ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μεταμόσχευση: Πηγή ζωής από την ίδια τη ζωή... - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Μεταμόσχευση: Πηγή ζωής από την ίδια τη ζωή... - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

mystic31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/11/2004, 01:37:07
Για τη δυσκοιλιότητα, τί κάνεις;

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

11/11/2004, 02:29:19
Αλήθεια, έχουμε σκεφτεί ότι όταν παρακαλάμε να βρεθεί μόσχευμα για κάποιον, ουσιαστικά ευχόμαστε να πεθάνει κάποιος άλλος;

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

11/11/2004, 07:55:07
Καλημέρα μας

quote:
Αλήθεια, έχουμε σκεφτεί ότι όταν παρακαλάμε να βρεθεί μόσχευμα για κάποιον, ουσιαστικά ευχόμαστε να πεθάνει κάποιος άλλος;

καλή μου zadok,
εδώ προφανώς κάτι έχεις καταλάβει πολύ λάθος.....και ίσως από κει ξεκινάει και ο προβληματισμός σου γύρω από τις μεταμοσχεύσεις...

ΚΑΝΕΙΣ, ΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ δεν εύχεται σε τέτοιες περιπτώσεις να πεθάνει κάποιος άλλος για να σωθεί ο ίδιος ή το παιδί του....

αυτό που ευχόμαστε σε κάθε τέτοια περίπτωση είναι, ανάμεσα σ'αυτούς που πεθαίνουν καθημερινά να είχε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ να δηλώσει δωρητής οργάνων, και ανάμεσα σ'αυτούς που είχαν αυτή την ευαισθησία και ανθρωπιά, να υπάρχει κάποιος συμβατός δότης....

ευχόμαστε να υπήρχε κάποιος που το επίπεδο αυτογνωσίας του , του υπέδειξε ως αντικειμενικό καθήκον το κομμάτι αυτό ύλης, που περνώντας το κατώφλι του θανάτου δεν του χρειάζεται πια, να μην έχει την ματαιοδοξία ότι του ανήκει...

ευχόμαστε να υπήρχε κάποιος, που χωρίς να είναι σοβαρός αποκρυφιστής, να αντιλήφθηκε ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα του εσωτερισμού.... την αγάπη

αν πραγματικά πιστεύεις κάτι τέτοιο, ελπίζω να μην έρθει ποτέ η ώρα που να χρειαστείς εσύ ή κάποιος δικός σου μόσχευμα, γιατί το δίλημμα θα είναι τουλάχιστον βασανιστικό...

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

mysticΜέλος
11/11/2004, 12:15:56
Καλημέρα,

Καταρχάς,

quote:

αγαπητή Zadok δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος άνθρωπος που βρίσκεται στο κατώφλι του θανάτου και να εύχεται να το περάσουν άλλοι πρώτοι για να κατέβει από εκεί αυτός.
Η προσέγγιση της galadriel είναι πολύ σωστή. Ευχή όλων των πασχόντων αλλά και εμάς είναι να συνειδητοποιήσουν όλοι οι Έλληνες ότι η δωρεά των οργάνων τους δεν σημαίνει εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου αλλά λύτρωση.
Καθημερινά καλώς ή κακώς πεθαίνουν πολλοί άνθρωποι που έστω το 1/10 αυτών να ήταν δωρητές θα είχαμε 20% μείων στις λίστες αναμονής.
Αν θες μπορείς να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο χωρίς καν να πεθάνεις γίνοντας δότης μυελού των οστών. Η ζήτηση μυελού των οστών είναι πάρα πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα δύσκολη εφόσον υπάρχει μικρή εςπιτυχία ιστοσυμβατότητας. Στο εξωτερικό έχουν τράπεζες μυελού των οστών με εκατομμύρια δείγματα σε αντίθεση με εμάς που έχουμε ελάχιστα. Άντε να βρεις συμβατότητα.

quote:
Όπως ανέφερα και πιο πάνω για αρκετούς σοβαρούς αποκρυφιστές αυτό δεν είναι αληθές και λέγεται ότι αντιθέτως κάτι τέτοιο είτε επιβαρύνει το κάρμα, είτε υποδηλώνει επιβαρυμένο κάρμα.

Δεν είμαι αποκρυφιστής και δεν το γνωρίζω αυτό που αναφέρεις αλλά γνωρίζω ότι γενικότερα το καλό κάρμα υποδηλώνει και τις καλές πράξεις που έχεις κάνει. Αυτοί που με τον θάνατό τους (ή και χωρίς θάνατο) κατάφεραν να σώσουν μια ζωή σίγουρα θα έχουν πολύ καλό και ''ελαφρύ'' κάρμα.

quote:
αν ειχατε προβλημα θα σκεφτοσασταν τετοια πραγματα?
ειλικρινα περιμενω μια λογικη απαντηση
δικη σας
οχι copy paste

αγαπητέ φίλε endorama, χαλάρωσε, εμείς δεν περιμένουμε να έχουμε το πρόβλημα για να ευαισθητοποιηθούμε αλλά μαγειρεύουμε πολύ νωρίτερα. Τώρα αν η Zadok έχει κάποιες αμφιβολίες δεν είναι κακό να τις συζητάμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι τις υιοθετούμε.
Αν αναφέρεσαι ως copy/paste την παραπομπή μου, δυστηχώς δεν έχω τον χρόνο για να γράψω εκτενώς ένα θέμα έτσι το δανείζομαι έτοιμο για να μην υπάρχουν ασάφειες και απορίες.
Με εκτίμηση και φιλική διάθεση.

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
endoramaΜέλος
11/11/2004, 20:58:03
quote:
αγαπητέ φίλε endorama, χαλάρωσε,

χαλαρος ειμαι οπως παντα
quote:
Αν αναφέρεσαι ως copy/paste την παραπομπή μου,
οχι δεν αναφερομαι στην παραπομπη σου με παρεξηγησες παλι
αναφερομαι στις κλασσικες copy paste απαντησεις

we'll all take turns
i'll get mine, too

11/11/2004, 22:12:30
quote:
χαλαρος ειμαι οπως παντα

OK

ό,τι πεις...

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

12/11/2004, 00:37:14
Αγαπητές galadriel και mystic,

νομίζω ότι είναι σημαντικό να μην παίρνουμε τόόόσο προσωπικά κάποια ζητήματα, που να φτάνουμε στο σημείο να θεωρούμε ότι εμείς γνωρίζουμε να αγαπάμε και οι άλλοι όχι.
Ας θυμηθούμε λίγο το Λεό Μπουσκάλια στο "Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις"...

Οι σκέψεις μου είναι καλοπροαίρετες και τις καταθέτω, θεωρώντας ότι και οι συν-γραφόμενοί μου εν προκειμένω είναι εξίσου καλοπροαίρετοι.

Ο προβληματισμός μου επίσης, είναι απλά αγνός προβληματισμός.
Δεν ισχυρίστηκα ότι τελικά είναι καλό να μη δωρίζουμε όργανα ή ότι εγώ δε θα το έκανα.

Σκέπτομαι κατά τον ίδιο τρόπο, κατά τον οποίο δε θεωρώ ότι το να δίνω χρήματα σε έναν επαίτη τον βοηθώ και τον αγαπώ.
Αν όμως, π.χ. τον μάθω να κάνει κάτι, ώστε να μπορεί να ζήσει τον εαυτό του, νομίζω ότι προσφέρω πολλά περισσότερα...

Για να επανέλθω στο θέμα:

Το τελευταίο μου ερώτημα δεν έχει να κάνει με τους προηγούμενους συλλογισμούς.

Πάντως, σκεφτείτε το λίγο καλύτερα, γιατί νομίζω ότι μου απαντήσατε βιαστικά.
Μπορεί να κάνω λάθος, που έβγαλα τέτοιο συμπέρασμα, αλλά νομίζω ότι οποιοσδήποτε θάνατος δεν ενδείκνυται για δωρεά οργάνων. (π.χ. ένας ηλικιωμένος, ο οποίος φεύγει πλήρης ημερών, δεν έχει κάτι να προσφέρει - ή τουλάχιστον όχι και πολλά - σε έναν πιθανό λήπτη 25 χρονών)

3 Άλφα

12/11/2004, 07:42:18
Καλημέρα μας

κατ'αρχήν να ζητήσω συγνώμη για την πιο "προσωπική" κατεύθυνση που πήρε το θέμα...
παρασύρεται κανείς, και μια και μιλάγαμε 2-3 συγκεκριμένοι ήταν σαν να είχαμε πιάσει προσωπική κουβέντα...

anyway...

quote:
Δεν ισχυρίστηκα ότι τελικά είναι καλό να μη δωρίζουμε όργανα ή ότι εγώ δε θα το έκανα.

Σκέπτομαι κατά τον ίδιο τρόπο, κατά τον οποίο δε θεωρώ ότι το να δίνω χρήματα σε έναν επαίτη τον βοηθώ και τον αγαπώ.
Αν όμως, π.χ. τον μάθω να κάνει κάτι, ώστε να μπορεί να ζήσει τον εαυτό του, νομίζω ότι προσφέρω πολλά περισσότερα...

μάλιστα... κατά τον ίδιο τρόπο σκέψης που αφορά τον επαίτη στο παράδειγμα σου τι θα πρότεινες για την δωρεά οργάνων? γιατί αυτό ομολογώ δεν το κατάλαβα.... να κλωνοποιούμε (καλλιεργούμε) ανθρώπους, για να έχουμε τα δικά μας? και πάλι επισημαίνω ότι δεν κατάλαβα το παράδειγμα...

quote:
Πάντως, σκεφτείτε το λίγο καλύτερα, γιατί νομίζω ότι μου απαντήσατε βιαστικά.
Μπορεί να κάνω λάθος, που έβγαλα τέτοιο συμπέρασμα, αλλά νομίζω ότι οποιοσδήποτε θάνατος δεν ενδείκνυται για δωρεά οργάνων. (π.χ. ένας ηλικιωμένος, ο οποίος φεύγει πλήρης ημερών, δεν έχει κάτι να προσφέρει - ή τουλάχιστον όχι και πολλά - σε έναν πιθανό λήπτη 25 χρονών

μα δεν νομίζω ότι σου απαντήσαμε στο αν ο οποιοσδήποτε θάνατος προσφέρεται για μεταμόσχευση. Αυτό είναι κάθε φορά στην αρμοδιότητα των γιατρών να το κρίνουν. Και νομίζω πως γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμάς ποια όργανα και από ποιον δότη ενδείκνυνται για μεταμόσχευση...

quote:

αυτό ήταν στο οποίο σου απαντήσαμε, η παρατήρηση που έκανες ότι θα ευχόμασταν να πεθάνει κάποιος προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα οργανα του για μεταμόσχευση...
άλλο το ένα άλλο το άλλο...

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

mysticΜέλος
12/11/2004, 10:41:00
Καλημέρα,
quote:
οχι δεν αναφερομαι στην παραπομπη σου με παρεξηγησες παλι
αναφερομαι στις κλασσικες copy paste απαντησεις

Αγαπητέ μου endorama δεν σε παρεξήγησα. (Εξάλλου υπάρχει μεταξύ μας η αληλεγγύη των αριστερόχειρων)

quote:
νομίζω ότι είναι σημαντικό να μην παίρνουμε τόόόσο προσωπικά κάποια ζητήματα, που να φτάνουμε στο σημείο να θεωρούμε ότι εμείς γνωρίζουμε να αγαπάμε και οι άλλοι όχι.

Αγαπητή Zadok λυπάμαι αν βγήκε κάτι τέτοιο από τα γραφώμενά μου, δε ήταν αυτός ο σκοπός μου.

quote:

Συμφωνώ στο ότι ο προβληματισμός σου είναι απλός και κατανοητός ως λέξεις και διατύπωση είναι όμως πολύπλοκος στην πράξη και στην ουσία των πραγμάτων. Όλη αυτή η συζήτηση γίνεται εκ του ασφαλούς και εύχομαι πάντα να είναι έτσι αλλά όταν κάποιος δικός σου ή ακόμα και εσύ (χτύπα ξύλο) θα είχες την ανάγκη ενός οργάνου τότε ο προβληματισμός σου θα σου φάνταζε σαν σταγόνα στον ωκεανό.

quote:
Μπορεί να κάνω λάθος, που έβγαλα τέτοιο συμπέρασμα, αλλά νομίζω ότι οποιοσδήποτε θάνατος δεν ενδείκνυται για δωρεά οργάνων. (π.χ. ένας ηλικιωμένος, ο οποίος φεύγει πλήρης ημερών, δεν έχει κάτι να προσφέρει - ή τουλάχιστον όχι και πολλά - σε έναν πιθανό λήπτη 25 χρονών)

Δεν κατάλαβα που θέλεις να καταλήξεις. Μήπως στο ότι οι γιατροί ίσως δεν προσέξουν όσο πρέπει έναν νέο άνθρωπο για να του πάρουν τα όργανα; Ή έχει να κάνει με αυτό που έγραψες σχετικά με την ευχή για εύρεση οργάνου που συνεπάγεται με τον θανάτο ενός νέου ανθρώπου;
Προσδιόρισέ μου για να σου απαντήσω.

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
endoramaΜέλος
12/11/2004, 12:00:56
mystic εχεις απολυτο δικιο πως τολμησα να αμφισβητησω εναν αριστεροχειρα? ντροπη μου

we'll all take turns
i'll get mine, too

12/11/2004, 13:39:54
Καλησπέρα!

quote:
μάλιστα... κατά τον ίδιο τρόπο σκέψης που αφορά τον επαίτη στο παράδειγμα σου τι θα πρότεινες για την δωρεά οργάνων? γιατί αυτό ομολογώ δεν το κατάλαβα.... να κλωνοποιούμε (καλλιεργούμε) ανθρώπους, για να έχουμε τα δικά μας? και πάλι επισημαίνω ότι δεν κατάλαβα το παράδειγμα...

Το παράδειγμα με τον επαίτη ήταν συνέχεια του συλλογισμού περί αγάπης.
Βέβαια, υποδηλώνει τη γενικότερη στάση μου ν' αναζητώ πάντα και συνεχώς τις πραγματικά καλύτερες δυνατές λύσεις σε ένα πρόβλημα.
Νομίζω ότι όσοι δεν αγαπούν, απλά αδιαφορούν.

quote:
αυτό ήταν στο οποίο σου απαντήσαμε, η παρατήρηση που έκανες ότι θα ευχόμασταν να πεθάνει κάποιος προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα οργανα του για μεταμόσχευση...
άλλο το ένα άλλο το άλλο...

Όντως, σε αυτό μου απαντήσατε, αλλά νομίζω ότι δεν είναι τόσο διαφορετικά ζητήματα.

Αγαπητή galadriel, είχες αναφερθεί "σ'αυτούς που πεθαίνουν καθημερινά" και ήθελα να επισημάνω ότι "αυτοί" δεν είναι και τόσοι πολλοί, γιατί δεν είναι όλοι κατάλληλοι.

Επειδή λοιπόν, το να βρεθεί κατάλληλος δότης δεν είναι απλή υπόθεση και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (π.χ. συνθήκες θανάτου, έγκαιρη μεταφορά σε κατάλληλο νοσοκομείο κλπ.), ξαναρωτώ: όσοι ζητούν δότες, δεν εκφράζουν ενδόμυχα, ασυνείδητα ή εμμεσα, αν προτιμάτε, μία επιθυμία για να συμβεί κάτι...;

quote:
Όλη αυτή η συζήτηση γίνεται εκ του ασφαλούς και εύχομαι πάντα να είναι έτσι αλλά όταν κάποιος δικός σου ή ακόμα και εσύ (χτύπα ξύλο) θα είχες την ανάγκη ενός οργάνου τότε ο προβληματισμός σου θα σου φάνταζε σαν σταγόνα στον ωκεανό.

Αγαπητή mystic, δεν μπορείς να γνωρίζεις εάν όντως προβληματίζομαι εκ του ασφαλούς και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν είναι καθόλου έτσι.

3 Άλφα