ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ελληνες.Ο εκλεκτος λαος (Ενα θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ελληνες.Ο εκλεκτος λαος (Ενα θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Alastis30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
NOSTERDAMEΝέο Μέλος
23/05/2003, 17:26:52
ΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟ,
ΛΟΓΙΑ ΠΙΚΡΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΟΣ,
ΕΙΣ ΓΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑ,
ΚΑΙ ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΤΗΣ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΚΟΥΣΕ ΠΩΣ ΤΡΙΖΕΙ Η ΣΤΕΡΙΑ
ΠΩΣ ΑΙΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΒΓΑΖΕΙ...

ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ,
ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ,
ΘΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΘΕΟΙ...ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ,
ΘΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΘΕΟΙ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ ΜΟΝΙΜΙΑΣ,
ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΙΑΣ.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΑΥΓΗ ,
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΘΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ,
ΤΑ ΒΛΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΝΕ ΣΑ ΝΕΟΓΝΟΥ ΑΦΗ,
ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΠΙΚΡΟ ΖΗΤΑΝΕ,ΤΥΦΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ,
ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΤΑΕΙ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ,
ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΓΕΡΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ,
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΓΗ.

ΣΤΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ,
Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ,
Η ΜΑΝΑ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ
ΔΕΚΑ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ.

ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ,
ΑΝΑΔΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΓΗ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ,
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΕΙ,
ΕΤΟΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΩΜΟ.

0111001001

Casper9Νέο Μέλος
09/07/2003, 20:41:49
Οχι δεν ειμαστε οι εκλεκτοι του Θεου. Δεν είμαστε ανώτεροι απο τους υπολοιπους λαους της Γης.
Αλλα ειμαστε διαφορετικοί και έτσι ξεχωριστοί!
Ομως παντα ακόμη και στη ζωή μας. Στην καθημερίνη πραγματικότητα, δεν υπαρχουν εξυπνοι και λιγότερο εξυπνοι? Δεν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να φτάσουν πολυ ψηλά και άλλοι που θα ειναι για πάντα στην μετριότητα?
Δείτε τους φίλους σας. Αυτούς που βρίσκονται διπλα σας! Και θα το δείτε. Είναι η πραγματικότητα.
¨αλλοι ειναι πιο έξυπνοι, αλλοι πιο σκληροί...
Και γιατί οι Ελληνες να μην ειναι διαφορετικοί απο όλους τους υπόλοιπους? Γιατί δεν το παραδέχεστε. Είναι τόσο δύσκολο?
Να πείτε οτι ο Ελληνικός Πολιτισμος είναι ίσως ο ανώτερος όλων! Γιατι?
Μηπως επειδη θα μας κατηγορισουν για εθνικισμο?
Μπορουν να μου πουν ολοι αυτοι που αμφιβαλουν ποιος πολιτισμός αλλος εχει τοσο μεγαλο πλουτο?
Και σε τόσους πολλους και διαφορετικούς τομείς?
Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Αρχιτεκτονικη, Ζωγραφική, Ποίηση, Πολιτικη,Αστρονομία, Ιατρικη.Δημοκρατία.
Αριστοτελης, Πλατωνας, Ηροδοτος, Αλεξανδρος, Ιπποκρατης, Περικλης, Ομηρος, Σωκράτης.
Βρείτε μου σας παρακαλω τετοια ποικιλία σε οποιονδήποτε αλλο πολιτισμο!
ΚΑι οι Αρχαίοι ¨Ελληνες ειτε το θελουν ειτε οχι ειναι ξεχωριστοι και ο Πολιτισμός που ανέπτυξαν ένας απο τους πιο σημαντικούς της ανθρωπότητας.
Οι Ρωμαιοι και οι Βυζαντινοί εκει στηρίχθηκαν!
Ακόμη ομως και στην εποχη μας η αστρονομία η ιατρικη και τοσες άλλες επιστήμες στηρίζονται στους Αρχαίους ¨Ελληνες. ΝαιΑκόμη και σημερα.
Ας ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΉΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ το αρνούνται με αποδηξεις.
Βέβαια πολλοι θα με πουν φανατικο και εθνικιστη. ΔΕν με ενδιαφερει καθολου. Ασ εκθέσουν τις Απόψεις τους και εγω θα απαντησω καταλληλα.

12/07/2003, 19:36:39
καλησπερα σε ολους,φιλε ΕΛ-ΛΗΝ,θα προσπαθησω να σου πω οσο πιο απλα μπορω ,ο δικτυακος τοπος που μας παραθετεις ειναι αρκετα καλος,ομως για να μην πολυλογω,θα σου πω ενα ονομα "κ.χρηστος"(ενας αξιολογος και πολυ μορφωμενος ελληνας),αν σου λεει κατι εχει καλως,αν οχι να σου πω πως ειναι ο ανθρωπος που μου μιλησε γι'αυτον τον δικτυακο τοπο,ειναι απο τους πρωτεργατες που εφεραν σε περας αυτον τον δικτυακο τοπο που μας παραθετεις.σε παρακαλω εκ μερους αυτου λοιπον του αξιολογου ανθρωπου και ολων εμας που σε διαβαζουμε ,μην προσπαθεις να κανεις αυτο που κανεις.ειπες την γνωμη σου που ειναι και σεβαστη,μας εδειξες αυτο που ηθελες,αλλα κατανταει αυτο που πας να κανεις (συγνωμη για την εκφραση) ,σαν να προσπαθεις να κανεις προσυλιτισμο.
φιλε ΕΛ-ΛΗΝ ,μην φοβασαι ,αντιμετωπισε τους φοβους σου,οι σιωνιστες θα ερθουν σε μια ευθεια ρηξη μαζι μας ,μα οταν θα ερθουν ,θα βρουν ολα,μα ολα τα παιδια που βρισκονται στο esoterica.gr μπροστα τους,φανταζουμε λιγοι,αλλα αυτο πιστευεις και εσυ.
με σεβασμο ,εκτιμηση και απεραντι αγαπη,ο φιλος σας μανος

apatrisΝέο Μέλος
14/07/2003, 01:08:51
Χαιρετώ όλους τους συνομηλητές του TOPIC.
Mπήκα λίγο αργά , αλλά είχα την ευκαιρία να μελετήσω λίγο τα όσα προηγήθηκαν.
Δέν παρατήρησα να έχει κανένας απο τους συμμετέχοντες κάποια ιδιαίτερη γνώση για το θέμα , και παρόλα αυτά βλέπω ότι πολύ εύκολα ακούγονται απόψεις όπως "η ψυχή δέν έχει φύλο ούτε ..." ή "το DNA αφορά μόνο το σώμα.."
Ένας μόνο έχει ολοκληρωμένη εικόνα του θέματος . Ο Συνομηλητής
ΕΛ-ΛΗΝ.
Οφείλω να παραδεχτώ την γνώση της αλήθειας που "κουβαλάει", και να τον συγχαρώ για το κουράγιο που δείχνει .

Πρίν απο κάποια χρόνια αποφάσισα να κλείδώσω στο συρτάρι τον Κρισναμούρτι το Ζέν και τον Καστανέντα , και να μελετήσω σοβαρά μερικά πράγματα ,Κυρίως την Ιστορία και την αρχαία γραμματεία.
Ψάξε-ψάξε , και σιγά σιγά , το πράγμα φώναζε απο μόνο του .
Δέν άργησα να "ανακαλύψω" και τις σχετικές πηγές για να ενημερωθώ
για τα εν λόγω θέματα. Αυτά ακριβώς τα θέματα που αναφέρει ο
ΕΛ-ΛΗΝ, ο οποίος μάλιστα είναι και πολύ "Φειδωλός" στις εκφράσεις του
και χειρίζεται το ζήτημα με την πρέπουσα οικονομία.
Καλαλήγοντας θέλω ξεκαθαρίσω την στάση μου πάνω στο TOPIC
Επειδή απο όσα παρακολούθησα οι απόψεις μου ταυτίζονται μ`αυτές του
ΕΛ-ΛΗΝ ,πλήν ελαχίστων που αφορούν μόνο την απόχρωση και όχι την ουσία,και εφόσον ο εν λόγω συνομιλητής μέ καλύπτει απόλυτα, θα συνεχίσω σαν παρατηρητής μέχρι να κρίνω εάν και πότε θα "επέμβω".
Δηλώνω παρών και εύχομαι στον ΕΛ-ΛΗΝ καλό κουράγιο.

cg

Mulder_FoxΝέο Μέλος
14/07/2003, 22:48:54
Καλησπερα σε ολους.
Μολις γραφτηκα στο forum αυτο και θα ηθελα να εκθεσω τη γνωμη μου σχετικα με το θεμα που συζητατε. Ειμαι ανοιχτοσ βεβαια σε διορθωσεις και παρατηρησεις.
Καταρχην πιστευω οτι ναι, ειμαστε οι εκλεκτοι. Οχι οι εκλεκτοι του Θεου, αλλα οι εκλεκτοι αναμεσα στους ανθρωπους. Ο λογος που ειμαστε εμεις οι εκλεκτοι δεν πιστευω οτι οφειλεται στο κλιμα η σε αλλους παραγοντες του περιβαλλοντος αλλα σε "αυτον" που μας δημιουργησε. Καποιοι λενε οτι ο Θεος μας δημιουργησε. Δεν πιστευω αυτο. Δεν πιστευω σε ενα Θεο με λευκα μαλλια και μουσια, που επλασε τον Αδαμ και την Ευα. Αυτα δεν ειναι παρα η μυθολογια των Εβραιων και τιποτε αλλο.
Ομως καθε μυθος-εστω και εβραικος- κρυβει μια αληθεια. Γιατι το κειμενο της παλιας διαθηκης λεει "Ποιησωμεν ανθρωπω κατ' εικονα και καθ' ομοιωσιν" και οχι "ποιησω"? Γιατι χρησιμοποιει πληθυντικο? Γιατι δε φτιαχτηκαμε απο ενα "Θεο" αλλα απο πολλους. Και τι εννοει οταν λεει κατ'εικονα και καθ'ομοιωσιν? Εμενα προσωπικα μου ερχεται στο νου η ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ. Σκεφτειτε το.
Οσο για το Θεο, τον αντιλαμβανομαι ως μια μορφη ενεργειας, και οχι με την ανθρωπινη μορφη που του προσδιδουν οι θρησκειες.
Ξεφυγα ομως απο το θεμα. Ειπα οτι πιστευω οτι ειμαστε οι εκλεκτοι. Θα πειτε , οπως καποιος σε προηγουμενο μηνυμα, οτι και ο Χιτλερ αυτο πιστευε και οδηγησε την ανθρωποτητα στον ολεθρο. Ομως... Ποιος ηταν ο Χιτλερ? Ηταν ο γιος ενος τελωνειακου απλα? Η κατι παραπανω. Θυμιζω οτι εχει εβραικη καταγωγη. Και εκτος αυτου, ποιος τον χρηματοδοτησε?? Οι ιδιοι οι Εβραιοι.
Θα πειτε ¨"μα ειναι δυνατον να δινουν οι Εβραοι λεφτα στο Χιτλερ για να σκοτωνει Εβραιους?" . Κι ομως... Ειναι... Κανεις επιφανης Εβραιος δε χαθηκε στα στρατοπεδα συγκεντρωσης. Η πιο σωστα, κανεις Σιωνιστης. Ομως εκατομμυρια αλλοι χαθηκαν. Γιατι? Για να κερδισουν τη συμπονια του κοσμου οι Εβραιοι, που τοσο "κακο" ονομα ειχαν τοτε. Συμπονια που εκμεταλλευτηκαν οι Σιωνιστες.
Μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι ολοι μα ολοι οι Αμερικανοι προεδροι εχουν βασιλικη καταγωγη?? Θα αναφερθω σε επομενο post για αυτο.
Για τους Ελληνες τωρα. Γιατι ο Κισσινγκερ ειπε οτι πρεπει να συντριβει ο ελληνικος πολιτισμος? Γιατι ακολουθωντας τισ αρχες που πριν αιωνες ειπαν οι Ελληνες φιλοσοφοι, μπορει να νικηθει ο καπιταλισμος και να επελθει η αναγεννηση του πολιτισμου. Αρα ειμαστε οι εκλεκτοι που πρεπει να βγαλουν τον κοσμο απο τη μιζερια του. Να χτυπησουμε τους Σιωνιστες αλυπητα, γιατι αυτοι ειναι υπευθυνοι πολλων κακων.
Εδω θα ηθελα να υπογραμμισω οτι αλλο ο απλος Εβραικος λαος και αλλο οι Σιωνιστες και τα πιονια τους. Θα συνεχισω σε επομενο post. Θα ηθελα να ακουσω αλλες γνωμες...

18/07/2003, 23:11:43
η πυλη ανοιξε,
μεσα μας καλεσε,
γνωση να λαβουμε,
με φως μας εντυσε,
ο χρονος κυλησε,
στην ωρα εγνεψε,
μια μεθη μας αφησε,
το εναυσμα εδωσε,
το φως μας χαρησε,
ελληνες μας βαφτησε.

δικο μου,με απεραντο σεβασμο και αγαπη ,ο φιλος σας μανος

ΦΡΟΓΙΑΝΝέο Μέλος
18/02/2004, 00:56:20
KΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ,ΕΚΑΝΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΑΙΤ ΛΟΓΩ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΟΛΦΟ ΧΙΤΛΕΡ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑ.ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΝΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.ΤΙ ΕΣΤΙ "ΕΘΝΟΣ".ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΤΑΔΕ ΕΘΝΟΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
KonstantinosΜέλος
25/02/2004, 22:34:03
Δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου τα όσα έχουν γραφεί μέχρι αυτή τη στιγμή λόγο περιορισμενού χρόνου. Απλά θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική μου άποψη πάνω στο θέμα <<Ελληνες.Ο εκλεκτος λαος>>. Το να πιστεύει κάποιος ότι ο λαός του είναι εκλεκτός είναι καθαρά ρατσιστικό. Συμφωνα με τα ολίγα που έτυχε να γνωρίζω η εν λόγω ιδέα έκανε την εμφάνιση της αρχικά στο λαό του Ισραήλ ο οποίος θεωρούσε πως ήταν ο εκλεκτός λαός του θεού. Αργότερα οι Χριστιανοί ως συνεχιστές έτυχε να συνεχίσουν την εν λόγω παράδοση. Όμως επειδή πολλοί Χριστιανοί ήταν ελληνικής καταγωγής, αλλά και επειδή υπήρχε η αρχαία παράδοση, η οποία έδωσε τα φώτα του πολιτισμού. Έτσι επικράτησε η αντίληψη ότι οι Έλληνες είμαστε εκλεκτός λαός. Παρόλα αυτά κανείς απο τους προγόνους μας δεν θεωρούσε τον εαυτό του εκλεκτό η καλύτερο από τους άλλους, πράγμα που δείχνει ότι αυτή η αντίληψη είναι προϊόν των νεότερων χρόνων και πιθανότατα έχει κάποια σχέση με την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, γιατί είναι μια ελπίδα, που κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν πως κάτι θα αλλάξει. Οι Έλληνες δεν είναι εκλέκτος λαός... δεν υπάρχουν εκλεκτοι λαοί. Στο κάτω κάτω αν θέλουμε να είμαστε διαφορέτικοι από τους άλλους ας το δείξουμε με εργά που θα μας κάνουμε πραγματικά διαφορετικούς κι όχι με ρατσιστικές αντιλήψεις. Αυτά είναι όσα είχα να πω, αν καπού είπα κατί λάθος ας μου το υποδείξετε. Ευχαριστώ.
beyondΜέλος
27/02/2004, 07:24:31
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ,ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΔΕΑ,ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ,ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΟΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΛΑΟΙ (ΜΕ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ) ΗΤΑΝ ..ΑΛΛΟΥ..

ΟΠΟΤΕ ΚΑΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΙΩΘΑΝ (ΑΝ ΕΝΙΩΘΑΝ..) ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

ΦαέθωνΝέο Μέλος
02/03/2004, 22:02:13
quote:
Τώρα, όσον αφορά τις εξελίξεις, από το 1995 παρουσιάστηκε και ένα νέο ενδιαφέρον στο προσκύνιο μετά τις αναφορές της NASA και την έπειτα ανακάλυψη του ερασιτέχνη αστρονόμου Paul Young για την ύπαρξη δεύτερου δορυφόρου πίσω από τη Σελήνη. Το μέγεθός του είναι ακόμη μεγαλύτερο και το υλικό του είναι μεταλλικό, αλλά με την ιδιόρυθμη ιδιότητα να μην διαθλά και να μην αντανακλά το φως. Γίνονται ακόμη κάποιες έρευνες από ορισμένους επιστήμονες για την περαιτέρω ανακάλυψη δεδομένων. Αυτός ο δεύτερος δορυφόρος ονομάζεται ΛΙΛΙΘ.

Μήπως μπορείς φίλε τουρκόσπορε (τουτέστιν ΝεοΈλλην ή Έλλην όπως αυτοαποκαλήτο ο χρήστης) να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τα λεγόμενά σου; Κάποια πηγή που μπορούμε να κοιτάξουμε ίσως;

Σ'ευχαριστώ (εσένα ή όποιον απαντήσει) εκ των προτέρων