ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Επιγνωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Επιγνωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ29 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
31/03/2016, 02:42:03
quote:
χατζηχρηστος
Αναρωτησης του τυπου ,μα γιατι συμβαινει αυτο
Γιατι !!! και .....πως!!!!!

...ζουν ανάμεσά μας!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

31/03/2016, 13:26:05
Που σαι αγορινα μου
Μπεσα ειχα αρχισει να ανησυχω ,οτι δεν θα ξαναδιασταυτωσουμε τα ξιφη μας
Θα σου ελεγα οτι σε αγαπω αλλα μπορει και να μας παρεξηγηουνε
Χα χα
Πες μου ομως αν εχεις στην πραγματικοτητα να σχολιασεις κατι
Θα κανω καθε δυνατη προσπαθεια να το βαλω στο .....κουφιο σου κεφαλι

31/03/2016, 13:27:36
quote:
χατζηχρηστος

Ποιοι ;

31/03/2016, 15:05:46
quote:

quote:
χατζηχρηστος

Ποιοι ;

Οι...χαζοί!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

02/04/2016, 10:42:28
Αυτο που συμβαινει σε ολο το φασμα της ζωης μας ,ειναι να δημιουργουμε λανθασμενες εντυπωσεις για το οτιδηποτε
Αυτο ισχυει και για την ενοια της αυτοπαρατηρησης
Ισχυει για το τι σημαινει αυτοπαρατηρηση και συνεπως για την χρηστικοτητα αυτης ,και το πως θα μπορουσε κανεις να την προσεγγισει
Αποτελεσμα ειναι να παρακαμπτετε η αξια της ,ως κατι απλο.και αυτονοητο.
Αν και ειναι, ......αφου για τα μικρα παιδια..... ειναι κατι συνηθες
Οχι ομως για τα δικα μας δεδομενα !!!!!
Αποτελεσμα .....δεν επικεντρωνονται ερευνες και προσπαθεια , πανω σε αυτο το ζητημα
Αναθεματιζουμε την τεμπελια μας ,σαν να ηταν η μονη αιτια για την οποια δεν αυτοπαρατηρουμαστε ,ομως δεν εχουμε συνειδητοποιησει ,οτι το να αυτοπαρατηρηθει κανεις ειναι ζητημα επιλογης,και κατοπιν ............ τακτικης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πραγμα που δεν ειμαστε σε θεση να κανουμε ,επειδη ζουμε συνεχως ασυνειδητα ,και χωρις να ερευνουμε και να αναρωτιομαστε
Οι στοχοι μας ειναι μονιμως εξωτερικοι και ετεροαναφερομενοι ,και δεν εχουν σαν στοχο ,την ανιχνευση του πως λειτουργουμε
Και αν καποιες στιγμες μας τυχει να γινουν συνειδητες ,δεν μπορουμε να διακρινουμε την χρηστικοτητα αυτων ,και ετσι περνουν απαρατηρητες και ανεκμεταλευτες
Το ζητημα της χρηστικοτητος μπορει να γινει κατανοητο ,κυριως μεσα απο δυσκολες καταστασεις
Εκει που θελουμε να ξεφυγουμε απο ολους και απο ολα ,αλλα συνειδητοποιουμε ,οτι θελουμε βαικα να ξεφορτωθουμε ασυνειδητες αισθησεις
Και αυτοΜΠΟΡΕΙ να γινει........ μεσα απο την ΑΥΤΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Ο Δασκαλος Σαμαελ στο βιβλιο του Βασικη εκπαιδευση αναφερετε στην συνειδητη προσοχη
ΣΑΝ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ
Θεωρω οτι ειναι λαθος να θεοποιουμε τον οποιοδηποτε γιατι ετσι ενθαρυνεται η τεμπελια , η μη ερευνα ,και η μη στηριξη στις δικες μας δυναμεις
Αυτοι ειναι ισως καποιοι απο τους λογους ,που θα πρεπει να μοθουμε πως να εκμεταλευομαστε τις διδασκαλιες
νΑ ΑΠΟΚΤΟΥΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟ ΠΩς ΘΑ ΤΙΣ ΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ

Θεωρω λοιπον ,την συνειδητη προσοχη σαν το βασικο σημειο, απο το οποιο πρεπει κανεις να ξεκινησει να αναρωτιεται, ωστε να ξετυλιξει το κουβαρι της ενοιας της αυτοπαρατηρησης
Σιγουρα το συμπαν θα φροντισει για τα υπολοιπα ,αν θελουμε πραγματικα
Καποιες παρεμφερεις ενοιες, ειναι αυτες της ενεργοποιημενης προσοχης σε αντιδιαστολη με την προσοχη που επικολαται ασυνειδητα στις αισθησεις που συνεχως δημιουργουνται
Στην κανονικη ζωη ,οπως εχουμε συνηθισει να την ζουμε ειναι σχεδον αδυνατο ,.....αν και συμβαινει συχνα σε ολους σχεδον..... ,να γινει σαφης η αξια της συνειδητης προσοχης
Οι λογοι πολλοι,και σχεδον ολοι υποκεινται στην φυση ασυνειδητων αισθησεων
Καποιοι απο αυτους ,.....το βολεμα στον συνηθη τροπο ζωης ,η ανικανοτητα να αμφισβητησουμε αυτο που ζουμε ,η συνηθεια ,και η ανικανοτητα να αντιληφθουμε την αξια της συνηδητης προσοχης,συνηθειες ζωης διατροφης σεξουαλικοτητος κλπ
Αλλωστε η συνειδητη προσοχη δεν συμπεριλαμβανεται στις συνηθης επιταγες του κοινωνικου μας συστηματος
Συνειδητη προσοχη λοιπον σημαινει οτι η προσοχη στελνεται καπου και παραληλα αντιλαμβανεται την υπαρξη της , απο στιγμη σε στιγμη
Μακαρι ο κοσμος να μπορουσε να αντιλαμβανεται ποσο σημαντικο ειναι η προσοχη να αντιλαμβανεται τον εαυτο της
Τοτε θα γινοταν προσπαθειες ,ωστε οι ασυνειδητες αισθησεις να ελατωνονται συνεχως ,γιατι θα αντιλαμβανομασταν την φυση τους ,αλλα ακι τις επιπτωσεις τους στην ζωη
Ενα απο τα χαρακτηριστικα αυτης τηςπροσπαθειας λοιπον , ειναι ,οτι δεν μπορει να ειναι κατι μονιμο, αλλα σε καθε δευτερολεπτο ελοχευει ο κινδυνος ,η προσοχη να ξαναμπει στην κατασταση απο την οποια ασυνειδητα ελκεται απο αισθησεις ,λησμονωντας παραληλα την υπαρξη της
Συμφωνα με τον τροπο ζωης που εχουμε μαθει να υπαρχουμε .ξαναλεω ,ειναι αδυνατο να μπορεσει κανεις να καταλαβει και να εκτιμησει την αξια της συνειδητης προσοχης ,που ειναι ενα βημα,.... προυποθεση πριν την αυτοπαρατηρηση
Αυτος ειναι και ο λογος ,που οταν.... θελοντας η οχι..... απομωνονομαστε απο τον κοινωνικο περιγυρο,μας διδετε η ευκαιρια να προβουμε σε εσωτερικες ενδοσκοπησεις
Θεωρω ομως παντα απαραιτητη την προυπαρχουσα εμπειρια σε εσω ενδοσκοπησεις
Η χρηση λοιπον της συνειδητης προσοχης ,ειτε προκειται για συνειδητη φαντασια ειτε αναδρομη ,ειτε φλας μπακ , προετοιμαζει το ψυχολογικο χωρο ,καθαριζοντας τον απο αισθησεις ,,και ετσι μας φερνει ενα βημα πιο κοντα στο να συνειδητοποιουμε τον εαυτο ,επειδη ενεργοποιηται η προσοχη
Η συχνη εξασκηση στην συνειδητη προσοχη ,θα μας δωσει επισης την ευκαιρια να συνειδητοποιησουμε ,την επιλογη συνειδητου, η ασυνειδητου ,τροπου ζωης ,επειδη ακριβως θα μας υποδεικνυει την φυση ασυνειδητων αισθησεων ,σε αντιδιαστολη με τις συνειδητες
Εδω εξαγεται ενα ακομη συμπερασμα
Οτι δεν μπορουμε να συνειδητοποιουμε ,παρα μονο μεσα απο την συνειδητη και συνεχη χρηση των αντιθετων
Επειδη λοιπον οι αισθησεις .....ολες..... ειτε ειμαστε ενημεροι αυτων, ειτε οχι ........ανηκουν.... η οχι ....στις γνωστες πεντε ,..... η ειναι αποκυηματα αυτων.....δημιουργουνται τωρα .....η δημιουργηθηκαν σε παρελθοντα χρονο ,,,,,,,,,,, μας χρησιμοποιουν ,χωρις να το συνειδητοποιουμε ,θα πρεπει να θυμομαστε ,αλλα κυριως να διαπιστωνουμε συνεχως ,οτι σε καθε δευτερολεπτο κρυβεται ο συνειδησιακος υπνος

03/04/2016, 15:57:11
Σε μια οποιαδηποτε στιγμη δρουν εσωτερικα πληθος απο Εγω
Καθενα και ολα μαζι , συμετεχουν συνεχεια στην διαμορφωση της συμπεριφορας μας Ειναι λαθος να πιστευει κανεις οτι καθε στιγμη δρα ενα και μονο εγω Αυτη η λανθασμενη εντυπωση διδετε διοτι εμεις αντιληφθηκαμε καποια στιγμη τα αποτελεσματα μιας διανοητικης μορφης ,δηλαδη τον αντικτυπο αυτης στο συγκινησιακο ενστικτο σεξουαλικο κεντρο Αν ομως θα μπορουσαμε να παρατηρησουμε πιο προσεκτικα θα βλεπαμε οτι εκεινη την στιγμη ,μπορει να παρατηρησαμε ενα και μονο εγω στο διανοητικο κεντρο ,αλλα δεν ειμαστε σε θεση να παρατηρησουμε ,τα ισως δεκαδες αλλα που δρουν την συγκεκριμενη στιγμη σε αλλα κεντρα ,οπως το συγκινησιακο και το ενστικτο Στην καθημερινη καθομιλουμενη γλωσσα ολα αυτα εμφανιζονται μεσα απο μια μερικες ονομασιες Αυτες ειναι αγχος στρες ενταση ,αλλα ακομα και την εμφανιση τους σαν αυτο που εχουμε μαθει να αποκαλουμε χαρα ευχαριστηση κλπ
Αυτο που ειμαστε την καθε στιγμη ειναι αποτελεσμα των προηγουμενων βιωματων που εχουν δημιουργησει αισθησεις Αυτες οι αισθησεις ΕΓΩ εχουν αποθηκευτει στο σωμα ,και ετσι δημιουργειται σαν συνολο, αυτο που αποκαλουμε διαθεση Πριν καποια χρονια ειχα παρατηρησει καποιες φορες συναισθηματα τα οποια δεν ειχαν καμμια θεση σε δεδομενες στιγμες Απορουσα .....μα πως ας πουμε ειναι δυνατον να εμφανιζεται λαγνεια πχ εδω Πραγματικα δεν το χωρουσε το μυαλο μου Κατοπιν μετα απο πολλα δυστυχως χρονια παρατηρησα οτι αυτο συνεβεβε με ολα τα συναισθηματα Δυστυχως ομως ηταν παρατηρησεις τυχαιες ,και χωρις δυνατοτητα να γινουν παρομοιες παρατηρησεις σε αληθη και αμεσο χρονο αλλα και συμφωνα με την βουληση της στιγμης Απλα αιτια για ολη αυτην την αδυναμια ηταν το οτι δεν ειχα βρει τον τροπο να παρατηρω το εγω στα διαφορα κεντρα του ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΑ .....ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ .....ΕΓΩ ....ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ .....ΕΓΩ .....ΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ
Για μικρο η μεγαλυτερο διαστημα
Εμεις δεν τα παιρνουμε χαμπαρι διοτι ολα ειναι μεταμορφωμενα σε ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ
Πως να αμφισβητησει κανεις τις ιδιες του τις αισθησεις
Και ομως υπαρχει
Κατα την δικη μου αποψη μια οδος
Να γυρνα κανεις σε μια αρχικη κατασταση
Την αρχικη κατασταση που θα χαρακτηριζεται απο μια αισθηση υπαρξης αλλα με μειωμενη ενταση και πληθος αισθησεων
Γιατι στην πραγματικη ζωη ετσι οπως την ενοουμε ακομα και τα ματια αν θα ανοιξουμε θα πατραμεινουν ιχνη αισθησεων στο σωμα
Αισθησεις που θα ταυτιστουμε με αυτες ,και δεν θα εχουμε δυνατοτητα να τις δουμε και να τις διαχωρισουμε απο το συνολο της υπαρξης μας
Ασυνειδησια ειναι ο μονος χαρακτηρισμος που ταιριαζει
Ας φανταστει κανεις τωρα τι γινεται στην καθημερινοτητα μας σε οτι αφορα τον χορο των αισθησεων ΕΓΩ
Ο μονος τροπος να βγαζουμε απο την μεση ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τα στοιχεια αυτα ,ειναι η συνειδητη προσοχη φαντασια
Ειναι η μονη εσωτερικη θεση μεσα απο την οποια μπορουμε να; διαχωριζομαστε απο τα επιπροσθετα στοιχεια
Εδω ο καθενας απο μας θα πρεπει να αφιερωσει ,παμπολες ωρες πειραματιζομενος και μαλιστα χωρις να εχει στο μυαλο και να ακολουθει φορμαρισμενες μεθοδους
Ισως να κανω και λαθος οσον αφορα τις φορμαρισμενες ,ομως σε καθε περιπτωση θα πρεπει να ερευνουμε πως λειτουργει η καθε κατασταση
Για παραδειγμα ,το να προσπαθει κανεις να αναπαραγει το κλειδι ΥΑΤ ,ισως κρυβει πολλες παγιδες που μπορει κανειθς να πεσει
Και δεν θα ερθει ποτε ενα σφυρακι να μας χτυπησει για να μας δειξει οτι καπου καναμε λαθος
Θα ερθει μονο η απραξια !!!!!!!!!!!
Συμπερασμα .......δικο μου,,,,,,,οι εσωτερικες καταστασεις τακτικες .....φορμες .....τροποι κλπ ειναι δυσκολο να περιγραφουν και να δοθουν με λογια
Για μενα ο ορος συνειδητη προσοχη ,αλλα και διαχωρισμος της προσοχης σε σημεια ειναι οροι που μας παραπεμπουν σε πειραματισμο ,και οχι σε τυφλες παραδοχες
Ειναι παλι κατα την αποψη μου οι μονες οδοι ,μεσα απο τις οποιες θα μπορεσουμε να διαχωριζομαστες και αρα να βλεπουμε τα διαγφορα ΕΓΩ στα ξεχωριστα κεντρα τα οποια εκδηλωνονται

09/04/2016, 23:15:53
Εχουμε μαθει ,οτι η ταυτιση με τις αισθησεις ειναι συνυφασμενη με την ζωη Η αληθεια ομως ειναι οτι αυτες οι αισθησεις δρουν κατω απο το πεπλο της ασυνειδησιας
Ειμαστε ταυτισμενοι με την οραση την ακοη και γενικοτερα τις αισθησεις που προκαλουνται ,απο την εκθεση μας στα διαφορα περιβαλοντα που ειμαστε εκτεθειμενοι
Αυτο ειναι ολεθριο για την υπαρξη μας διοτι απο την στιγμη που δεν συνειδητοποιουμε τις αισθησεις μας , τι δηλαδη μας συμβαινει ,δεν θα μπορεσουμε ποτε να αλλαξουμε τιποτα απο οσα μας συμβαινουν Για να αλλαξουμε κατι πρεπει πρωτα να το αντιληφθουμε
Η πραγματικοτητα μας την καθε στιγμη ειναι αποτελεσμα πολλων αισθησεων Με μια λεξη των εγω που κουβαλαμε ,ποιος ξερει ποσον καιρο και απο που
Για να το αντιοληφθει κανεις αυτο αρκει να κοιταξει εναν ηλικιωμενο
Το εγω ,τον εχει καταλαβει σε σε τοσο μεγαλο βαθμο ,που ουσιαστικα αυτο που εμφανιζεται σε αυτον ειναι μονο αυτο
Αν ομως του πει κανεις οτι αυτη την στιγμη ,ειναι κατειλημενος απο κατι ,θα το αρνηθει ,απλα και μονο επειδη ειναι ταυτισμενος
Κατι παρομοιο συμβαινει λιγο εως περισσοτερο με ολους μας
Οσο θα παραμενουμε ταυτισμενοι με αυτα τα εγω ,δεν θα μπορουμε να αντιληφθουμε τι μας συμβαινει
,Λογος αρκετος για να παραμενουμε στασιμοι
Απο την στιγμη που θα αρχισουμε να πηγαινουμε κοντρα στην ταυτιση ,επειδη κατανοησαμε το γιατι θα γινει εντελως ξεκαθαρο γιατι πρεπει να αναπτυσουμε την αισθησητης ταυτισης της αποταυτισης , και του εαυτου
ΟΣΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ
Να ονομασουμε και να χαρακτηρισουμε και να κατηγοριοποιησουμε τα διαφορα εγω αισθησεις ,δεν ωφελει και πολυ ,διοτι δεν θα ξεφυγουμε ποτε απο τον κυκλο και την διαδικασια ,των διαφορων εγω
Για να διακοπει η διαδικασια του εγω ,πρεπει να καταστησουμε εαυτον αντικειμενικο παρατηρητη,των αισθησεων που λαμβανουν χωρα
Μονο ετσι το εγω θα μπει σε τροχια μειωσης
Αυτο δε ,δεν προκειται να μας το διδαξει κανεις ,αλλα πρεπει να το ανακαλυψουμε βημα βημα
Για το σκοπο αυτο ,θα πρεπει να θυμομαστε ,οτι τιποτα δεν γινεται απο την μια στιγμη στην αλλη
Αυτος ειναι ο πρωτος απαραβατος κανονας
Οταν θα αρχισουμε να καταλαβαινουμε τι σημαινει αποταυτιση ,θα αντιληφθουμε και τι πρεπει να κανουμε για να αποταυτιζομαστε ,την καθε στιγμη αλλα και ποτε ειμαστε ταυτισμενοι
Κατ αυτον τον τροπο ,αναπτυσεται σε μας μια ικανοτητα παρατηρησης ,που ειναι αδυνατον να συμβαι σε συνθηκες ταυτισης
Για να γινει αυτο ,να αναπτυχθει δηλαδη αυτη η ικανοτητα αισθηση παρατηρησης,η εργασια με τις ενεργειες ,ειναι πρωταρχικηςσημασιας ,τοσο οσο και η προσπαθεια αποταυτισης ,ισως και μεγαλυτερη
Οταν πληρουνται οι δυο παραπανω συνθηκες αναπτυσεται η αισθηση του εαυτου ,που διαχωριζεται αυτοματα απο αυτα που συμβαινουν
Μεσα αλλα και εξω απο μας

13/04/2016, 14:35:27
Ταυτοαπροσωποπαραποίηση εννοείς?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.