ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ένα βιβλίο για την αύρα και τις σκεπτομορφές - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ένα βιβλίο για την αύρα και τις σκεπτομορφές - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

thoth53 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
MarteΜέλος
21/07/2006, 23:10:34
ΦΙΛΕ xtremefast

Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΥΓΕΙΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΛΑ!

ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ -ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ- ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΝΤΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΩΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ
2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΩ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΕΝΑ 8ΩΡΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ, ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΑΡΚΕΤΑ ΤV, ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΗΔΕΙΣΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΑΝΑΓΚΩΝ .

ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΗ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΜΑΤΡΙΞ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ.

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.

21/07/2006, 23:12:45
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ
ΣωφρόνειΝέο Μέλος
22/07/2006, 01:33:56
Marte, επαναλαμβανεις τα ιδια λαθη;
MarteΜέλος
22/07/2006, 01:35:53
ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ? Η ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ???

ΣωφρόνειΝέο Μέλος
22/07/2006, 01:43:27
Η απαντηση ειναι ναι ή οχι;
MarteΜέλος
22/07/2006, 06:55:57
ΜΕ3 ΠΙΑΝΕΙΣ ΚΑΙ Μ'ΑΡΕΣΕΙ. ΕΣΥ ΠΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΘΕΛΕΣ ΜΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ??? ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ!!!!

MarteΜέλος
22/07/2006, 06:58:07
ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΛΑΘΗ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΣΚΟΠΙΜΑ.

MarteΜέλος
22/07/2006, 08:07:32
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΑΣΚΟΠΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ???

ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ!!!!!!

ΣωφρόνειΝέο Μέλος
22/07/2006, 11:18:26
Τα λαθη πραγματι διδασκουν την αποφυγη της επαναληψης τους. Αν το ιδιο λαθος επαναλαμβανεται τοτε δεν υπαρχει διδαχη ουτε μορφωση.
22/07/2006, 13:01:52
Αγαπητέ Σωφρόνει, η απάντηση στο παράδειγμα που μου ζητάς θα μπορούσε να ήταν η αγάπη κι η ειλικρίνεια πρώτα απ' όλα στον εαυτό μας και κατά επέκταση με τους γύρω μας.
Αυτό πιστεύω πως θα ήταν ιδανικό.

Αγάπη για αυτό που είσαι κι αγάπη για τους ανθρώπους.
Ειλικρίνεια για να γνωρίσεις τον εαυτό σου και να τον κρίνεις κι ειλικρίνεια με τους γύρω σου...

In anticipation of my resurrection...

MarteΜέλος
22/07/2006, 16:24:58
quote:

Τα λαθη πραγματι διδασκουν την αποφυγη της επαναληψης τους. Αν το ιδιο λαθος επαναλαμβανεται τοτε δεν υπαρχει διδαχη ουτε μορφωση.

ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΓΜΕΝΟΙ -ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΛΕΣ -ΦΤΙΑΞΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. ΠΧ. ΒΛΕΠΕ ΛΙΒΑΝΟ.

ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΝ!!!

ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ!!!!!!

ΣωφρόνειΝέο Μέλος
22/07/2006, 16:47:01
Dying Incubus, oπως αποδεικνυεται στο παραδειγμα της μητερας, αυτη δεν ειναι ειλικρινης ουτε προς τον εαυτο της ουτε κατ' επεκταση με τους γυρω της καθως η αγαπη (συναισθημα) υπερισχυει της ειλικρινειας (λογικης) οδηγοντας σε παρεκτροπη και αυτο ισχυει στις περισσοτερες περιπτωσεις οπου συνευρισκονται αυτες οι αταιριαστες εννοιες.

Στις ελαχιστες περιπτωσεις οπου υπερισχυει η λογικη του συναισθηματος, οπως στην περιπτωση της μητερας οπου ομολογει ειλικρινως οτι ο γιος της ειναι πραγματι δολοφονος, η αγαπη μεταξυ των δυο βρισκεται σε δευτερη μοιρα.

Συνεπως αλλο πραγμα η ειλικρινεια και αλλο η αγαπη καθως δοθεισης της ευκαιριας το ενα θα υποσκαψει το αλλο. Ποτε δεν μπορουν να υπαρξουν ισορροπες, τουλαχιστον οχι μακροχρονια που ειναι αλλωστε και το ζητουμενο. Τωρα, εφοσον συμφωνεις οτι τα διαχωρισαμε, ποιο εκ των δυο θεωρεις οτι οδηγει στο πραγματικο νοημα της ζωης;

22/07/2006, 17:59:50
Αγαπητέ μου Σωφρόνει, δε νομίζω οτι μπορώ να συμφωνήσω οτι είναι αναγκαίο να διαχωριστεί η αγάπη με την ειλικρίνεια.
Οπότε δε μπορώ και να επιλέξω ποιό από αυτά τα 2 είναι σημαντικότερο.

Στο παράδειγμα που ανέφερες πως εκδηλώνεται η αγάπη της μητέρας προς το παιδί της?
Αν μου απαντήσεις πως εκδηλώνεται με το γεγονός οτι εκείνη αποκρύπτει την αλήθεια σχετικά με το γεγονός οτι αυτός είναι δολοφόνος, τότε επέτρεψε μου να σε ρωτήσω κάποια πράγματα:

1) Η ένδειξη αυτή της αγάπης ωφελεί τον γιό ή τη μητέρα καλύπτοντας μια ανάγκη της?
Αυτή η ένδειξη της αγάπης βλάπτει ή ωφελεί τον γιό?

quote:
Στις ελαχιστες περιπτωσεις οπου υπερισχυει η λογικη του συναισθηματος, οπως στην περιπτωση της μητερας οπου ομολογει ειλικρινως οτι ο γιος της ειναι πραγματι δολοφονος, η αγαπη μεταξυ των δυο βρισκεται σε δευτερη μοιρα.

Εδώ διαφωνώ, φίλε μου!
Αλήθεια, αν μια μητέρα ομολογούσε κάτι τέτοιο τι είναι αυτό που, κατά τη γνώμη σου, θα την έκανε να το ομολογήσει αυτό?

In anticipation of my resurrection...