- Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.. - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Κάποτε πέρασα και εγώ από αυτές τις σκέψεις! Οι απάντήσεις ήρθαν από μόνες τους...όταν γνώρισα πολλόυς συνανθρώπους μου, όταν χρείαστηκε να συνεργαστώ με άλλους τόσους....
Δεν χρειαζεται να γίνεις σκληρη...απλά γίνε πιο συνειδητοποιημένη στους ρόλους και στους νόμους της ζώης. Μην απελπίζεσαι, μην μελαγχολείς, απλά κατανόησε και χαμογέλα!Μην αλλάξεις αν αυτό βέβαια είναι εφικτό. Μην βάζεις τον εαυτό σου στη θέση τους, γιατί...απλά είσαι διαφορετική. Δέξου λοιπόν τη διαφορετικότητα τους και προσπάθησε να τους δείξεις το σωστό δρόμο με τις πράξεις.
quote:
Καλέ μου krisnna,
Γι'αυτό ακούς στα καθημερινά Νέα ανθρώπους να διαμαρτύρονται οτι δέν τα βγάζουν πέρα και δέν έχουν καμιά βοήθεια να ζήσουν
Μακάρι να μπορούσα να έκανα κάτι γι αυτούς..μακάρι
Kαι εκείνοι εσένα περιμένουν να τους αλλάξεις τη ζωή! Οι ίδιοι όμως να είσαι σίγουρη δεν κουνανε ουτε το μικρό τους δαχτυλάκι για να φύγουν από τη κατασταση που βρήσκονται!Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Η ζωή είναι αυτή που είναι ειτε το θέλουμε είτε όχι. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας, κάνει τις επιλογές του και πίστεψε με υπάρχουν αρκετές!
Κ αυτό είναι εγωισμός. Η διάθεση να προσφέρουμε στον υπέροχο εαυτούλι μας το καλύτερο είναι άκρατος καταναλωτισμός και φυσικά κόμπλεξ!
BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!
quote:
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ semina ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ.
ΓΙΑΤΙ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΗΝ ΨΕΦΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΑΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ???????
ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΑΜΕΣΩ Η ΕΜΕΣΩ ΤΡΟΠΟ....
ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΔΕΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ?????
ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΟ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω...
Σκοτεινή πλευρά..την ονομάζω έτσι γιατί αυτό συνδέω εγώ με το σκότος..ο καθένας όμως την ονομάζει όπως θέλει...εκείνη την στιγμή το ποιητικό μυαλο μου αυτό σκεφτηκε και το άφησα να δράσει...
Και της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει...
Αχ!τι θα κάνω με σένα????
Τόσο καλός άνθρωπος...Δεν θα αλλάξω...ξέρω πως η ζωή είναι σκληρή αλλά θα προσπαθήσω να μην με απορροφήσει αυτή η σκληρότητα της...θέλω πολλές απόψεις που έχω σήμερα να παραμείνουν και στο αύριο..να μην αλλάξουν και να μην αλλάξω!!
Δέξου λοιπόν τη διαφορετικότητα τους και προσπάθησε να τους δείξεις το σωστό δρόμο με τις πράξεις.
Αχ!καλή μου δεν ακούνε...αλλά εγώ θα προσπαθώ πάντα...θα τους δείχνω!
Kαι εκείνοι εσένα περιμένουν να τους αλλάξεις τη ζωή! Οι ίδιοι όμως να είσαι σίγουρη δεν κουνανε ουτε το μικρό τους δαχτυλάκι για να φύγουν από τη κατασταση που βρήσκονται!Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Η ζωή είναι αυτή που είναι ειτε το θέλουμε είτε όχι. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας, κάνει τις επιλογές του και πίστεψε με υπάρχουν αρκετές!
Ξέρω!Ένα χαστούκι θέλουν όλοι(με την καλή έννοια πάντα)για να μπει το μυαλό τους στη θέση του..έχουν χάσει τον μπούσουλα...τους συμφέρει όλο αυτό..αλλά το πόσο αλλοτριώνονται και φθείρονται δεν το κοιτούν!!
Καλό βράδυ σου εύχομαι γλυκιά μου..
quote:
Πραγματικά πιστεύω πως αυτό που θρέφει τη σκοτεινή ή κακία ή όπως θέλετε πείτε την, πλευρά μας, είναι η αίσθηση πως ήμαστε το κέντρο του κόσμου.Κ αυτό είναι εγωισμός. Η διάθεση να προσφέρουμε στον υπέροχο εαυτούλι μας το καλύτερο είναι άκρατος καταναλωτισμός και φυσικά κόμπλεξ!
BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!
Τελικά εγωισμός είναι???Μονάχα αυτός είναι η κινητήρια δύναμη όλων??
Χμ!ίσως!!!
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΣΕΜΙΝΑ....
ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΟΙΤΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΟ ΜΟΥ...
ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΚΟΙΤΩ ΚΑΙ ΝΙΟΘΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΜΟΥ...
ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΛΑΣΗ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΟΙΤΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΟ ΜΟΥ...
ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΚΟΙΤΩ ΚΑΙ ΝΙΟΘΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΜΟΥ...
ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΛΑΣΗ....
ΑΓΑΠΗΤΕ AVATARGR..ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ
ΠΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ..
ΕΥΓΕ!!!
ΕΜΕΙΝΑ ΑΝΑΥΔΗ!!! ![]()
*FORGET
OR
FORGIVE*
quote:το μίσος που τους διακατέχει..
ειναι απιστευτο το σε τι ακρα μπορει να φτασει ο ανθρωπος...
εξαλλου ειναι αυτος που ανακαλυψε το κακο!
quote:Αλλά οι φιλοχρήματοι που εμφανίστηκαν??
ειναι απλη φιλοχρηματια οταν εχεις τοσα που δεν μπορουν να τα φανε ουτε τα τετρασεγκονα σου, και συνεχιζεις να κυνηγας το χρημα εις βαρος ανθρωπων και Φυσης?
quote:Λενε..πως με τις δυσκολίες που περνά ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του σκληραίνει,αλλάζει,θέλει εκδίκηση..
ή μαθαινει και αυτοεξελισεται...
quote:Οι δυσκολίες φθείρουν..πονούν..αλλάζουν..χαλούν..
ο,τι δεν καταληγει να σε σκοτωσει, σε δυναμωνει!!!
quote:Έχετε γνωρίσει άνθρωπο που να μην έχει μια σκοτεινή πλευρά,φθαρμένη, ψεύτικη..
οχι, αλλα αν δεν γνωρισεις την αμαρτια δεν μπορεις να αγιασεις!
(η αληθεια ειναι οτι γνωρισα εναν, αλλα δεν ηταν πια ακριβως αυτο που εμεις λεμε ανθρωπος - ισως αγιος...)
quote:Και εδώ υπάρχουν αυτά,στο esoterika..ΓΙΑΤΙ?
"εικονα σου ειμαι κοινωνια και σου μοιαζω"
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!!![]()
![]()
gh
ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
quote:
Η σκοτεινή πλευρά..η ψεύτικη πλευρά,το μίσος που τους διακατέχει..
Ποιους καλέ?
quote:
Είναι ωραίο να πιστεύουμε πως ο κόσμος είναι πλασμένος αρμονικά
Πολυ ποιητικό αλλά δεν υπάρχει κανείς που να το πιστευει αυτό. Κάποιες φορες προσποιούμαστε ότι το πιστευουμε για να παιρνάμε καλύτερα.
quote:
Αλλά οι φιλοχρήματοι που εμφανίστηκαν??Γιατί εμφανίστηκαν??..Οι ψεύτες..οι υποκριτές??Ποιος τους έπλασε..τι τους κάνει να φέρονται έτσι..
Η αδυναμία...Ο φιλάργυρος ας πούμε είναι ένας αδύναμος άνθρωπος. Κάπου,κάποτε κάτι έγινε στη ζωή του. Κάτι που γέμισε την ψυχή του με ανασφάλεια και φόβο.Φοβάται για την ζωή του και βλεπει το χρήμα σαν το μοναδικό μέσο για την συνέχιση της ύπαρξης του.Πίσω από κάθε ανθρώπινο ελλάτωμα θα βρεις την αδυναμία.
quote:
Λενε..πως με τις δυσκολίες που περνά ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του σκληραίνει,αλλάζει,θέλει εκδίκηση..
Γίνομαι πιο σκληρός σημαίνει γίνομαι και πιο ανθεκτικός,λιγότερο ευθραστος.Γιατί είναι κακό να γίνεται κάποιος πιο σκληρός?Και ποιος είπε ότι ο σκληρός θέλει εκδίκηση? Αυτός που θέλει εκδίκηση είναι εκδικητικός όχι σκληρός.
quote:
Και γιατί να μην τις ξεχάσει???Να τις παραγκωνίσει ίσως..και να συνεχίσει μια ζωή χωρίς μίσος για κάποιον..
Γιατί δεν είναι αρκετά σκληρός για να τις ξεχασει.Τις κουβαλάει μαζί του και υποφέρει απο αυτές για όλη του τη ζωή.Πιστευει ότι με την εκδίκηση θα απαλλαγει απο αυτές,αλλά όταν πάρει την εκδίκηση ανακαλύπτει ότι αυτές είναι ακόμα εκεί...χα
quote:
Πολλοί άνθρωποι παρουσιάζονται ως γνώστες..σαν άνθρωποι της αγάπης..και σας ρωτώ:Νομίζετε πως αυτοί δεν έχουν μίσος???Πουλάνε μία ψεύτικη αγάπη..βοηθούν γιατί θα κερδίσουν..μιλούν λες και ξέρουν πολλά..
Πολύ καλό και αυτό!Δες το σαν μια ευκαιρία για να εξασκήσεις τη διάκριση και το κριτικό σου πνεύμα. Ο καθένας μπορεί για τον Α ή Β λόγο να παρουσιάζεται όπως θέλει. Μπορεί ακόμα και να πιστευει βαθιά ότι είναι αυτό που παρουσιάζεται ότι είναι,και το οποίο δεν είναι...
Το θέμα είναι ένα. Εσύ προσωπικά έχεις τη δυνατότητα να διακρινεις πίσω απο τα φαινόμενα που ως γνωστόν απατούν? Aν δεν την έχεις αυτό δεν σε κάνει ευπιστη και αφελή?
Ερώτηση: H υποκρισία και η ψευτιά ανήκουν στην σκοτεινή πλευρά των ανθρώπων.Η ευπιστία και η αφέλεια που ανήκουν? Στη φωτεινή? χμμμμμμ..
quote:
Οι δυσκολίες φθείρουν..πονούν..αλλάζουν..χαλούν..
Ανάλογα. Αν είσαι αρκετά σκληρός ωστε να μπορείς να τις ξεπεράσεις τότε σε δυναμώνουν ακόμα περισσότερο...σε αναπτύσουν σαν άνθρωπο και σαν προσωπικότητα,σε φτιάχνουν...
Οι δυσκολίες χαλάνε μόνο αυτούς που μπορούν να χαλάσουν,τους ευθραστους,τους μαλακούς...
quote:
Έχετε γνωρίσει άνθρωπο που να μην έχει μια σκοτεινή πλευρά,φθαρμένη, ψεύτικη..
Ανθρώπους που παρουσιάζονται καλοί και πίσωμαχαιρώνουν..
Oχι.Αλλά δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο που να μην έχει και μια φωτεινή πλευρά,άφθαρτη και αληθινή.
Εχω γνωρίσει ανθρωπους που παρουσιάζονται κακοί αλλά που στην πραγματικότητα είναι ψυχούλες.
Το προβλημα είναι ότι παίρνεις ως δεδομένο ότι το φως/καλό θα πρέπει αξιωματικά να υπερισχύει του σκότους/κακού.Η απογοητευση σου λοιπόν πηγάζει απο μια εκ θεμελίων λανθασμένη προσωπική σου αντίληψη. Σκέψου αυτό:Σε ποιά πλευρά των ανθρώπων ανήκει το συναίσθημα της απογοήτευσης? Στη φωτεινή ή στη σκοτεινή?
quote:
Και εδώ υπάρχουν αυτά,στο esoterika..ΓΙΑΤΙ?
Απίστευτο! χεχεεχεχε

It is the source of all true art and all science.