ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κωμωδίες - Ελληνικές - - Κινηματογράφος -

- Κωμωδίες - Ελληνικές - - Κινηματογράφος -

kynikos5 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
kynikosΜέλος
03/05/2004, 16:00:13
Γεια σε όλους

Δεν παρακολούθώ πολύ το φόρουμ του "Κινηματογράφου", αλλα μπαίνοντας απόρρησα γιατί δεν βλέπω να πίανουν πολύ τόπο οι κωμώδίες.

Πρωτον, θα ήθελα να ρωτήσω - θυμάται κανείς μια παλιά Ελληνική κωμωδία που λεγόταν "Βαβυλωνία"; Δεν θυμαάμαι ούτε ηθοποιούς, ούτε τίποτα, αλλά ήταν γερή σάτυρα. Μπάς και υπάρχει σε βίντεο (Δεν περιμένω και πολλά).

Δευτερον, αν και δεν τυχαίνει πια να βλέπω Ελληνικό σινεμά, θυμάμαι με αγάπη της κωμωδίες Β.Λογοθετίδη - Ίλια Λυβικού. Όποιος δεν τις έχει δεί, να προσπαθήσει να τις δεί αμέσως....

Είναι κωμωδίες για...εσωτεριστές, και το αμίμητο ζευγάρι παρουσιάζει τα sexual politics με τρόπο που δεν νομίζω να κατάφερε κανείσ άλλος.

====

Καί τώρα, αν θέλετε, πέστε μου τις αγαπημένες σας Ελληνικές κωμωδίες.
Εκτός από αυτες που ανέφερα ήδη, εγώ θα προσθέσω και σχέδον όλες με τον Βέγγο. Χμ, και θυμάστε το "Μάθε παιδί μου γράμματα"; (Κανώ διακοπές σε Ιταλικό πύργο)

====

Αλήθεια, σε τί κατάσταση βρίσκεται η σημερινή Ελληνική κωμωδία.

Έχετε τίποτα να προτείνετε για εμας τους αλλοδαπούς;

Φιλικά

Κ.

Edited by - kynikos on 23/06/2004 01:28:45

PerseusΜέλος
03/05/2004, 23:25:17
Εχω την εντυπωση οτι επαιζε η Τονια Καζανη την αριστοκρατισα και οτι επαιζε και ο Καλογηρηρου ,νομιζω οτι επαιζε και ο Ματσας με τον Προυσαλη ,αλλα εχουν περασει τουλαχιστον 25 χρονια απο τοτε που το ειδα για τελευταια φορα ...

Κατι κουρασμενα παλληκαρια με τον Κωνστανταρα -Παπαγιαννοπουλο ,χουφτωσες χουφτωσες???

LOGOSΜέλος
12/06/2004, 12:58:44

Πράγματι θα έπρεπε να αναφερόμαστε συχνότερα στις ελληνικές κωμωδίες γιατί κρύβουν κάτι το "μεταφυσικό" μέσα τους...μιας και μπορούν να αναπλαισιώνουν την πραγματικότητα μας και να σε κάνουν να την δείς μέσα απο μια άλλη ματιά και να αντιδράς με εντελώς διαφορετικό τρόπο...το γέλιο.
Ειδικά το δίδυμο Σακελάριος-Λογοθετίδης....για μένα είναι ανεπανάληπτο με το ανατρεπτικό,διαχρονικό και ταυτόχρονα ανεπανάληπτο χιούμορ.Ο Βασίλης Λογοθετίδης ήταν ένας "ιερέας" της κωμωδίας...που με τρόπο μοναδικό σε καθηλώνει στις "λειτουργίες " του.Λυπάμαι πολύ που δεν έζησα στην εποχή του...να τον δώ και στο θέατρο.

kynikosΜέλος
13/06/2004, 05:28:41
Γεια σου φίλε LOGOS

Πολύ χαίρομαι που βρίσκεται στο esoterica.gr κάποιος που να εκτιμάει τόσο τον Λογοθετίδη!

Αφού λες (παραδίπλα) οτι έχεις δει πολλές φορές τα έργα τους, να σε ρωτήσω, πως τα κατάφερες; Έχεις τίποτα σε βίντεο; Νομίζω οτι είναι εξαιρετικά δυσεύρετα!

Ποια η γνώμη σου για την "χημεία" Λογοθετίδη-Λυβικού;
Εγώ έιπα - αν ήταν του Χολυγουντ, θα ήταν το numero uno παγκόσμιο ζευγάρι κομωδίας σήμερα.

Καλύτεροι απο τον Jack Lemmon - Marilyn Monroe στο Some Like It Hot, που θεωρείται (απο πολλούς) η κορυφαία ρομαντική κομωδία όλων των εποχών.

Κ

Edited by - kynikos on 13/06/2004 05:29:54

LOGOSΜέλος
13/06/2004, 12:34:36

Να σαι καλά Κυνικέ...με το ωραίο σου θέμα.Τις ταινίες τις βλέπω απο τα ελληνικά κανάλια που αρκετά συχνά τις προβάλλουν.Πριν μια εβδομάδα πχ έβαλαν τη Σάντα Τσικίτα,προ 15μέρου το Δελησταύρου και υιός.
Τα βίντεο κλάμπ έχουν μαύρα μεσάνυχτα γενικώς απο παλιό ελληνικό κινηματογράφο...και πολύ λίγες ταινίες θα βρείς σε αυτά.
Πράγματι η Ίλια Λιβυκού είχε τον αέρα στάρ του Χόλυγουντ....και τα φυσικά της προσόντα σίγουρα δε θύμιζαν την κλασική ελληνίδα.Ίσως μέρος της χημείας του διδύμου Λογοθετίδη-Λιβυκού...να ήταν και το αταίριαστο των σωματομορφών τους...εκείνος ένας κοντούλης και όχι ιδιαίτερα όμορφος..και εκείνη μια εντυπωσιακή γυναίκα (τουλάχιστον για τα πρότυπα της εποχής της).
Ωστόσο ....η μεγάλη επιτυχία των ταινιών αυτών δεν οφείλεται μόνο στη χημεία Λογοθετίδη-Λιβυκού αλλά κυρίως στη χημεία Σακελάριου-Λογοθετίδη.Ο Σακελάριος ήταν και συγραφέας των έργων αλλά και σκηνοθετής.Ωστόσο είχε μπεί τόσο πολύ στη προσωπικότητα του Λογοθετίδη...που ουσιαστικά έγραφε ρόλους και έργα για τα μέτρα του.
Τις ατάκες που έγραφε ο Σακελάριος και που σαν γραπτό κείμενο...είχαν σίγουρα μια δυναμική γέλιου...τις έπαιρνε ο Λογοθετίδης και τις έντυνε με τα μοναδικά υποκριτικά ταλέντα του...πολλαπλασιάζοντας τη δυναμική αυτή.
Κι εδώ κάπου είναι και το δράμα της σημερινής κωμωδίας.....δεν υπάρχουν τόσο "εκρηκτικά" δίδυμα δημιουργίας συγραφέων-ηθοποιών.Τώρα οι συγραφείς γράφουν κείμενα που θα μπορούσαν να τα ενσαρκώσουν αρκετοί ηθοποιοί.....δεν γράφουν εξατομικευμένα.Ο Λαζόπουλος προσπαθεί να κάνει κάτι ανάλογο...αλλά σιγά σιγά και αυτός φθείρεται στην προσπάθεια του να ενσαρκώσει ο ίδιος περισσότερους ρόλους και να διατηρήσει σε ρόλο γαρνιτούρας τους συναδέλφους του που συνεργάζονται κατα καιρούς μαζί του.
Προσωπικά.....θεωρώ το δίδυμο Σακελάριου-Λογοθετίδη...σαν συνέχεια του Αριστοφάνη...και γενικότερα της κωμωδίας στην υψηλότερη μορφή της...μια κωμωδία που συνδιάζει γέλιο,ψυχαγωγία και προβληματισμό.