- ANAZHΤΗΣΕΙΣ... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ESOTERICA.gr ΗΛΘΑΜΕ ΟΡΜΟΜΕΝΟΙ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ) ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ H AKOMA NA MAΣ ΠOYN..
ΚΑΤΙ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ,ΚΑΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ,ΚΑΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ....
Η ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ????
ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΣΑΝ ΤΟ ΘΗΣΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΤΟΝ ΜΙΤΟ ????
ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ (ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ,ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ,ΔΥΣΝΟΗΤΟ-ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΥ-ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΩΡΑΦΑ) ΕΙΝΑΙ Η ΘΗΤΕΙΑ (ΜΑΘΗΤΕΙΑ-ΘΗΣΕΑΣ) ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ/ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ?????
ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΘΗΤΕΥΟΥΜΕ ?????
ΜΑΘΗΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙ ???
ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΤΙ ???
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΑΣΚΟΠΕΣ ????
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ???
ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ???
Η ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΟΔΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ????
ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Την αληθινή ζωή .
Μέσα απο το esoterica , παίρνει σε τακτικά χρονικά διαστήματα ,
Πολύτιμες απόψεις ,ερεθίσματα ,πληροφορίες και οτιδήποτε άλλο μπορεί :
Να του χρησιμεύσει , για την επιδίωξή του αυτή .
Καθε μέρα ψάχνω για κάτι διαφορετικό...
Πάντα νοιώθω κενός...
Τίποτα δεν με γεμίζει...
Ψάχνω αυτό που θα με γεμίσει και θα με κάνει να νοιώσω την απούτη
ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΕΥΤΙΧΙΑ ΨΥΧΗΣ

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος
Δε γνωριζόμαστε από κοντά, άλλα οι απόψεις & γνώμες όλων είναι ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ & ΑΚΡΙΒΕΣ.....
Σίγουρα πιότερο ακριβές από τα πρόσωπα αυτά τα ΦΤΗΝΑ που παίζουν τα media ,& η TV.....
Ηρθα εδώ σαν αντιδραστικός,γιά να εναντιωθώ στο βήμα ανταλλαγών ιδεών που προσφέρει ο παγκόσμιος ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ που έγινε λεωφόρος...
Ομως στην Ελλάδα μόνο το 15% του πληθυσμού εχει πρόσβαση στο ιντερνετ..
Το υπόλοιπο 85% ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ, ΠΩΛΕΙΤΑΙ, ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΤΑΙ γιατί οι ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ είναι που χαλάνε τη ΣΥΝΤΑΓΗ και γίνονται ΠΕΤΙΝΟΙ....
Ο στραγγαλισμός των πετινών είναι πρωταρχικός σκοπός ΕΠΙΒΟΛΗΣ,ΥΠΟΒΟΛΗΣ της μη διακοπής του ΛΗΘΑΡΓΟΥ ,και της ΥΠΝΟΒΑΣΙΑΣ των μαζικοποιημένων ,ΠΑΓΚΟΣΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ σύγχρονων ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ....που βολοδέρνουν ,βελάζοντας με σκημένα τα κεφάλια, αισθανόμενοι μεμονωμένα ώς μηδενικά............
Η θεραπεία δεν μπορεί να χορηγηθεί με ιατρική συνταγή κατά περίπτωση,ΟΤΑΝ η ΑΣΘΕΝΕΙΑ δεν αναγνωριστεί πρωτίστων από τον ιδιο που ΝΟΣΕΙ και είναι ασθενής....
Γιατί και ο Ναπολέων που είναι κλεισμένος στο Δαφνί,όταν ερωτηθεί θα πεί -είστε όλοι εσείς οι υπόλοιποι τρελλοί....και εγώ είμαι ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.....
Εδώ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ στα έγκατα της γης ,η φωνή αντιλαλεί σα σε βάραθρο ΒΑΘΥ,που δεν ΗΧΕΙ όμως ποτέ ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ.....
Μόνο όταν οι καμπάνες σημάνουνε ΠΕΝΘΙΜΑ και ΒΑΡΥΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ σαν της Μεγάλης Παρασκευής της ΤΑΦΗΣ, μπορούμε να δούμε την ΑΝΑΣΤΑΣΗ της μέρας τη ΛΑΜΠΡΗ.....

Open mind for a different view....
Αγαπητέ AVATARGR, ωραίο topic άνοιξες...
Θέτεις το ερώτημα μήπως μαθητεύουμε μέσα σε ένα λαβύρινθο, μήπως είμαστε μαθητές σαν τον Θησέα...
Να σου πώ την αλήθεια πιστεύω πως αναζητούμε να βρούμε κάτι το οποίο ήδη γνωρίζουμε, κάτι το οποίο ενυπάρχει μέσα μας.
Ο λαβύρινθος είναι ο δρόμος που πρέπει να διαβούμε για να φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας.
Ο λαβύρινθος όμως αυτός είναι ξεχωριστός για τον καθένα και διαφοροποιείται ανάλογα με τους προσωπικούς μας περιορισμούς, ενδοιασμούς, αμφιβολίες.
Το τι αναζητούμε όμως είναι και πάλι προσωπικό μας θέμα, έχει να κάνει με τις ανάγκες μας, με τις επιθυμίες μας και με αυτό που θέλουμε κι είμαστε σε θέση να γνωρίσουμε.
Η αναζήτηση μας λοιπόν δεν είναι άσκοπη όταν έχουμε καταλάβει τι είναι αυτό που αναζητούμε, έστω όταν έχουμε μια γενική εικόνα του.

In anticipation of my resurrection...

"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΣΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ..
ΕΒΑΛΑ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ Η ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ (Η ΑΚΟΜΑ) ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ...
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΕ ΤΑΞΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΜΙΑΛΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ)..
ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΜΑΣ ?????
Ο ΦΙΛΟΣ alfa-omega ΕΒΑΛΕ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ "Την αληθινή ζωή ."
Ο ΦΙΛΟΣ morpheaus ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ "ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΨΥΧΗΣ"
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ judas priest ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΝΑ...
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ
quote:
Το υπόλοιπο 85% ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ, ΠΩΛΕΙΤΑΙ, ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΤΑΙ γιατί οι ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ είναι που χαλάνε τη ΣΥΝΤΑΓΗ και γίνονται ΠΕΤΙΝΟΙ....
Ο στραγγαλισμός των πετινών είναι πρωταρχικός σκοπός ΕΠΙΒΟΛΗΣ,ΥΠΟΒΟΛΗΣ της μη διακοπής του ΛΗΘΑΡΓΟΥ ,και της ΥΠΝΟΒΑΣΙΑΣ των μαζικοποιημένων ,ΠΑΓΚΟΣΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ σύγχρονων ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ....που βολοδέρνουν ,βελάζοντας με σκημένα τα κεφάλια, αισθανόμενοι μεμονωμένα ώς μηδενικά............
Η θεραπεία δεν μπορεί να χορηγηθεί με ιατρική συνταγή κατά περίπτωση,ΟΤΑΝ η ΑΣΘΕΝΕΙΑ δεν αναγνωριστεί πρωτίστων από τον ιδιο που ΝΟΣΕΙ και είναι ασθενής....
ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ/ΑΥΤΟΙ/ΕΜΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΙΣ ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΜΑΣ...
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Dying_Incubus ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, Ο ΜΙΤΟΣ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΙΘΟ... (ΙΣΩΣ)
Να σου πώ την αλήθεια πιστεύω πως αναζητούμε να βρούμε κάτι το οποίο ήδη γνωρίζουμε, κάτι το οποίο ενυπάρχει μέσα μας.
Ο λαβύρινθος είναι ο δρόμος που πρέπει να διαβούμε για να φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας.
Ο λαβύρινθος όμως αυτός είναι ξεχωριστός για τον καθένα και διαφοροποιείται ανάλογα με τους προσωπικούς μας περιορισμούς, ενδοιασμούς, αμφιβολίες.
Το τι αναζητούμε όμως είναι και πάλι προσωπικό μας θέμα, έχει να κάνει με τις ανάγκες μας, με τις επιθυμίες μας και με αυτό που θέλουμε κι είμαστε σε θέση να γνωρίσουμε.
Η αναζήτηση μας λοιπόν δεν είναι άσκοπη όταν έχουμε καταλάβει τι είναι αυτό που αναζητούμε, έστω όταν έχουμε μια γενική εικόνα του.
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Nemesi ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Dying_Incubus ΠΩΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ...
ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΟΙΝΟ...
ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ (ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ) ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΥΤΟ...
Η ΑΤΡΑΠΟΣ (ΜΟΝΟΔΡΟΜΙ-ΜΟΝΟΠΑΤΙ) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ...
Η ΣΥΝΑΝΤΙΣΗ ΜΑΣ ΕΔΩ "ΣΤΟ ESOTERICA.gr" EINAI ΕΝΑ ΠΛΑΤΥΣΚΑΛΟ ΝΑ ΞΑΠΟΣΤΑΣΟΥΜΕ...
ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ..
ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΓΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ...
...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛI ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ ΜΑΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
quote:
Η ΑΤΡΑΠΟΣ (ΜΟΝΟΔΡΟΜΙ-ΜΟΝΟΠΑΤΙ) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ...Η ΣΥΝΑΝΤΙΣΗ ΜΑΣ ΕΔΩ "ΣΤΟ ESOTERICA.gr" EINAI ΕΝΑ ΠΛΑΤΥΣΚΑΛΟ ΝΑ ΞΑΠΟΣΤΑΣΟΥΜΕ...
ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ..
ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΓΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ......ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛI ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ ΜΑΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Το είπες πολύ όμορφα, φίλε AVATARGR...![]()
Άθελά μας ίσως, συχνά, στον τόπο αυτό διδασκόμαστε αλλά και διδάσκουμε...
Το τελευταίο όμως που πρέπει να περιμένει κανείς να βρει εδώ είναι "έτοιμες λύσεις" και "εντατικές ασκήσεις επιφοίτησης"...Όταν κάποιος το καταλάβει αυτό, τότε κάνει και την παρουσία του στο χώρο, αλλά και το προσωπικό του μονοπάτι...αποδοτικότερο...![]()

quote:
Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, Ο ΜΙΤΟΣ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΙΘΟ... (ΙΣΩΣ)ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Nemesi ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Dying_Incubus ΠΩΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ...
ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΟΙΝΟ...
ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ (ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ) ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΥΤΟ...Η ΑΤΡΑΠΟΣ (ΜΟΝΟΔΡΟΜΙ-ΜΟΝΟΠΑΤΙ) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ...
Σωστά, όλοι μας έχουμε αυτό το κοινό γνώρισμα.
Οτι όλοι ψάχνουμε κάτι, αναζητάμε συνεχώς κάτι το οποίο ικανοποιεί τις ανάγκες μας, όλοι αποζητούμε κάτι.
Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι το ΤΙ αποζητούμε.
Η αναζήτηση μας περιστρέφεται γύρω από την απόκτηση κάποιων υλικών αγαθών?
Από την αναζήτηση της αληθινής αγάπης?
Από την αναζήτηση της Γνώσης?
Από την αναζήτηση ιδεών που δεν τις κατέχουμε αλλά είμαστε εν δυνάμει κάτοχοι τους?

πιστυω οτι απωτερος σκοπος ειναι η ευτυχια.οτι και αν κανουμε ακομα και ασχημο να ειναι,θα υπαρχει καποιος λογος που θα το κανουμε ωστε να περασουμε καλα στο τελος.
στην αναζητηση παντως δεν υπαρχει καμια βιασυνη,οτι ειναι να ερθει θα ερθει,ειτε το θελουμε ειτε οχι.

santaclaws is coming....to town!
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ (ΑΤΡΑΠΟΣ-ΜΟΝΟΠΑΤΙ) ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΧΘΕΙ...
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ (ΚΑΤΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ)...
ΑΛΛΑ (ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΑΛΛΑ) ΠΟΙΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ?????
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ-ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ????
ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΡΟΜΟ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ Η ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ????
ΒΑΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΤΥΦΛΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΥΦΛΩΝ..
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ...
ΥΠΑΡΧΕΙ Ο "ΖΗΛΩΤΗΣ" ΜΕΣΑ ΜΑΣ ????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
AVATARGR, νομίζω πως θέτεις ένα κρίσιμο ερώτημα το οποίο θα έπρεπε να αναλογιστούμε προτού αναλωθούμε περαιτέρω σε αυτό το topic.
Αν έχουμε γνώση του τι δρόμο ακολουθούμε, αν έχουμε πληροφορηθεί αρκετά σχετικά με την ατραπό που επιλέγουμε.
Θέλω να πιστεύω πως οι πιο πολλοί από εμάς έχουμε συνείδηση του δρόμου που διαβαίνουμε κι οτι τον έχουμε επιλέξει συνειδητά.
Η αναζήτηση του καθενός μας, γύρω από όποια σφαίρα περιστρέφεται, αν έχει ως υπόβαθρο τη γνώση του τι πραγματικά θέλουμε να αποκτήσουμε.
Μήπως όμως ορισμένοι άνθρωποι ακολουθούν/με την αναζήτηση μας τυφλά, επειδή έτσι μάθαμε, επειδή έτσι μας έδειξαν ή επειδή πρός αυτή την κατεύθυνση μας έστειλαν...?
Νομίζω πως είναι σημαντικό όταν αναζητάμε κάτι πρέπει να είναι προϊόν δικού μας πόθου, δικής μας ανάγκη και συνειδητή επιλογή.

Τι εννοεί ο καθένας μας με αυτή τη λέξη και τι νομίζει οτι θα βρεί?
Αν απαντήσει κανείς, θα ήθελα να το κάνει με παράδειγμα έτσι ώστε να το κατανοήσουν και οι ειδικοί και οι αδαείς.
Ευχαριστώ
quote:
Μια και συζητάμε πολύ συχνά για την ''ατραπό '' και την επιλογή της θα ήθελα να θέσω ένα πολύ απλοϊκό ερώτημα που όμως μου φαίνεται σημαντικό.
Τι εννοεί ο καθένας μας με αυτή τη λέξη και τι νομίζει οτι θα βρεί?
Αν απαντήσει κανείς, θα ήθελα να το κάνει με παράδειγμα έτσι ώστε να το κατανοήσουν και οι ειδικοί και οι αδαείς.Ευχαριστώ
Ήδη έχει αναφερθεί το δεδομένο της ευτυχίας .
Μόνο που δεν διευκρινίσαμε ακόμη ποια ;;;
Την ατομική μας , η την ομαδική ;;;
Υπάρχουνε άραγε συνάνθρωποί μας , που δεν θέλουνε να είναι ευτυχισμένοι ;;;
Ένα καλό ερώτημα , είναι :
Με ποιον τρόπο θα την επιδιώξω , τον εσωτερικό, η τον εξωτερικό ;;;
Τι εργαλεία έχει ο καθένας μας ,στην διάθεσή του ;;;
Αρκεί η μνήμη του μυαλού μας , με τις άπειρες πληροφορίες , που έχει αποθηκευμένες μέσα της , να μας οδηγήσει εκεί ;;;
Όσο για την ατραπό , που αναφέρεις nst , μήπως είναι κάθε ύπαρξει και μια ατραπός ;;;
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Dying_Incubus ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..
quote:ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΓΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ....
Η αναζήτηση του καθενός μας, γύρω από όποια σφαίρα περιστρέφεται, αν έχει ως υπόβαθρο τη γνώση του τι πραγματικά θέλουμε να αποκτήσουμε.
Μήπως όμως ορισμένοι άνθρωποι ακολουθούν/με την αναζήτηση μας τυφλά, επειδή έτσι μάθαμε, επειδή έτσι μας έδειξαν ή επειδή πρός αυτή την κατεύθυνση μας έστειλαν...?
Νομίζω πως είναι σημαντικό όταν αναζητάμε κάτι πρέπει να είναι προϊόν δικού μας πόθου, δικής μας ανάγκη και συνειδητή επιλογή.
Η ΜΑΘΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΠΛΗ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΓΝΩΣΗ...
ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞH ΑΥΤΟ ΣΕ ΥΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ..
ΦΙΛΕ ΜΟΥ alfa-omega ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ (ΑΤΟΜΙΚΗ-ΓΕΝΙΚΗ..)
ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ????
ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΥΣΤΥΧΙΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΥΤΥΧΙΑ ????
ΝΑ ΔΩΣΩ ΓΝΩΣΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΣΗ?????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()

"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"
Το τι θα διαλέξουμε να επιδιώξουμε , πρέπει να έχει βιωθεί ως προσωπική , η ομαδική εμπειρία .
Δεν μπορεί για παράδειγμα, εσύ φίλε AVATARGR, να μην έχεις νιώσει, αισθανθεί ουδέποτε στην ζωή σου :
Ευτυχισμένος .
Κάνω λάθος ;;;
Άρα έχεις προσωπική άποψη για την ευτυχία .
Εγώ επίσης .
Σε τι διαφοροποιούμαστε , αυτή είναι η ουσία .
Μπορούμε να το βρούμε ,αν ο καθένας γράψει την προσωπική του άποψη για αυτήν .
Οι διαφορές θα φανούνε .
Αν γίνει αυτό, θα είναι η αρχή της κοινής μας προσπάθειας , για την ομαδική ευτυχία .
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ alfa-omega ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...
quote:ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΛΗΡΕΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΕΥΤΥΧΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΕΙΣ...
Δεν μπορεί για παράδειγμα, εσύ φίλε AVATARGR, να μην έχεις νιώσει, αισθανθεί ουδέποτε στην ζωή σου :
Ευτυχισμένος .Κάνω λάθος ;;;
Άρα έχεις προσωπική άποψη για την ευτυχία .
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΜΙΛΩ...
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΩΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ...
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
quote:
ΝΑ ΠΛΗΡΕΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΕΥΤΥΧΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΕΙΣ...
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΜΙΛΩ...
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΩΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ...
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ....
Καλημερα σε όλους τους φορουμιάνους φίλους-ές...
Καταρχάς θεωρώ ότι όλοι εδώ είμαστε full από αποθέματα ΕΥΤΥΧΙΑΣ ,έχουμε λύσει όλα τα καθημερινά προβλήματα μας
-
Πάντως εγώ αντί να απευθυνθώ στις ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ ή σε εκπομπή της Νικολούλη, ήρθα κατ` εδώ.....και επειδή ο παπούς μου ήταν ινδιάνος μου είχε πει να αφουγκράζομαι τον Αέρα που φυσά.....όπως τραγουδούσε και ο Dylan...
Yes, 'n' how many years can some people exist
Before they're allowed to be free?
Yes, 'n' how many times can a man turn his head,
Pretending he just doesn't see?
The answer, my friend, is blowin' in the wind,
The answer is blowin' in the wind.
Bob Dylan
Γιατί άλλωστε τι είμαστε ΟΛΟΙ????
Don't hang on, nothing lasts forever but the earth and sky.
It slips away, all your money won't another minute buy.
Dust in the wind, all we are us dust in the wind.
Kansas
Καλημερα και να περνάτε πάντα όλοι καλά.....να σκοτώνουμε πάντα τη μιζέρια σε όμορφα rock club , με βότκες και πυρακτωμένες κιθάρες απ`τα πικ απ, που τουλάχιστον αφυπνίζουν συνειδήσεις και δεν κλείνουν ΜΥΑΛΑ….

Open mind for a different view....