ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εμφανίσεις των δικών μας Νεκρών - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Εμφανίσεις των δικών μας Νεκρών - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Librarian31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
18/05/2005, 17:14:14
Φίλτατε Librarian,

Ευχαριστώ για τις ευχές σου... αν δεν είναι ο γάμος του αδελφού σου ευχάριστο γεγονός, τότε τι είναι?

Πίσω στο θέμα μας...

Σχετικά με το κερί... το λευκό χρώμα αντιπροσωπεύει όχι μονάχα την ψυχή μα και γενικότερα το Θείο... είναι το Φώς μέσα μας...

Αν βέβαια το μώβ κερί σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, μπορείς να παραμείνεις σε αυτή την επιλογή...

Καλό είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές της γιαγίας σου ειδικά αυτή για το αλάτι, αλλά ρίξε σε όλα τα σημεία που μπορούν να θεωρηθούν "πόρτες" και μετά το σκούπισμα να βάζεις καινούριο...

Οι παραδόσεις λένε ότι για να μπορέσει να μπει σε ένα σπίτι ένας βρυκόλακας πρέπει να τον έχεις προσκαλέσει, το να ανοίξεις την πόρτα δεν είναι πρόσκληση, το "Πέρασε μέσα" είναι... όμως, άπαξ και μπει κινείται ελέυθερα σε όλους τους χώρους του σπιτιού...

Κάνε σκέψεις που αφορούν την καθημερινότητα σου, πεζές, γήινες και απλές, προσπάθησε πριν κοιμηθείς να οραματιστεις μια διάφανη φούσκα και βάλε τον εαυτό σου μέσα...

Μην προσπαθείς να κρατάς τον εαυτό σου αύπνο, με αυτόν τον τρόπο τα μόνα αποτελέσματα που θα έχεις είναι να εξασθενήσεις πνεύμα και σώμα...

Δεν σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι σταμάτησε να διαβάζει την σπάλα του αρνιού για να μην προβλέψει τον θάνατο της...

...τελικά με όλα αυτά που διάβασα συμπεραίνω ότι έχεις έναν ισχυρό φύλακα, όμως θα πρέπει να "σταθείς στα πόδια σου"...

.
.
.
The She Mantis... extended and bright... as ever...

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως

LibrarianΝέο Μέλος
18/05/2005, 18:12:56
Φίλη μου Mantis,
εννοείται πως θα ακολουθήσω τις συμβουλές της γιαγιάς μου.
Όσον αφόρά στο αλάτι...τί εννοείται σε ένα δωμάτιο "πόρτα"; τα παράθυρα και μπαλκονόπορτες σίγουρα...ο καθρέπτης της ντουλάπας; τί άλλο; δεν ξέρω γι'αυτό παρακαλώ βοήθησε!
Ήμουν σίγουρος πως αυτός ήταν ο λόγος που δεν διάβαζε τα οστά...απλά με κατέθλιβε πολύ να το σκέπτομαι και το απέφευγα...
Δικός σου
Librarian

servatis a periculis,servatis a maleficum...denn die Todten reiten schell.

b0ukitsaΝέο Μέλος
18/05/2005, 21:56:29
Librarian με όλο το σεβασμό γιατί από την γραφή σου δείχνεις ότι είσαι άνθρωπος απλός (γραφή χωρίς μυνήματα ανάμεσα στις γραμμές) θα ήθελα να σου πω εκτός από αυτά τα "όνειρα" που βιώνεις (και το βάζω σε εισαγωγικά όχι ειρωνίας αλλά γιατί ουσιαστικά δεν έχει διευκρινιστεί εάν είναι όνειρο ακριβώς από σένα τον ίδιο για αυτό μην το πάρεις σαν ειρωνικό) μην πλανιέται το μυαλό σου πολύ στο μεταφυσικό, ωμοπλάτες διαβάζει και η δικιά μου γιαγιά και τα πράγματα που έχω ακούσει από το στόμα της είναι άπειρα, δεν είναι καλό να διαβάζεις ωμοπλάτη ξέρω, η ίδια αρνήθηκε να μου μάθει αυτό και πολλά γιατί λέει δείχνει τα δυσάρεστα μελούμενα όπως μου είπε η ίδια, η γιαγιά μου ήξερα πότε θα αρρωστήσω εγώ ή η αδερφούλα μου ή οι γονείς μου, δεν είναι όμως τίποτα το ιδιαίτερο απλά είμαστε τα μοναδικά της εγγόνια.
Βάλε τα πράγματα σε μία σειρά, γίνονται παράξενα πράγματα όπως το θέμα με τα αιχμηρά αντικείμενα που έχεις διαβάσει, αλλά προς το παρόν κοίτα αυτό που συνέβει τώρα, άσε το τι έκανε η γιαγιά σου παλιότερα θα το κοιτάξεις αυτό άλλη στιγμή και πολύ ευχαρίστως να ανοίξουμε κάποια κουβέντα μαζί κάποια στιγμή.
Αλλά κοίτα να κάνεις αυτά που σου λέει η γιαγιά σου προς το παρόν να δεις εάν μπορείς να κοιμάσαι ήρεμος, εάν την ξαναδείς ή επιδιώξεις να την δεις προσπάθησε να μάθεις τι συμβαίνει, άλλωστε η γιαγιά σου δεν είναι η απειλή στην προκείμενη περίπτωση να σε προστατέψει θέλει.
να'σαι καλά πάντως και προσέχεις πάντα τα νώτα σου(όπως λέει η γιαγιά μου)
18/05/2005, 23:37:45
Αγαπητέ Librarian,

quote:

εννοείται πως θα ακολουθήσω τις συμβουλές της γιαγιάς μου.

Δεν πρέπει πάντα να ακολουθούμε τις συμβουλές που λαμβάνουμε με αυτόν τρόπο... δεν μπορούμε ξέρουμε αν το άτομο που μας τις δίνει είναι πραγματικά το άτομο που γνωρίζαμε... μπορεί να είναι κάποιος άλλος που προσπαθεί να μας κατευθύνει και εκμεταλλεύεται την εικόνα του ανθρώπου που έχουμε στο μυαλό μας...

Αυτό το λέω γιατί μου έκανε εντύπωση το ανοιχτό παράθυρο που σου είπε να έχεις... ρίχνεις αλάτι στην πόρτα για να κλείσεις έξω κακοποιές δυνάμεις, αλλά τις αφήνεις να μπαίνουν από το ανοιχτό παράθυρο...

quote:

Όσον αφόρά στο αλάτι...τί εννοείται σε ένα δωμάτιο "πόρτα"; τα παράθυρα και μπαλκονόπορτες σίγουρα...ο καθρέπτης της ντουλάπας; τί άλλο; δεν ξέρω γι'αυτό παρακαλώ βοήθησε!

Για τις πόρτες και τα παράθυρα μιλούσα, γενικά για όλα τα σημεία είσόδου και εξόδου...

.
.
.
The She Mantis... extended and bright...

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός

b0ukitsaΝέο Μέλος
19/05/2005, 01:52:40
Μπράβο βρε Μάντης εγώ δεν το σκέφτηκα έτσι, θεώρησα ότι πόρτα εννοούσε και την μπαλκονόπορτα... αλλά δεν ξέρω συνήθως αυτά που έχω ακούσει από συγγενικά μου πρόσωπα είναι ότι οι νεκροί δεν εμφανίζονται συνέχεια, μήπως η πρακτική που εξασκεί ο φίλος μας είναι επικίνδυνη? Ξέρεις εσύ τίποτα να με διαφωτίσεις με αυτό ή κάποιος άλλος γιατί δεν το έχω μελετήσει το θέμα.
ευχαριστώ.
b0ukitsaΝέο Μέλος
19/05/2005, 01:53:46
και τώρα που το πρόσεξα ωραίο το τετράστιχο και με νόημα
iisiusΝέο Μέλος
19/05/2005, 07:31:26
b0ukitsa, εγω δεν ειμαι ειδημων επι του θεματος και θα σου πω ο,τι εχω διαβασει απο δω κι απο 'κει..

τα πνευματα οταν τα καλεις ερχονται. τελεια και παυλα.. βεβαια δε γινεται στη φαση οτι "ε, μια και με καλεσε ας παω" αλλα οταν καλεις ενα πνευμα ή μια δυναμη ειναι σα να τα φερνεις στην ουσια κοντα σου.. δε παιζει δηλαδη 100% συγκαταθεση απο μερους του πνευματος ή της δυναμης να ερθει οταν τα καλεις.. ειναι περισσοτερο σα να τα τραβας προς το μερος σου..

εαν δε, το πνευμα εχει αλυτες υποθεσεις απο τοτε που ειχε σαρκα και οστα, ειναι πολυ πιο ευκολο να το "τραβηξεις" γιατι οι αντιστασεις του ειναι περιορισμενες και δεν εχει αν θες τη δυναμη να κρατηθει εκει που ανηκει, οποτε, ερχεται..

οσον αφορα αυτο που λεει η Mantis ειναι παααρα μα παρα πολυ πιθανο..

θελω να πω, οντως μπορει να συμβει πολυ ανετα κατι τετοιο.

σκεφτομαι ομως, τι ειναι αυτο που θελει να κανει κακο στον librarian και τι προηγουμενα μπορει να εχει μαζι του?? λογικα, δε θα πρεπει να εχει καποιο λογο να του εμφανιζεται με τη μορφη της αγαπημενης γιαγιας του και να του δινει επιτηδες λαθος οδηγιες?

δε ξερω.. Mantis, τι πιστευεις?

υ.γ. b0ukitsa, δε ξερω αν σε διαφωτισα προσπαθησα παντως ειμαι σιγουρη οτι θα υπαρχει καποιος να μας απαντησει πιο υπευθυνα απο μενα που εχω καποιες σκορπιες γνωσεις..

tomorrow is not what it used to be

19/05/2005, 12:39:30
Librarian όταν βάζεις το αλάτι δεν κάνεις και μιά προσευχή, καλό θα κάνει. Το αλάτι από μόνο του δεν είναι κάτι που αποτρέπει ανεπιθύμητες επισκέψεις.
Η διαφανής φούσκα ή η φωτεινή φούσκα όπως θέλεις εσύ φαντάσου την, θα σε προστατεύσει, αλλά νομίζω ότι δεν μπορείς κάθε μέρα να κάνεις το ίδιο. Μήπως ο χώρος θέλει για αρχή έναν καθαρισμό?
Συμφωνώ με την Mantis απόλυτα στον να μην εξασθενείς τον εαυτό σου, αποδυναμώνεται η αύρα σου και δεν προστατεύεσαι.

Επίσης μην διαβάζεις πράγματα που σου προκαλούν άσχημες σκέψεις.

Δεν ξέρω πως θα σου φανεί αυτό που θα πω, ζήτα βοήθεια θα ακουστείς.

19/05/2005, 17:50:09
Καλησπέρα σε όλους,

Η τεχνική που χρησιμοποιεί ο Libarian είναι έλεγχος ονείρων και όχι επίκληση πνευμάτων...

Το να καλέσεις ένα πνεύμα δεν είναι πολύ δύσκολο... το να το στείλεις πίσω όμως, είναι μια διαφορετική ιστορία... μην το προσπαθήσετε, αλλά αν για κάποιο λόγο το θεωρείτε ως την μόνη λύση, τότε η επίκληση πρέπει να γίνει από κάποιον που όχι απλά ξέρει, αλλά έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα θέματα...

...δεν θα δώσω οδηγίες για το πως γίνεται, δεν είναι συνταγή μαγειρικής... και μην ξεχνάμε ότι μας διαβάζουν και νεαρότερα άτομα που ίσως το εκλάβουν ως παιχνίδι... δεν είναι παιχνίδι, είναι σοβαρό και επικίνδυνο και πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοια θέματα με υπευθυνότητα...

Καλή μου bOukitsa ούτε στιγμή μην θεωρήσεις ότι σε μαλώνω με τα παραπάνω... το ύφος μου είναι αυστήρο γιατί θέλω να υπογραμμίσω την σοβαρότητα του θέματος...

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

quote:
σκεφτομαι ομως, τι ειναι αυτο που θελει να κανει κακο στον librarian και τι προηγουμενα μπορει να εχει μαζι του?? λογικα, δε θα πρεπει να εχει καποιο λογο να του εμφανιζεται με τη μορφη της αγαπημενης γιαγιας του και να του δινει επιτηδες λαθος οδηγιες

Δεν έχω πρόθεση να κινδυνολογήσω, όμως η αντίφαση που υπέδειξα στην προηγούμενη δημοσίευση μου με έβαλε σε σκέψεις...

Γιατί πρέπει να έχει προηγούμενα μαζί του?

Μπορεί να έχει με την γιαγιά του... ή να είναι "προλυπτικά μέτρα"... ποιός μπορεί με σιγουριά να γνωρίζει τι δύναμη θα εκπορευτεί μέσα από τον φίλτατο Librarian στα χρόνια που θα έρθουν?

...και να μην ξεχνάμε ότι πιο εύκολα εμπιστευόμαστε ένα άτομο που αγαπάμε, από ένα που δεν ξέρουμε...

Αν λάβουμε την πρώτη "επαφή" -αυτή με τα αντικείμενα στο μπαλκόνι- ως απόπειρα εκφοβισμού που από την πορεία της συζήτησης φαίνεται ότι απέτυχε... τότε η επόμενη "κίνηση" είναι να προσπαθήσει να κατευθύνει τον Librarian μέσο ενός προσώπου που σίγουρα θα άκουγε...

Λογικό είναι, να αναρωτηθούν όλοι, τι είναι αυτό που κάνει τόσο σημαντικό τον Librarian?

Μπορεί τίποτα, μπορεί όλα... ο σκοπός του, ίσως, είναι να αντιταχτεί σε κάποιον συγκεκριμένο, αυτό τον κάνει σημαντικό μόνο για τον αντίπαλο του και τους συμμάχους του, όχι για όλους τους υπόλοιπους... όμως, όλα αυτά ανοίκουν στο μέλλον και όχι στο παρόν και πρέπει να εξερευνηθούν στην ώρα τους...

.
.
.
The She Mantis... extended and bright as the sun...

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός

iisiusΝέο Μέλος
19/05/2005, 22:34:09
Mantis, εχεις απολυτο δικιο για την επικληση, δεν ειναι καθολου παιχνιδι.

σε πειραζει να κανω ενα copy paste στα λεγομενα σου σχετικα με αυτο?

ενας user (δε θα πω ονομα, μην τον/την εκθεσω) εχει τη φαεινη ιδεα να κανει επικληση και ειναι προφανεστατο οτι χωρις να ξερει περι τινος προκειται, το εχει ηδη αποφασισει, και θελω να τον/την αποτρεψω. θα περιμενω την αδεια σου και μετα θα το στειλω, οκ?

οσον αφορα τα υπολοιπα, καταλαβα τωρα τι εννοεις.. απλα να συμπληρωσω κατι.. ο Librarian μπορει ακριβως επειδη εχει το ανοικτο μυαλο και τη διαθεση να ερθει σε επαφη με μια αλλη διασταση (κατι που πολλοι το τρεμουν) για αυτο το λογο να εχει επιλεχθει απο το πνευμα/επισκεπτη κι ερχεται σε επαφη μαζι του..

tomorrow is not what it used to be

19/05/2005, 23:38:23
Aσφαλώς και μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτολεξή τη δημοσιεύση μου iisius, εκτός από την ψηφιακή μου υπογραφή...

quote:

οσον αφορα τα υπολοιπα, καταλαβα τωρα τι εννοεις.. απλα να συμπληρωσω κατι.. ο Librarian μπορει ακριβως επειδη εχει το ανοικτο μυαλο και τη διαθεση να ερθει σε επαφη με μια αλλη διασταση (κατι που πολλοι το τρεμουν) για αυτο το λογο να εχει επιλεχθει απο το πνευμα/επισκεπτη κι ερχεται σε επαφη μαζι του..

Δηλαδή, πιστεύεις ότι οι προθέσεις του πνεύματος είναι φιλικά προσκείμενες στον Librarian?

...επέτρεψε μου να διατηρώ τις αμφιβολίες μου...

.
.
.
The She Mantis... extended and bright...as the sun

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός