ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΙΗΣΟΥΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΙΗΣΟΥΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

MELETHTHS31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
06/04/2012, 16:13:51

MELETHTHS

06/04/2012, 16:20:04
ΝΙΚΟΜΑΧΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΛΕΜΕ
ΤΙΣ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ [ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ]
ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΩΣ ΤΟΝ
ΔΑΥΙΔ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΙΔΕΣ;
ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΕΒΑΛΑ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ , ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΔΑΥΙΔΙΚΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ.

ΦΙΛΙΚΑ

MELETHTHS

06/04/2012, 16:33:55
ΦΙΛΙ LOCK SMITH

O ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ [ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΘΝΗ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΟΧΙΜ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΩΧ ΤΟ 3114 π.Χ.
ΤΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ
ΓΙΓΑΝΤΕΣ η ΗΜΙΘΕΟΥΣ ]
ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΓΕΝΝΙΩΤΑΝ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΜΕΣΣΙΑΣ
ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ.
ΕΠΕΙΔΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΩΣ ΟΦΕΛΕΙΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ , ΣΟΥ ΛΕΩ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ , ΟΤΙ
ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ
Ο ΑΔΑΜ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΞΑΣΚΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙ
ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2012.
ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΔΑΥΙΔΙΚΗΣ
ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΗΣ ΓΗΣ.

ΦΙΛΙΚΑ

MELETHTHS

06/04/2012, 16:39:10
ΜΑΚΕΔΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΑΠΟ ΤΟΝ AMPELAIN.

ΦΙΛΙΚΑ

MELETHTHS

06/04/2012, 16:48:31

MELETHTHS

06/04/2012, 16:50:59

MELETHTHS

06/04/2012, 16:53:19

MELETHTHS

06/04/2012, 16:55:30
Κύριε ΜΕΛΕΤΗΤΗ

Αλλο ρώτησα και άλλο μου απάντησες.
Συγνώμη για την ενόχληση,αλλά θα μπορούσες,να απαντήσεις σε αυτο που ρώτησα?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

06/04/2012, 16:58:44

MELETHTHS

06/04/2012, 17:23:52
MELETHTHS

quote:
ΦΙΛΕ ΜΑΚΕΔΩΝΑ
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

Αυτά που έχεις αναφέρει δεν στέκουν.

quote:
Π.Χ. Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 2 π.Χ. ΗΤΑΝ Ο ΟΡΚΟΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΟΚΤΑΒΙΑΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΚΛΗΤΟ PATER PATRIAI.
AYTH H ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ.

Σύμφωνοι βρε αγόρι μου. Αλλά εγώ σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένο. Είπες ότι για την απογραφή αυτή μιλάει ο Ιώσηπος. Πού ακριβώς μιλάει γι'αυτήν;

Είπες ότι σύμφωνα με τον Ιώσηπο ο Ηρώδης πέθανε το 2 παχχ. Πού το λέει αυτό, όταν ο ίδιος λέει ότι πέθανε το 4;

Με άλλα λόγια, καλό είναι να προσαρμόζεις τις ιδέες σου στα υπάρχοντα στοιχεία, όχι να προσαρμόζουμε τα στοιχεία για να ταιριάζουν μ'αυτά που πιστεύεις εσύ.

quote:
ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΩΜΕ ΧΡΟΝΟ.

Γιατί, έχεις να προλάβεις προθεσμίες; Νόμιζα πως αυτά που βάζεις, ήθελες να τα συζητήσουμε κιόλας. Αν ήρθες να κάνεις (πάλι) κήρυγμα, πες το μας από την αρχή για να ξέρουμε να μη σ' ενοχλούμε.

quote:
ΜΑΚΕΔΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΑΠΟ ΤΟΝ AMPELAIN.

Φοβερή πηγή. Εγώ πάλι, για το Ταλμούδ σε παράπεμψα στο ίδιο το Ταλμούδ. Σου λέω τι λέει το Ταλμούδ και συ μου λες τι λέει ο Ampelain ότι λέει το Ταλμούδ.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

quote:
Κύριε ΜΕΛΕΤΗΤΗ
Αλλο ρώτησα και άλλο μου απάντησες.
Συγνώμη για την ενόχληση,αλλά θα μπορούσες,να απαντήσεις σε αυτο που ρώτησα?

Ο Στάθης δεν έρχεται εδώ για να συζητήσει. Έρχεται κάθε φορά για να παρουσιάσει αυτά που πιστεύει, όπως κάνουν όλοι οι Μάρτυρες του Γιαχωβά. Δεν είναι και πολύ του διαλόγου, βιάζεται κιόλας... Μην περιμένεις και πολλές απαντήσεις.

Στο λέω για να μην απογοητευτείς

macedon

06/04/2012, 17:34:28
MELETHTHS

Α, και κάτι άλλο. Κανένα ευαγγέλιο δεν παραθέτει τη γενεαλογία της Μαρίας γιατί απ' όπου και να καταγόταν δεν είχε καμία σημασία. Η ανοησία του Annius του Viterbo, το 15ο αιώνα, ότι ο Λουκάς αναφέρει τη γενεαλογία της Μαρίας, προκειμένου να εξηγηθεί η αντίφαση με το Ματθαίο, είναι τουλάχιστον για γέλια, γιατί:

1. Η καταγωγή της μητέρας ήταν αδιάφορη για τους Εβραίους και δεν καθόριζε τα δικαιώματα της φυλής, παρά μόνον την εθνικότητα.

2. Η Μαρία ήταν συγγενής εξ αίματος με την Ελισάβετ και η Ελισάβετ ανήκε στη φυλή του Ααρών και όχι του Ιούδα.

3. Ο Λουκάς λέει σαφώς πως η γενεαλογία που παρουσιάζει είναι του Ιωσήφ. Ούτε για γαμπρούς μιλάει (που βάζεις εμβόλιμα εσύ στο κείμενο) ούτε τίποτε από τα χαζά που παραθέτεις.

Α, συγνώμη, ξέχασα ότι βιάζεσαι...

macedon