται” ποτέ να γίνει “Ένα”.