- ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Οποίος ζει με σκύλο πολλά χρόνια θα έχει να πει και πολλά.
----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Αλλά άμα βλέπεις τον σκύλο να αντιλαμβάνεται το αφεντικό του, ή κάποιο απο τα αφεντικά του απο 500 μέτρα μακρυά κάτι παραπάνω συμβαίνει εκτός απο την μυρωδιά
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
Πολλές φορές όταν έχουμε την μυρωδιά του σκύλου μας μαζί
μας επιτίθονται άλλοι σκύλοι/ος αφού μας μυρίσει.
Το είδα και απόρεισα και αναρωτήθηκα γιατί συνέβη αυτό?
ένας μου είπε οτι είναι απο τη μυρωδιά.
Πολλες φορές τα ζώα πέρνουν τον χαρακτήρα του ανθρώπου και
προσπαθούν να τον μιμηθούν γι αυτό ειναι πολύ φιλικά.
Την γάτα όσο και να την φροντίσεις αν δεν την ταίσεις σε ξεχνάει
και φεύγει ενω ο σκύλος μπορεί να παραμείνει πιστός.
gh
quote:Δηλαδή Κrisnna τυχερούλη πιστεύετε ότι το ότι περιμένουν πίσω από την πόρτα είναι καθαρά τηλεπάθεια?
δεν ξερω τι ειναι, ουτε η επιστημη μπορει να το εξηγησει...
θα αναφερω τρια περιστατικα: το πρωτο συνεβει οταν μπηκα για μια επεμβαση στον αγκωνα.
την ωρα που εμπαινα στο χειρουργειο ο σκυλος μου αρχισε να ουρλιαζει και συνεχισε ολη την νυχτα παρολλο που οι δυο μου κορες τον ειχαν αγκαλια!
το δευτερο ειναι πιο ενδιαφερον: ηρθε επισκεψη καποιος γνωστος πριν χρονια και μπαινοντας χαϊδεψε την λυκαινα που ειχα τοτε.
στην διαρκεια της συζητησης σπαστηκα μαζι του, αλλα δεν το εκδηλωσα!
συνεχισα να μιλαω και να χαμογελαω.
οταν εφευγε, πηγε να ξαναχαϊδεψει την σκυλα και εκεινη παραλιγο να του φαει την μυτη!!!
καταλαβε το ατιμο το σκυλι οτι ειχε αλλαξει η διαθεση μου απεναντι του!
το τριτο συνεβει με τον σκυλο του παππου μου.
για να παει στο νοσοκομειο επρεπε να παει με μουλαρι για 6-8 ωρες και μετα να παρει το καϊκι.
οταν μετα απο κανα μηνα επεστρεψε, ο σκυλος το ενιωσε απο πριν και τον περιμενε στο λιμανι.
και μιας και μιλαμε για σκυλους θα παραθεσω ενα ενδιαφερον αρθρακι για τις εικασιες των επιστημονων:
Σκυλίσια ...νοημοσύνη!
PATHFINDER
11/6/2004
Ένα σκυλί που «κατανοεί» ανθρώπινες εντολές δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο. Τι λέτε όμως για ένα σκύλο που μπορεί όχι μόνο να καταλάβει 200 λέξεις αλλά και να μαντέψει το νόημα όσων δε γνωρίζει;
Ένα κατοικίδιο με τη δυνατότητα να μαθαίνει καινούργιες λέξεις, έχει δώσει στους επιστήμονες αρκετά στοιχεία για να υποστηρίξουν ότι μερικά ζώα όντως έχουν τη διανοητική ικανότητα που είναι απαραίτητη για τη γλώσσα, ακόμα και αν τα ίδια δεν μπορούν να «μιλήσουν» στην ουσία.
Ο Rico, ένας πανέξυπνος σκοτσέζικος ποιμενικός, όταν παρουσιάστηκε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα κίνησε το ενδιαφέρον της Julia Fischer και των συναδέρφων της στο Ινστιτούτο Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Max Planck στη Γερμανία.
Με ένα «λεξιλόγιο» 200 λέξεων, ο Rico επέδειξε την ιδιαίτερη ικανότητά του να προσκομίζει το συγκεκριμένο παιχνίδι που του ζητούνταν κάθε φορά.
Οι Γερμανοί ερευνητές αποφάσισαν να εξετάσουν την πιθανότητα η επίδειξη του Rico βασιζόταν στην κατανόηση (και όχι σε κάποιο τρικ του ιδιοκτήτη), αλλά κατά πόσον είχε ο σκύλος τη δυνατότητα να μάθε καινούργιες λέξεις.
Τοποθέτησαν λοιπόν τον Rico ανάμεσα στα αγαπημένα του παιχνίδια και του ζήτησαν να τα φέρει, χρησιμοποιώντας όμως αυτή τη φορά ουσιαστικά άγνωστα στο σκυλί.
Και εκείνο τα κατάφερνε σχεδόν κάθε φορά!
Οι ειδικοί εικάζουν ότι χρησιμοποιεί ένα σύστημα που καλείται «ταχεία χαρτογράφηση» (fast-mapping), με τη χρήση του οποίου τα μικρά παιδιά καταφέρνουν να μαθαίνουν νέες λέξεις αντιστοιχώντας τις με καινούργια αντικείμενα.
Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που αναγνωρίζει την ύπαρξη του συστήματος αυτού σε ζώα.
«Υποδεικνύει ότι η ταχεία χαρτογράφηση δεν αφορά συγκεκριμένα τους ανθρώπους, ότι πιθανότατα έχει ένα γενικότερο σκοπό νααποκωδικοποιεί τα πράγματα στον κόσμο» εξηγεί η καθηγήτρια Fischer.
«Οι ιδιοκτήτες σκύλων συχνά περηφανεύονται για τις επικοινωνιακές και κοινωνικές ικανότητες των κατοικίδιων τους, και αυτή η έρευνα τους δικαιώνει» σχολιάζει ο Paul Bloom, ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο του Yale, σε μια αναφορά του που συνόδευε η δημοσίευση της έρευνας στην επιστημονική επιθεώρηση Science.
Σωστή άρθρωση
Η Fischer προσέθεσε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι μια πρώτη ένδειξη ότι υπάρχουν ίσως συγκεκριμένες αιτίες πέρα της κατανόησης, που σταμάτησαν την εξέλιξη της γλώσσας στους σκύλους και τους χιμπατζήδες.
«Με την ανάπτυξη διαλέκτου, τα εμπόδια δεν έχουν τόσο να κάνουν με την κατανόηση αυτή υπήρχε προτού οι άνθρωποι προφέρουν την πρώτη λέξη» σχολίασε η ίδια σε δηλώσεις στης στο επιστημονικό περιοδικό New Scientist.
«Τα εμπόδια βρίσκονται στην πλευρά την παραγωγής»
Σύμφωνα με την ίδια, το άλμα από την κατανόηση στην ομιλία πιθανόν απαιτεί μια αλλαγή στην οργάνωση του νευρικού συστήματος προκειμένου να δοθεί έλεγχος της άρθρωσης αλλά και μεγαλύτερη καθαρότητα της τελευταίας.
Μια δεύτερη θεωρία υποθέτει ότι η έκφραση μέσω χειρονομιών είναι προαπαιτούμενη για την ανάπτυξη μιας γλώσσας.
«Τα ανώτερα θηλαστικά, αν και έχουν εκπληκτικό έλεγχο επί των άκρων τους, ωστόσο δεν χειρονομούν» συνεχίζει η καθηγήτρια του γερμανικού Ινστιτούτου, η οποία υποστηρίζει ότι αυτό ίσως σχετίζεται με την κοινωνική νοημοσύνη.
Συχνότητα επιτυχίας
Για να επιβεβαιώσουν ότι οι ικανότητες του Rico δεν είναι βασισμένες σε οπτικές «αναμνήσεις», οι ερευνητές τοποθέτησαν δέκα οικεία στο σκύλο αντικείμενα σε ένα δωμάτιο, ενώ ο σκύλος και ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν σε ένα άλλο.
Ο ιδιοκτήτης ζήτησε από το Rico να πάει και να φέρει δύο τυχαία αντικείμενα, περίπου είκοσι φορές. Ο Rico έφερε 37 (από τα 40) αντικείμενα σωστά.
Όταν στο δωμάτιο με τα παιχνίδια τοποθετούνταν ένα καινούργιο αντικείμενο, ο Rico κατάφερνε να φέρει το άγνωστο αντικείμενο στις 7 από τις 10 περιπτώσεις.
Οι ίδιες δοκιμές επαναλήφθηκαν τέσσερις εβδομάδες αργότερα, προκειμένου να εξεταστεί και η μνήμη του κατά πόσον δηλαδή θυμόταν τις νέες λέξεις που είχε συνδέσει με τα άγνωστα (τότε) αντικείμενα .
Κατά τη διάρκεια αυτών των τεστ, το γνωστό αντικείμενο τοποθετούνταν ανάμεσα σε τέσσερα απολύτως άγνωστα και τέσσερα γνωστά. Στις 3 από τις 6 περιπτώσεις ο Rico διάλεξε το σωστό.
«Η συχνότητα επιτυχίας είναι συγκρίσιμη με αυτή των τρίχρονων νηπίων» γράφουν οι ερευνητές στην αναφορά τους. (σημ. JBG: μονο σε σχεση με την συνδεση των νεων λεξεων με τα αγνωστα αντικειμενα.)
NewScientist.com
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Πάνε χρόνια που μου χάρισαν ένα πανέμορφο και πανέξυπνο Βελγικό λύκο.
Τον κράτησα λίγους μήνες, και μετά τον έφερα στην Ελλάδα, μιας και οι χώροι ήταν μεγαλύτεροι.
Ο σκύλος εύκολα προσαρμόσθηκε με τον πατέρα μου, και αυτός τα αγαπάει, μα περισσότερο από όλους δέθηκε με τη γιαγιά μου, που το τάιζε και τον φρόντιζε. Και εγώ την αγαπούσα, όχι μόνο για τον χαρακτήρα της, και για το καταπληκτικό ζυμωτό ψωμί που έφτιανε, μα προπαντός για την έμφυτη καλοσύνη της. Μα όποτε βρισκόμουν Ελλάδα, θυμόταν αμέσως τον πρώτο του φίλο, και είχαμε εκείνη την συνεννόηση… χωρίς κουβέντες.
Απλά με κοίταγε, και καταλάβαινε τις προθέσεις μου όπως και εγώ… τις δικές του!
Κάποτε, η γιαγιά αρρώστησε. Βρισκόμουν Ιταλία, και οι δικοί μου, δεν μου είπαν τίποτα, για να μην με στεναχωρήσουν. Ήταν η δεύτερη φορά που την πήγαιναν στο Νοσοκομείο, αυτή τη φορά για εγκεφαλικό.
Πέρασε την κρίση και έδειχνε πως συνερχόταν…
Η μητέρας μου, ήταν συνεχώς δίπλα της, μέρα νύχτα, την έβγαζε σε μια πολυθρόνα.
Εκείνο το βράδυ, έτυχε μια νοσοκόμα που ήταν γνωστή μας, και της είπε κατά τις 10, να πάει να κοιμηθεί, πως θα πρόσεχε η ίδια αν τυχόν χρειαζόταν κάτι η γιαγιά, και καλό θα ήταν να κοιμόταν και αυτή σε ένα κρεβάτι, μετά τόσες νύχτες στο πλάι της.
Έφυγε με τις ευχες της, αφού φίλησε την γιαγιά, πείρε ένα ταξί για να μην ανησυχήσει και τον Πατέρα μου.
Έφτασε σπίτι, και εκεί που λέγανε με τον Πατέρα μου τα δικά τους, ο Σκύλος στην αυλή άρχισε να ουρλιάζει. Δεν το είχε κάνει ποτέ του, συνήθως γάβγιζε…αλλά εκείνα τα παρατεταμένα Ουουυυ, δεν το είχε ξανακάνει.
Πετάχτηκε στην αυλή ο Πατέρας μου, μα ο Σκύλος συνέχιζε να ουρλιάζει…
Κοίταξε το ρόλοι, ήταν 11 το βράδυ, και μιας και κάτι θυμόταν από τα παιδικά του χρόνια στο Χωριό, είπε της μητέρας μου να τηλεφωνήσει στο Νοσοκομείο.
Κάτι ψυλλιάστηκε και η μητέρα μου, μα η νοσοκόμα στο τηλέφωνο την καθησύχασε πως μόλις την είχε δει, η γιαγιά κοιμόταν.
Ρίξε σε παρακαλώ μια μάτια, πήγαινε κοντά και βεβαιώσου, την παρακάλεσε η μητέρα μου.
Πέρασαν λίγα λεπτά, και η φωνή της Νοσοκόμας την βεβαίωνε, πως η γιαγιά….είχε φύγει.

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 03/03/2005 23:47:17
Θα σας αναφέρω 2 περιστατικά για να σας δείξω την διαφορά που πιστεύω έχει ο σκυλος από την γάτα.
1. Πριν αρκετά χρόνια είχα ένα Πιντσερ. Όταν σαν φοιτητής που είμουνα έφευγα για να πάω στην πόλη που σπούδαζα, με πήγαιναν οι γονείς μου με το σκυλί στο Σ.Σ. Ο σκύλος μέχρις ότου σταματήσει να ακούγεται το τρένο δεν σταματούσε να κλαίει. Αυτό δεν είναι παράξενο.
Το παράξενο είναι πως οι δικοί μου καταλάβαιναν πότε επέστρεφα, επειδή ο σκύλος πήγαινε στις γραμμές του τραίνου, μέναμε κοντά, και γαύγιζε πριν έρθει το τραίνο.
2. Φοιτητής πλέον είχα μια φίλη με μία σιαμέζα γάτα. Μολίς την έβλεπα νιώθαμε τα ίδια συναισθηματα ο ένας για τον άλλον. ΑΠΕΧΘΕΙΑ. (σ.σ. μόνο για τις γάτες) Κάποια στιγμή που η φίλη μου έπρεπε να φύγει, μου άφησε τα κλειδιά για να ταίζω την γάτα. Το διάστημα εκείνο γίναμε οι καλύτεροι φίλοι. Μέχρι φιλάκια στο στόμα μου έδινε. Μόλις γύρισε η φίλη μου, δεν άλλαξε τιποτα μεταξύ μας, για καμμια-δύο μέρες τουλάχιστον, γιατί αργότερα έγινε το παρακάτω.
Καθόμασταν ξαπλωμενοι και βλέπαμε Τν, η γάτα στην αγκαλιά μου. ξαφνικά την κοιτάω και βλέπω τα μάτια της να γυαλίζουν. Μόλις που πρόλαβα να κουνήσω το κεφάλι μου και αντί για το μάτι με πήρε στα χείλια.
Συμπέρασμα (δικό μου): η γάτα γλύφει μόνο το χέρι που την ταίζει, ο σκύλος είναι φίλος με τον άνθρωπο.
Αντίστοιχα παραδείγματα σαν αυτό του miou έχω ακούσει πολλά για σκυλιά. Για γάτες ΚΑΝΕΝΑ.
γέλασα πάρα πολύ με τις φωτο που έστειλες μετά το μύνημά μου!
Φίλη miou,
νιώθω πως πρέπει κάποιος να σου ζητήσει συγνώμη για όλα αυτά που διαδραματίστηκαν στο θέμα σου.
Όσο για το τι πρέπει να κάνεις...η συνείδησή σου ξέρει....!
Τέλος,
για τα ζωάκια...θα ήθελα να σχολιάσω πως ο Άνθρωπος έχοντας στα χέρια του αυτό το υπέροχο εργαλείο -τον Νου-, που όμως του δώθηκε ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ, έχει αποκτήσει την αίσθηση της υπεροχής απέναντι σε όλα πάνω στη Γη.
Κατά την άποψή μου δεν υπάρχει εγκυρότερο τεστ αυτογνωσίας και κατανόησης της ύπαρξής μας στον πλανήτη από αυτό του να ζήσεις κοντά σε κάποιο/α ζώο/α.
Αποδεδειγμένο είναι, επίσης, το γεγονός ότι τα παιδιά μεγαλώνουν και αναπτύσσουν καλύτερα τον χαρακτήρα τους όταν έχουν επαφή με ζώα.
Τώρα αν είναι οι γάτες ή οι σκύλοι καλύτεροι σύντροφοι ας μάθουμε να τα κρίνουμε με τη δική τους "λογική" και ίσως κάτι καταλάβουμε...
Φιλικά.....
quote:
Τώρα αν είναι οι γάτες ή οι σκύλοι καλύτεροι σύντροφοι ας μάθουμε να τα κρίνουμε με τη δική τους "λογική" και ίσως κάτι καταλάβουμε...Φιλικά.....
Αγαπητή/έ pixxie αν εννοείς να προσπαθήσουμε να μπούμε στην λογική της γάτας ή του σκύλου τότε καλά έκανες και την λέξη την έβαλες σε εισαγωγικά. Στα ζώα, δυστυχώς ή ευτυχώς, η λογική απουσιάζει ή είναι σε βρεφική ηλικία. Ένστικτα έχουν.
Μια γάτα πάντα θα πηγαίνει σε αυτόν που την ταίζει. Για τους άλλους απλά αδιαφορεί.
Ο σκύλος αντίθετα γίνεται φίλος με τον άνθρωπο έστω και αν δεν είναι το αφεντικό του, που για εκείνον είναι ο αρχηγός της αγέλης.
Υπάρχουν παραδείγματα σκύλων που έσωσαν ανθρώπους από δύσκολες καταστάσεις χωρίς αν να τους γνωρίζουν και δεν αναφέρομαι στα Βερνάρδου.
Πάντα φιλικά...
υ.γ. πάω να πάρω τα χάπια μου ,που παρεπιμπτόντως περιέχουν κάποιο συστατικό από αρκούδα, ίσως να βάλω μέσα μου μια αρκούδα. Πλάκα κάνω αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις ![]()
πραγματικά με έχουν συγκλονίσει οι ιστορίες που μου αναφέρατε και πραγματικά καταλήγω στο γεγονός ότι υπάρχει τηλεπάθεια και ότι τελικά τα σκυλιά βλέπουν πράγματα που εμείς δεν θα μπορέσουμε να δουμε ποτέ!
Η αλήθεια είναι ότι σε όλο αυτό το διάστημα, διαβάζοντας με προσοχή και τα σχόλια του καθενός ένιωσα μια ηρεμία μέσα μου κάτι το όποιο διαισθάνθηκε και η σκυλίτσα μου και γιατί το λέω αυτό, διότι τον τελευταίο καιρό έχει ηρεμήσει και αυτή μαζί μου, είναι πιο υπάκουη και περνάει πιο πολύ καιρό μόνη της!!! όχι όταν εγώ λείπω αλλά τις ώρες που είμαι πάντα εκεί, η δικιά μου εσωτερική ηρεμία πέρασε αυτομάτως και σε κείνην, ΤΡΟΜΕΡΟ!!! Τελικά όσο ζεις μαθαίνεις και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι τρομερή εμπείρια να συμβιώνεις με ζώα, μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου!!!
Όσο για την γάτα μου τι να πω βρε παιδιά δεν τολμάω να κουνηθώ και είναι όλο πάνω μου, μια απίστευτη εξάρτηση. Το βράδυ που κοιμάμαι μονίμως θέλει να είναι πάνω μου και να με γλύφει στο πρόσωπο και όταν κλείνω την πόρτα για να μην μπαινει μέσα ουρλίαζει από έξω αυτό πως το δικαιολογείτε? Αφήστε που μονίμως ξέρω που βρίσκεται από τον θόρυβο που βγάζει, ακούγεται σαν μοτεράκι, τρομέρο?
Με εκτίμηση,
Η φίλη σας Μiou
Υ.Σ Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ!!! Πραγματικά με έχετε βοηθήσει
Διαφωνώ. Εχω μεγαλώσει πολλές γάτες (είναι το αγαπημένο μου ζώο
) και κάθε γάτα έχει το δικό της χαρακτήρα. Είχα γάτες που όντως έκαναν αυτό που λες αλλά και άλλες (οι περ/ρες) που οι συμπάθειές τους δεν είχαν σχέση με το ποιός τις τάιζε.
Αυτό τον καιρό έχω 2 Περσικές και αν και τις ταίζουν και τις 2 οι γονείς μου, η μια είναι συνέχεια κοντά μου. Η άλλη πάλι είναι συνέχεια κοντά στη μητέρα μου.
Νομίζω ότι οι γάτες πάντα ξεχωρίζουν ένα μέλος της οικογένειας που συμπαθούν ιδιαίτερα και χωρίς λόγο (τουλάχιστον λόγο που να καταλαβαίνουμε εμείς, οι άνθρωποι).
Τί να πρωτοπούμε για το νεοελληνικό μόρφωμα; Καταρχήν έλληνες αγνοί έχουν μείνει πολλοί λίγοι μετά τα δάνεια και τις αιμομιξίες της Τουρκοκρατίας. Οι περισσότεροι είναι γέννημα θρέμα τουρκόσποροι με σκούρα μαλλιά, μούσι και τούρκικο επίθετο, ενώ οι τρόποι τους δεν διαφέρουν και πολύ από τους τουρκικούς.
Όμως γιατί δεν πάμε πίσω στην αρχαιότητα να δούνε τα χιλιάδες δάνεια που πήραν οι Έλληνες από τους γύρω λαούς; Νομίζουν κάποιοι πως επειδή το ελληνικό έθνος δεν ήταν νομαδικό αλλά έχτισε πολιτισμό, ότι δεν δέχτηκε στοιχεία εκατοντάδες από άλλους λαούς ανά τους αιώνες;
Που φοιτήσανε οι έλληνες σοφοί; Όχι στην Αίγυπτο, όχι στην Βαβυλώνα;
Από τον Ζωροάστη και άλλους τόσους δεν επηρεάστηκαν, από τους Ινδούς για την μετεμψύχωση; Από που πήραν το αλφάβητο; Όχι από τους Φοίνικες; Τα δωρικά φύλα δεν "έφεραν" τους νέους Θεούς του Ολύμπου; Το ελληνικό έθνος ήρθε σε επαφή μέσω του εμπορίου και άλλων τρόπων με χιλιάδες ανθρώπους. Στην Ελληνιστική εποχή δεν δέχτηκε άλλες τόσες νέες εγγραφές;
Κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν θα ισχυριστεί πως το έθνος έχει μείνει ακίνητο ανά τους αιώνες. Μόνο ένας φανατικός ανόητος θα ισχυριστεί πως το είναι και τα πιστεύω των Ελλήνων έχουν μείνει ίδια ανά τους αιώνες. Όλοι μιλούν για εξέλιξη και νέες εγγραφές αλλά όταν φθάνουμε στην "εθνάρα" τους μιλούν για τελειότητα. Πρώτα όμως θα πρέπει να ξυρίσουν το τουρκικό μούσι οι ψευτοελληναράδες.
quote:
Το έθνος ΚΙΝΕΤΑΙ - τα μεγάλα ψέμματα των Τουρκόσπορων ελληναράδων
"ΚΙΝΕΤΑΙ"
Τι είναι "κινεται";

quote:
amalia
"ΚΙΝΕΤΑΙ"
Τι είναι "κινεται";
Μη δίνεις ιδιαίτερη σημασία φίλη amalia. Μάλλον κάτι θα έφαγε σήμερα το παιδί, και το πείραξε. Αλλιώς δεν εξηγείται ο σημερινός εμετός.
*
quote:quote:
Το έθνος ΚΙΝΕΤΑΙ - τα μεγάλα ψέμματα των Τουρκόσπορων ελληναράδων
"ΚΙΝΕΤΑΙ"
Τι είναι "κινεται";
"Κινείται" όπως οι νομάδες και δανείζεται στοιχεία από εδώ και από εκεί. Δεν είναι ένα έθνος που μόνο δίνει αλλά και παίρνει.
Σουμέριοι, Βαβυλώνιοι, Αιγύπτιοι, Αιθίοπες, Φοίνικες, Ινδοί όλοι έχουν προσφέρει ένα σωρό πράγματα στους Έλληνες. Και επίσης είναι ένα έθνος του οποίου η σύσταση δεν παραμένει αγνή αλλά μεταβάλλεται.
Όσο και να κομπάζουν κάποιοι για την τάχα ελληνική καταγωγή τους, τα πάντα έχουν αλλάξει και αλλάζουν ανελέητα.
Μου προκαλεί πραγματικά τεράστια απορία το εξής: Γράφεις τον τίτλο ενός θέματος και τη σημαντικότερη λέξη του τίτλου (εκτιμώ πως την θεωρείς σημαντικότερη γιατί την γράφεις με κεφαλαία γράμματα) την γράφεις λανθασμένα. Δεν γράφεις "κινείται" ή "ΚΙΝΕΙΤΑΙ", αλλά "ΚΙΝΕΤΑΙ". Κι όταν σε ρωτάω τι εννοείς, όντως μου απαντάς με σαφήνεια, ωραία μέχρις εδώ.
Αλλά ούτε στον τίτλο σου, ούτε στο δικό μου μήνυμα δεν βλέπεις ότι την λέξη την έγραψες λανθασμένα;
Δεν γράφεις, π.χ., ότι εννοείς "κινείται" γι' αυτόν και τον άλλο λόγο, αλλά την έγραψες λάθος (ξέχασες ένα γιώτα) και γι' αυτό δεν βγαίνει νόημα, παρακαλώ διορθώστε την, κ.ο.κ.
Θεωρείς ότι φυσικά θα την δω και θα την διορθώσω και απαξιείς να το αναφέρεις καν;
Μεγάλη απορία, αλήθεια.

quote:
Aμαλία
Μεγάλη απορία, αλήθεια.
Εχεις κι απορίες Αμαλία, με τον...ευτυχισμένο ΕL killuminati?![]()
![]()
![]()
Εκτός από φυσικός, αστρονόμος, γεωφυσικός, ιστορικός και θεολόγος, τώρα την είδε και βιολόγος-γεννετιστής, το παιδί.
Αλήθεια, έχει κάνει την εμφάνισή του, στην ελληνική αγορά, κάποιο νέο "κατασκεύασμα" υπεραισθητικής αντίληψης?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 15/06/2014 18:55:23
Όποιος δέχεται πως το ελληνικό έθνος δεν έχει σπιλωθεί μετά από τόσες δισεκατομμύριες επιμειξίες με λαούς είναι για τα μπάζα. Όποιος δέχεται πως τοπικά και χρονικά η θρησκεία του έχει παραμείνει μία είναι πάλι για τα μπάζα. Όποιος δέχεται πως η ελληνική γλώσσα έχει παραμείνει μια ανά τους αιώνες είναι ξανά για τα μπάζα.
Θέλουν όμως να καπηλεύονται κάποιοι τις ένδοξες στιγμές κάποιων ανθρώπων του παρελθόντος, γι' αυτό βαφτίζουν τον εαυτό τους έλληνα. Οι αρχαίοι Έλληνες θα γελούσαν με όλους αυτούς τους ψυχοπαθείς ψευτοελληναράδες ρασσιάδες, εψιλονάδες, γαλονάδες.
Οι σημερινοί έλληνες, αν μπορεί κάποιος να τους πει έλληνες, είναι τουρκόγυφτοι και τρέντυδες.
Αλλά κάποιοι θα ισχυριστούν πως οι Έλληνες έπεσαν από τον ουρανό και έφεραν την σοφία στον κόσμο δια αποκαλύψεως. Εμφανίστηκε ο Ελληναράς και φωτίστηκε το σύμπαν