ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παράξενες Ιστορίες No1... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Παράξενες Ιστορίες No1... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

sansationf30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
sansationfΜέλος
30/03/2004, 11:39:02
ΝΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΣΤΗ ΛΑΡΑΝΑΚΑ Η ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ(ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΕ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ) ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ(ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ) ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΕΚΙΝΗ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΧΟΥΝ ΠΝΙΓΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ.ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΕΚΙΝΗ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ. ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΠΟ.ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΛΕΠΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΡΚΕΤΑ ΒΑΘΙΑ ΟΤΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΚΡΑΜΠΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΛΙΓΟ ΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ.ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.....

respect

scullyΜέλος
30/03/2004, 14:46:50
quote:
ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ

Ε, φυσικά αφού όλοι φοβούνται να πάνε...

amalia, πόσες μέρες μετα το θάνατο της κολλητής της της συνέβησαν αυτά...?!

"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg

oneiric1Μέλος
30/03/2004, 14:51:18
quote:
Oneiric μεγειά το καινούργιο ντύσιμο...sorry γδύσιμο ήθελα να πω...
Μια απορία:
Oταν πιάσουνε οι ζέστες τι θα φοράς?

Το κατάστημα διαθέτει και... μαγιό Αμαλία!

~ Ειρήνη ~
~ Love is the only truth ~

30/03/2004, 18:58:37
quote:

quote:

Oneiric μεγειά το καινούργιο ντύσιμο...sorry γδύσιμο ήθελα να πω...
Μια απορία:
Oταν πιάσουνε οι ζέστες τι θα φοράς?

"Τάδε έφη Avallon"

Με λίγα λόγια Oneiric,
η απάντησή σου απευθύνεται στην Άβαλον.

Σχετικά τώρα με την ερώτηση της scully

quote:
amalia, πόσες μέρες μετα το θάνατο της κολλητής της της συνέβησαν αυτά...?!

η απάντηση βρίκεται στην εξιστόρηση:

"Η Βάσω, είναι λυπημένη, γιατί πριν από 4 ημέρες πέθανε μία πολύ στενή φίλη της."

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

oneiric1Μέλος
31/03/2004, 08:01:50
Ουπς….. με συγχωρείτε κοριτσάκια μου!

Αμαλίτσα σε ανέφερα γιατί αφού διάβασα τις ιστορίες σου, σε είχα στο μυαλό μου. Όχι απλά ενδιαφέρουσες οι ιστορίες αλλά δημιουργούν πολλά ερωτηματικά γι’ αυτούς που έχουν αμφιβολίες για την ύπαρξη της ψυχής!

Να ‘σαι καλά.

~ Ειρήνη ~

31/03/2004, 10:34:45
Είναι πολύ απλό γλυκιά μου!

Μπες σε μία τάξη, και πες στους μαθητές να σου αφηγηθούν ιστορίες παράξενες που τους έχουν συμβεί - και δεν θα σταματάνε...
Φαντάσου ότι ειδικά στην ηλικία της εφηβείας, που ο ψυχισμός τους είναι πολύ ευαίσθητος, τέτοια περιστατικά (είτε προέρχονται από κάτι που "βλέπουνε" / είτε από κάτι που υποσυνείδητα "προκαλούνε") δεν είναι καθόλου σπάνια!

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

oneiric1Μέλος
31/03/2004, 12:11:08
Φίλη Αμαλία,

Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία για την ύπαρξη της ψυχής. Ειδικά η περίοδος αφού έχασα την μητέρα μου, επιβεβαίωσε τις όποιες (ίσως) επιφυλάξεις μου.

~ Ειρήνη ~

31/03/2004, 21:31:52
Μια παρατήρηση πριν αρχίσω την εξιστόρηση...Σε μεγάλο ποσοτό όλοι έχουν καταθέσει την μαρτυρία τους ,λέγοντας οτι ανήκει στον παππού ή στη γιαγιά..Μήπως τα πνεύματα έχουν πάψει να βρίσκουν ενδιαφέρουσες αφορμές για να εμφανιστουν εν ετει 2004?
Λοιπόν να μια ακρως αληθινη -σας επισημανω- ιστορία απο τον παππού μου...
Μια φορα και έναν καιρό πριν πολλές δεκαετίες ,ο παππους μου ανέβηκε πάνω στο βουνό όπως πάντα , για να βοσκήσουν τα ζώα. Η μέρα ήταν γιορτάσιμη καθώς ηταν δεκαπενταυγουστος. Έκει που επιτηρούσε ο παππούς τα ζώα και αγνάντευε τη θεα( εκεί κοντα υπάρχει απόκρημνος γκρεμός), βλέπει μια γυναίκα ντυμένη στα άσπρα..μια νύφη..Φυσικό όπως ήταν μέσα στην ερημια να βλέπεις τέτοιο παραξενο θέαμα άρχισε να την καλεί να φανερωθεί καθως δε διέκρινε το προσωπό της . Εκείνη έμενε ατάραχη χωρίς να δείχνει οτι έχει αντιληφθει τον παππού μου. Μετά απο εκκλήσεις , ο παππούς μου άρχισε να βαδίζει προς το μέρος της ενώ εκείνη ολοένα απομακρυνόταν απο εκείνον. Όταν επιτάχυνε το βήμα ο παππούς μου -στα όρια του τρεξίματος- εκείνη τρέχωντας έπεσε στο γκρεμό. Σαστισμένος ο παππούς μου πλησίασε την κόψη του γκρεμού μα δε διέκρινε την άσπρη σιλουέτα της .Κατέβηκέ το βουνο να εξετάσει την περιοχή για να βρει τη σωρό. Όπως έχετε ήδη φανταστει δεν υπήρχε τίποτα.
Ο παππούς μου όταν τον ρωτούσαν τι ήταν αυτό που είχε δει απαντούσε οτι ήταν η Παναγ'ια καθως όπως προείπα εκείνη την ήμέρα γιόρταζε η Μεγαλόχαρη. Ο παππούς ως τα υστατα του μακαριζε πόσο ευτυχία θα ένοιωθε αν οταν εκλεινε τα μάτια του ήταν δεκαπενταυγουστος. Το θεωρούσε ευλογία. Ευτυχώς η επιθυμία του εισακούστηκε..

paraskevi

31/03/2004, 22:41:58
Φίλη "κούφια γη", παράξενα γεγονόντα συμβαίνουν και τώρα, όπως και παλιότερα. Ωστόσο, στις μέρες μας τα μάτια βλέπουν λιγότερο και τα αυτιά δεν ακούν τους ήχους του αοράτου, γιατί τα αποσχολούν οι λάμψεις και οι ήχοι της σύγχρονης επιταχυνόμενης πραγματικότητας. Αλλωστε, εμείς φτιάχνοντας τις μεγαλουπόλεις από τσιμέντο και καυσαέριο, διώξαμε πολλές οντότητες που κατοικούσαν και συμβίωναν μαζί μας, τις κυνηγήσαμε μέχρι εκεί, όπου δεν μπορούμε να φτάσουμε ακόμα για να καταστρέψουμε ότι έχει απομίνει...

Πέρα από την "οικολογική" ωστόσο σκοπιά του θέματος, ας σκεφτούμε και το γεγονός, ότι οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, ζούσαν σε έναν κόσμο με δυσιδαιμονίες και προκαταλήψεις, κι ότι δεν μπορούσαν να εξηγήσουν με τη λογική, το απέδιδαν στις αόρατες δυνάμεις. Οι ιστορίες τους έτσι έχουν αυτήν την χροιά. Αν ωστόσο επισκεφτεί κανείς πόλεις της επαρχίας και μιλήσει με τους ντόπιους, θα ανακαλύψει ότι οι περισσότεροι κάτοικοι - μικροί και μεγάλοι - όλο και κάτι έχουν να αφηγηθούν.

κάνε κλικ!

GlorfindelΜέλος
01/04/2004, 09:50:00
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ "ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ" ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΝΤΑ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ,Η ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ "ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ" ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΡΟΥΤΙΝΩΔΗ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,ΑΠΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ....

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

tubaΝέο Μέλος
01/04/2004, 11:58:25
Υπάρχει ένας νάος στην Κύπρο αφιερωμένος στην Παναγία τη Γαλακτοτροφούσα όπου εκεί βρίσκεται το λείψανο ενός ιερωμένου ο οποίος, μετά από αρκετά χρόνια θαμμένος, όταν ξεθαύτηκε για λόγους τους οποίους δε θυμάμαι τώρα,δεν είχε λιώσει!! Τον έχουν σε κάτι σαν βιτρίνα και τον δείχνουν στους επισκέπτες. Το έχω δει και το θέαμα είναι τόσο τρομακτικό όσο και παράξενο!!!

...tHeRe iS a GhOsT bEhInD yOu.. !!

oneiric1Μέλος
01/04/2004, 13:47:38
Δεν ξέρω γιατί αλλά, η δική μου άποψη, όταν διάβασα την ιστορία του παππού σου, φίλη Κούφια Γη, είναι ότι αυτή η νύφη δεν ήταν η Παναγία, αν και γιόρταζε η Χάρη της εκείνη την ημέρα. Γιατί η Παναγία να εμφανιστεί σαν μια νύφη που πέφτει από ένα γκρεμό?

Συγνώμη για την παρέμβαση, σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ την ιστορία του παππού σου, απλά αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας διαφωτίσει λιγάκι.

Ευχαριστώ

~ Ειρήνη ~

sansationfΜέλος
02/04/2004, 14:06:31
quote:
Υπάρχει ένας νάος στην Κύπρο αφιερωμένος στην Παναγία τη Γαλακτοτροφούσα

ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΑΟΣ TUBA?

respect

tubaΝέο Μέλος
02/04/2004, 15:12:59
Το συγκεκριμένο μοναστήρι φίλη sencation f βρίσκεται στο δρόμο πριν τη Χοιροκοιτία και είναι ένα μοναστήρι παλιοημερολογιτών.. Συγγνώμη αν δε βοηθώ αρκετά αλλά αν ρωτήσεις καποιους πιο "θρήσκους" από μένα, ή ακόμα καλύτερα παλιοημερολογίτες, σίγουρα κάτι θα έχουν ακούσει..

...tHeRe iS a GhOsT bEhInD yOu.. !!

02/04/2004, 22:34:20
Φίλε Oneiric1 ο παππούς μου ως θρησκευόμενος άνθρωπος και απλοικός συνάμα δεν του πήγε το μυαλό προφανως να σκεφτεί οτι ήταν κάτι άλλο, και επι το πλείστον μου φαίνεται οτι θα ήθελε να έιναι η Παναγία εξαιτίας της πίστης του. Εγω πιστεύω οτι θα μπορούσε να είναι Εκείνη εξαιτίας του διπλού συμβολισμού..Η κοπέλα ήταν ντυμένη νύφή, δηλαδή φορούσε λευκά, συμβολισμός της αγνότητας και της παρθενίας, γνώρισμα της Παρθένου Μαρίας..και επίσης έπεσε στο γκρεμό.. δηλαδή θάνατος..μια μέρα που η γιορτή αναφέρεται στην κοίμηση της Θεοτόκου και όχι στη γεννησή της. Μπορεί να απατώμαι απο την άλλη και ο παππούς μου καλή του ώρα να είχε πιει και ενα ποτηράκι παραπάνω!

paraskevi

03/04/2004, 09:00:26
Κούφια γη ο συνειρμός σου είναι πολύ λογικός...όμως ας μην ξεχνάμε και έναν πολύ σημαντικό παράγοντα... Οι γυναίκες εκείνα τα χρόνια έκαναν πολλά παιδιά και συχνά το ένα μετά το άλλο με αποτέλεσμα να μένουν πολύ καιρό σεξουαλικά ανενεργές και οι σύζυγοί τους είναι λογικό να έχουν συνέχώς οράματα όμορφων γυναικών...ιδιαίτερα μετά από τα ποτηράκια που συνήθιζαν να πίνουν.

Βέβαια δεν υποννοώ ότι δεν μπορεί να υπήρχαν και πραγματικές θεάσεις νεραϊδών αλλά δεδομένου ότι χρειάζονται ειδικές προϋποθέσεις και μια ιδιαίτερη "διεργασία" αυτές πλέπει να ήταν αναλογικά λίγες.

"Τάδε έφη Avallon"
03/04/2004, 21:45:11
Δεν το είχα σκεφτεί αυτό για το παππού μου..!

Ένα ξέρω, οτι δε ξέρω τίποτα"

oneiric1Μέλος
05/04/2004, 13:57:33
Φίλη Παρασκευή,

Μπορεί ο παππούς σου να είδε πράγματι αυτή την γυναίκα ούτως ή άλλως και ‘μένα η γιαγιά μου έχει διάφορες ιστορίες να μου πει και την πιστεύω, γιατί όχι άλλωστε.

Απλά έχω ακούσει (χωρίς να γνωρίζω φυσικά εάν ισχύει) ότι η Παναγία συνήθως «αναγνωρίζεται» από τα μαύρα ρούχα που φοράει.

Φυσικά το ότι ήταν ανήμερα της γιορτής Της, είναι ένα «σημάδι» ίσως που δεν πρέπει ν’ αγνοηθεί.

Υ.Γ. Είμαι και ‘γω φίλη, όχι φίλος.

~ Ειρήνη ~

05/04/2004, 21:39:07
Έχεις δίκιο oneiric1 και εγώ το έχω ακούσει αυτό για θεάσεις μαυροφορεμένων γυναικών που πίστευαν οτι είναι η Παναγία.

Ένα ξέρω, οτι δε ξέρω τίποτα"

nostradΝέο Μέλος
06/04/2004, 15:15:03
[quote]
katarxin xeretw thn parea sas eimai kainourio melos omologo pos den pethome eukola alla eimai periergos ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.....na sou pw kamia fora emeis oi anthropoi plathoume istories gia na prostatepsoume ta giro mas kai auto oson afora as poume thn paralia pou vriskete mprosta apo thn vila mas kai frontizoume na diadidonte tetoies istories gia na exoume to kefali mas isixo apo tous episkeptes ths ¨paralias mas¨ auto pistevw pos shmveni me thn sigekrimeni istoria kai tipote allo.

nostrad.