- Ο Κυνόδοντας - Dogtooth - - Κινηματογράφος -
quote:
Φίλε μου ο ΝΟστράδος αναφέρεται σε ένα κείμενο του για την πτώση δύο διδύμων αδερφών και για την αρχή πολέμου για αυτόυς. Δεν ξέρω πως ακριβώς το έχει γράψει, δυστυχώς δεν έχω το βιβλιο!Για να γνωρίσεις καλύτερα τους άλλους, γνώρισε πρώτα τον εαυτό σου
Αυτά περί του κειμένου, κυκλοφόρησαν ευρέως τότε, αλλά είπανε πώς ήταν φαντασίες και ο Νοστράδαμος δεν τα έγραψε ποτέ.
Οπότε, αν δεν το βρούμε σε αυθεντικό κείμενο, καλό θα ήταν να λέμε «λέγεται», «φημολογείται», «πιθανολογείται», κ.τ.λ. και να μην το παρουσιάζουμε σαν γεγονός.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ s_telios86 ΕΧΩ ΤΟΥΣ "ΑΙΩΝΕΣ" ΤΟΥ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ "ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ" ΕΔΩ ΣΤΟ ESOTERICA.gr ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΗ...
ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ..
ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ,ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ (ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ) ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ...
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ Bizarre ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ..
quote:
Αυτά περί του κειμένου, κυκλοφόρησαν ευρέως τότε, αλλά είπανε πώς ήταν φαντασίες και ο Νοστράδαμος δεν τα έγραψε ποτέ.
Οπότε, αν δεν το βρούμε σε αυθεντικό κείμενο, καλό θα ήταν να λέμε «λέγεται», «φημολογείται», «πιθανολογείται», κ.τ.λ. και να μην το παρουσιάζουμε σαν γεγονός.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Sorry gia ta Greeklish alla eimai stin doulia kai den ginetai allios..
..Learn to listen and you will learn to learn...
λυκοφρον
λυκοφρον
Πριν τρία χρόνια περίπου έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο του πατέρα μου (έκδοσης δεκαετίας 70) και άρχισα να το ξεφυλλίζω. Από σύμπτωση, στην σελίδα που σταμάτησα το ξεφύλλισμα, το μάτι μου έπεσε πάνω σε αυτό τον στοίχο και έκπληκτος τον διάβασα και στο μυαλό μου ήρθε αυτό το γεγονός. Νόμίζω ότι αναφέρεται και η πόλη.
Δεν θυμάμαι που ακριβώς είναι, αλλά αν θες, μπορω να ψάξω να βρω το βιβλίο και τον στοίχο και να σου τον αναφέρω.
Για το HOAX που ανέφερε ο Conqueror, συμφωνώ. Έτσι είναι.
Edited by - me
quote:
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ , ΕΛΛΗΝΕΣ , ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΟΙ, APABES ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ...
ΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Έλληνες δεν ήταν μέσα στα θύματα...
Από Εβραίους του Ισραήλ το θύμα ήταν μόνο 1 ήταν στρατιωτικός και ήταν ένας από τους επιβάτες του αεροπλάνου που έπεσε στους πύργους...
"The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them … into the impossible." -- A.Clarke’s Second Law

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
I Αιώνας - Στοίχος 57 (σελ.52)
Στοίχοι στα Γαλλικά
Ennosigee feu du centre de terre
Ferra trembler au tour de cite
neutue:
Deux grands rochiers long temps
feront la qurre,
Puis Arethuse rougira nouveau
fleure.
Μεταφράστηκε στα Ελληνικά...
Γαιοσείστρα φωτιά από το κέντρο
της Γης, θα προκαλέσει δονήσεις
γύρω στη Νέα Πόλη. Δύο μεγάλοι
βράχοι θα πολεμούν για πολύ διάστημα
μετά η Αρεθούσα θα βάψει κόκκινο
ένα καινούριο ποταμό.
Και η εξήγηση που δίνεται από κάτω:
Μία έκρηξη στο κέντρο της Ν.Υ. που κάνει την Γη να τρέμει ή το tour σημαίνει πύργους-ουρανοξύστες; οι δύο μεγάλοι βράχοι, είναι οι δύο μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες ενδεχομένως θα αρχίσουν πόλεμο. Σχολιαστές ερμηνεύουν την Αρετούσα ότι προέρχεται από τον Άρη, θεό του πολέμου και τις ΗΠΑ. Ο καινούριος ποταμός είναι οπωσδήποτε αίμα.
Αυτά από το βιβλίο... Βέβαια μέσα από 5.000 καταστροφικές προφητείες, όλο και κάποια, κάτι θα θυμίζει.
Edited by - me
Αλλά και πάλι και ποιός "προφήτης" δεν είναι....
"The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them … into the impossible." -- A.Clarke’s Second Law
Edited by - me
http://www.howstuffworks.com/nostradamus.htm/printable
Οι απόψεις όπως είναι λογικό διαφέρουν....τα συμπεράσματα δικά σας!
Προσωπικά δεν μπορώ να καταλήξω σε ένα συμπέρασμα...απο την μία μπορεί να είναι συμπτώσεις τα γραφόμενα του...απο την άλλη πολλές συμπτώσεις παύουν να είναι συμπτώσεις....
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ
1)In the City of God there will be a great thunder,
Two Brothers torn apart by Chaos,
While the fortress endures, the great leader will succumb.
The third big war will begin when the big city is burning.
2)In the year of the new century and nine months,
From the sky will come a great King of Terror.
The sky will burn at forty-five degrees.
Fire approaches the great new city.
Όσο για την γραμματοσειρά και τα σύμβολα..Νομίζω ότι είναι τραγική σύμπτωση. Ξέρετε πόσα τέτοια περίεργα πράγματα κυκλοφόρησαν μετά την επίθεση?
aa
Ειλικρινα και φιλικα!!!
Πως να το εκλαβω;
aa
quote:
Περιμενω να μου πεις τι διαθεση ειχες οταν το εγραψες.
Ειλικρινα και φιλικα!!!
Πως να το εκλαβω;
Όχι, όχι, εγώ περιμένω να μου πείς τι είχες στο μυαλό σου όταν έγραψες "Πως εξηγειται, το οτι η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", 2 μερες πριν την επιθεση, ειχε δημοσιευσει σκιτσο (γελοιογραφια), που απεικονιζε ακριβως τους διδυμους πυργους και το αεροσκαφος;"
Ο περιπτερας μπροστα μου μαζευε τις επιστροφες των εφημεριδων και των περιοδικων μεσα στο χωρο που δουλευα κι εγω τα διαβαζα παντα.
Διαβασα και την ελευθεροτυπια(ολες τις διαβαζα).
Επειδη ειχα αγορασει και τηλεοραση στο χωρο της δουλειας, ειδα ζωντανα το 2ο χτυπημα και το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο μου ηταν το εν λογω σκιτσο.
Μετα εμαθα οτι και αλλοι το συνδυασαν.
Τι να σου πω ρε Vril, προσπαθω να σε καταλαβω, αλλα....
Μηπως μπηκες νωρις στα βασανα;
aa
quote:
Τι να σου πω ρε Vril, προσπαθω να σε καταλαβω, αλλα....
Μηπως μπηκες νωρις στα βασανα;
Θα σε παρακαλέσω να μου θυμίσεις από πότε γνωριζόμαστε και πότε σου είχα δώσει κάποια δικαιώματα...
Όσο αφορά την τοποθέτησή σου, η δήλωση σου με ύφος χιλίων καρδηναλίων "Πως εξηγειται, το οτι η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", 2 μερες πριν την επιθεση, ειχε δημοσιευσει σκιτσο (γελοιογραφια), που απεικονιζε ακριβως τους διδυμους πυργους και το αεροσκαφος;" είναι κάτι που τελικά δεν το διευκρίνησες.
Τι θες να μας πείς δηλαδή, ότι το δημοσίευσαν επειδή το ήξεραν ?
Άλλη εξήγηση δε βρίσκεις ?
Edited by - Vril on 20/09/2005 17:01:01