- Χριστιανισμός = πιστό αντίγραφο του Βουδισμού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
EINAI AKRWS PARANOMO NA EPEMVENEIS KAI NA ALAZEIS TA MINIMATA TWN ALLWN..! Oso diko sou kai na einai to forum!-
Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο. Όποιος συντονιστής δεν μπορεί να κάνει σωστά την δουλειά του ας παραιτηθεί.
Ή ας τον διαγράψουν από συντονιστή.
Edited by - Wolffaced on 23/04/2003 21:09:12
Ευχαριστώ
BillG - no Bill Gates, the opposite
http://www.billg.tk
ΟΜΩΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.
ΔΩΔΕΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΗΡΑΝ.
ΛΕΩ ΜΠΟΡΕΙ.ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΩ.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.
ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ Ο ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.
ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ?ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ?
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ-ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΕΝΩΧ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ,ΗΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.ΟΤΙ ΕΖΗΣΕ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ.ΤΟΣΟ ΠΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ.
ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ Η ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ?
ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΜΟΝΟ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΑΝ ΑΛΛΗ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΔΙΣΜΟ,ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΞΑΝΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
Χαιρετώ ιδιαίτερα δύο φίλους απο τα "παλιά"...
Τον Τρισμέγιστο Ερμή και τον Πλωτίνο...
Αλήθεια, είδατε την ιστοσελίδα που μας πρότεινε;;;
Χμμμμ ενδιαφέρουσα, αρκετά θα έλεγα και χρήσημη...
Ιδιαίτερα σε εκείνους που θα ήθελαν να "αναλώνονται" στο ΠΟΙΟΣ κλέβει ΤΙ και απο ΠΟΙΟΝ....
Φυσικά ο καλός μου φίλος Πλωτίνος, που σε κάποιο άλλο forum έκανε χρήση του βιβλίου "μου" ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ (μπράβο φίλε μου, πολύ καλά τα είπες
), δεν είχε σκοπό να δείξει κάτι τέτοιο (φαντάζομαι)...
Αλλά να δείξει τα ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που έχουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ...
Σε ευχαριστώ και πάλι που έκανες τον κόπο να παραθέσεις φίλε BillG τα όσα σε ενόχλησαν, αλλά αυτά ΟΛΑ είναι ένα μεγάλο θέμα, που υποκειμενικά το ονομάζω "θέμα παιδείας" και δεν είναι επι του παρόντος να ΠΩ και να ΔΕΙΞΩ το ΠΩΣ πρέπει να φέρεται "κάποιος", "κάπου"...
Δεν θα μπώ σε σχολιασμό λοιπόν...
Και λόγο του ότι ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ, οφείλω να τον ακούσω και να συνεχίσουμε το παρόν ταλαιπορημένο θέμα...
Στο θέμα μας λοιπόν...
Αυτό που ΤΕΚΜΥΡΙΩΣΑ είναι ότι άλλο ΒουΔισμός και άλλο ΒουΔΔισμός
Ο Blackstate λοιπόν, χωρίς να κάνει ΚΑΝ το κόπο να διαβάσει και να πάρει θέση σε αυτά που ΤΕΚΜΥΡΙΩΣΑ αφήνει το θέμα σε μια "συνέχεια" που θέλω μαι διευκρίνηση για το τι θα πούμε παρακάτω...
Θέλω να πώ δηλαδή ότι το θέμα έχει κλείσει αυτόματα απο τη στιγμή που ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ με ποιόν τρόπο και απο πού λάβανε "γνώσεις" όσοι ίδρυσαν μιά θρησκέια...
Είτε ήταν ο Σιντάρτα Γκοτάμα...
Είτε ο Κρίσνα...
Είτε ο Ζωροάστρης...
Είτε ο Ορφέας...
Είτε ο Οσαρσίφ (Μωυσής)...
Είτε ο Μωάμεθ...
Είτε ο Μάνης...
'Ολοι Αυτοί, οι Μεγάλοι Ανθρωποι κοινώνησαν απο την ΙΔΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΗΓΗ, την πηγή της Προαιώνιας Σοφίας...
Αυτή τη πηγή που έχει το όνομα Budha
Για ποιά λοιπόν κλοπή θέλετε να μιλήσουμε, αυτή που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ;;;
Αυτό που προσπάθησα να δείξω, είναι ότι αυτά τα θέματα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ...
Σίγουρα χρειάζεται πολύχρονη και επίπονη έρευνα καί όχι ένα 2ωρο στο καναπέ μας παρακολουθόντας μια ταινία στη χειρότερη περίπτωση ή στη καλύτερη μια απλή ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ απο κάπου ΧΩΡΙΣ να το έχουμε ΚΑΝ ΕΛΕΓΞΕΙ το αν είναι ΣΩΣΤΟ (ιδιάιτερα όταν μιλάμε για ορισμούς...)
Αυτό, το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι ΣΥΓΧΥΣΗ και ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ...
'Οποιος μπορεί να στηρίξει την άποψη της ΚΛΟΠΗΣ, με χαρά θα τον διαβάσω...
Κέλσος ο Φιλαλήθης

Επειδή βλέπω πως ο Κέλσος επιμένει να προσπαθεί να δείξει τη γνώση του και Επιμένει! –Να προσπαθεί να δείξει ότι αυτό που λέω είναι λάθος και μόνο τα δικά του σωστά.. δεν μπορώ να συνεχίσω αυτό το Όμορφο θέμα που άρχισα.. και ….μερικοί….με τις Κρίσεις τους με σταμάτησαν.. Και βλέπω πως με τέτοιο άτομο μια συζήτηση Απλή και κατανοητή καταντάει θέμα δικαστηρίου.. δεν γίνετε να συνεχιστεί.
Καλή συνέχεια στις αναζητήσεις σας Φίλοι μου.. και όσοι με έχουν υποστηρίξει..
Bye guys.
ΜΙΑ συμβουλή!
Μην καταθέτεις τά ΟΠΛΑ έτσι!Και είναι μοναχά μια συζήτηση ..που δεν σε έβαλαν με το ζόρι μέσα!ΣΚΕΨΟΥ να είχες να αντιμέτωπίσεις καταστάσεις σε τρισδιαστατο χώρο!
Καλή τύχη σου ΕΥΧΟΜΑΙ ..
Είμαι μάνιάτισσα και ξέρω από καλό λάδι ...
Cas.Sio.Peia
Παρατήρησα ότι κάτι προσπαθεί να πεί ο Blackstate, αλλά και πάλι ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ δεν τον κατάλαβα!!!!
Ξεκινά ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ, τόσο σημαντικό που μόνο ΜΙΑ ΝΥΞΗ έκανε και που όταν ρωτήθηκε απο όλα τα μέλη για το ΤΙ στοιχεία έχει και λέει τα όσα ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να πεί, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ, παρά υποστηρίζει ότι μια ΕΛΙΤ ανθρώπων γνωρίζουν το θέμα και οι άλλοι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ να μάθουν, μήπως και "dioxthoun" (!!!!!!!!!!!!!)
Φυσικό λοιπόν είναι να εγήρονται ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ για το ΠΩΣ κάποιος που υποστηρίζει ότι ΞΕΡΕΙ ή ότι έχει ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ, μπορεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να στηρίξει με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ τα όσα λέει...
Αν'αυτού ΟΥΔΕΠΟΤΕ έδωσε στοιχεία και τεκμύρια που ΟΛΟΙ ΜΑΣ ζητήσαμε...
Λοιπόν, το Esoterica.gr είναι ένας διαδυκτιακός τόπος που ΚΑΤΑΦΕΡΕ να είναι σημείο αναφοράς για πάρα πολλά θέμα ειδικά σε ότι έχει να κάνει με θρησκείες...
Αυτό το ΚΑΤΑΦΕΡΕ όχι μόνος του, ΑΛΛΑ με την ποιοτική συμμετοχή των μελών του, ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ που προσπαθούμε να ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ σε θέματα που ακόμα οι περισσότεροι ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ...
Η επιχειρηματολογια και η παράθεση ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, είναι το σημείο αναφοράς ΜΑΣ...
Δεν εννοώ λοιπόν, να ανοίγονται θέματα που ακόμα και απο τους συγγραφείς τους που ΥΠΟΘΕΤΩ υπάρχει γνώση για το θέμα (ιδιαίτερα όταν αυτό δείχνουν), ΔΕΝ ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...
Αυτό θα μας ΚΑΤΑΝΤΟΥΣΕ έναν τόπο με ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ που το ΜΟΝΟ που θα πετυχαίναμε θα ηταν να προωθούμε την ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ και την ΦΗΜΟΛΟΛΑΓΝΕΙΑ....
Σε καμία λοιπόν περίπτωση δεν θα είμασταν αυτό που ΗΔΗ είμαστε (ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ και ΠΗΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ) για όλα αυτά τα θέματα που διαπραγματευόμαστε....
Ελπίζω φίλε μου Blackstate να ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ επιτέλους τι ζητήσαμε όλοι απο εσένα...
Μην κατηγορείς λοιπόν τα μέλη όταν ζητάμε ΣΤΟΙΧΕΙΑ για να ΤΕΚΜΥΡΙΩΣΕΙΣ την άποψή σου.
Αυτός είναι ΚΑΝΟΝΑΣ.....
Και πολύ περισσότερο μην κατηγορείς τα μέλη ότι κάνουν ΣΩΣΤΑ την "δουλειά τους"...
Φυσικό είναι όταν κάποιος ΑΝΟΙΓΕΙ ένα θέμα να δέχετε ερωτήσεις...
Και είναι ακόμα πιό φυσικό να υπάρχουν κάποιοι που ΜΠΟΡΟΥΝ να παραθέτουν στοιχεία και ΤΕΚΜΥΡΙΑ...
Μη τα μπερδεύεις τα δύο αυτά....
Δεν είναι ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΝΩΣΕΩΝ, αλλά στο σημείο που ΑΞΙΖΕΙ, απλή παράθεση ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ που αν τώρα ΑΝΑΙΡΟΥΝ τα όσα λές και υποστηρίζεις, τότε ΝΑΙ σε βγάζουν τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ λάθος, όχι τα μέλη...
Την καλημέρα μου πρός όλους...
Κέλσος ο Φιλαλήθης

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΚΕΛΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
ΣΠΑΤΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
Edited by - Loucas on 25/04/2003 00:08:22
BillG - no Bill Gates, the opposite
http://www.billg.tk