ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βίβλος & Σολωμονική σαν Ιστορικές πηγές. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Βίβλος & Σολωμονική σαν Ιστορικές πηγές. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Lock_Smith6 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Lock_SmithΜέλος
04/02/2011, 20:37:09
Καλησπέρα.

Το θέμα που ανοίγω έχει να κάνει με τους τόμους της Βίβλου όσο και με την Μεγάλη και μικρή Κλείδα της Σολωμονικής, σχετικά με το κατα πόσο μπορούν να αξιοποιηθούν σαν μάρτυρες Ιστορικών γεγονότων.

Οι Πανεπιστημιακοί Ιστορικοί συγγλίνουν με την άποψη οτι η Βίβλος γράφτηκε σε χρονικές στρώσεις και όχι μονομιάς, υπήρξε ένα πέρασμα αρκετών ετών έως ότου γίνει αυτό που εμείς σήμερα ονομάζουμε "Βίβλο" και που αποτελείται απο περίπου 80 τόμους γραμένη απο τους "Εβδομήκοντα".

Αντίθετα με τη Βίβλο, η Σολωμονική είναι το πολύ 2 τόμοι, χωρίζεται στην "Μεγάλη Κλείδα" και την "Μικρή Κλείδα".

Βίβλος και Σολωμονική είναι βιβλία που έχουν 2 κοινά χαρακτηριστικά:

1)Και τα 2 είναι βιβλία που έχουν να κάνουν με τη Θρησκεία.
2)Και τα 2 είναι βιβλία Ιουδαϊκά.

Πως μπορούν αυτά τα βιβλία να μας μαρτυρήσουν Ιστορικά γεγονότα?

Ας ξεκινήσουμε απο τη Γέννεση της Βίβλου η οποία μιλάει για τις επτά ημέρες της δημιουργίας και συγκεκριμένα για την έβδομη ημέρα που ονομάζει Σάββατο (Sabbath) όπου ο Θεός "ξεκουράστηκε".

Ιστορικά γνωρίζουμε οτι το 7ήμερο της εβδομάδας θεσπίστηκε απο τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Ιούλιο Καίσαρα το 48 π.Χ. το λεγόμενο "Ιουλιανό" ημερολόγιο.

Απ' αυτό δεν μπορούμε να συμπεράνουμε την ηλικία ολόκληρης της Βίβλου, μα σε ότι αφορά αυτό το κομάτι της την Γένεση, είναι ξεκάθαρο οτι γράφτηκε μετά το 48 π.Χ.

Και η Σολωμονική μιλάει για τις 7 ημέρες της εβδομάδας, εκεί μάλιστα έχουμε τα τάγματα Αγγέλων και Δαιμόνων που "δεσπόζουν" την κάθε ημέρα της εβδομάδας, όπως και τους Πλανήτες που κυβερνούν.

Αυτό που είναι πολύ εντυπωσιακό είναι η εισχώρηση κοματιών της Σολωμονικής στη Βίβλο, όπως για παράδειγμα ο Αρχάγγελος Γαβριήλ που είναι ένας απο τους 7 Αγγέλους της Εβδομάδας.

Ιστορικά γνωρίζουμε πως οι νομάδες Εβραίοι ήταν πολυθεϊστές και τηρούσαν τη Σολωμονική, η Βίβλος στο κεφάλαιο της "Εξόδου" απο την Αίγυπτο μιλάει για τους ειδωλολάτρες Εβραίους και το χρυσό μοσχάρι που έφτιαξαν, μιλάει επίσης για τρομερά βασανιστήρια που τους έκαναν οι Ισραηλίτες προκειμένου να ασπαστούν τον Γιαχβέ και Μόνον!
Συγκεκριμένα η βίβλος αναφέρει οτι το χρυσό μοσχάρι το έλιωσαν ξανά και ανάγκασαν τους άπιστους να πιούνε το λιωμένο χρυσό για παραδειγματική τιμωρία.

Αν λοιπόν υπάρχει ιστορικότητα έστω και σε λίγα πράγματα απ' αυτά που αναφέρωνται στη Βίβλο, θα μπορούσαμε να πούμε οτι έχουμε μια πηγή πληροφοριών προκειμένου να δούμε:

1)Πως συγκροτήθηκε το κράτος της Ιουδαίας και πως οι 12 φυλές του Ισραήλ αποτέλεσαν τη βάση για το Ισραήλ που βλέπουμε σήμερα.

2)Γιατί η κυρίαρχη φυλή του Δαυίδ (Ισραηλίτες) γυρίζανε 40 χρόνια τις ερήμους της περιοχής και αιχμαλώτιζαν τους νομαδικούς Εβραίους προσαρτίζοντάς τους στο κράτος τους.

3)Πόσα χρόνια πραγματικά μετράει ο πολιτισμός του Ισραήλ, (όχι όσα θέλει να λέει).

4)Πως κατάφεραν οι Εβραίοι νομάδες να περάσουν στη γραφή της Βίβλου κομάτια της Σολωμονικής.

Πιστεύω οτι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να πάρει απαντήσεις μελετώντας αυτά τα βιβλία με προσοχή και σεβασμό.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

04/02/2011, 20:44:53
Κοίτα κάτι σκασίλες που έχει ο άνθρωπος!!!

Ναι,αυτό θα κάνουμε τώρα θα "ψαχνώμαστε" για τους
εβραίους!!!

Είναι ΕΝΤΕΛΩΣ αδιάφορο θέμα για μένα!!!

Καλή σου νύχτα και αντίο...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

04/02/2011, 22:21:04
quote:
Lock_Smith:Ιστορικά γνωρίζουμε οτι το 7ήμερο της εβδομάδας θεσπίστηκε απο τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Ιούλιο Καίσαρα το 48 π.Χ. το λεγόμενο "Ιουλιανό" ημερολόγιο.

Απ' αυτό δεν μπορούμε να συμπεράνουμε την ηλικία ολόκληρης της Βίβλου, μα σε ότι αφορά αυτό το κομάτι της την Γένεση, είναι ξεκάθαρο οτι γράφτηκε μετά το 48 π.Χ.

Oι Εβραίοι είχαν το επταήμερο πολύ πριν, γιατί σύμφωνα με τη Γένεση ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο σε 7 ημέρες και από εκεί αρχίζει και το 7ήμερο των Ισραηλιτών.

Όλο το ημερολόγιο των Εβραίων έχει θεσπιστεί βάση τη Βίβλο, ενώ η μετάφραση της Πεντάτευχου όπου μας ενδιαφέρει λόγω της Γένεσις, έγινε στην Αλεξάνδρεια κατά τη διάρκεια της Βασιλείας του Πτολεμαίου Β, του Φιλαδέλφου (284-246 π.Χ.)
200 ολόκληρα χρόνια πριν θεσπίσει ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Ιούλιος Καίσαρας το 48 π.Χ. το λεγόμενο "Ιουλιανό" ημερολόγιο είχε γίνει ήδη η αντιγραφή της Πεντάτευχου, από τα Ισραηλιτικά συγγράμματα.
Αν βάλεις τώρα ότι η Έξοδος των Εβραίων και οι δέκα εντολές με τις 7 ημέρες συντελέστηκαν κάπου τον 14ο-16ο αιώνα όπου παίζει το έργο με τον Μωυσή, η απαρχή του εφταήμερου πάει κάτι αιώνες ακόμη ποιο πίσω.

ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"

Lock_SmithΜέλος
09/02/2011, 15:16:40
Νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη απο τους χρήστες και τους διαχειριστές του forum.

Το θέμα που άνοιξα μου έδωσε να καταλάβω πως είμαι σε λάθος δρόμο.

Όχι μόνον βιάστηκα να βγάλω συμπέρασμα, αλλά δεν σκέφτηκα το απλό:

"Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στις έρευνες, άνθρωποι που έχουν διαβάσει βιβλιοθήκες και δεν έχουν δώσει τέτοια συμπεράσματα, ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ"?

Ένα ακόμη θανάσιμο σφάλμα μου είναι οτι ανακάτεψα τη Βίβλο με τη Σολωμονική, ελπίζω ο Θεός όποιος και αν είναι να με συνχωρήσει, ΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΦΑΛΜΑ ΣΥΝΧΩΡΙΕΤΑΙ! (Παρακαλώ θερμά το θέμα να πάει στα σκουπίδια, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ).

Ακόμη ένα ατόπημά μου είναι η βαριά κριτική απέναντι στην εκλησία, ίσως να διαφωνώ σε κάποιες απόψεις, αλλά η τυφλή κριτική που άσκησα εναντίον της είναι μεγάλο λάθος.
Η εκλησία είναι αυτή που ταϊζει τους φουκαράδες, που τους δίνει ένα πιάτο ζεστό φαί, εγώ δεν έκανα ποτέ τίποτα για τους συνανθρώπους μου, μιας και τελικά είμαι ένα κατακάθι, απλά είχα μάθει να κάθομαι στον καναπέ και να ασκώ κριτική.

Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να γράφω στο forum, ξέρω οτι ο σκοπός του esoterica δεν είναι να κοκορομαχούμε για το ποιός θα βγει νικητής, απ όσο διαισθάνομαι ο σκοπός του είναι να συνειδητοποιήσουμε τον τρόπο για την αυτοβελτίωσή μας, ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ, να γίνω καλύτερος άνθρωπος απ' αυτό το "πράμα" που είμαι τώρα.

Ελπίζω η ζωή να μου δώσει μια ευκαιρία να γίνω καλύτερος άνθρωπος.

Να είστε καλά.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

13/02/2011, 21:40:08
quote:
Lock_Smith:
Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να γράφω στο forum, ξέρω οτι ο σκοπός του esoterica δεν είναι να κοκορομαχούμε για το ποιός θα βγει νικητής, απ όσο διαισθάνομαι ο σκοπός του είναι να συνειδητοποιήσουμε τον τρόπο για την αυτοβελτίωσή μας, ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ, να γίνω καλύτερος άνθρωπος απ' αυτό το "πράμα" που είμαι τώρα.

Ελπίζω η ζωή να μου δώσει μια ευκαιρία να γίνω καλύτερος άνθρωπος.

Στο εύχομαι ολόψυχα!

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου απο τους Τούρκους

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"