ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η Ελλάδα πού έρχεται - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Η Ελλάδα πού έρχεται - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Avallon29 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
26/07/2004, 22:53:30
quote:
Πρώτοι στο άρπα κόλα...
Πρώτοι στο της τελευταίας στιγμής..
Πρώτοι να μας εξαπατάνε οι διάφορες κυβερνήσεις..
Πρώτοι να μην βλέπουμε τί γίνεται τριγύρω μας..[/qutote]

[quote]Μέσα σε έναν μήνα... γλυτωσα αυτοκινητιστικό ατύχημα 4 φορές.. εξαιτίας.. των έργων και φυσικά των υπέροχων σημάτων που έχουνε βάλει..
Είχε τύχει να δω να κάνουν κάποια έργα επάνω στην εθνική.. και να έχουνε βάλει.. αυτά τα τρίγωνα πορτοκαλί πραγματάκια.. κατά μήκος μιας λωρίδας.. λίγο μετά από γέφυρα.. Καταλαβαίνετε φυσικά πως τα είδαμε όλα για όλα γιατί όλο αυτό το πράγμα φαινόταν εντελώς την τελευταία στιγμή.. Χωρίς κάποια προηγούμενη επισήμανση..
Μετά κοιτάζαμε πίσω μας.. και αναρωτιόμασταν πόσο μλκς μπορεί να είναι..
Δηλαδή εντελώς "σκοτώνω και δεν πληρώνω" και με την βούλα..

SIMORI την πάτησα και γω έτσι... στον κόμβο της Βαρυμπόμπης.
Παραλίγο μακαρίτισα και είχα και το παιδί μαζί μου...
Κάποιοι μάλλον πρέπει να ξηλωθούν από τη θέση τους.
Αλλά δεν πάει έτσι εδώ στην Ελλάδα...

"Τάδε έφη Avallon"
27/07/2004, 23:36:42
Και κάτι ακόμα που έλαβα με email και βρίσκω εξωφρενικό...

"Πρέπει να είμαστε πολύ τυχεροί όσοι ζούμε στην Αθήνα! Η πόλη μας δεν
έχει να ζηλέψει τίποτα από καμμία άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Ειδικά στο θέμα των μεταφορών δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο... Τι μετρό, τι τραμ, τι προαστιακούς, δεν παιζόμαστε!!!

Τώρα τελευταία ανακοινώθηκε η τιμή του προαστιακού μας σιδηρόδρομου. 8 Ευρουλάκια θα είναι, μόνο!!! Τσάμπα πράμα δηλαδή, τιμή ευκαιρίας. Σε παλιές ελληνικές δραχμούλες αν δεν απατώμαι, 2.720 το ένα εισιτήριο, για αστική(ή εστω περιαστική) δημόσια συγκοινωνία. Οι δημόσιες συγκοινωνίες, νομίζω είναι για να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι να βγάζουν κέρδη κάποιοι. Οι συγκοινωνίες έχουν νόημα μόνο αν τις χρησιμοποιούμε και όχι να τις έχουμε
σαν κόσμημα. Και ύστερα σου λέει για κυκλοφοριακό χάος...
Ααα, και απ' όσο θυμάμαι στο Παρίσι για να πάς στο αεροδρόμιο CDG
πληρώνεις 4EUR και στο Βερολίνο για να πας στο Shoenefeld 2EUR.
Ρε, μπας και βγάζουμε περισσότερα χρήματα απο αυτούς και μόνο εγώ δεν
το έχω πάρει χαμπάρι; Μήπως θέλουμε να κοροιδεύουμε τους εαυτούς μας ότι είμαστε και οικονομικά υπεράνω από τους φίλους μας τους εταίρους; Μα τόσο άνετοι (καλύτερα "large") έχουμε γίνει;

Εγω προσωπικά δεν θα μπω ποτέ στον προαστιακό, αν η τιμή δεν πέσει στα μέτρα τα δικά μας. Νομίζω οτι κανένας δεν πρεπει να μπει. Πρέπει να αντιδράσουμε κάποια στιγμή.Ας πούμε μία φορά όχι, όλοι μαζί. Ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, το νόμισμα άλλαξε όχι τα εισοδήματα."

Να προσθέσω και γω στο παραπάνω ότι ένα εισιτήριο στην όπερα του Παρισίου κοστίζει 40-50 Ευρώ στην πιο ακριβή του εκδοχή... κοινώς σε καλή θέση και οι τιμές στις πίσω θέσεις φτάνουν μέχρι 10 Ευρώ.
Προχθές στο Ηρώδειο έδωσα 45 Ευρώ για μια θέση στο τελευταίο διάζωμα που ούτε έβλεπα τη μύτη μου και ήταν το φθηνότερο εισητήριο...

Να ποια Ελλάδα έρχεται...

"Τάδε έφη Avallon"
27/07/2004, 23:54:31
Βιαστικά και ταχύτατα

1 δεν είμαι σίγουρος για αυτό αλλά είναι το δικαίωμα του καθενούς να έχεις τα σύμβολά που τον εκφράζουν στους χώρους του

2 διαφωνω για τους λόγους των προλαλήσαντων

3 Διαφωνώ πάρα πολύ και δεν καταλαμβαίνω γιατί κάποιοι συμφωνούν με αυτό με λογικά αίτια και για λόγους συμφερόντων μόνο οι αμερικάνοι και οι "καλοί γείτονες" της Ελλάδας θέλουν αυτό .Συμφωνώ να γίνει αλλαγή και να δωθεί περισσότερο βάση στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό όμως νέο μάθημα ίσως ;

4-5 Διαφωνώ φυσικά. Δικαίωμα κάθε λαού και πράγμα που τον εκφράζει είναι οι εθνικές του γιορτές και η Ιστορία του το να καταργηθει η να αλοιωθει από την πραγματικότητα κάνει τον λαό να χάσει την σωστή εθνική συνείδηση του κάτι που οι εχθροί του Ελληνισμού το επιδιόκουν κατα κάποιον τρόπο το έχουν πετύχει η συλλογική τους προσπάθεια συνεχίζεται αλλά ούτε αυτοί ουτε οι "προγόνοι" τους λογαριάζουν σωστά.

7 Συμφωνώ με τον διαχωρισμό εξουσίας κράτους΄όσο πιο σύντομα γίνεται γιατί αυτό σίγουρα θα κάνει την ζωή πιο δημοκρατική και ελέυθερή.

8 Η σημαία είναι το σύμβολό του ελληνισμού και δεν πρέπει ποτέ να αλαγεί εκτός εαν δεν αντιπροσοπέυει τον ελληνισμό πάντως ποτέ δεν πρέπει να αλαχθεί από άλους.

Μάλον θα ανοίξω ένα θέμα για την Κύπρο μόνο γιατί

Η Κύπρος έχει μεγαλύτερα προβλήματα σε αυτούς τους τομείς πιστέυω και όλα αυτά είναι το μέλλον που σχεδιάζουν κάπιοι άλοι για την Κύπρο και για τον ελληνισμό γενικότερα μπορώ να πώ . Από την άλλη στα οικονομίκα εμείς οι Κύπριοι είμαστε σε καλύτερη θέση αλλά τώρα που μπήκαμε στην Ε.ε΄δεν βλέπω το μέλον λαμπρό.

Για την Ελλάδα μόνο πιστέυω πως το μέλλον του κάθε Έλληνα της Ελλάδος αν το αφήσει όπως είναι δεν θα είναι λαμπρό . Τα δισεκατομύρια που ξοδέφθηκαν για τους Ολυμπιακούς θα προκαλέσουν πρόβλημα στην οικονομία ενώ μπορεί και κάποιοι να ωφελεθούν πάντως αν δεν συμφωνούμε με κάτι δεν πρέπει απλώς να αναγνωρίζουμε στον εαυτό μας την διαφωνία μας αλλά να πρέπει να αλλάζουμε το μέλλον .
Αν κάποιος δεν προσπαθήσει δεν θα πετύχει και αυτό είναι μύνημα και για τον κυπριακό ελληνισμό

Ο σεβασμός και η αποδοχή είναι οι βασικές αρχές της ελευθερίας

28/07/2004, 02:02:34
quote:
SIMORI την πάτησα και γω έτσι... στον κόμβο της Βαρυμπόμπης.
Παραλίγο μακαρίτισα και είχα και το παιδί μαζί μου...
Κάποιοι μάλλον πρέπει να ξηλωθούν από τη θέση τους.

Πολύ λυπάμε...:((

Πρέπει να αρχίσουν να ξηλώνονται όλοι... όσοι είναι ασυνείδητοι και ανεύθηνοι..
Ίσως κάποτε θα πρέπει να φοβούντε περισσότερο γιατί προκοπή δεν πρόκειται να δούμε σε αυτή την χώρα..

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

28/07/2004, 03:19:52
Για να μπω και στην ροή του λόγου

1) Απαγόρευση ανάρτησης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους και κτίρια.

Συμφωνώ.. δεν καταλαβαίνω γιατί να προπαγανδίζουμε υπέρ ή και κατά κάποιου θρησκεύματος? Ειδικά εάν πρόκειται για δημόσιους χώρους και κτίρια..

2) Απαγόρευση κυκλοφορίας κληρικών και μοναχών με ράσα.

Νομίζω πως σε αυτό θα πρέπει να δωθεί ελευθερία επιλογής ... και όχι απαγόρευση στην κυκλοφορία των κληρικών μέσα στον κοινωνικό περίγυρο.. Αλλά όχι μόνο των δικών μας κληρικών/παπάδων

3) Αλλαγή ιστορικών βιβλίων και διαγραφή γεγονότων που ενοχλούν τούς <<φίλους>> γείτονες μας

Αυτό το "φίλους γείτονές μας" δεν μου φαίνεται και τόσο αμερόλυπτο.. γιατί έχει ειπωθεί άκριβώς για να καταλάβω?
Και φυσικά όχι διαγραφή ιστορικών γεγονότων.. Τί άλλο θα ακούσουνε τα αυτάκια μου?
Αλλαγή ιστορικών βιβλίων ναι.. όχι αφαιρώντας όμως αλλά προσθέτοντας ακόμα περισσότερα γεγονότα είτε αυτά αφορούν την Ελλάδα είτε ολόκληρο τον κόσμο.. Όχι μόνο με κοινωνικό-πολιτικές επαναστάσεις με ημερομηνίες και ηγεσίες.. αλλά και με επαναστατικά-επιστημονικά επιτεύγματα-ανακαλύψεις-εφευρέσεις αλλά και κινήματα-ρεύματα και τέχνη

4) Απαγόρευση μαθητικών - στρατιωτικών παρελάσεων.

Αν και δεν με ενδιαφέρει καν το συγκεκριμένο θέμα.. θα έλεγα ναι.. Δεν έχει κανένα βαθύ νόημα, Τί απλά να θυμόμαστε πόσο ωραίος είναι ο στρατός μας και οι παρελάσσεις..??? Θυμίζει μιλιταρισμό... Τί να αποδείξουμε πως έχουμε στρατιωτικό καθεστός?

5) Κατάργηση Εθνικών εορτών.

Θα μπορούσαμε να προσδώσουμε με ένα πολύ βαθύτερο νόημα αυτές τις εορτές.. και νομίζω πως το έχουν.. αρκεί να μην έχουν εθνικιστικές προεκτάσεις... αλλά με αφύπνιση του τί θα πρέπει να εκτιμά, να σέβεται, να προσδοκά, να θυμάτε, να προσπαθεί ο κάθε μελλοντικός έλληνας πολίτης..

6) Αποποινικοποίηση μαλακών ναρκωτικών << βλ. χασίς>>.

Ναι, ρε παιδιά γιατί είναι πολύ ακριβά... δεν πάει άλλο..λολ

Σοβαρά τώρα: Νομίζω πως είναι ένας τρόπος για να σταματήσουν κάποιοι να πέφτουν με τα μούτρα εκεί .. αλλά ακόμα περισσότερο, να πάψουν κάποιοι να θησαυρίζουν με αυτά.. Και εννοώ και το ίδιο το κράτος..

7) Πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους.

ΕΝΝΟΕΙΤΕ...Δεν θα μπορούσε να ευχηθεί κάποιος κάτι καλύτερο από αυτόν τον διαχωρισμό..
Δεν μπορεί να παίρνει θέση σε τόσο σοβαρά ζητήματα όταν μάλιστα δεν θα έπρεπε να έχει καμία εξουσία, και με την δύναμή της να κινεί να επειρεάζει και να επιβάλλεται σε έναν ολόκληρο λαό για κάτι που είναι καθαρά υποκειμενικό..
Η ένωση της εκκλησίας με το κράτος κατα εμένα . συντηρεί τον αποπροσανατολισμό των μαζών και τον ρατσισμό , εμποδίζει την πρόοδο και την εξέλιξη και τέλος είναι φασισμός η επιβολλή της!!

8) Αλλαγή σημαίας ;;; Γιατί ο σταυρός ενοχλεί;;;

πάλι αυτό με τον σταυρό δεν το κατάλαβα... είναι δικό μας πόρισμα και αυτό?
Να το κάνουμε.. αλλά όταν εμείς θα το θέλουμε και όχι γιατί μας το επιβάλλουν..

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

Edited by - simori on 28/07/2004 03:23:01

28/07/2004, 03:40:16
Να πω πως συμφωνώ με τα παρακάτω:

quote:
Η Σκέψη και ο Συλλογισμός που καταλήγει στην απόφαση είναι δική του; Για πόσο ποσοστό του πληθυσμού θα μπορούσαμε να πούμε ότι όντως, χωρίς αμφιβολία, οι ιδέες που προβάλλει είναι αποτέλεσμα δικής του "επεξεργασίας" και όχι της Καθεστηκύιας - και "στο πιάτο" Εκπαίδευσης, της Συνήθειας, της Μόδας, του Βολέματος, του Συμφέροντος, του Φόβου...

Είναι λυπηρό κατά τη γνώμη μου ο Έλληνας να μην κατεβαίνει στους δρόμους για καλύτερη παιδεία, για καλύτερη υγεία, για καλύτερη ποιότητα ζωής, όμως να "ρίχνει κυβερνήσεις" για ένα θέμα όπως η αναγραφή του θρησκεύματος στην ταυτότητα. Μου θυμίζει λίγο America, όπου τα θέματα που κρίνουν τις εκλογές είναι του τύπου "η αποδοχή ή όχι των gay στο στράτευμα" κι άλλα τέτοια.
Ο Admin έθεσε, κατά τη γνώμη μου, ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, το κατά πόσο δηλαδή ο πολίτης είναι πραγματικά σε θέση να κρίνει ή είναι έρμαιο μιας συνεχούς και βρώμικης προπαγάνδας. Και φυσικά, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης δεν το έχει αυτός, αλλά οι ηγέτες του, που τον θέλουν μια ζωή βυθισμένο σ' αυτόν τον ψευτο-δημοκρατικό λήθαργο, να εκτελεί να "δημοκρατικά" του καθήκοντα κάθε 4 χρόνια, να πωρώνεται με γηπεδικά συνθήματα και διλήμματα του τύπου "Γιωργάκης ή Κωστάκης" (ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!), κι έπειτα να επιστρέφει στη μίζερη καθημερινότητά του, χωρίς ποτέ ν' αλλάζει τίποτα.

Μπορούν 3 εκατομμύρια άνθρωποι να αναγκάσουν κάποιον να βάλει στην ταυτότητά του ένα θρήσκευμα στο οποίο δεν πιστεύει από συνείδηση; Και μη μου πείτε ότι θα είναι προαιρετικό; Για σκεφτείτε πόσο καχύποπτα ή υποτιμητικά θα κοιτάζουν οι αρμόδιοι (Δημόσιες Υπηρεσίες, Αστυνομία) αυτόν του οποίου η ταυτότητα δεν αναγράφει Χριστιανός Ορθόδοξος;

Είναι πολύ λεπτό το θέμα..

Αλλά πρέπει να γίνει η αρχή..όμως όχι από την μία στιγμή στην άλλη.. Δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο..Βέβαια κάποτε θα πρέπει να γίνουμε υπεύθυνοι των πράξεών μας.. Δεν μπορεί να αποφασίζει πάντα κάποιος άλλος για εμάς ώστε να έχουμε την δικαιολογία πως μας εξαπάτησαν..

Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος και ο κόσμος θα πρέπει να συμμετέχει... Αυτή η συμμετοχή θα πρέπει να μας οδηγήσει να ανοίξουμε ορίζοντες και να πάρουμε ευθύνες.. για εμάς και για τους μεταγενέστερους..

Η προπαγάνδα πάντα θα υπάρχει.. δυστυχώς, αλλά ο καθένας χωριστά θα πρέπει να αποκτήσει συνείδηση κάποτε και να μάθει να ενημερώνεται και να κρινει αμερόλυπτα...
Το κράτος από την άλλη θα πρέπει να κάνει το ίδιο προς τον πολίτη...

Αλλά όλα αυτά από την επόμενη φορά.. πρώτα να γίνει ο διαχωρισμός της εκκλησίας με το κράτος..
προς το παρόν έχουμε Χριστόδουλους να ελλοχεύουν... Και ένα σωρό κολημένους να εξαγριώνονται κάθε φορά που ανεβαίνει μία "κάπως" ταινία στον κινηματογράφο.. Μα πως να τους πάρεις στα σοβαρα?

Πρέπει να φύγουν κάποια παράσιτα πρώτα από την μέση γιατί αμερολυψία δεν θα υπάρξει... ούτε κατά προσέγγιση

Ακούγεται αστείο.. μα είναι η αλήθεια.. Δυστυχώς

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

28/07/2004, 11:08:01
quote:
Ακούγεται αστείο.. μα είναι η αλήθεια.. Δυστυχώς

Τελικά η αλήθεια εκτός από πικρή στην Ελλάδα είναι και αστεία...

"Τάδε έφη Avallon"
ΚάθυΜέλος
31/07/2004, 23:26:41
Καλημέρα,

Καλό μήνα των
ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ
ΑΓΩΝΩΝ ΑΘΗΝΑ 2004

Ευχόμεθα την ομαλή και άριστη διεξαγωγή των αγώνων.

Ελπίζομε η 28η ΟΛΥΜΠΙΙΑΣ να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Και τέλος προσδοκούμε στην φωτισμένη έμπνευση,
των συζητήσεών μας.

ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ, εκεχειρία, εκεχειρία, εκεχειρία, εκεχειρία.......

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον

junk95Μέλος
08/08/2004, 03:09:11
quote:

Αυτό που με έχει ενοχλήσει είναι ότι πρέπει να ξαναγίνει κάποιο EURO 2004 για να βγάλουν κάποιοι από τα σεντούκια τους και να κρεμάσουν την ελληνική σημαία.

Αν όμως είχες την ηλικία του πατέρα μου, θα θυμόσουν την εποχή που
πέρναγε ο χωροφύλακας σε κάθε εθνική γιορτή και σε ανάγκαζε να βάλεις
σημαία. "Πατριωτισμός" με το στανιό.

Αυτό είναι που με ενοχλεί εμένα και γι' αυτό όποιος μου μιλάει για
πατρίδες τον θεωρώ καραγκιόζη. Ο πατριώτης, όπως και ο καλός άνθρωπος,
όπως και ο χριστιανός, όπως και ο έξυπνος, όπως ένα σωρό πράγματα,
απλά είναι τέτοιος. Με το να το φωνάζεις εδώ κι εκεί δεν
πείθεις κανέναν.

Από συστάσεως νεοελληνικού κράτους, η "εθνικόφρων" πλευρά
σπανιότατα είχε πραγματική σχέση με τον πατριωτισμό και στην πραγματι-
κότητα με οποιαδήποτε από τις αξίες που υποτίθεται ότι πρεσβεύει.
Αυτό φαίνεται -μεταξύ άλλων- και από το πόσο επιφανειακά
βλέπουν την πραγματικότητα. Να γράφεται το θρήσκευμα
στην ταυτότητα, για να φαίνεται
ότι είναι Χριστιανοί. Να υπάρχουν υποχρεωτικά σημαίες και παρελάσεις
και βιβλία που αναφέρουν μόνο θετικά πράγματα για την Ελλάδα, αλλιώς
το έθνος κινδυνεύει. Προς θεού, μη νομιμοποιηθεί η φούντα, η νεολαία
μας θα καταστραφεί (ενώ μη τη φούντα παράνομη δεν κηλιδώνονται
μητρώα και καταστρέφονται ζωές και τρώει κόσμος ξύλο χωρίς λόγο
και αιτία). Τι ωραία που τα περνάγαμε στη χούντα, μπορεί οι ασφαλίτες
να βιάζανε κοπελίτσες αλλά τουλάχιστον βλέπαμε ωραία πατριωτικά
σόου στο Καλλιμάρμαρο.

Κοινώς, η γυναίκα του Καίσαρα να δείχνει ότι
είναι τίμια, κι ας έχει πάρει όλη τη Ρώμη.

Α, και όποιου δεν του αρέσουν όλα αυτά ή έχει εν πάσει περιπτώσει
διαφορετικές αξίες, να σηκωθεί να φύγει. Γιατί είναι ανθέλληνας
-τι άλλο θα μπορούσε να είναι κάποιος που διαφωνεί με ένα εθνίκι;

Ξέχασα τίποτα; Α ναι. Υπάρχει ένα γενικό κι αόριστο παρελθόν στο
μυαλό του κάθε εθνικιστή, που τα πράγματα ήταν υποτίθεται καλύτερα.
Στην εθνικιστική ουτοπία ο Μέγας Αλέξανδρος εκπολίτιζε τον κόσμο,
υπό τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης και βέβαια
έτρωγε μπουγάτσα στη σημαιοστολισμένη (με τη γαλανόλευκη) Τσιμισκή,
όπου η διασκέδαση ήταν απαγγελία του Ομήρου και εκκλησιαστικοί
ψαλμοί να παίζουν από τα μεγάφωνα. Οποιαδήποτε εξέλιξη της χώρας και
του πλανήτη γενικότερα είναι παρακμή. Πάλι όποιος διαφωνεί είναι ανθέλληνας.

Θέλω να σταθώ στη φράση "θέλουν να αλλάξει η ιστορία ενός τόπου".
Ποια ιστορία; Παρελάσεις δεν υπήρχαν πάντα. Ούτε ταυτότητες υπήρχαν
πάντα. Μέχρι το 1940 δεν είχαμε τη γιορτή της 28ης. Το ελληνικό
εθνικό κράτος δεν είναι κάτι το αιώνιο, ούτε και η σημαία του. Έχουμε
αλλάξει τουλάχιστον δύο φορές.
Ούτε καν η ποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών είναι
κάτι το αιώνιο. Το 19ο αιώνα δεν υπήρχε κανενός είδους νομοθεσία
και η κάνναβη απαγορεύτηκε μόλις το 1932.
[Όσο για την πρέζα... μέχρι το Μεσοπόλεμο έδιναν ηρωίνη
σαν υποκατάστατο στους εξαρτημένους από μεθαδόνη (!). Αυτό για
να καταλάβεις φίλε 29-5-1453 πόσο πολύ αλλάζει ο κόσμος.]
Και μια και το 'φερε η κουβέντα, θα εκπλαγείς φίλε 29-5-1453
με το τι βρώμα και δυσωδία υπάρχει στην ελληνική ιστορία, βρώμα
από την οποία σε προστατεύουν τα σχολικά βιβλία. Και λάμψη βέβαια.
Όπως σε όλους τους λαούς. Και αν όλοι οι λαοί κρύβουν
τα αρνητικά τους, εμείς ας είμαστε η εξαίρεση. Δε θα έχουμε για
πρότυπα τους Τούρκους και τους Αλβανούς και θα κοροϊδευόμαστε
ότι είμαστε Έλληνες.