ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- H.P.Lovecraft και "Νεκρονομικόν" - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- H.P.Lovecraft και "Νεκρονομικόν" - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Απέριττος31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
22/03/2006, 09:19:11

για τον Κλαϊβ Μπαρκερ τι γνωμη εχετε?

(ειναι ο ιδιος που εγραψε τον καταπληκτικο υφαντοκοσμο)

μουχει μεινει ενα διηγημα του απο τα "βιβλια του αιματος", που αν και διαδραματιζεται σε Ελληνικο νησι, καλοκαιρι και μερα, μεταδιδει ανατριχιλες που θα ζηλευαν οι μεγαλοι παλαιοι.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

ΔιόνυσοςΝέο Μέλος
22/03/2006, 12:12:04
Το νεκρονομικό ως βιλίο υπήρξε και είναι συλλογή από ύμνους και επικλήσεις λαών της μεσοποταμίας. Οι Παλαιοί και οι Νέοι Θεοί δεν είναι τίποτε άλλο από τους θεούς της μεσοποτάμιας μυθολογίας. Ο Ντάγκον, ο Κθούλου και όλοι οι άλλοι είναι ονόματα από μυθολογίες άλλοτε αυτούσια και άλλοτε μεταπλασμένα από το Λάβκραφτ κατά τις γνώμες του.

Τα παράξενα σχέδια στο Νεκρονομικό και γενικά στα μαγικά βιβλία που ονομάζονται σφραγίδες πνευματων ή πλανητών , είναι σχεδιαγράμματα που έχουν προκύψει από επιστήμονες -μάντεις-μάγους παλαιαών εποχών με σκοπό να περικλέισουν σε αυτά γνώσεις που ήθελαν να διατηρηθούν και οι οποές αφορούσαν το ον στο οποίο αναφέρονται.
Ομοίως και οι λεγόμενοι μαγικοί αριθμοί των πλανητών στο Νεκρονομικό.
Δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι φορές που ο αντίστοιχος πλανήτης έρχεται σε σύνοδο με τον Ήλιο, εντός μιας περιόδου 120 ετών την οποία θεωρούσαν σαν ένα είδους μέτρο χρόνου επειδή χοντρικά επαναλαμβάνονται μερικές πλανητικές όψεις.

Αυτοί κατά σειρά είναι αν θυμάμαι καλά :Κρόνος 4,Δίας10, Άρης 8, Ήλιος 20, Αφροδίτη 15, Ερμής 12, και Σελήνη 30.

Αυτοί οι αριθμοί αν συγκριθούν με τους αριθμούς ετώνε επιρροής των πλανητών κατά τη χαλδαική παραδοση είναι ακριβώς αντίστροφοι και δίνουν γινόμενο 120. Η Σελήνη επιδρά για 4 χρόνια κ.ο.κ.
Μόνο ο Ήλιος εξαιρείται αλλά και αυτός έχει παρόμοι αριθμό με εκείνον του νεκρονομικού:έχει 19 έτη επιρροής και 20 αριθμό στο νεκρονομικό.

Και αυτός δεν είναι άσχετος με τους προηγούμενους αλλά δεν ε΄χω χρόνο να αναλύσω περισσότερο το θέμα.

Αν δούμε ακόμη και τα γινόμενα με άξονα τον Ήλιο στην ακολουθία που θεωρούσαν ότι είχαν οι πλανήτες είναι 120 πάντα (4χ30,10χ12,κ.ο.κ.)

Τα σχεδιαγράμματα αφορύσαν άλλοτε πλανητικές κινήσεις , άλλοτε έβγαιναν με μονοκοντυλιά από μαγικά τετράγωνα ή σχήματα που περιείχαν το αλφάβητο καθώς σχηματίζονταν το όνομα του πνέυματος και άλλοτε ήταν συμβολικές παράστάσεις έδειχναν κάποια ή κάποιες σημαντικές ιδιότητες του "πνεύματος" το οποίο υποτίθεται ότι υποτάσσεται με αυτές. Στην πραγματικότητα δεν είναι απλά η κατοχή ενός τέτοιου σχήματος αλλά το να ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ τη σημασία του, δηλαδη τις ιδιότητες του όντος. Αυτή είναι η αληθινή σφραγίδα.
Και ισχύει χωρίς κατοχή οποιουδήποτε υλικού σχήματος κλπ.
Αλλιώς κινδυνεύει κανείς να γίνει θύμα των δυνάμεων που εν αγνοία του επικαλείται.

Ο Λάβκραφτ έχει προσθέσει πολλά από τη φαντασία του που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα όσον αφορά τα "σκοτεινά" και τα "φωτεινά" όντα, τα οποία δεν υφίστανται μα τον τρόπο που τα περιγράφει, ή δεν υφίστανται καθόλου.

Θα έλεγε κανείς ότι τρεφόταν με το φόβο των αναγνωστών του όπως φυσικά κάνουν και άλλοι συγγραφείς του είδους, κάποιοι μάλιστα σκόπιμα, για διαφόρους λόγους βέβαια ο καθένας.

Αν θέλει κανείς να έχει ασφαλή γνώση περί αρχαίων θεών κλπ πρέπει να μελετήσει τις παραδόσεις και τα κέιμενα των μεσοποτάμιων λαών. Αλλά και η αρχαία ελληνική παράδοση και μυθολογία έχει όλα όσα θέλει να βρει κανείς και μάλιστα περισσότερα και σε πιο κατανοητή γλώσσα. Αρκεί να μην επινούμε ιστορίες από το κεφάλι μας για τους θεούς και για τις ιδιότητές τους όπως κάνουν πολλοί σήμερα.

22/03/2006, 12:21:21
quote:
για τον Κλαϊβ Μπαρκερ τι γνωμη εχετε?

Καλά κάνεις και τον αναφέρεις, Jonnie...Πρόκειται για συγγραφέα που συνήθως περνάει στα "ψιλά" (αυτή είναι η αίσθησή μου τουλάχιστον) ενώ κατά την άποψή μου είναι στο επίπεδο του King και του Lovecraft φυσικά... Ο,τι έχω διαβάσει πάντως είναι πολύ...creepy...

Μην ξεχνάμε πως είναι ο δημιουργός του Hellraiser και του Candyman έτσι;

22/03/2006, 14:19:24
CLIVE BARKER. Aπαιχτος. Ότι έχω διαβάσει μου έχει αρέσει πολύ.

Και για να τον δούμε κιόλας:

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
22/03/2006, 14:32:38
Το 2006-2007 θα γυριστούν 5 ταινίες τα:

The Thief of Always
Tortured Souls: Animae Damnatae
"The History of the Devil"
2gether 4ever
The Plague

Καιρός ήτανε.

http://www.clivebarker.com/

SavaothΜέλος
22/03/2006, 15:52:22
Eπειδή έχω διαβάσει λίγο το Necronomicon και θέλω να το διαβάσω όλο αλλά δεν το έχω στα χέρια μου,μήπως ξέρει κανείς αν μπορώ να το κατεβάσω από πουθενά??????
silverlegendΜέλος
22/03/2006, 16:20:42
www.silver-gate.com

Έχει κάποια βιβλία.Άμα δεν σου κάνουν πήγαινε και σε καμιά μηχανή αναζήτησης.Στο κάτω κάτω για αυτό υπάρχουν......Αλλά αυτη η μνήμη σου πια.......το πρωί σου έλεγα που να ψάξεις.......

Ζήσε την στιγμή γιατί μπορεί να είναι η τελευταία σου

SavaothΜέλος
22/03/2006, 16:27:25
Ρε συ το είχα ξεχάσει το όνομα.....
silverlegendΜέλος
22/03/2006, 16:36:17
Έχετε να μου προτείνετε κάνα καλό βιβλίο τρόμου???Τπτ όπως του lovecraft,
δηλαδή με τέτοιο περίπου περιεχόμενο...??

22/03/2006, 20:21:18
CLIVE BARKER
GRAHAM MASTERTON
TESSIER

silverlegendΜέλος
22/03/2006, 22:52:47
Συχνά όταν βλέπουμε ταινίες τρόμου η διαβάζουμε η ακούμε σχετικά πράγματα είναι λογικό να βρισκόμαστε σε μια ένταση.....τώρα οι διάφορες σκέψεις που πιθανόν να έκανες σε συνδιασμό με το διάβασμα του βιβλίου μάλλον σε έκαναν να είσαι συνέχεια σε εγρήγορση και να παρατηρείς κάποια πράγματα που μάλλον πριν απλά αγνοούσες.Μπορείς μήπως να αναφέρεις κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό??Και εγώ που διαβάζω κάτι τέτοια βιβλία τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι σε μια <<περίεργη>> κατάσταση......