- Ο Κυνόδοντας - Dogtooth - - Κινηματογράφος -
quote:
Τι λες τωρα; Μονος το σκεφτηκες αυτο;Εισαι τεραστιος καλλιτεχνης!!!
Ευχαριστώ, ευχαριστώ !!!!
Θα σε θυμηθώ όταν θα πάρω OSCAR και θα εκφωνώ τον λόγο μου ![]()
Κάτι που μπορεί να σου μιλήσει, σε κάποιον άλλον να φανεί απλώς πατάτα ή και ακόμα χειρότερα!!
Φιλικά!!!

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND
quote:
κάποια πράγματα είναι απλά θέμα γούστου
Συμφωνώ απόλυτα φίλη simori, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση το πως αντιλαμβάνεται κάποιος ορισμένες μορφές "καλλιτεχνικής δημιουργίας". Απλά εγώ προσωπικά αρνούμαι να το αποκαλέσω ΤΕΧΝΗ...
quote:
Απλά, δεν με ενδιαφέρει να μπω στην διαδικασία να σκεφτώ ότι ο "καλλιτέχνης" θέλει να πει κάτι με τον τίτλο της ταινίας γιατί απλά εμένα η ταινία δεν είχε να μου πει απολύτως τίποτα από τα βαθυστόχαστα που έχω διαβάσει. Τα θεωρώ αυθαίρετες ερμηνείες όταν εγώ παρακολουθώ τον αδελφό να πηδάει την αδελφή του για παράδειγμα και να πρέπει εγώ να σκεφτώ πως τώρα πρέπει να σκεφτώ ότι δεν είναι αυτό που βλέπω αλλά θα πρέπει να φανταστώ κάτι άλλο. Και στην τελική γιατί σώνει και καλά να είναι κάτι αλληγορικό και να μην είναι κάποιο αποθυμένο του σκηνοθέτη που το βγάζει φόρα παρτίδα καλυμένο με τον μανδύα της "τέχνης" ???
Η ταινία, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ, δείχνει αυτό που θέλει να πει, ωμά, δεν υπάρχει κάτι αλληγορικό, δεν χρειάζεται να σκεφτείς κάτι περισσότερο, ακόμα και αν σου φάνηκαν αυθαίρετες οι σκηνές, που όντως η σκηνοθεσία θυμίζει αυτό που λες, κατά τα άλλα, μπορεί να είναι και αποθυμένο, κάπου διάβασα πως βασίζεται σε αληθινό στόρυ αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο..
Για να είμαι ειλικρινής ο σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά γιατί κάποιος δεν θα μπορούσε να βγάλει προς τα έξω τα αποθυμένα του??? εξάλλου στην τέχνη δεν επιτρέπονται όλα.. ??
Και είμαι άκρως αντίθετη πως για να θεωρηθεί τέχνη κάτι θα πρέπει να σοκάρει!!
quote:
απλά είμαι σίγουρος ότι για σένα ο τίτλος έχει κάποιο βαθύτερο νόημα που προφανώς εγώ αδυνατώ να καταλάβω. Για μένα ο τίτλος βγαίνει από την ατάκα ότι είναι κάποιος έτοιμος να "βγει έξω" όταν του πέσει ο κυνόδοντας και βγει ο νέος (ή κάτι τέτοιο τεσπα...).
Εδώ το νόημα δεν είναι κάτι το βαθύ, απλά ο κυνόδοντας του ανθρώπου δεν πέφτει ποτέ και φυσικά δεν βγαίνει νέος, οπότε το μόνο που μπορεί να καταλάβει κανείς είναι ο άρρωστος εγκλωβισμός που έχουνε υποστεί αυτά τα παιδιά, να σκεφτεί απλά κάποιος την νοσηρότητα κάποιων ανθρώπων όπως την έχουμε ακούσει ή διαβάσει σε εφημερίδες ή τις ειδήσεις και να το δει σε μία αναπαράσταση σε μία ταινία, καλύπτοντας ίσως τη νοσηρότητα που κρύβουμε μέσα μας??? (ακόμα και αυτό ίσως είναι άρρωστο..!!!)
Σίγουρα δεν θα διαφωνήσω μαζί σου λέγοντας αν είναι ή δεν είναι τέχνη.. αφού τελικά είναι κάτι προσωπικό, θα δεχτώ τη γνώμη σου και θα σου πω πως εμένα με κάλυψε σαν ταινία σε κάποια σημεία, σημεία που δεν είναι άγνωστα εντελώς αφού έχουμε χιλιο ακούσει παρόμοιες ιστορίες και μάλιστα αληθινές..
Φιλικά...

Φιλικά...

quote:
Η Τεχνη ειναι ενας ακροβατικος ελιγμος που παντρευει το εξω με το μεσα μας, ειναι ενα γαμος του λογικου με το παραλογο.Αυτο που θα σε κανει να ξεχωρισεις ειναι η πρωτοτυπια που ευνοει το παραλογο, και που σε αντιθεση με το λογικο δεν εχει ορια.
Οπως ελεγε και ο Καντ η τεχνη πρεπει να παρουσιαζει ενα ευαισθητο αντικειμενο και σημασια εχει η ομορφη παρουσιαση και οχι αν το αντικειμενο ειναι ομορφο η ασχημο.
Η προσωπικη πινελια του καλλιτεχνη θα παρει ενα ασχημο αντικειμενο και θα το κανει τεχνη
Χμ.. δεν ξέρω αν ισχύει πάντα, γιατί να μην γίνεται και το αντίθετο?? κάτι το όμορφο να παρουσιάζεται σαν κάτι άλλο??
Δηλαδή, τέχνη είναι μόνο κάτι που αποδίδεται ωραία/όμορφα??
Βέβαια ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα αλλά νομίζω πως είναι εύλογο σε τέτοιες συζητήσεις..
Φιλικά...

quote:
Ξέρεις τι μου λες τώρα ?
ΣΚΗΝΗ ΠΡΩΤΗ : Ένα πανάκριβο αυτοκίνητο παρκάρει έξω από μία πανάκριβη βίλα. Ένας κουστουμαρισμένος νέος βγαίνει από το αμάξι.
ΣΚΗΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ : Ο νέος είναι μέσα στην πανάκριβη βίλλα του και ξεκουμπώνει το παντελόνι του.
ΣΚΗΝΗ ΤΡΙΤΗ : Ο νέος αυνανίζεται, φροντίζοντας ο φακός να αποτυπώνει κάθε λεπτομέρεια της πράξης.
ΣΚΗΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ : Ο νέος κορυφώνει βάζοντας το πράγμα του μέσα σε μια γυάλα που κολυμπάει ένα χρυσόψαρο.
ΣΚΗΝΗ ΠΕΜΠΤΗ : Το χρυσόψαρο κολυμπάει μέσα σε νερό που επιπλέουν φλοκια.
ΣΚΗΝΗ ΕΚΤΗ : Το χρυσόχαρο ψοφάει και είναι ανάσκελα γύρω από τα φλόκια.ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ : Η ΓΥΑΛΑ.
Είναι αλληγορίκή η ταινία, όλα τα παραπάνω έχουνε συμβολισμούς. Αν αυτό το πράγμα το φιλμάρω και το παρακολουθήσεις για κανένα 20λεπτο (αν αντέξεις), θα με προτρέψεις να με δει κανένας ψυχίατρος. Αν όμως με λέγανε πχ Λάνθιμο και βρισκότανε κανένας βαρεμένος κουλτουριάρης σινεκριτικός να ανακαλκύψει πως η γυάλα συμβολίζει την μήτρα στην οποία αναπτυσόμαστε ως έμβρυα (πχ), το χρυσόψαρο την αρετή που κρύβουμε μέσα μας η οποία πεθαίνει από την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα που δημιουργείται από το κυνήγι του πλούτου, μπορεί και να χαρακτήριζες ΤΕΧΝΗ το παραπάνω τερατούργημα...
Χαχαχα...
Αγαπητέ KERRY KING, έγραψες....!!!!
Πρόσεχε μόνο μη το δει κανείς και το κάνει ταινία και ύστερα ζητάς τα δικαιώματά σου??? ![]()
![]()

Edited by - simori on 17/02/2011 20:19:11
quote:
To ομορφο ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα. Οταν κατι δεν βλεπετε απο κανεναν, τοτε δεν ειναι ομορφο/αρεστο για κανενα. Σκοπος ειναι ακομα και κατι ασχημο να μπορεις να το κανεις ομορφο/αρεστο/ενδιαφερον εστω για καποιους.
Αγαπητέ 4u My Love, συμφωνώ πολύ περισσότερο με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση!!! ![]()

quote:
KERRY KING - Απεστάλη: 16/02/2011, 13:33:16Τις διάβασα τις κριτικές και τις αναλύσεις για την εν λόγω ταινία, τελικά συμπεραίνω ότι στο όνομα της τέχνης βαπτίζουμε την κάθε παπαριά "αληγορία" και ερμηνεύουμε το κάθετι με τον τρόπο που θέλουμε.
KERRY KING γιατί γράφεις για αλληγορία;
Ποιός είπε ότι η ταινία είναι αλληγορική;
Αναφέροντας ένα από τα παραδείγματα που παρέθεσες για να συγκρίνεις την ταινία:
"Στο όνομα της τέχνης, εγώ μπορώ να σας ποστάρω φωτογραφίες από κουράδες, να σας βάλω από κάτω τον τίτλο "Η λυπημένη έκφραση μιας συναχωμένης μελιτζάνας" και να σας αφήσω να αναρωτιέστε "τι εννοεί ο καλλιτέχνης"."
αναρρωτιέμαι τι σχέση έχουν με την ταινία. Θεωρώ πως είναι τουλάχιστον υπερβολικό αν όχι εντελώς άσχετο να τη συγκρίνεις με το παραπάνω ή ακόμα με τον τύπο που όπως γράφεις έβαζε το πέος του ανάμεσα σε φρούτα ή την Ρωσίδα φοιτήτρια με το σκυλί.
Εν ολίγοις, σε ολόκληρο το μήνυμά σου επιχειρηματολογείς περί αλληγορίας και δίνεις σχετικά παραδείγματα, που ουδεμία σχέση δεν έχουν με το νόημα της ταινίας.
Γράφεις σε επόμενο μήνυμά σου (στο ίδιο μοτίβο):
quote:
Απεστάλη: 17/02/2011, 18:02:16:Τα θεωρώ αυθαίρετες ερμηνείες όταν εγώ παρακολουθώ τον αδελφό να πηδάει την αδελφή του για παράδειγμα και να πρέπει εγώ να σκεφτώ πως τώρα πρέπει να σκεφτώ ότι δεν είναι αυτό που βλέπω αλλά θα πρέπει να φανταστώ κάτι άλλο.
Αυτό που είδες ήταν. Ο αδελφός πήδαγε την αδελφή του. Δεν υπήρχε κάποια αλληγορία. Απλά, ο πατέρας είχε μια δική του "άποψη" του τι σημαίνει να μεγαλώνεις μια οικογένεια και θεώρησε σωστό ότι ο γιος θα πρέπει πάσει θυσία να εκτονώσει τις σεξουαλικές του ορμές. Προφανώς, θεωρούσε ότι η δική του άποψη περί κοινωνίας, οικογένειας και ανθρώπινης ψυχολογίας ήταν η πιο κατάλληλη και στο σύστημα αξιών του έμπαινε πρώτο το ζήτημα της σεξουαλικής/σωματικής εκτόνωσης και δεύτερο το αιμομικτικό.
Το ότι δε σου άρεσε είναι θέμα γούστου και ενδιαφερόντων. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως σε όσους άρεσε ψάχνουν να βρουν νόημα εκεί που δεν υπάρχει ή ότι είναι τίποτε κουλτουριάρικοι περίεργοι που βρίσκουν στα πάντα αλληγορικό μήνυμα.
Αλήθεια, με τις αναλύσεις κάποιων σημείων της ταινίας που γράφτηκαν στα αρχικά μηνύματα του παρόντος θέματος διαφωνείς; Δε σου γεννήθηκαν εσένα τέτοιες σκέψεις;
Εν τέλει, επειδή έγραψες (δες αρχικό quote) "ερμηνεύουμε το κάθετι με τον τρόπο που θέλουμε" τι ακριβώς θεωρείς ότι ερμηνεύτηκε με αυθαίρετο ή άσχετο τρόπο;

quote:
KERRY KING γιατί γράφεις για αλληγορία;
Ποιός είπε ότι η ταινία είναι αλληγορική;
Ένα μάτσο σινεφιλ (υπο)κουλτουριάρηδες που πασχίζουν να δώσουν ερμηνείες στο κινηματογραφικό αυτό έκτρωμα. Στον ρόλο των παιδιών είναι η κοινωνία και καλά, οι γονείς είναι η "εξουσία" που χρησιμοποιεί την "αρχή" κατά το δοκούν και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες, όπως η προσπάθεια να ερμηνεύσουν τα αρχέγονα βίαια ένστικτα του ανθρώπου (πχ η σκηνή που η αδελφή τραυματίζει με το μαχαίρι τον αδελφό) ενώ όλοι ζούνε σε ένα ειρηνικό και ειδυλιακό περιβάλλον... Ελπίζω κάποιος να βρει και να ποστέρει σχετικές αρλούμπες που έχουνε γραφεί γιατί ειλικρινά πολύ χρόνο έχω σπαταλήσει γι'αυτή την σαχλαμάρα για να κάτσω να βρω που είχανε γράψει αυτές τις ανοησίες και ποιοί είναι οι εν λόγω φωστήρες...
quote:
Θεωρώ πως είναι τουλάχιστον υπερβολικό αν όχι εντελώς άσχετο να τη συγκρίνεις με το παραπάνω ή ακόμα με τον τύπο που όπως γράφεις έβαζε το πέος του ανάμεσα σε φρούτα ή την Ρωσίδα φοιτήτρια με το σκυλί.
Γιατί παρακαλώ ???? Όλα έχουνε το ίδιο χαρακτηριστικό, την διαστροφή. Ο καθένας την εκφράζει με τον τρόπο του, αλλά αυτό που σου μένει είναι ότι είναι αρρωστημένο.
quote:
Το ότι δε σου άρεσε είναι θέμα γούστου και ενδιαφερόντων. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως σε όσους άρεσε ψάχνουν να βρουν νόημα εκεί που δεν υπάρχει ή ότι είναι τίποτε κουλτουριάρικοι περίεργοι που βρίσκουν στα πάντα αλληγορικό μήνυμα.
Δεν νομίζω πως χαρακτήρισα κανένα οπαδό της ταινίας. Ο καθένας όπως την βρίσκει, συμφωνώ απόλυτα....
quote:
Αλήθεια, με τις αναλύσεις κάποιων σημείων της ταινίας που γράφτηκαν στα αρχικά μηνύματα του παρόντος θέματος διαφωνείς; Δε σου γεννήθηκαν εσένα τέτοιες σκέψεις;
Όχι, την διαστροφή την βρίσκω μπροστά μου ανάπάσα στιγμή για να μπω και στην διαδικασία να την βάζω και στον DVD μου για ν'αποτελέσει και αντικείμενο προβληματισμού μου. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρές απειλές να με προβληματίσουν, πχ το άρρωστο μυαλό κάποιου που θα ωρέγεται να αποπλανήσει και να κακοποιήσει σεξουαλικά το 4χρονο παιδί μου. Χέστηκα (excuse my language) αν κάπου στον κόσμο υπάρχει μια οικογένεια όπου "ζόμπι" ονομάζει τα κίτρινα λουλουδάκια στον κήπο και κάνει όλες τις υπόλοιπες "ομορφιές" που παρακολουθήσαμε στην ταινία...
quote:
Εν τέλει, επειδή έγραψες (δες αρχικό quote) "ερμηνεύουμε το κάθετι με τον τρόπο που θέλουμε" τι ακριβώς θεωρείς ότι ερμηνεύτηκε με αυθαίρετο ή άσχετο τρόπο;
Νομίζω πως υπήρξα πολύ παραστατικός για το τι εννοούσα. Αν εσένα η ταινία σε ενθουσίασε γι'αυτό ακριβώς που είδες, υπάρχει ένα πλήθος κόσμου που υποστηρίζει ότι ο καλλιτέχνης ήθελε να περάσει άλλα μυνήματα μέσα από τις σοκαριστικές σκηνές της ταινίας. Εγώ θα επιμείνω πως ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε τις σοκαριστικές σκηνές μόνο και μόνο για να γίνει ο ντόρος και να ασχοληθεί ο κόσμος με την ταινία, αλλιώς θα πήγαινε άκλαυτη η δημιουργία. Σκέψου λοιπόν την ίδια ταινία χωρίς τα πλάνα με τις κρεατόβεργες, τα αίματα και τα εντόσθια και πες μου αν θα ξαναγινότανε ο ίδιος ντόρος ή θα ήτανε απλά άλλη μια ακατανόητη ταινία όπως δεκάδες άλλες του σωρού...
Λύστε μου και μια απορία ? Το στοιχείο του σκύλου τι ρόλο βάραγε ? Γιατί κάθονταν στα τέσσερα και γαβγίζανε ??? Δεν μπόρεσε να μου το εξηγήσει κανένας αυτό, ούτε διάβασα καμμία βαθυστόχαστη ερμηνεία από τους "ειδικούς". Δεν θα είχε πιο ενδιαφέρον αν γριλίζανε και είχανε καμμία στάση σαν τρολ ??? Λάνθημε, καμμία γνώμη γι'αυτό ????
quote:
Εν ολίγοις, σε ολόκληρο το μήνυμά σου επιχειρηματολογείς περί αλληγορίας και δίνεις σχετικά παραδείγματα, που ουδεμία σχέση δεν έχουν με το νόημα της ταινίας.
Σκέψου όμως, αν εγώ ποστάριζα την εικόνα της κουράδας με την περιγραφή που της απέδωσα, κάποιοι θα εκτιμούσαν την συλλογιστική μου αντίλληψη, κάποιοι θα εκτιμούσαν την ατόφια εικόνα της κουράδας (ναι, υπάρχουν και άνθρωποι με τέτοια γούστα) και άλλοι θα χαρακτήριζαν την αρρώστια του όλου εγχειρήματος. Δεν νομίζω λοιπόν πως είναι και τόσο άσχετο τα παράδειγμά μου.
Αυτό που μένει είναι τελικά αν όλα είναι ΤΕΧΝΗ - αλλά αυτό το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί κάπου αλλού και να μην το πλατυάσουμε εδώ που πραγματευόμαστε τον ΚΥΝΟΔΟΝΤΑ....
Zamantas29
Απο ότι ξέρω τουλάχιστον.
Αν επιτρέπετα πως το κάνεις αυτο με τα σύμβολά?
Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντοσ και οδηγός του μέλοντος
Μπορείς να μας υποδείξεις τον τρόπο που γίνεται αυτό που είπες?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Σε μερικούς μάλιστα εμφανίζει αντί για αεροπλάνα κάποιους φακέλους.Θυμάστε τι έγινε αμέσως μετά με το μικρόβιο του άνθρακα που έβαζαν σε φακέλους;
ΣΤΟ WORDPAD......
Ζ Q33 Z Υ U (ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ WINGDINGS)
Ή ΜΗΠΩΣ....
MQEQQPGHBARFFTJTM (ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ WEBDINGS)
KAI TA ΔΥΟ ΜΕ ΤΟ 'CAPS LOCK' ΠΑΤΗΜΕΝΟ.
ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δεν ξέρω, πάντως να είσαι σίγουρος πως δεν είναι τύχαίο που μέσα στοου πύργους δεν υπήρχε ούτε ένας εβραιος
[quote]
Ήταν κάποια εβραϊκή γιορτή εκείνη την ημέρα. Αργία για τους Εβραίους και δεν είχαν πάει στις δουλειές τους. Πιθανολογείται ότι για αυτό επιλέχθηκε και εκείνη η μέρα. Είτε γιατί οι τρομοκράτες είχαν σχέσεις με Εβραίους, είτε γιατί κάποιος άλλος ήθελε να τους ενοχοποιήσει σιωπηλά, είτε γιατί οι Εβραίοι δεν ήταν ανάμεσα στα επιθυμητά θύματα.
Αυτό με το word, παλιό, αλλά μάλλον πρόκειται για μία από τις πολλές συμπτώσεις.
Εκείνη την στιγμή δεν ήταν Εβραίοι μέσα για δύο λόγους
1. Ή γιατι όπως είπανε ήταν κάποια Εβραική γιορτή
2. ή επείδη οι Εβραίοι το έκαναν αυτό( "κακοί" Σιωνιστές) για να αποδείξουν στην Αμερική πόσο δυνατοί είναι!
Πάντως αξίζει να γίνει γνωστό οτι πραγματοποιήθηκε μια προφητία του Νοστράδαμου όταν έγινε η επίθεση
Για να γνωρίσεις καλύτερα τους άλλους, γνώρισε πρώτα τον εαυτό σου
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΛΙ...
ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...
ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ....
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ , ΕΛΛΗΝΕΣ , ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΟΙ, APABES ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ...
ΦΙΛΕ s_telios86 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΝΟΣΤΑΔΑΜΟΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΥΡΓΩΝ ?????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Για να γνωρίσεις καλύτερα τους άλλους, γνώρισε πρώτα τον εαυτό σου