ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αποικίες σε άλλους πλανήτες... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Αποικίες σε άλλους πλανήτες... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Dying_Incubus31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
CentariusΜέλος
11/08/2005, 18:17:26
Η αλήθεια είναι ότι με μπέρδεψες
Όσο για το κείμενο του φίλου Atva είναι ακριβώς ότι είχα διαβάσει σε βιβλίου που αφορόυσε την πιθανή αποίκηση άλλων πλανητών πάντα με τα σημερινά δεδομένα!

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

11/08/2005, 18:23:34
quote:

Η καλύτερη δυνατή μεταφορά μας για εκτός του ηλιακού μας συστήματος πλανήτες πιστεύω ότι θα είναι εφικτή με την λεγόμενη σκουληκότρυπα στον χωροχρόνο (θεωρία του Αινστάιν) και όχι να κάνουμε ποιο γρήγορα διαστημόπλοια

Για εξήγησέ μου, ΠΩΣ ακριβώς θα ανακαλύψουμε τον πλανήτη και μετά ΠΩΣ θα χρησιμοποιήσουμε τη "σκουληκότρυπα".

11/08/2005, 18:40:08
quote:
και εκεί να ξεκινήσει μία διαδικασία μετατροπής ενός μέρους του πλανήτη (θόλοι) ή και όλου του πλανήτη (αυτό είναι πιο μεγαλόπνοο!) κατάλληλου όσων αφορά τις συνθήκες διαβίωσης για την άνθρωπο. Αυτά όλα είναι σε καθαρά ερευνητικό στάδιο αλλά από κάποιες εφαρμογές που έχουν γίνει σε μικρή κλίμακα, διαοπίστωσαν ότι ίσως και να έχει επιτυχία το όλο εγχείρημα.

Ωραία, αλλά θα μας συνέφερε να κάνουμε μία αποκία στον Δία?
Απ' ό,τι έχω ακούσει ο πλανήτης που είναι πιό κοντά στα "δικά μας μέτρα" είναι ο Άρης.
Στον Δία οι θερμοκρασίες δεν είναι πιό χαμηλές λόγω της μεγαλύτερης του απόστασης από τον ήλιο?
Γενικότερα, ενδείκνυται καλύτερα από τον Άρη?
Κι εγώ πάντως πιστεύω πως μέσα στα επόμενα χρόνια μία αποίκηση (ή τουλάχιστον προσπάθεια) είναι πιθανό να συμβεί.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

ΝεραιδαΝέο Μέλος
11/08/2005, 23:20:09
καλησπερα! παιδια, εγω δεν νομιζω πως θα μπορουσαμε να συνυπαρξουμε με αλο ειδος. και ιδιες δυνατοτητες με εμας να εχουν, γιατι να δεχτουν αυτοι να αποικισουμε μαζι τους? αν ερχοταν δηλαδη ενα νεο ειδος οντων στη γη εμεις τι θα τους λεγαμε? " ελατε παιδια, ολοι οι καλοι χωρανε???"με τον ιδιο τροπο δεν θα αντιδρουσαν κι αυτοι?

πες μου ποιον θαχεις να τα λες...

11/08/2005, 23:44:39
Νεράιδα, δε νομίζω πως θα υπήρχε εχθρικότητα απαραίτητα.
Ναι, μερικοί εξωγήινοι πολιτισμοί ίσως είναι εχθρικοί απέναντι σε άλλα είδη, άλλοι πάλι όχι.
Πιστεύω πως αν κάποιοι εξωγήινοι έρχονταν στην Γή με ειρηνικούς και καλοπροαίρετους σκοπούς δεν θα υπήρχε πρόβλημα πέρα από μία πρώτη αναστάτωση.

IsidoraΜέλος
12/08/2005, 02:33:18
Καλησπέρα και από μένα σε όλους.
Και η δική μου άποψη είναι πως μπορεί να υπάρχουν και ειρινικές διαθέσεις σε επισκέπτες από το διάστημα...
Γιατί όχι άλλωστε???
Αυτό βέβαια δεν αποκλείει και την άλλη περίπτωση, δηλαδή και επισκέψεις που δεν θα είχαν ειρινικό χαρακτήρα...
Καλό θα ήταν πάντως να μην επιρρεαζόμασθε από τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που συνήθως θέλουν τους εξωγήινους πολιτισμούς σαν καταληψίες από γαλαξίες...
12/08/2005, 08:25:34
Μία ταινία φαντασίας με εχθρικούς εξωγήινους που μας επιτίθενται πουλάει...
Σχετικά με τις διαθέσεις των εξωγήινων απέναντι μας, είναι λογικό να υπάρξουν κι οι εχθρικές κι οι φιλικές, αν δεχθούμε οτι υπάρχουν αρκετοί μη γήινοι πολιτισμοί.

Edited by - Dying_Incubus on 12/08/2005 08:28:36

Edited by - Dying_Incubus on 12/08/2005 08:30:05

BizarreΜέλος
12/08/2005, 09:07:41
Dying Incubus, αυτό που λες με την ανακύκλωση μιας σταθερής ποσότητας οξυγόνου, ενέχει τον κίνδυνο να σπάσει σε κάποιο σημείο ο θόλος ή κάτι να γίνει και να χαθεί μεγάλη ποσότητα οξυγόνου ή όλο.
Τότε, αν δεν έχουμε τρόπο να φτιάξουμε εκ νέου οξυγόνο, γρήγορα, θα έχουμε πρόβλημα, έτσι δεν είναι?
Και μιλάω πάντα, θεωρώντας ότι η γη είτε θα έχει καταστραφεί, είτε δεν θα είναι προσβάσιμη.
12/08/2005, 10:06:07
Φίλτατη Bizarre, νομίζω πως δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να φτιάξουν αυτόν τον θόλο από πολύ ανθεκτικό γυαλί που να μην σπάει εύκολα.
Μία λύση θα ήταν να είχαν κατασκευαστεί υπόγεια κρυσφήγετα που να μπορεί να υπάρχει η παροχή οξυγόνου σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης ώστε να κατασκευαστεί αυτός ο θόλος και πάλι.
Εάν δε γίνει κι αυτό, τότε θα είμαστε χαμένοι (εάν έχει καταστραφεί η Γή).

12/08/2005, 10:07:22
"Terraforming",γαιοποίηση δηλαδή σκέφτονται να κάνουν και στην Αφροδίτη με την προσθήκη αλγών στην ατμόσφαιρά της που μέσω της φωτοσύνθεσης θα αποροφήσουν το πλεονάζον CO2 της ατμόσφαιράς της που ευθύνεται για την πολύ υψηλή θερμοκρασία (φαινόμενο θερμοκηπίου) και πίεση που επικρατεί στην επιφάνεια της.Συναρπαστική ιδέα...
12/08/2005, 10:16:46
medtech, πιστεύω πως αυτό θα πάρει αρκετό χρόνο κι αρκετό χρήμα.
Θα είναι δύσκολο το όλο εγχείρημα.
Επιπλέον, γενικά η κατασκευή των αποικιών σε άλλους πλανήτες θα είναι δύσκολο εγχείρημα αφού δε θα κατασκευαστεί από τη μία μέρα στην άλλη.
Τέλος, η συνεχόμενη παροχή των αλγών στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης δεν θα απαιτεί κι ένα συνεχή ανεφοδιασμό από τον πλανήτη μας?
Λογικά, λόγω της πολύ κοντινής της θέσης στον Ήλιο, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει συνεχώς.
Αν κάνω λάθος, διόρθωσε με, φίλε μου!