- Προφητείες Νοστραδάμου (μετάφραση) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Γεια σας.Ενδιαφερον αυτα που παραθετεις φιλε Πριγκηπα.
Κατα την γνωμη μου ειναι αυθαιρετες οι περισσοτερες ερμηνειες προφητειων.Υπαρχουν ανθρωποι που θεωρουν οτι μεσα απο τα κειμενα του ο Νοστραδαμος
προφητεψε την 11 Σεπτεμβριου,τον δευτερο Παγκοσμιο Πολεμο κ.λ.π.Ολα
αυτα ειναι αυθαιρετα συμπερασματα υποκειμενικων ερμηνειων.Εγω δεν αποκλειω να υφισταται αυτο που λεμε ενοραση,προφητεια αλλα
αυτο δεν σημαινει οτι υιοθετω και κολλαω στον οποιονδηποτε την ταμπελα του προφητη.Ισως να ηταν προφητης ο Νοστραδαμος δεν μπορω
να το αποκλεισω.Αλλα να ερμηνευσω αυτα που λεει,αυτο δεν δικαιουμε
να το κανω,ουτε νομιζω μπορει καποιος.quote:
Σελ 254.
Ο Αντίχριστος θα μελετήσει και θα μιμηθεί τον Χίτλερ και τις τεχνικές του. Θα προσπαθήσει να τον ξεπεράσει με πάθος και να αποφύγει τα λάθη του. Θα έχει πρόσβαση σε βιβλία και υλικό γνώσης τα οποία δεν γνωρίζει ο απλός κόσμος. Θα έχει την δυνατότητα να αποκτήσει μυστικά έγγραφα των Ναζί πάνω στον Χίτλερ και θα τα μελετήσει.
O Νοστραδαμος πουθενα μεσα στο κειμενο του δεν αναφερει το ονομα Χιτλερ,μιλαει γενικα και αοριστα.Σιγουρα αναφερει κωδικα ονοματα μεσα στο κειμενο του αλλα τιποτα δεν αποδεικνυει οτι αναφερεται
σε υπαρκτα προσωπα της συγχρονης εποχης καθως και σε προσφατα και μελλοντικα γεγονοτα.Παρακατω σας παραθετω ορισμενες ερμηνειες σχετικα με το πως
επιτυγχανεται η προφητεια:1) Μια εξηγηση ειναι οτι ο προφητης επιτυγχανει τη βυθιση της συνειδησης του στα πεδια του ασυνειδητου,καταφερνοντας
να επικοινωνησει με παναρχαια ψυχικα αεχετυπα.Ο προφητης ειναι ενα ατομο το οποιο χαρη στις εμφυτες ικανοτητες του
ή καποια ειδικη εκπαιδευση και διαδικασιες καταδυεται στα βαθη του ασυνειδητου,γνωριζοντας και κατανοωντας τα αρχετυπα της ψυχης,σε πεδια οπου ο χωρος και ο χρονος δεν εχουν καμια εννοια και το παρον και το μελλον συμπλεκονται αξεδιαλυτα.
Ετσι οταν καποτε τα αρχετυπα αυτα εκδηλωθουν στο συνειδητο κοσμο εξαιτιας των συγκυριων,ο προφητης επαληθευεται.2)Μια θεωρια αλλη λεει οτι η ικανοτητα της προφητειας βασιζεται στην επαναληψη της ιστοριας.Η Θεωρια αυτη εχει ως
βασικο αξονα της πιστη οτι η ανθρωπινη ιστορια επαναλαμβανεται σε κυκλους τεραστιων χρονικων περιοδων.Οταν
οι κυκλοι αυτοι φτανουν στο τελος συνηθως με μια καταστροφη,τμηματα γνωσεων του καθε κυκλου διασωζονται,καθιστωντας
καποιους που εχουν προσβαση σε αυτα,ικανους να αποκρυπτογραφησουν το τι προκειται να συμβει στο μελλον,μελετωντας
την νομοτελειακη πορεια των εξελιξεων.3)Αλλη θεωρια λεει οτι οι γνωσεις προφητων προερχεται απο διανοιες που δρουν σε αλλες διαστασεις,σε αλλους κοσμους
ή απο εξωγηινους ανωτερους πολιτισμους και με τους οποιους μπορουν μονο οι μυημενοι να ερθουν σε επαφη.4)Μια αλλη θεωρια συνδεει την προφητεια με την θεωρια του Χωροχρονου.
5)Μια αλλη θεωρια συνδεει την προφητεια με την θεωρια των πολλαπλων συμπαντων("παραλληλοι κοσμοι").
Απο την στιγμη της δημουργιας του συμπαντος καθε δυνητικη εξελιξη εχει συμβει και συνεχιζει να συμβαινει σε καποια
αλλη διασταση.Με αυτο τον τροπο δημουργουνται συνεχως νεα συμπαντα στα οποια υλοποιειται καθε δυνατη εξελιξη.
Το συμπαν στο οποιο επικεντρωνει την προσοχη του ο παρατηρητης ειναι και αυτο στο οποιο συνειδητα η ασυνειδητα επιλεγει
να βιωσει.Ομως τα απειρα συμπαντα συνδεονται μεταξυ τους,δημουργωντας ενα πλεγμα διακλαδωσεων.Η Επικοινωνια
μεταξυ των απειρων συμπαντων ειναι δυνατη μονο σε ατομα με ειδικες ικανοτητες.Ετσι ο προφητης "ταξιδευει"
σε πιθανα συμπαντα και μεταφερει στην ανθρωποτητα τα οσα συμβαινουν σε αυτα.Το αν η ανθρωποτητα θα επιλεξει
συνειδητα η ασυνειδητα να εστιασει την προσοχη της στα εν λογω συμπαντα και συνεπως να τα βιωσει,κανει δυνατη την επαληθευση
ή τη διαψευση μιας προφητειας.
Edited by - VIKING on 04/01/2004 14:56:42
Αξιότιμε Viking
Προσωπικά πιστεύω όλες οι εκδοχές της προφητείας είναι αποδεχτές, κυρίως όμως το παρελθόν, παρόν και το μελλόν του κόσμου είναι γραμμένο στο υποσυνείδητο μας και θέλει τεράστια αποθέματα εσωτερικής ενατένισης και διαλογισμού για να βρούμε αχνές απαντήσεις για το ποιοι είμαστε.
όσον αφορά για την 11η Σεπτεμβρίου εκείνη η προφητεία αποδείχτηκε φάρσα, για τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο δεν ξέρω.
Οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι είναι απλά τα απότοκα μιας αποτυχημένης παγκοσμιοποίησης. Σας το λέω με μεγάλη σιγουριά διότι σπουδάζω διοίκηση επιχειρήσεων και έχω πάρει κοινωνιολογία και ψυχολογία μαζί.
Ένας Τρίτος Παγκόσμιος είναι επικείμενος!
Ξανά αναφέρω ότι η μετάφραση έγινε με βάση τα κείμενα της Ντολόρες Κανον η οποία είναι ψυχικός διάμεσος, ήρθε σε επαφή με το πνεύμα του Νοστράδαμου μέσω ύπνωσης.
Για τον Αρμαγεδώνα θα ήθελα εσύ να μου πεις μερικά πράγματα για την τοποθεσία γιατί εγώ τον έχω μόνο ακουστά.
Ελπιζω να σε ικανοποιεί η παράθεση μου.
Συμφωνα με τα κείμενα της Ντολόρες Κανον,ποτε υποτιθεται οτι
θα ξεκινησει ο τριτος παγκοσμιος πολεμος;Ποτε θα συμβει η δευτερα
παρουσια;Αναφερει πουθενα ποτε θα γινουν;Αναφερει τιποτα για καποια μελλοντικη πτωση
μετεωριτων που θα σημαινει συντελεια κοσμου;
quote:
Για τον Αρμαγεδώνα θα ήθελα εσύ να μου πεις μερικά πράγματα για την τοποθεσία γιατί εγώ τον έχω μόνο ακουστά.
Υπαρχει θεμα που εχω ανοιξει για τον Ιωαννη και εχω παραθεσει εκει κομματια απο την Αποκαλυψη http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=2737&whichpage=1&ARCHIVE=
Συγκεκριμενα η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Ιωαννη αναφερει καπου:
"Και ο εκτος εξέχεεν την φιάλην αυτου επι τον ποταμον τον μέγαν τον Ευφράτην. και εξηράνθη το υδωρ αυτου, ινα ετοιμασθη η οδος των βασιλέων των απο ανατολης ηλίου. 13 Και ειδον εκ του στόματος του δράκοντος και εκ του στόματος του θηρίου και εκ του στόματος του ψευδοπροφήτου πνεύματα τρία ακάθαρτα ως βάτραχοι. 14 εισιν γαρ πνεύματα δαιμονίων ποιουντα σημεια, α εκπορεύεται επι τους βασιλεις της οικουμένης ολης, συναγαγειν αυτους εις τον πόλεμον της ημέρας της μεγάλης του θεου του παντοκράτορος. 15 Ιδου ερχομαι ως κλέπτης. μακάριος ο γρηγορων και τηρων τα ιμάτια αυτου, ινα μη γυμνος περιπατη και βλέπωσιν την ασχημοσύνην αυτου. 16 και συνήγαγεν αυτους εις τον τόπον τον καλούμενον Εβραϊστι Αρμαγεδών. 17 Και ο εβδομος εξέχεεν την φιάλην αυτου επι τον αέρα. και εξηλθεν φωνη μεγάλη εκ του ναου απο του θρόνου λέγουσα, Γέγονεν. 18 και εγένοντο αστραπαι και φωναι και βρονταί, και σεισμος εγένετο μέγας οιος ουκ εγένετο αφ' ου ανθρωπος εγένετο επι της γης τηλικουτος σεισμος ουτω μέγας. 19 και εγένετο η πόλις η μεγάλη εις τρία μέρη, και αι πόλεις των εθνων επεσαν. και Βαβυλων η μεγάλη εμνήσθη ενώπιον του θεου δουναι αυτη το ποτήριον του οινου του θυμου της οργης αυτου. 20 και πασα νησος εφυγεν, και ορη ουχ ευρέθησαν. 21 και χάλαζα μεγάλη ως ταλαντιαία καταβαίνει εκ του ουρανου επι τους ανθρώπους. και εβλασφήμησαν οι ανθρωποι τον θεον εκ της πληγης της χαλάζης, οτι μεγάλη εστιν η πληγη αυτης σφόδρα."
Edited by - VIKING on 04/01/2004 23:40:32
Edited by - VIKING on 04/01/2004 23:47:59
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟ...
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ!!!
ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΩΣ ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΓΡΑΜΜΕΝΑ" ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΩΤΩΝ!
quote:
Φιλε Πριγκηπα επετρεψε μου να σου κανω ορισμενες ερωτησεις.Αν δεν κανω λαθος ο Νοστραδαμος καπου υποτιθεται οτι
αναφερεται στους διαφορες ποντιφικες και οτι μετα τον πεμπτο θα
ακολουθησει η δευτερα παρουσια.Ο τωρινος ποντιφικας ειναι ο τεταρτος
αν δεν κανω λαθος.Επομενως αν δεχτουμε τον Νοστραδαμο η δευτερα παρουσια θα συμβει καπου μεσα στα επομενα χρονια του αιωνα που διανυουμε.Διορθωσε με αν κανω λαθος.
Επισης αναφερεις καπου:
quote:
'Ενας λαμπερός, άγνωστος πιο πριν κομήτης θα εμφανιστεί συμπτωματικά με τον καιρό των μεγάλων γεωλογικών αλλαγών, με σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων και ξαφνικές αλλαγές καιρικών συνθηκών. Αυτή η σύμπτωση θα προκαλέσει μεγάλες επιδημίες, ξηρασίες και απότομες κοινωνικές αλλαγές σε ανυποψίαστα μέρη. Έθνη τα οποία θεωρούνται προοδευμένα και δυνατά, ειδικά τα δυτικά έθνη θα αποδυναμωθούν. Θα έχουν εμφυλίες διαμάχες και αναρχία καθώς οι άνθρωποι θα μεταναστεύουν σε περιοχές που έχουν νερό και μπορούν να καλλιεργήσουν τη γή. Η κοινωνική αναταραχή και αποδυνάμωση της πολιτικής τους δομής θα βοηθήσει τον Αντίχριστο να έρθει στη εξουσία.
Aυτη η προφητεια ποια χρονικη περιοδο αφορα φιλε ΠΡΙΓΚΗΠΑ,το κοντινο μελλον;
quote:
Ο τελευταίος ποντίφηκας θα έχει αιχμαλωτιστεί απο την επιρροή του Αντίχριστου στη διάρκεια της μεγάλης εμφύλιας αστάθειας, πολέμου, δυστυχίας και άλλων απαίσιων γεγονότων. Η ιστορία θα δείχνει σαν σειρά επεισοδίων καταστροφικών γεγονότων, το ένα θα είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο, μέχρι που θα οδηγήσει στους δύσκολους καιρούς.
Φιλε μου ο τελευταιος ποντιφικας με βαση τα λεγομενα του Νοστραδαμου
θα ειναι ο διαδοχος του σημερινου ποντιφικα αν δεν κανω λαθος;Edited by - VIKING on 04/01/2004 22:27:15
Δευτέρα Παρουσία...δεν χρειάζεται πλέον να ακούμε προφήτες και είδικά τους ψευδοπροφήτες για το πότε θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία.
Εσένα φίλε μου τι λέει το ένστικτο σου, τι λέει η κοινή σου λογική όταν βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας;
Μπήκαμε πλέον στην οδό αυτή που δεν έχει επιστροφή, πρέπει να την διασχίσουμε!
Δεν ξέρω ακριβώς τη χρονιά αλλά είναι κοντά, πολύ κοντά!
Ο μόνος που ξέρει είναι ο Θεός!
Οι γεωλογικές αλλαγές ήδη συμβάινουν, ο πλανήτης μας έχει μπει ήδη σε στάδιο κάθαρσης! Όσο θα καταχραζόμαστε τα δώρα της τόσο θα επιδεινώνεται η κατάσταση.
Δεν υπάρχει όμως τέλος! Υπάρχει καινούρια αρχή!
στην ζωη,ισως και η προσωπικη πορεια του καθενος να ειναι προδιαγεγγραμενα.
quote:
ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΩΣ ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΓΡΑΜΜΕΝΑ" ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΩΤΩΝ!
Nαι,ισως δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα.Ισως και το ποτε θα πεθανουμε
να ειναι προδιαγεγγραμενα.Αν ομως ολα ειναι προκαθορισμενα τοτε
πως μπορουμε να μιλαμε για ελευθερη βουληση;Ισως η ζωη ενας κυκλος
που επαναλαμβανεται.Ισως μετα το θανατο να ξαναζησουμε σε αλλες διαστασεις ή εδω στην Γη.Ισως τα παντα ειναι ενας αεναος κυκλος επαναληψεων.
quote:
Δευτέρα Παρουσία...δεν χρειάζεται πλέον να ακούμε προφήτες και είδικά τους ψευδοπροφήτες για το πότε θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία.Εσένα φίλε μου τι λέει το ένστικτο σου, τι λέει η κοινή σου λογική όταν βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας;
Μπήκαμε πλέον στην οδό αυτή που δεν έχει επιστροφή, πρέπει να την διασχίσουμε!Δεν ξέρω ακριβώς τη χρονιά αλλά είναι κοντά, πολύ κοντά!
Ο μόνος που ξέρει είναι ο Θεός!
Οι γεωλογικές αλλαγές ήδη συμβάινουν, ο πλανήτης μας έχει μπει ήδη σε στάδιο κάθαρσης! Όσο θα καταχραζόμαστε τα δώρα της τόσο θα επιδεινώνεται η κατάσταση.
Δεν υπάρχει όμως τέλος! Υπάρχει καινούρια αρχή!
Ισως εχεις δικιο.Ισως η ζωη ειναι ενας κυκλος που επαναλαμβανεται.
Ισως τα παντα γεννιουνται,πεθαινουν και ξανα ακολουθουν παλι τον ιδιο
κυκλο.Ισως να μην υπαρχει το τελος αλλα μια νεα αρχη.
Ισως τα παντα να ακολουθουν αυτο τον κυκλο ακομη και το Συμπαν.
Το συμπαν πιθανων να καταστραφει καποτε αλλα οχι για παντα,το τελος
ισως να σημαινει μια νεα αρχη.Ακομη και ο δικος μας θανατος να μην ειναι το τελος αλλα μια νεα αρχη,μια νεα ζωη.
quote:
"Θα έχουν πεθάνει τόσοι πολλοί στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που πολλή γή θα είναι διαθέσιμη για τον λιγοστό πληθησμό. Ο κόσμος θα είναι απο τη φύση του ειρηνικός και θα διεκδικήσει τη γή κάτω απο το τσιμέντο αντί να πολεμήσει για αυτήν."Ολοι αυτοι οι αθωοι που θα εχουν πεθανει προφανως ειναι μυρμηγκια ή παραπλευρα θυματα οπως λεει και ο καθε Μπους για
τον Νοστραδαμο.Αν δεχτουμε τις προφητειες του,τοτε αυτο σημαινει
οτι τα παντα ειναι προδιαγεγγραμενα ακομη και το ποτε θα πεθανει
ο καθε ανθρωπος.Δηλαδη ολοι εκεινoi που θα πεθανουν στον υποτιθεμενο
τριτο παγκοσμιο πολεμο ειναι γραφτο να πεθανουν.Τοτε πως μπορουμε
να μιλαμε για ελευθερη βουληση οπως ισχυριζεται η Εκκλησια που
δεχεται τον Νοστραδαμο ως προφητη;
Φιλε Πριγκηπα πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα που παρεθεσες.Θα ηθελα
αν μπορεις να μου απαντησεις σε καποιες ερωτησεις που εχω θεσει
προηγουμενως.Edited by - VIKING on 04/01/2004 22:44:03
Ελεύθερη βούληση πάντα υπάρχει, αλλιώς πιο θα ήταν το νόημα της δημιουργίας μέσα απο την Αγάπη του Θεού;;
Αγάπη χωρίς όρους θα πεί να αγαπάς κάποιον χωρίς να περιμένεις τίποτα σε αντάλλαγμα, ο Θεός μας αγαπάει και είναι τέλειος.
Δεν θα χαθεί τίποτα! ότι και να γίνει!
τρανταχτές οι ερωτήσεις σας VIKING και ΒΙΚΗ και σας προειδοποιώ πως δεν το παίζω προφήτης όταν σας απαντάω με τον τρόπο αυτό...
Δεν υπάρχει λόγος για πανικό, ακόμα και να έρθουν ακριβώς έτσι τα πράγματα εφόσον ξέρετε στην καρδιά σας το τί είναι σημαντικό μέσα στη ζωή και στη ψυχή σας δεν έχετε λόγο να αγχώνεστε.
Το Βασίλειο των ουρανών βρίσκεται μέσα σας!
Υ.Γ. Η σοφή ελεύθερη βούληση είναι αυτή που εναρμονίζεται με τους κοσμικούς νόμους που διέπουν το Σύμπαν!
Τους κοσμικούς νόμους θα τους βρείτε μέσα σας!
Αυτογνωσία λοιπόν! Και έτσι θα αλλάξουμε τον κόσμο!
Καλύτερα να σας μαλώσω τώρα εγώ παρά να σας μαλώσουν μετά κάποιοι άλλοι!
(διαισθάνομαι τορπίλες να μας χτυπούν σε λίγο απο τα άλλα μέλη)
Έχουμε τη δύναμη μέσα μας να αλλάξουμε πολλά, μην σας πιάνει μοιρολατρεία και ηττοπάθεια!
Ειμαστε μέρος του Σύμπαντος και μπορούμε να έχουμε λόγο, όσο βέβαια είμαστε σε αρμονία μαζί του.
Σας εξηγώ πως η σκέψεις σας, οι πράξεις σας και τα συναισθήματα σας αντανακλούν στο Σύμπαν και επιστρέφουν.
Εάν σκέφτεσαι πως είσαι βασιλιάς θα αισθάνεσαι βασιλιάς και ο κόσμος θα σου συμπεριφέρεται σαν βασιλιά (ασυνείδητα όχι κυριολεκτικά)!
Εάν σκέφτεσαι ότι είσαι φτωχός τότε θα μείνεις φτωχός (κυριολεκτικά)!
Το νού σας, τη καρδιά σας και τα μάτια σας λοιπόν!
Οπως εχω ξαναπει πιστευω πως πολλα πραγματα ειναι προδιαγεγγραμενα
αλλα ισως οχι ολα.
Ισως να εχεις δικιο οταν λες πως "εχουμε τη δύναμη μέσα μας να αλλάξουμε πολλά, μην σας πιάνει μοιρολατρεία και ηττοπάθεια!
Ειμαστε μέρος του Σύμπαντος και μπορούμε να έχουμε λόγο, όσο βέβαια είμαστε σε αρμονία μαζί του."
Δεν ειμαι μοιρολατρης,απλως με προβληματιζουν
ορισμενα πραγματα για τα οποια κανενας δεν μπορει να γνωριζει πραγματικα γιατι συμβαινουν.Οπως εχω ξαναπει δεν ειμαι θρησκος,αλλα δεν ειμαι αθεος.Πιστευω πως τα παντα στο συμπαν ρυθμιζονται απο κατι
που οπως και να το ονομασουμε(Θεο,Καρμα)δεν εχει σημασια.
Ομως ανεκαθεν με προβληματιζαν ορισμενα πραγματα οπως το γιατι
γενιουνται ορισμενα παιδακια αρρωστα,αναπηρα,τυφλα,ενω καποια αλλα παιδια γεννιουνται χωρις κανενα προβλημα υγειας,γιατι υπαρχουν αντιθεσεις
μεταξυ των ανθρωπων και γενικα μια αδικια που θα μπορουσαμε να το χαρακτηρισουμε αδικια της φυσης ή ανωμαλια,επισης γιατι γινονται
σεισμοι και διαφορες αλλες φυσικες καταστροφες(ηφαιστιακες εκρηξεις) για τις οποιες
δεν ευθυνεται ο ανθρωπος.Ολα αυτα σιγουρα δεν μπορουμε να γνωριζουμε
το πραγματικο λογο για τον οποιο συμβαινουν αλλα νομιζω οτι λιγο πολυ
μας προβληματιζει ολους,θρησκους και μη.Τιποτα δεν ειναι τυχαιο,ουτε
η ζωη ειναι ματαια.Ισως η ζωη ειναι μια πορεια στην οποια ο ανθρωπος
εξελισεται παρα τις αδικιες και τα εμποδια μεχρι να γινει απολυτα ελευθερος,να φτασει στην Θεωση.Ισως αυτος να ειναι ο απωτερος σκοπος
του Συμπαντος.
ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ! ΕΙΠΑ ΑΠΛΑ ΠΩΣ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ, ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ....
ΑΝ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ, ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ,ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΣΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΝ, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΖΩΕΣ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ.
Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ, ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΡΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ.
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΗΔΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ).
ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ, ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΟ ΙΣΩΣ, ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...(ΑΥΤΗ Η ΣΚΕΨΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΣΜΩΝ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ...)
ΜΟΝΑΧΑ ΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΒΟΥΛΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ!
Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ, ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΑΙΜΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΠΟΝΟ, ΘΛΙΨΗ, ΤΡΟΜΟ......
ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ... ΜΑ ΚΑΛΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΟΡΦΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ;
ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΛΕΩ ΠΑΛΙ ΠΩΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ... ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ! ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΡΟΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΣ(ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ....)
ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΤΟΜΑ, ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ (ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο "ΟΓΜΙΟΣ" ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ), ΤΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ!