ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

jonniebegood61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
27/02/2005, 11:14:12

quote:

jonniebegood, πράγματι ένα ζωάκι, είναι ένας γλυκός μικρός τύρρανος(εδώ με την έννοια του δασκάλου), που σου θυμίζει την πολύ ιερή έννοια της υπόσχεσης!
Άπαξ και το πήρες από την μοίρα του, έχεις κάνει μία σιωπηρή συμφωνία με αυτό, αλλά και με τη φύση, να το φροντίζεις.

οι Κινεζοι λενε πως αν σωσεις μια ζωη εισαι υποχρεωμενος να την φροντιζεις...

quote:

Πιστεύω πως το κάρμα της εγκατάλειψης, γεγονός που συμβαίνει συχνά σε ανεύθυνους "ζωόφιλους" είναι αρκετά μεγάλο, μιας και επεμβαίνεις στην φυσική τάξη, βγάζοντας το ζώο από το φυσικό του περιβάλλον και γινόμενος/η ένα είδος Θεού για το ζώο, ή καλύτερα φυσικού προστάτη, αφού πια από εσένα εξαρτάται η επιβίωσή του.

απο ποιο φυσικο περιβαλλον βγαζεις το αδεσποτο ζωο?

με τα χιλιαδες αυτοκινητα και τους καδους αποριματων να τους στερουν την μονη πηγη τροφης στην πολη, ειναι καταδικασμενα!

οι αδεσποτες γατες που ταϊζω, δεν επιβιωνουν συνηθως πανω απο 1 - 1,5 χρονο.

η πικρη αληθεια ειναι πως απο τον ανθρωπο εξαρταται πια η επιβιωση ολων των ζωων του πλανητη...

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

27/02/2005, 12:43:45
quote:

quote:

Προσοχη!

Αυτη η ερώτηση,

ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ?

Βρισκεται σε αρκετα ψυχολογικα τεστ!

Και ποια είναι η ορθή απάντηση για την ερώτηση Πλάτωνα?

---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Γεια σου Τυχερουλη,

Αρκετά ψυχολογικά Τεστ, έχουν ερωτήσεις κλειδιά, που αφορούν την γνώση του Χαρακτήρα (έστω και μερική) σε όσους γίνεται το Τεστ.

Συμβαίνει συχνά, να υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι και λίγες θέσεις σε κάποιο οργανισμό η επιχείρηση, μα χρειάζονται άτομα που εκτός γνώσεως και εμπειρίας, είναι αναγκαία ιδιαίτερα χαρίσματα, πχ (εχεμύθεια)
Τότε φωνάζουν ψυχολόγο, η κάνουν οι ίδιοι ορισμένα Τεστ.

Τους δίνεται ένα χαρτί να συμπληρώσουν 20…30 ερωτήσεις, που μέσα υπάρχουν ερωτήσεις όπως,

1- Ποιο ζώο αγαπάτε περισσότερο, και γιατί?
2- Ποιο ζώο έρχεται μετά στις προτιμήσεις σας?
3- Υπάρχει κάποιο Ζώο που απεχθάνεστε?

Οι γάτες και τα Σκυλιά, βρίσκονται στο 70% των απαντήσεων, που είναι πχ

1. Γατιά, γιατί είναι ελεύθερα
2. Τίγρης
3. Κατσαρίδες

Άλλος απαντάει,

1. Σκυλιά, γιατί είναι πιστά
2. Δελφίνια
3. Φίδια

Άλλος πάλι,

1. Σκυλιά, γιατί κάνουν συντροφιά
2. Φίδια
3. Ποντίκια

Όχι σπάνια τίθεται πάλι στις ερωτήσεις,

4. Η Κίρκη ετοιμάζεται να σας μετατρέψει σε κάποιο Ζώο. Ποιο θα διαλεγες ?

Και εκεί υπάρχουν διαφορετικές απαντήσεις.

Άλογο, Δελφίνι, Αετός, κλπ κλπ.

Ετσι, βρίσκεις πολλές και διαφορετικές απαντήσεις, που μαζί με τις άλλες, βοηθούν να σχηματίσεις μια εικόνα του Χαρακτήρα, αυτού που θα προσλάβεις.

Φυσικά κάποιος που έχει ασχοληθεί σοβαρά με Φιλοσοφία και Ψυχολογία, αυτά είναι Νηπιαγωγείο.

Δεν εδωσα ομως τις ερμηνειες, γραψε καπου τις δικες σου απαντησεις και αν φυσικα σε ενδιαφερει, θα σου πω, πως να να τα βρισκεις μονος σου.

lorenzoΜέλος
27/02/2005, 13:04:23

Πολλά μέλλει να μάθεις αν το Ασήμαντο εμβαθύνεις
.............Αν έχεις την δυνατότητα να βλέπεις
μέσα απο το αθώο το ένοχο και μέσα απο το λευκό το μαύρο.

{Η Μέθοδος του ΑΡΑ}

Μόνο μια λάμψη ο άνθρωπος, φίλε μου Πλάτωνα, κι άν είδες είδες.

{Ο κήπος με τις αυταπάτες}

27/02/2005, 17:00:51
προς το μέλος " Mantis ":

Η χρήση της ενημερωτικής ένδειξης:

quote:
Επέμβαση από Admin λόγω "εμπρηστικών"
εκφράσεων και μεθόδων, ασύμφωνων με τους κανονισμούς λειτουργίας και
τις σκοπιμότητες αυτού του χώρου!

σε μήνυμά σου στην προηγούμενη σελίδα, αφενός δεν εξυπηρετεί κάμιά σκοπιμότητα σχετική με την παρούσα συζήτηση, αφετέρου αποτελεί παραπλανητική παρέμβαση στο συντονιστικό έργο.

Συνιστώ έντονα, να μην επαναληφθεί!

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

27/02/2005, 17:10:22
jonniebegood:
quote:
απο ποιο φυσικο περιβαλλον βγαζεις το αδεσποτο ζωο?

με τα χιλιαδες αυτοκινητα και τους καδους αποριματων να τους στερουν την μονη πηγη τροφης στην πολη, ειναι καταδικασμενα!

Ναι, από μια πλευρά έχεις δίκιο αγαπητέ jonniebegood. Από την πλευρά, που δηλώνει, πως το σύγχρονο περιβάλλον των ζώων, απέχει κατά πολύ από το να είναι φυσικό, μιας και έχουμε αλλοιώσει τις ισορροπίες της φύσης.
Συνειδητά και ασυνείδητα, έχουμε παρέμβει στη φυσική τάξη των πραγμάτων και αυτό μας κάνει υπεύθυνους συνολικά ως ανθρωπότητα, με άλλα λόγια, μας χρεώνει ένα ομαδικό κάρμα.

Από την άλλη όμως, το φυσικό περιβάλλον από το οποίο βγάζεις το ζώο(υοθετόντας το), είναι το εσωτερικό του φυσικό περιβάλλον, ή πιο καλά διατυπωμένα, η ίδια του η φύση. Αυτή που χάρην στο ένστικτο επιβίωσης, το κάνει να συμπεριφέρεται με συγκεκριμένους τρόπους ώστε να βρει την τροφή του, μα και να προστατευτεί. Πράγμα το οποίο αποτελεί και μία δοκιμασία εξέλιξης για το δικό του είδος.

Θα μπορούσαμε ωστόσο να πούμε, πως μέσα σ' αυτήν την εξέλιξη, περιλαμβάνεται και η σχέση του με τον άνθρωπο ως κατοικίδιο ζώο...

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

28/02/2005, 00:37:26
Αγαπητή Διαχειρίστρια Amalia, δεν καταλαβαίνω το λόγο της παρατήρησης σας προς το άτομο μου... μήπως πάλι βιαστήκαμε ή μήπως πάλι αργήσαμε???

...πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι πάλι υπάρχουν ευνοούμενοι...

...αλλά ας δούμε πάλι την αφορμή της "κόκκινης κάρτας"...

quote:

...απόψε, σήμερα και χθές
όλες οι πόρτες είν' κλειστές
και εγώ είμαι απ' ΟΞΩ!

...και μες στο θάμπος το θαμπό
παίρνω αμπάριζα να μπώ
και με πετάνε ΟΞΩ!

...όλος ο κόσμος μ' αγνοεί
βαρέθηκα από τη ζωή
τους φθόνους και τα μίση...

Αλί... Αλί... και Τρίς Αλί
φωνάξτε αμέσως τον Αλή
να με καρατομήσει...

- Ε, ας στο δ.....!
- Να πας!
- Μα δεν το είπα για σένα...
- Ε τότε να μην πας!

Υ.Γ.: Για να μην κουράζεται ο αγαπητός μας Admin

...μάλλον θα φταίει το μέγεθος της γραμματοσειράς... γι' αυτό δεν είδατε το τελευταίο σχόλιο μου... την αυτολογοκρισία και αυτοκριτική μου...

...ας το ξαναδούμε λίγο πιο μεγάλο...

quote:

...αλλά και πάλι ίσως να μην το δούμε όλοι...

...για να το κάνουμε λίγο πιο εύκολο...

quote:

...τώρα δεν νομίζω να χαθεί όπως την προηγούμενη φορά...

quote:
σε μήνυμά σου στην προηγούμενη σελίδα, αφενός δεν εξυπηρετεί κάμιά σκοπιμότητα σχετική με την παρούσα συζήτηση, αφετέρου αποτελεί παραπλανητική παρέμβαση στο συντονιστικό έργο.

Συνιστώ έντονα, να μην επαναληφθεί!

...ενδιαφέρουσα η παρατήρηση σας αγαπητή μου Διαχειρίστρια... με τη σειρά μου σας "συνιστώ έντονα, να μην επαναληφθεί" αυτή η αδιαφορία προς τα μέλη και το θέμα και να λάβετε σοβαρά μέτρα απέναντι στην καταστροφή μιας συζήτησης...

... σβέλτα, όμως, γιατί αν είναι να λάβω απάντηση οκτώ δημοσιεύσεις και μια σελίδα αργότερα... "να 'ταν τα νιάτα δύο φορές, τα γηρατειά καμία..."

.
.
.
The She Mantis... in red...

…γεννήθηκα… επέζησα… μεγάλωσα… ανθίζω…
28/02/2005, 00:46:42
quote:

Συνειδητά και ασυνείδητα, έχουμε παρέμβει στη φυσική τάξη των πραγμάτων και αυτό μας κάνει υπεύθυνους συνολικά ως ανθρωπότητα, με άλλα λόγια, μας χρεώνει ένα ομαδικό κάρμα.

εχω μια αποψη πανω σε αυτο: ο Θεος μας προοριζε για κηπουρους στον κηπο του.

γι αυτο μας εδωσε το χαρισμα να εξημερωνουμε ολα τα ζωα και να ζουν μαζι, η γατα με τον σκυλο, το λιονταρι με την υαινα, ο λυκος με τον λαγο!

μονο που ο κηπουρος ξεχασε οτι ειναι απλος υπαλληλος και το παιζει αφεντικο...

quote:

Αυτή που χάρην στο ένστικτο επιβίωσης, το κάνει να συμπεριφέρεται με συγκεκριμένους τρόπους ώστε να βρει την τροφή του, μα και να προστατευτεί.

οι σκυλοι για παραδειγμα ειναι κοινωνικα ζωα.

αντικαθιστουν το κοπαδι με τον ανθρωπο, και εκδηλωνουν ολα τα φυσικα τους ενστικτα!

οι σκυλοι μου, αν και δεν τους εκπαιδευσα για επιθεση και ειναι καλοκαρδοι μεχρι αηδιας, αν χρειαστει υπερασπιζουν εμενα και την οικογενεια μου χωρις να το απαιτησω!!!

το ενστικτο!

quote:

Πράγμα το οποίο αποτελεί και μία δοκιμασία εξέλιξης για το δικό του είδος.

προσαρμοζονται στην ανθρωπινη πραγματικοτητα...

quote:

Θα μπορούσαμε ωστόσο να πούμε, πως μέσα σ' αυτήν την εξέλιξη, περιλαμβάνεται και η σχέση του με τον άνθρωπο ως κατοικίδιο ζώο...

οπως και στην δικη μας εξελιξη περιλαμβανεται το να αναγνωρισουμε το καθηκον μας σαν κηπουροι!!!

28/02/2005, 15:56:04
Γειά σου jonniebegood
με απλά λόγια, περιγράφεις μια μεγάλη αλήθεια!

Στην αλυσσίδα της εξέλιξης, ο άνθρωπος βρίσκεται μπροστά από τα ζώα, και ακολουθούν τα φυτά και άλλοι απλούστεροι οργανισμοί. Ακόμα και στα ζώα υπάρχει διαβάθμιση στην εξέλιξη. Κάποια είναι πιο ήμερα, σα να λέμε πως έχουν κατά κάποιον τρόπο μεγαλύτερη κυριαρχία επάνω στα ένστικτά τους.

Θα περιοριστώ όμως μόνο στα ζώα και στον άνθρωπο.

Αυτό το οποίο διαφοροποιεί τον άνθρωπο, είναι το ότι διαθέτει ατομική νόηση, δηλαδή, μπορεί να σκέφτεται. Έτσι η συνείδησή του, ξεφεύγοντας από το επίπεδο των ενστίκτων που χαρακτηρίζουν τη ζωϊκή ψυχή, φλερτάρει την κατάκτηση της ανθρώπινης ψυχής, η οποία θα έπρεπε να εστιάζει τη συνείδηση στην κυριαρχία του νου. Αυτό βέβαια, δεν έχει ακόμα κατακτηθεί από τον άνθρωπο, μιας και η συνείδησή του ταλαντεύεται σαν ένα "γιογιο" μεταξύ ενστίκτων και νόησης. Οι πιο εξελιγμένοι άνθρωποι, είναι εκείνοι οι οποίοι μπορούν να κρατήσουν τη συνείδησή τους στο κέντρο της ανθρώπινης ψυχής ή του ανθρώπινου Εγώ.

Από την άλλη μεριά τα ζώα, ανήκοντας σε ένα ζωϊκό εγώ, βιώνουν εμπειρίες που αφορούν κυρίως το φυσικό σώμα τους, την ενέργειά τους, αλλά και τα συναισθήματά τους (χαρά = ο σκύλος κουνάει την ουρά, λύπη = βάζει την ουρά κάτω από τα σκέλια). Το πιο χαμηλό εξελικτικό στάδιο, θα τα έκανε αιμοβόρα κτήνη, με λύσσα για την εξασφάλιση της τροφής τους, πράγμα το οποίο συμβαίνει ούτως ή άλλως σε πολλά ζωϊκά είδη.
Δε γίνεται όμως το ίδιο σε έναν σκύλο ή μία γάτα. Ή ακόμα και σε ένα εξημερωμένο τιγράκι! Τι είναι αυτό που τα κάνει, να νιώσουν τη συντροφικότητα με τον άνθρωπο και να κυριαρχήσουν, έστω και στοιχειωδώς στα ένστικτά τους;
Ποιός ο ρόλος του ανθρώπου σε αυτή τους την εξέλιξη;
Και ποιά η ευθύνη του βέβαια...

κάνε κλικ!

miouΜέλος
28/02/2005, 17:40:32
Κατάρχην θα ήθελα να ευχαριστήσω τον 1900 διότι πιστεύω ότι κατάλαβε πόσο άσχημα έχω αισθανθεί με όλες αυτές τις κόντρες μέσα στο θέμα που έθεσα. Ο Πλάτωνας δεν με έθιξε από την άποψη ότι το εξέλαβα (το πρώτο του μήνυμα) με χιούμορ! Η αλήθεια είναι ότι ποιο πολύ με στεναχώρησε το σχόλιο "ε! με τι προβλήματα ασχολείτε ο κόσμος".

Πραγματικά όταν έγραψα το πρόβλημά μου δεν ήταν μόνο για βοηθηθώ αλλά και για να δω τις σκέψεις κάποιων ανθρώπων πάνω στα ζώα!

Αγαπητή Αμαλία είπες κάτι πάρα πολύ σωστό, το ότι για κάποια ζώα γινόμαστε το κάρμα τους!!!! Εγώ έτσι αισθάνθηκα μόλις τα πήρα σπίτι δηλαδή ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία.
Εγώ πάλι πιστεύω ότι συνεχίζουμε μια πορεία με τα ζώα πιο εξελιγμένη, παλιότερα τα χρησιμοποιούσαν για άλλους λόγους ενώ τώρα "συγκατοικούμε" και μαζί τους και πολλές φορές ξεχνιόμαστε και τους φερόμαστε σαν να είναι άνθρωποι!!! Έχω κατηγορηθεί γι αυτό πάρα πολλές φορές απο τα κοντινά μου πρόσωπα.

Ο φίλος μου jonniebegood είχε πολύ δίκιο στο ότι έθιξε το "φυσικό τους περιβάλλον" πράγματι ποιο φυσικό περιβάλλον????? Θίγομαι επίσης όταν ακούω από κάποιους το ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ζώα αδέσποτα στην πολή, ΓΙΑΤΙ όμως???? Κάναμε εμείς οι άνθρωποι καμιά συμφωνία ότι η πόλη ανήκει μόνο σε εμάς??? όλοι έχουν δικαίωμα να ζουμε!!!! έχω πετύχει και "φιλοζωική εταιρία" να πέρνει ΄ζώα υπό την προστασία της και απλά (και μυστικά) να δίνει τέρμα στην ζωή αυτών των απροστάτευτων πλασμάτων. Είναι να τρελένεσαι!

miouΜέλος
28/02/2005, 17:49:36
Πραγματικά απορώ πως τα βγάζεις πέρα με όλους αυτούς τους συγκάτοικους!!!!

ΜΠΡΑΒΟ!!!

28/02/2005, 18:11:04

quote:

Στην αλυσσίδα της εξέλιξης, ο άνθρωπος βρίσκεται μπροστά από τα ζώα, και ακολουθούν τα φυτά και άλλοι απλούστεροι οργανισμοί.

κανουμε ενα λαθος, και φταιει αθελα του ο Δαρβινος γι αυτο.

εγω πιστευω πως ο καθε οργανισμος ειναι προσαρμοσμενος και δεν χρειαζεται να εξελιχθει.

θα το κανει μονο αν αλλαξουν οι συνθηκες του περιβαλλοντος.

και αυτο λεγεται προσαρμογη!

μην ξεχναμε οτι οι αρχαιοτεροι οργανισμοι, τα βακτηρια και τα μονοκυτταρα, εξακολουθουν να υπαρχουν απο την απαρχη της ζωης χωρις να χρειαστουν εξελιξη.

quote:

Ακόμα και στα ζώα υπάρχει διαβάθμιση στην εξέλιξη. Κάποια είναι πιο ήμερα, σα να λέμε πως έχουν κατά κάποιον τρόπο μεγαλύτερη κυριαρχία επάνω στα ένστικτά τους.

θα διαφωνησω.

τα ενστικτα ειναι ενστικτα.

ακομη και ο λαγος αν στριμωχτει, μερικες φορες γυριζει και επιτιθεται στην αλεπου!

quote:

Αυτό το οποίο διαφοροποιεί τον άνθρωπο, είναι το ότι διαθέτει ατομική νόηση, δηλαδή, μπορεί να σκέφτεται. Έτσι η συνείδησή του, ξεφεύγοντας από το επίπεδο των ενστίκτων που χαρακτηρίζουν τη ζωϊκή ψυχή, φλερτάρει την κατάκτηση της ανθρώπινης ψυχής, η οποία θα έπρεπε να εστιάζει τη συνείδηση στην κυριαρχία του νου. Αυτό βέβαια, δεν έχει ακόμα κατακτηθεί από τον άνθρωπο, μιας και η συνείδησή του ταλαντεύεται σαν ένα "γιογιο" μεταξύ ενστίκτων και νόησης. Οι πιο εξελιγμένοι άνθρωποι, είναι εκείνοι οι οποίοι μπορούν να κρατήσουν τη συνείδησή τους στο κέντρο της ανθρώπινης ψυχής ή του ανθρώπινου Εγώ.

αυτο που διαφοροποιει τον ανθρωπο ειναι κατα την γνωμη μου το οτι δεν βιωνει το τωρα οπως τα ζωα, παρα μονο στην παιδικη του ηλικια.

αυτο τον κανει οργανωτικο, αλλα και καταστροφικο.

και φυσικα αυτο δεν τον τοποθετει στην κορωνιδα της δημιουργιας.

κατα τα αλλα συμφωνω!

quote:

Από την άλλη μεριά τα ζώα, ανήκοντας σε ένα ζωϊκό εγώ, βιώνουν εμπειρίες που αφορούν κυρίως το φυσικό σώμα τους, την ενέργειά τους, αλλά και τα συναισθήματά τους (χαρά = ο σκύλος κουνάει την ουρά, λύπη = βάζει την ουρά κάτω από τα σκέλια).

μιλαμε και εμεις με το σωμα, αλλα ασυναισθητα.

ειναι ωστοσο ευκολο για καποιον που ξερει να την διαβαζει στους αλλους.

οσον αφορα τους σκυλους, ερευνες απεδειξαν οτι εχουν μια ανεξηγητη ικανοτητα να καταλαβαινουν τι νιωθει και θελει ο ανθρωπος, κατι που το προσυπογραφω και εγω εκ πειρας.

αλλα αυτο που αποδεικνυει οτι η λογικη μας δεν ειναι το "σουπερ εργαλειο" ειναι το γεγονος πως τα ζωα μαθαινουν την "γλωσσα" μας αλλα εμεις ελαχιστα μπορουμε να κατανοησουμε απο την δικη τους!

quote:

Το πιο χαμηλό εξελικτικό στάδιο, θα τα έκανε αιμοβόρα κτήνη, με λύσσα για την εξασφάλιση της τροφής τους, πράγμα το οποίο συμβαίνει ούτως ή άλλως σε πολλά ζωϊκά είδη.

και ο ανθρωπος οταν πεινασει, γινεται το χειροτερο κτηνος.

αλλα και χορτατος διεκδικει τα πρωτεια!

quote:

Δε γίνεται όμως το ίδιο σε έναν σκύλο ή μία γάτα. Ή ακόμα και σε ένα εξημερωμένο τιγράκι! Τι είναι αυτό που τα κάνει, να νιώσουν τη συντροφικότητα με τον άνθρωπο και να κυριαρχήσουν, έστω και στοιχειωδώς στα ένστικτά τους;

ισως να προσπαθουν να μας υποδειξουν ευγενικα το καθηκον μας να γινουμε "κηπουροι"...

28/02/2005, 18:25:25

quote:

Εγώ πάλι πιστεύω ότι συνεχίζουμε μια πορεία με τα ζώα πιο εξελιγμένη, παλιότερα τα χρησιμοποιούσαν για άλλους λόγους ενώ τώρα "συγκατοικούμε" και μαζί τους και πολλές φορές ξεχνιόμαστε και τους φερόμαστε σαν να είναι άνθρωποι!!!

οταν βρηκαμε τον ενα απο τους γατους μας, η μικρη μου κορη ηταν στην φαση να βγαλει τις πανες και να τα κανει στο καθικακι.

το γατακι, βλεποντας την μικρη, εκανε ακριβως το ιδιο!

τα εκανε στο καθικακι της κορης μου!

οσο πιο κοντα μας ζουνε τα ζωα, τοσο περισσοτερο εκδηλωνουν την εφυια τους και τα ταλεντα τους.

quote:

Θίγομαι επίσης όταν ακούω από κάποιους το ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ζώα αδέσποτα στην πολή, ΓΙΑΤΙ όμως????

ουτε στην φυση τα ανεχονται τα αδεσποτα.

τα φολιαζουν για να μην "αγριεψουν" και τρωνε κοτες και προβατα.

στην Κρητη κυνηγανε τις γατες που φευγουν απο τα χωρια, και καθε χρονο ριχνουν φολες οι κυνηγοι για τις ζουριδες (κουναβια) επειδη λεει τους τρωνε τα λαγουδακια...

quote:

Κάναμε εμείς οι άνθρωποι καμιά συμφωνία ότι η πόλη ανήκει μόνο σε εμάς???

γιατι μας ανηκει η Φυση μηπως?

αλλα απο τοτε που καποιοι μας εψησαν πως ειμαστε η κορωνιδα της δημιουργιας θεωρουμε τον πλανητη ιδιοκτησια μας!

quote:

όλοι έχουν δικαίωμα να ζουμε!!!!

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΡΙΜΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ!!!

28/02/2005, 21:56:04
quote:

θα διαφωνησω.

τα ενστικτα ειναι ενστικτα.

ακομη και ο λαγος αν στριμωχτει, μερικες φορες γυριζει και επιτιθεται στην αλεπου!

Που τον είδες αυτόν τον λάγαρο ρε johny?

---

28/02/2005, 22:31:36
quote:

οσον αφορα τους σκυλους, ερευνες απεδειξαν οτι εχουν μια ανεξηγητη ικανοτητα να καταλαβαινουν τι νιωθει και θελει ο ανθρωπος, κατι που το προσυπογραφω και εγω εκ πειρας.

αλλα αυτο που αποδεικνυει οτι η λογικη μας δεν ειναι το "σουπερ εργαλειο" ειναι το γεγονος πως τα ζωα μαθαινουν την "γλωσσα" μας αλλα εμεις ελαχιστα μπορουμε να κατανοησουμε απο την δικη τους![/b]

ισως να προσπαθουν να μας υποδειξουν ευγενικα το καθηκον μας να γινουμε "κηπουροι"...

Υποψιάζομαι ότι είναι τηλεπαθητική η σχέση μας με το σκυλο ,και το αλογο.

---

miouΜέλος
01/03/2005, 11:20:30
Αγαπητέ Τυχερούλη,

που το στηρίζεις αυτό?

01/03/2005, 14:13:09
Έχω πειραματιστεί αρκετές φορές με τα σκυλιά μου.
Χρησιμοποιώντας τον ίδιο τόνο φωνής λέω για παράδειγμα την σκυλίτσα κάτι άσχετο,
και από μέσα σκέφτομαι «πεινας? Εγω πεινασα παμε να φάμε κάτι.»
Την βλέπω να φεύγει σφαίρα και να στήνεται μπροστά στην κουζίνα για να πάρει τον μεζεδάκι της.
Να μην αναφέρω το γνωστό «πάω στην δουλεία και στο γυρισμό με περιμένει»
Να αναφέρω όμως την ιδιαίτερη συμπεριφορά που επιδεικνύει κάθε σκύλος όταν είσαι στεναχωρημένος.
Ή πάλι όταν επισκέπτεται το σπίτι σου κάποιος που αντιπαθείς ιδιαίτερα και δεν του το δείχνεις τηρώντας τους καλούς τρόπους ,
στα δικά μου σκυλιά αυτό δεν γίνεται, τρελαίνονται και του την πέφτουν.
Το αντίθετο συμβαίνει όταν έρχεται κάπως που αγαπώ πολύ, κατουριόνται πάνω τους….

----

miouΜέλος
01/03/2005, 14:46:45
Τυχερούλη τώρα που το σκέφτομαι έχεις εν μέρει δίκιο αν και παίζει ρόλο και η ενεργεια γύρω μας, τι θέλω να πω: οταν γυρνάω από την δουλειά και για κάποιο λόγο είμαι ψυχόλογικά χάλια η σκυλίτσα μου ή δεν θα με πλησιάσει ή οταν κάτσω θα έρθει πολύ ήσυχα (σε αντίθεση με αλλες φορές που παίρνει μαζί της μέχρι και τραπέζια) και θα ακουμπήσει το κεφάλι της στο πόδι μου σαν να μου συμπαραστέκεται σιωπηλά....
επικοινωνούν κατ΄ευθείαν με τον εσωτερικό κόσμο μας!!!!
KrisnnaΜέλος
01/03/2005, 14:59:17
Tα περιστατικά που περίγραψε ο Τυχερούλης για τα σκυλιά του τα έχω παρατηρήσει και εγώ στον δικό μου σκύλο. Εκτός απο την διαίσθηση η οποία ως γνωστό είναι αναπτυγμένη στα σκυλιά, υπάρχει και έντονα αναπτυγμένη η Τηλεπάθεια και μάλιστα περισσότερο απο τους ανθρώπους.
Οι άνθρωποι (εκτός εξαιρέσεων) δέν μπορούν να καταλάβουν τί σκέφτεται ο διπλανός τους . Έχουν έντονο ψυχικό κόσμο, αλλά δέν έχουν τον Νού, και πιθανότατα το ίδιο συμβαίνει σε πολλά άλλα είδη ζώων!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

miouΜέλος
01/03/2005, 15:42:56
Δηλαδή Κrisnna τυχερούλη πιστεύετε ότι το ότι περιμένουν πίσω από την πόρτα είναι καθαρά τηλεπάθεια?
Κάποιο απόγευμα ήμουν στο σπίτι και περίμενα τον σύντροφο μου, την πρώτη φορά που άκουσα το ανσανσέρ η Αύρα (η σκυλίτσα μου) δεν έδωσε καθόλου σημασία μετά όμως από κανα μισάωρο που ακούστηκε ξανά σε δευτερόλεπτα είχε πάει στην πόρτα και περίμενε κουνόντας απίστευτα την ουρά τότε κατάλαβα ότι ερχόταν ο φίλος μου αλλά..... όταν ρώτησα κάποιον που ασχολείται με τα σκυλιά σχετικά γι'αυτές τις κινήσεις μου απάντησε ότι οφείλεται και στην μεγάλη όσφρηση την οποία έχουν τα σκυλιά, κρατάνε την μυρωδιά μας!

Τι πιστεύετε γι' αυτό?

Φιλικά
Μiou

01/03/2005, 18:53:47
Δεν είναι θέμα μυρωδιας. πρεπει να είσαι κοντά για να σε μυρίσει.
Ξεκινά μέλος της οικογενείας να έρθει σπίτι.
Ας πούμε για παράδειγμα απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Ο σκύλος πάει από το πρωί και στήνεται στην εξώπορτα να τον περιμένει.
Τον μύρισε ? από 500 χιλ? ποιος είναι? ο σκύλος souperdog?

----