- Πραγματική Γνώση - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
goaspiritΝέο Μέλος
Καλησπέρα είμαι νέος χρήστης του forum και θα θελα να πω δυο-τρία πραγματάκια. Κατ'αρχάς θαυμάζω τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό για ένα πράγμα.. την κριτική του ικανότητα. Αυτό είχε μεγάλη επίπτωση στην εξέλιξη του ανθρώπου, γεγονός που επιβεβαιώνεται απλά κοιτώντας γύρω μας (μαθηματικά, φυσική, επιστήμες γενικά). Στόχος αυτού του λαμπρού πολιτισμού (και μιλάω για πολιτισμό και όχι για ανθρώπους για να μη φανώ ρατσιστής μιας και δεν είμαι) ήτανε η πραγματική γνώση. Για να καταλήξω λοιπόν θέλω να πω ότι...
Δεν μπορώ να ακούω -τουλάχιστον- αστείες εξηγήσεις για "παράδοξα" ή μη φαινόμενα από ανθρώπους που δεν έχουνε γνώσεις απλά λέγειν και φαντασία (Δύναμη Βριλ κτλ...). Καλό είναι πριν εκφέρουμε άποψη πάνω σε ένα φυσικό φαινόμενο να γνωρίζουμε τι εστί φυσική και τους ως τώρα αποδεκτούς νόμους που τη διέπουν.
Αυτά και συγγνώμη αν κούρασα.
bob_catΜέλος
Τόσο η κριτική του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, όσο και της σύγχρονης επιστήμης βαδίζουν ενάντια σε τέτοιες αστειότητες. Το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθήσουν να ερεθίσουν την ανοησία καλόπιστων αφελέστατων ανθρώπων με στόχο το εμπορικό κέρδος.
Το παράδειγμα με την ανύπαρκτη δύναμη βρύλ είναι μιά απο τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις, όπως και κάποια άλλα περι Κούφιας γής θεωρίες που εκρεμμούν στο χάος δέν στηρίζονται πουθενά, σε καμιά κάν ιστορική μαρτυρία παρα μόνο σε διαρροές διαφόρων εψιλονιστών.
Για κινηματογραφικές ταινίες είναι καλά παραδείγματα, αλλά να προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο οτι υπάρχουν είναι κατάπτυστο.
Το παράδειγμα με την ανύπαρκτη δύναμη βρύλ είναι μιά απο τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις, όπως και κάποια άλλα περι Κούφιας γής θεωρίες που εκρεμμούν στο χάος δέν στηρίζονται πουθενά, σε καμιά κάν ιστορική μαρτυρία παρα μόνο σε διαρροές διαφόρων εψιλονιστών.
Για κινηματογραφικές ταινίες είναι καλά παραδείγματα, αλλά να προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο οτι υπάρχουν είναι κατάπτυστο.
![]()
Αεί ο Θεός γεωμετρεί
RankettΜέλος
quote:
Καλό είναι πριν εκφέρουμε άποψη πάνω σε ένα φυσικό φαινόμενο να γνωρίζουμε τι εστί φυσική και τους ως τώρα αποδεκτούς νόμους που τη διέπουν.
Νομίζω θα βοηθούσε αν μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος στο σημείο αυτό.
goaspiritΝέο Μέλος
Τι πιο συγκεκριμένο θέλεις; Δε θέλω να συζητήσω κάποιο συγκεκριμένο θέμα ή να (κατα)κρίνω την άποψη κάποιου. Μια γενική τοποθέτηση έκανα απλά όσον αφορά την προσέγκιση διαφόρων φαινομένων.
RankettΜέλος
quote:
Τι πιο συγκεκριμένο θέλεις; Δε θέλω να συζητήσω κάποιο συγκεκριμένο θέμα ή να (κατα)κρίνω την άποψη κάποιου. Μια γενική τοποθέτηση έκανα απλά όσον αφορά την προσέγκιση διαφόρων φαινομένων.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Φαίνεται να στοχεύεις κάτι συγκεκριμένο, εντούτοις γενικολογείς. Δε διαφωνώ βέβαια με τη γενική παρατήρηση που καταθέτεις, απλά το πλαίσιο μου φαίνεται λίγο περίεργο γιατί δε βλέπω πολλά περιθώρια συζήτησης αν τα πράγματα δε γίνουν πιο συγκεκριμένα.
Και με την ευκαιρία, νέο μέλος είμαι και εγώ.