ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το χριστιανικό πάθος κατά του ελληνικού πνεύματος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Το χριστιανικό πάθος κατά του ελληνικού πνεύματος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Krisnna36 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
KrisnnaΜέλος
22/08/2005, 06:55:46
quote:
Θα σταθώ στις 6 πρώτες λέξεις σου....μια θρησκεία που βασίζεται στην αλήθεια και την αγάπη , εγώ πιστεύω ότι αυτόματα καταρέει απο την στιγμή που αποδεδειγμένα βασίζεται στα ψέματα και στο μίσος καθώς και επίσης δεν το βρίσκω λογικό να λατρεύω τους καταστροφείς του Ελληνισμού έστω και πριν 1800 χρόνια.....το θεωρείς λογικό δηλαδη σε 1800 χρόνια απο τώρα να έρθουν και να σου πούν εντάξει δεν έγινε και τίποτα με τα 400 χρόνια σκλαβιάς απο τους τούρκους....(για παράδειγμα)

Θρησκεία του μίσους δέν θα το έλεγα οτι είναι εξ'ορισμού. Μάλλον κάποιοι άνθωποι τότε πρίν απο 1800 χρόνια βρήκαν την ευκαιρία να πατήσουν πάνω του για να εκδηλώσουν όλα τα αλαζονικά τους ένστικτα και επίσης το μίσος τους. Οτι κάποιοι άνθρωποι βρήκαν την μεγάλη ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τον Χριστιανισμό για να εκτονώσουν το μίσος τους δέν σημαίνει οτι είναι θρησκεία του μίσους. Άλλωστε ούτε Μωσαικός νόμος είναι "οδόντος αντί οδόντος", ούτε Κοράνι "Θάνατος στους απίστους".
Και οι καταστροφείς αυτοί πρίν απο 1800 χρόνια δέν σημαίνει οτι έχουν γνήσιους απογόνους τους σημερινούς Χριστιανούς ή τους Χριστιανούς της Τουρκοκρατίας και οτι είναι όμοιοι, γιατί με την λογική αυτή θα πρέπει να καταδικάσουμε ακόμα και τον Κολοκοτρώνη αφού ήταν Χριστιανός!!! Πιθανώς να υπάρχουν σήμερα και Χριστιανοί ακόμα και ιερείς, που όχι μόνο να μήν έχουν σχέση μαζί τους αλλά να καταδικάζουν τις πρακτικές των ομόθρησκων τους τότε. Γιατί λοιπόν να τους παίρνει η μπάλα όλους και να τους καταδικάζουμε αμέσως χωρίς δεύτερη κουβέντα?
Απο κεί και πέρα όπως έχω ξαναπεί μιά θρησκεία που υπάρχει 1800 χρόνια και καλώς οι κακώς την έχουν δεχτεί όλες αυτές τις χιλιετίες όλοι σχεδόν οι Έλληνες είναι παντελώς αδύνατο να ξεριζωθεί ότι και να κάνουμε ή να λέμε. Άν παραέχει εξουσίες που συμφωνώ και πρέπει να περιοριστούν αυτό είναι το μόνο που θα μπορούσε να γίνει προς το παρόν και τίποτα περισσότερο.
Περιμένω λύσεις.

"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

22/08/2005, 09:28:37
quote:
Άλλωστε ούτε Μωσαικός νόμος είναι "οδόντος αντί οδόντος", ούτε Κοράνι "Θάνατος στους απίστους".

Τα εδάφια από την "Αγία Γραφή" που αναφέρουν οτι ο Γιαχβέ προτρέπει τους Εβραίους να επιβληθούν και να αφανίσουν άλλους λαούς, αλόμα κι Έλληνες, τί είναι....?
Δεν είναι κάτι παρόμοιο με αυτά που ανέφερες, αγαπητέ μου?

quote:
Απο κεί και πέρα όπως έχω ξαναπεί μιά θρησκεία που υπάρχει 1800 χρόνια και καλώς οι κακώς την έχουν δεχτεί όλες αυτές τις χιλιετίες όλοι σχεδόν οι Έλληνες είναι παντελώς αδύνατο να ξεριζωθεί ότι και να κάνουμε ή να λέμε.

Φυσικά και δεν γίνεται να ξεριζωθεί εύκολα όταν από μικρό παιδί σου πιπιλάνε το μυαλό με αυτήν.
Όταν από το Δημοτικό σου μιλάνε για τη μυθολογία των Εβραίων λογικό είναι να τα ενστερνίζεσαι όλα αυτά.
Να μην αναφέρω για μία ακόμα φορά πως επιβλήθηκε ο Χριστιανισμός όπου επιβλήθηκε...
Οπότε δεν είναι εύκολο να αλλάξουν τα πράγματα.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

KrisnnaΜέλος
22/08/2005, 10:01:13
quote:
Τα εδάφια από την "Αγία Γραφή" που αναφέρουν οτι ο Γιαχβέ προτρέπει τους Εβραίους να επιβληθούν και να αφανίσουν άλλους λαούς, αλόμα κι Έλληνες, τί είναι....?
Δεν είναι κάτι παρόμοιο με αυτά που ανέφερες, αγαπητέ μου?

Εννοώ δέν είναι η μοναδική θρησκεία που διδάσκει μίσος. Οι περισσότερες θρησκείες διδάσκουν και εννοούν μίσος στους αλλόθρησκους προπαγανδίζοντας οτι είναι οι μόνες αληθινές.
Όσο για τα συγκεκριμένα εδάφια της Παλιάς Διαθήκης τα οποία κατα την γνώμη μου είναι προσθήκες διαφόρων ρατσιστικών κέντρων της αρχαιότητας στην Ανατολή, έχουν σήμερα στο σύνολο τους απορριφθεί. Κανένας δέν αναγνωρίζει οτι είναι θεόπνευστα, και πολύ κακώς αναφέρονται και μας τα διδάσκουν εδώ είμαι σύμφωνος.

quote:
Φυσικά και δεν γίνεται να ξεριζωθεί εύκολα όταν από μικρό παιδί σου πιπιλάνε το μυαλό με αυτήν.
Όταν από το Δημοτικό σου μιλάνε για τη μυθολογία των Εβραίων λογικό είναι να τα ενστερνίζεσαι όλα αυτά.

Τα παράπονα σου στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εδώ ότι και να λέμε δέν πρόκειται να βγεί καμιά άκρη.
Γι'αυτό έθεσα το θέμα των Θρησκευτικών μεταρρυθμίσεων, για να βρούμε λύσεις με το τί μπορούμε να κάνουμε, και πώς θα πιεστούν για να αλλάξουν τακτική?

"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

22/08/2005, 10:13:56
quote:
Εννοώ δέν είναι η μοναδική θρησκεία που διδάσκει μίσος. Οι περισσότερες θρησκείες διδάσκουν και εννοούν μίσος στους αλλόθρησκους προπαγανδίζοντας οτι είναι οι μόνες αληθινές.
Όσο για τα συγκεκριμένα εδάφια της Παλιάς Διαθήκης τα οποία κατα την γνώμη μου είναι προσθήκες διαφόρων ρατσιστικών κέντρων της αρχαιότητας στην Ανατολή, έχουν σήμερα στο σύνολο τους απορριφθεί. Κανένας δέν αναγνωρίζει οτι είναι θεόπνευστα, και πολύ κακώς αναφέρονται και μας τα διδάσκουν εδώ είμαι σύμφωνος.

Αφού λοιπόν αυτά δεν είναι θεόπνευστα, γιατί να είναι όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται εκεί?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

CentariusΜέλος
22/08/2005, 17:54:48
quote:

Αφού λοιπόν αυτά δεν είναι θεόπνευστα, γιατί να είναι όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται εκεί?

Στρίγμωμα μυρίζομαι......
Και εκτός απο την παραπάνω ερώτηση πως μπορεί κάποιος να πιστεύει σε ένα δόγμα του οποίου τα 2 βιβλία ΠΔ και ΚΔ φάσκουν και αντιφάσκουν....
μήπως και αυτό είναι έργο του θεού......
η μήπως το συγκεκριμένο θρήσκευμα κατασκευάστηκε με την πιο μακροπρόθεσμη λογική που μπορούσαν να έχουν τότε οι δημιουργοί του ωστε να υποκεινούν και να ελέγχουν μάζες ανθρώπων με δίαφορους σκοπούς και μετά απο τόσα χρόνια δημιουργούνται ερωτήματα και απορίες που δεν μπορούν να απαντηθούν και αυτό ακριβώς είναι το πραγματικό φώς απο μία κερκόποτα που ήταν ερμητικά κλειστή για 2000 χρόνια????

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

23/08/2005, 18:00:49
Τα κάτωθι Θέματα που δημιουργήθηκαν από τον λογαριασμό KRITON απενεργοποιούνται:

"O ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟS ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ"
"Το χριστιανικό πάθος κατά του ελληνικού πνεύματος"
"Ο Κοσμάς ο Αιτωλός O φιλότουρκoς"
"Πατρική Διδασκαλία"
"Η στάση των "πατέρων""
"Καταδικάζω τον χριστιανισμό"
"«Ύμνο εις Πεντηκοστήν»"
"ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"
"ΚΡΥΠΤΟ-ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ"

Οι λόγοι για την απενεργοποίηση αυτή είναι οι ίδιοι με άλλες παρόμοιες καταστάσεις κατά το παρελθόν:

- Άνοιγμα πολλαπλών, αλλεπάλληλων θεμάτων με μόνο διαφαινόμενο σκοπό τη προώθηση φανατικών και ακραίων τάσεων και την προπαγάνδιση μισσαλόδοξων ιδεών.
- Η έλλειψη διάθεσης για πραγματική Συμμετοχή και Συζήτηση και η έμφαση στο αποκλειστικό ενδιαφέρον για προβολή θέσεων που εκφράζουν την επιθετική παρόρμηση εναντίων άλλων ομάδων ανθρώπων και ιδεολογιών, του ατόμου ή των ατόμων που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία αυτών των θεμάτων.
- Η κατ'επανάληψη αντιγραφή και παράθεση προπαγανδιστικών κειμένων από άλλες πηγές με τη συνοδή έλλειψη ιδίας άποψης του/των αρχικού/κών συγγραφέα/ων.
- Η δημιουργία διαιωνιζόμενων προσωπικών αντιπαραθέσεων μέσα στις Ομάδες Συζήτησης και οι διάφοροι προσωπικοί χαρακτηρισμοί που παραβαίνουν τους Κανονισμούς Λειτουργίας του χώρου.
- άλλα ...

Ο λογαριασμός KRITON παραμένει ενεργός για την ώρα με σκοπό τη διερεύνηση της πιθανότητας και της δυνατότητας να μπορέσει να συμμετάσχει με έναν πιο δημιουργικό και γόνιμο τρόπο στις Συζητήσεις μας. Θα απενεργοποιηθεί όμως οριστικά μόλις υποπέσει στην αντίληψή μας μία καινούργια παράβαση των Κανονισμών.
Σημειώνω πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου, φαίνεται πως ο Λογαριασμός αυτός είναι επανεμφάνιση παλαιότερου που είχε απενεργοποιηθεί για τους ίδιους λόγους. Είναι θλιβερό το πως η ρήση "το δις εξαμαρτείν ουκ αντρός σοφού" βρίσκει τόσο συχνά το "ταίρι" της στο: "το πολλάκις εξαμαρτείν ανοησίας έξις εστί"... (Αδμίνιος, "Μύθου και Θρησκείας Ατοπήματα", ESOTERICA 2005 )
Παραθέτω δεν απερίφραστα και τους φόβους μου για το ότι πιθανότατα η απενεργοποίηση και αυτού του Λογαριασμού δεν θα αποτρέψει τη δημιουργία άλλου/ων εκ νέου με την ίδια διαστρεβλωτική συμπεριφορά...
Στην περίπτωση αυτή θα εξετάσουμε την χρήση διαφορετικών, πέρα από την απενεργοποίηση, έννομων τρόπων για την αποτροπή αυτής της κατάχρησης του χώρου και των πόρων της Διαδικτυακής αυτής Κοινότητας.

Θέλω να τονίσω ότι η απενεργοποίηση αυτών των θεμάτων δε σημαίνει και τη συλλήβδην από πλευράς μας αντίθεση εναντίων σκέψεων και απόψεων που εμπεριέχονται σε αυτά ούτε και τον χαρακτηρισμό τους από πλευράς μας ως εντελώς ανεδαφικά. Πιστεύω ότι σίγουρα κάποιες θέσεις θα μπορούσαν να συζητηθούν με έναν πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο και απομεμακρυσμένο από ακρότητες!
... αν βέβαια είχαν παρατεθεί διαφορετικά και τύγχαναν της πρέπουσας προσοχής από τον αρχικό Συγγραφέα και τους υπόλοιπους Συνομιλητές.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πω ότι ευθύνη για την διαιώνιση τέτοιων φαινομένων αφορά και όσους Συζητητές εισέρχονται αυτοβούλως μέσα σε αυτό το κλίμα μισαλλοδοξίας και άγονης επιχειρηματολογίας και γίνονται και οι ίδιοι φορείς ακραίων τάσεων.
Θα περιοριστώ μόνον να συστήσω προσοχή και επαγρύπνηση στον Ψηλό και να του υπενθυμίσω ότι η αντίθεση σε θέματα "προβοκατόρικα" ή εν γένει ανώφελα δεν δικαιολογεί με κανέναν τρόπο την υιοθέτηση αντίστοιχων αντιδράσεων και ενεργειών.

Ευχαριστώ όσους/ες φίλους/ες των Forums του ESOTERICA απέδειξαν σε αυτά τα θέματα για άλλη μία φορά την υγιή τους στάση, την ειλικρινή και κατεκτημένη τους ανεκτικότητα και την πραγματική διάθεση Συμμετοχής τους σε μία Κοινότητα Αναζητητών όπου δεν αποτελούν απλά "εγωκεντρικά μοναχικά σημεία" αλλά "φωτεινά κέντρα" κατανόησης και προσφοράς!

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

08/11/2010, 18:07:56
Τι καλά. Αλλάξαμε σελίδα!

Να τις 'κατοστήσουμε;

08/11/2010, 20:14:24
Ωραία!

08/11/2010, 20:28:14
Καλησπέρα Αίολε!
Επανέρχομαι στην πόλη που με φιλοξενεί,τα
τελευταία 5 χρόνια,μετά από μια προσωπική
"επανάσταση" στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου
(την καταυχαριστήθηκα!!!),
και τι βλέπω;
Ο Αίολος,εσύ,
με θεματάκι μουσικό,μακριά από εμένα;;;!!!

Αστειεύομαι!
Πολύ καλώς έκανες,αλλά να ξέρεις πως δεν
καταχράσθηκες ΚΑΘΟΛΟΥ,το θέμα μου,ειλικρινά.
Ήταν χαρά μου να διανθίζεις μουσικά το θεματάκι μου
το οποίο άλλωστε είχε κι'αυτό τον χαρακτήρα...

Πάντως,έστω κι' από εδώ θα βρισκόμαστε μουσικά, έτσι;

Μια αφιέρωση για όλους και τον θεματοθέτη,φυσικά,
που καθρεφτίζει την διάθεσή μου,μετά τις εκλογές!

ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

08/11/2010, 21:12:48
Καλωσόρισες καλή μου! Οχι μακρυά σου για πάντα! Δεν μπορώ!
Μερικές φορές παρασύρωμαι σαν αγοράκι και τσιλιμπουρδίζω αυτόνομα, αλλά επανέρχομαι!
Για να σε καλοπιάσω πάρε αυτό όλο δικό σου!

Για τις εκλογές η γνώμη μου είναι αυτή!
Την έρικσα κι αλλού...

08/11/2010, 21:49:06
quote:

Καλωσόρισες καλή μου! Οχι μακρυά σου για πάντα! Δεν μπορώ!
Μερικές φορές παρασύρωμαι σαν αγοράκι και τσιλιμπουρδίζω αυτόνομα, αλλά επανέρχομαι!
Για να σε καλοπιάσω πάρε αυτό όλο δικό σου!

Αίολε,από τα καλύτερα κομάτια που έχεις βάλει!!!
STOP!!!

08/11/2010, 21:50:18
quote:

...κι αυτό δικό σου!

Διακρίνω μια πολύ ρομαντική διάθεση έ;;;!!!

Πολύ καλή,ομολογώ...

08/11/2010, 22:08:58
quote:

...καληνύχτα!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΙΟΛΕ!!!

09/11/2010, 12:01:54
Σιροπιάσαμε και έρχονται μύγες! Πάρε για να ζωηρέψουμε.

Με πνίγεις!
Πόσες φορές το είπες και το άκουσες αυτό ε;