- Στο Άγιο Όρος παίρνουν ψυχοφάρμακα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
και για να παμε στην ουσια
εννοειται οτι ξερω πως οι εβραιοι λιθοβολουσαν αλλα απο την στιγμη που παρεδωσαν στους ρωμαιους τον χριστο οι οποιοι σταυρωναν ειναι σαν να τον σταυρωσαν οι ιδιοι
οσο για τους χριστιανους...ναι δεν ειναι ολοι καλοι
αλλο ο πραγματικα χριστιανος και αλλο ο φαινομενικα και ονομαστικα
εξαλου στο ονομα του χριστου εγιναν μεγαλες αμαρτιες στην ιστορια των ανθρωπων
ο χριστος δεν ειπε να σκοτωνομαστε στο ονομα του
λογια του αλλου προς επιδειξη των γνωσεων σου
εγω δεν αφησα να υποτεθει μεσα απο τα γραφομενα μου οτι το ονομα του χριστου γραφεται και σαν χρηστος
ειπα πως επιδει με λενε χρηστο απο συνηθεια μου ξεφυγε και εγραψα το χριστος οπως το χρηστος
οσο για τονους κα ορθογραφιες κλπ δεν κρυβω οτι τελειωσα με το ζορι μονο το δημοτικο
αλλα ο θεος με βοηθησε και ειμαι ενας καλος υδραυλικος που βγαζω αρκετα για να ζω την οικογενεια μου ανετα αυτες τις δυσκολες εποχες
οπως επισης με βοηθησε να παντρευτω μια καλη γυναικα που ειναι και μορφωμενη (μαθηματικος-πληροφορικη) και να ζουμε αρμονικα με καλη υγεια εδω και εικοσι χρονια
για εσενα παλι απο τα τελευταια γραφομενα σου με τις χριστιανικες ατακες εξαγω το συμπερασμα οτι η ιεχωβας εισαι η χριστιανος διαβασμενος που αλλαξε χωρις να ξερω γιατι η καποιος που αντιπαθει τον χριστιανισμο αλλα γνωριζει πολλα για αυτον
σε εμενα παλι.....ναι δεν ειμαι καλος χριστιανος εχεις δικιο...εχω πολλα παθη κρινω κατακρινω αλλα σιγουρα προσπαθω να αλλαξω..εαν καταφερω να αλλαξω δεν το ξερω ..παντως προσπαθω
quote:
ο χριστος δεν ειπε να σκοτωνομαστε στο ονομα του
δεν ειναι κακο να διαβαζουμε που και που την βιβλο
Eιρήνη και διχασμός
(Λκ. 12:51-53)
34“Mη νομίσετε ότι ήρθα να φέρω ειρήνη πάνω στη γη. Δεν ήρθα να φέρω ειρήνη αλλά διχασμό. 35Γιατί ήρθα να διχάσω το γιο ενάντια στον πατέρα του και την κόρη ενάντια στη μητέρα της και τη νύφη ενάντια στην πεθερά της. 36Kαι εχθροί του ανθρώπου θα είναι τα μέλη της οικογένειάς του”.
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
παντως θα ρωτησω τον πνευματικο μου και τους αγιοριτες να μου δωσουν μια
αξιοπιστη χριστιανικη απαντηση
quote:
αγαπητε marte το να ξερεις πραγματα ειναι καλο ..το να θες να το επιδεικνυεις θελοντας να πεις οτι ξερεις παραπανω απο τον αλλον με σκοπο να τον υποτιμησεις ειναι μεγαλη αμαρτια
Συμφωνώ μαζί σου.
quote:
και για να παμε στην ουσια
εννοειται οτι ξερω πως οι εβραιοι λιθοβολουσαν αλλα απο την στιγμη που παρεδωσαν στους ρωμαιους τον χριστο οι οποιοι σταυρωναν ειναι σαν να τον σταυρωσαν οι ιδιοι
α)θεολογικά οι αμαρτίες της ανθρωπότητας Τον έστειλαν στον σταυρό.
β)Σύμφωνα με την ιστορία το ιουδαϊκό ιερατείο που τα είχε κάνει πλακάκια με τους Ρωμαίους ήθελε την εξόντωση του λόγω επαναστατικών και καλά φρονημάτων Του καθώς επίσης και ο Ρωμαίος διοικητής Πιλάτος.
Διάλεξε και πάρε!
Σαν χριστιανός που είσαι όμως να θυμάσαι τα λόγια του Σαούλ (Παύλου)
ότι μπολιαστήκατε στον λαό του θεού και μετέχετε της ευλογίας!!!

αν εχεις καινη διαθηκη ανοιξε στον λουκα
κεφαλαιο 12
στιχοι 51-53
εκει θα το δεις γραμμενο
quote:
34“Mη νομίσετε ότι ήρθα να φέρω ειρήνη πάνω στη γη. Δεν ήρθα να φέρω ειρήνη αλλά διχασμό. 35Γιατί ήρθα να διχάσω το γιο ενάντια στον πατέρα του και την κόρη ενάντια στη μητέρα της και τη νύφη ενάντια στην πεθερά της. 36Kαι εχθροί του ανθρώπου θα είναι τα μέλη της οικογένειάς του”.
Το συγκεκριμένο φίλε μου gigenis o Ραβί Γιεσούα το είχε πει γιατί ήταν "επαναστατικό" (πνευματικώς) το κήρυγμα Του και γνώριζε ότι όποιος τον ακολουθήσει θα χωριστεί αναγκαστικά από τους γύρω του (ιδεολογικά και πνευματικά)
Το έχω ζήσει προσωπικά όταν υπήρξα μαθητής του (και παρανοητής του)

![]()
Edited by - Marte on 28/12/2006 01:28:18
τι το τοσο διαφορετικο απο το οτι ελεγαν οι τοσες θρησκειες μεχρι τοτε;;;
quote:
και τι το επαναστατικο διδαξε ο χριστος;;;
τι το τοσο διαφορετικο απο το οτι ελεγαν οι τοσες θρησκειες μεχρι τοτε;;;
Για την Ιουδαία της εποχής του ήταν! Για την κατάντια της Ιουδαϊκής θρησκείας τότε ήταν!
Δεν ήρθε στην Αθήνα, δεν πήγε στη Ρώμη. Εβραίος ραβίνος ήταν, και ένας αληθινά φωτισμένος Άνθρωπος!

quote:
φιλε gigeni αυτα που λες με μια πρωτη αναγνωση τα αποριπτω διοτι δεν πιστευω οτι ο χριστος μπορει να ειπε τετοια πραγματα διοτι ο χριστος μιλουσε για αγαπη
Ακομα μια αποδειξη του οτι ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ πως ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στο χριστο δεν εχουν ΙΔΕΑ για το τι γραφει η βιβλος.
Αν ειχαν, θα ειχαν απορριψει αυτην την επαισχυντη θρησκεια. Οπως και οι αρχαιοι σοφοι ειχαν απορριψει τις γελοιοτητες του δωδεκαθεου.
βγάζει και κουνάει με βιά:
"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."
για εσας μπορει να μοιαζω χαζος βλακας και οτι αλλο μπορει να σκεφτεσται
εγω δεχομαι τον θεο δεν αμφισβητω τιποτα και εαν εχω λαθος απλα επεξα και εχασα δεν με ενδιαφερει να ψαξω τα του χριστου και του θεου
αγιος δεν ειμαι ουτε αγιος γεννηθηκα..εκανα πολλα αντιχριστιανικα στη ζωη μου και τωρα μετανιωσα και θελω να ερθω στο δρομο του θεου
σιγουρα εχω παρα πολυ δρομο διοτι τα παθη τα μιση και ο κακος εαυτος δεν φευγουν ευκολα
προσπαθω και θα προσπαθω
αυτα για εμενα το θεμα εξαντληθηκε
υ.γ οσο για τον διχασμο στο ιβ' 51-53 κατα λουκα
ο χριστος ειπε οτι θα επελθει διχασμος για αυτον αλλα υπευθηνη θα ειναι η κακια των ανθρωπων
δεν διδαξε τον διχασμο αλλα προφητευσε τι θα συμβει
τελος