- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 3 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Καλημέρα με Van Halen και Hot for Teacher!
quote:
οι insidead, που κέρδισαν το battle of the bands του an club. κοινώς, κάτι μηδενικά!
χμ...![]()
quote:
Σκέφτομαι επίσης κάποια στιγμή να παρουσιάσω τους Madder Mortem.
Έχει ακούσει κάποιος κάτι από αυτό το συγκρότημα;
Τους ξέρω σαν όνομα, είναι αρκετά γνωστοί κάτι ανάμεσα σε gothic και dark metal τους έχω, δεν έχω ακούσει τίποτα όμως.
quote:
the point is ότι τελευταία, οι γκοθάδες ονομάζουν πριόνια τη death, επειδή τώρα άρχισαν να ακούνε κι αυτοί μπιτάκια! τους βαράς [τους συγκεκριμένους] ή δεν τους βαράς;!
Τους βαράς με την λάμα του Εξκάλιμπουρ του βασιλιά Αρθούροντα ή με το σφυρί του Θωρ καθώς παίζει το I Drink the Blood of my Enemies ενώ ταυτόχρονα κραυγάζεις την πολεμική ιαχή Death to Posers!
Για όσους ακόμα αγαπάνε το metal αναφέρω το εξής όνομα:
CRYSTAL VIPER - The Curse Of Crystal Viper

Ο καλύτερος δίσκος της χρονιάς!!!!!
Το διαβάσατε από τον Kircher εδω για πρώτη φορά, ακόμα δεν τους ξέρει κανένας, θυμηθήτε το γιατί πρόκειται για μεγαλείο!
Πριν κάνω εκτενή παρουσίαση δείτε τους εδώ
Crystal Viper - Sleeping Swords
http://www.youtube.com/watch?v=S6uAGoRMdMg
Και παρεπιπτόντως, έτσι θα πρέπει να είναι τα γυναικεία φωνητικά στο μέταλ!

quote:
Τους ξέρω σαν όνομα, είναι αρκετά γνωστοί κάτι ανάμεσα σε gothic και dark metal τους έχω, δεν έχω ακούσει τίποτα όμως.
Προσπάθησε να βρεις υλικό τους, είναι ένα από τα πολύ καλά συγκροτήματα στον χώρο του gothic/dark metal - όπως πολύ σωστά είπες! ![]()
Από Crystal Viper πάντως δεν έχω ακούσει κάτι...

In anticipation of my resurrection...
quote:
Εσύ, παιδί μου, πήγες;
εγώ πήγα [κι ευχαριστώ το δία που πρώτη φορά σε πορεία δεν έφαγα 10 τόνοπυς δακρυγόνα ή ξύλο] αλλά της δικής σου εποχής είναι το πολυτεχνείο! εσύ ήσουν τότε μέσα, εσύ έπρεπε να πας! [σιγά μην ήσουν χουντικέ!]
quote:
Τους βαράς με την λάμα του Εξκάλιμπουρ του βασιλιά Αρθούροντα ή με το σφυρί του Θωρ καθώς παίζει το I Drink the Blood of my Enemies
![]()
![]()
![]()
quote:
ενώ ταυτόχρονα κραυγάζεις την πολεμική ιαχή Death to Posers!
ιστορική αναδρομή: η πρώτη αττάκα που έφυγε απ'τον έρικ άνταμς, την τελευταία φορά που είχαν έρθει οι manowar αθήνα [το ενενήντατρέχα] ήταν "are there any posers in here?!" με ένα καταχθόνιο χαμόγελο!
σφάξτε τα ποζέρια!
ωραίοι οι crystal viper ρε! αλλά μπορείς να μου πεις από που είναι κλεμένο το εναρκτήριο μπασοριφ στο βιντεάκι που παραθέτεις;!
Θα το ανεβάσω στην λίστα αύριο το απόγευμα. To CD το πήρα την Πέμπτη και από τότε το ακούω τρεις τέσσερις φορές κάθε μέρα. Όντως η παραγωγή δεν είναι και η καλύτερη, αλλά είναι ακόμα στο underground και στην Πολωνία. Για μένα πάντως είναι από τα καλύτερα ντεμπούτα που έχω ακούσει ποτέ.
Incubus, θα τους κοιτάξω τους Madden Mortem, συνέχεια βλέπω τα CD τους στα online stores και ποτέ δεν αξιώθηκα να το πάρω. Ίσως ήρθε η ώρα.

Δεν το άκουσα ακόμη αλλά άκουσ από περιέργεια το τραγούδι Sleeping swords κι ομολογώ ότι το βρήκα πολύ καλό.
Θα ακούσω και το album κάποια στιγμή γιατί τώρα το έριξα στους Flowing Tears!

Γενικά έχω ένα ψιλοπροβληματάκι με το forum διότι τις περισσότερες φορές που προσπαθώ να γράψω καταλήγει σε timeout. Σήμερα όμως κάτι γίνεται οπότε ας κάνω ένα γενναίο post.
Σε προηγούμενη ερώτηση σας: ακούω γενικά τα πάντα στο ευρύτερο φάσμα του metal εδώ και πολύ καιρό. Τα τελευταία χρόνια όμως (ενώ συνήθως κάποιος σταθεροποιείται στις κλασσικές μπάντες ή ανακαλύπτει ambient/darkwave πράγματα), εγώ κινούμαι κυρίως στο black metal και δη underground.
@A. Kircher
Για το "The Sound of Lucifer Storming Heaven" των Necromantia μιλούσα άκουσα το Promo και αρχικά δεν μου άρεσε, πολύ κινηματογραφικό και χωρίς δύναμη μου φάνηκε.
Κάποια πράγματα που πρόσεξα φέτος, ίσως και να έχετε αναφέρει οπότε ..
1) Wolves in the Throne Room
εξ Αμερικής, ηδη με τον πρώτο τους δίσκο έγιναν γνωστοί παντού (για τα μέτρα του Underground πάντα ε). Παίζουν Metal / Black Metal / Folk με 10 λέπτα κομμάτια, μελωδικές κιθάρες, απίστευτα harsh vocals (και γυναικεία καθαρά) ΑΛΛΑ δεν ακούγονται καθόλου συνηθισμένοι έχουν πολλά προοδευτικά στοιχεία και από το 2008 θα προκύψουν πολλά αντίγραφα τους. Εαν κάποιος ασχολείται με black metal, να μην σταθεί στα samples του myspace (που τους αδικούν) να ακούσει τους δίσκους!
Myspace: http://www.myspace.com/wolvesinthethroneroom
Δισκογραφία
Diadem of 12 Stars (2006)
Two Hunters (2007)
2) Atlantean Kodex
Γερμανοί και το καλοκαίρι κυκλοφόρησαν το 1ο τους miniCD με τίτλο "Pnakotik Demos". Έδω και χρόνια ακούω για groups που έχουν επιρροές από παλιούς Manowar (Into glory ride/Hail to england) και τα epic κομμάτια των Bathory. Αλλά όλα μετριότητες για το γούστο μου. Αυτό εδώ από τα samples του myspace με εντυπωσίασε και ουσιαστικά ίσως και να είναι το μοναδικό νέο power/epic που αγόρασα αυτή την δεκαετία.
Myspace: http://www.myspace.com/atlanteankodex
3) Από σχετικά γνωστά groups πολύ ενδιαφέρον βρήκα το νέο (αυτό το μήνα κυκλοφορεί!) των ιρλανδών rock/folk/metal Primordial με τίτλο "To the Nameless Dead". Συνεχίζουν το ύφος του G. Wilderness με πολύ προσωπικό ύφος και ατμόσφαιρα όπως πάντα.
Myspace: http://www.myspace.com/fallentoruin
4) Will-O-The Wisp
Έλληνες αν και υπάρχουν 10 χρόνια με τον 4ο δίσκο τους (A gift for your dreams - 2007) από ότι έχω καταλάβει δεν ασχολούνται με την εγχώρια αγορά. Περιορισμένα αντίτυπα τα οποία στο εξωτερικό τα ψάχνουν αρκετοί. Παίζουν πρώτης κατηγορίας progressive/psychedelic/art rock με διαφορα πνευστά και έγχορδα. Όμορφη μουσική δηλαδή, καμία σχέση με metal. Και τα προηγούμενα albums τους μου άρεσαν αλλά το τελευταίο είναι άψογο! Μέχρι και το artwork είναι υπεράνω κριτικής.
Site: http://www.will-o-thewisp.gr/
Edited by - w_o_m on 20/11/2007 01:40:03
Θα σε βοηθήσει αρκετά.
Είσαι κι εσύ του metal, ε;
Τελικά μόνο η Brie Boy κι ο seirios12a θα με σώσουν!
Νιώθω μειονότητα! ![]()
![]()

quote:
Θα σε βοηθήσει αρκετά.
συμφωνώ... βλέπεις ενώ οι συντονηστάδες ξέρουν το πρόβλημα, δεν κάνουν τίποτα γι'αυτό!
quote:
Νιώθω μειονότητα!
είστε μειωνότητα, και σύντομα θα αφανηστείτε!
[βλέπω τον D_I να βγάζει κυνόδοντες και να με κυνηγάει στο δρόμο!]
quote:
που τους αδικούν
ευτυχώς που τελευταία στιγμή είδα την παρένθεσή σου, γιατίτα samples που άκουσα εκεί, έχουν αυτό ακριβως που μου τη δίνει στο μπλακ μέταλ. κακή παραγωή και κουραστικά τέμπο... ελπίζω να κάνω λάθος. θα τους τσεκάρω εκτενέστερα, αν και, είναι αμερικανοί... την τελευταία φορά που κάποιος αμερικάνος επιχείρησε να μπει σε τέτοια μυθολογικά μονοπάτια [ΜanowaR] τα σκάτωσε μεγαλειωδώς...
για να δούμε...
οι kodex πάλι, πάσχουν ακριβώς εκεί που έπασχαν και οι bathory. ενώ έχουν φοβερές ιδέες, ηχογραφούν μέσα σε ντουλάπες. δηλαδή, στο μανώλη, στο προβαδικο της γειτονιάς μου να ηχογραφήσω, αποκλύεται να ακούγομαι τόσο χάλια... γιατί ρε γαμώτο; εδώ τα κατάφεραν οι aryan path...
Οι "συντονιστάδες" από ποιό ουσιαστικό προκύπτει;
Όσον αφορά τις καθυστερήσεις, τόσες φορές έχουν γραφτεί κάποια πράγματα...
quote:
[βλέπω τον D_I να βγάζει κυνόδοντες και να με κυνηγάει στο δρόμο!]
Αν και κάτι μου λέει ότι θα το ήθελες κατά βάθος, δεν έχω τέτοιο σκοπό. ![]()