ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βιασμός Ελλάδας και Ελληνισμού - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Βιασμός Ελλάδας και Ελληνισμού - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
thothΙδρυτικό Μέλος
19/05/2003, 11:02:03
Γεια σας.

Θα συμφωνήσω με τον durden_alie στο ότι οι ακραίες εκφράσεις και χαρακτηρισμοί σκοτώνουν την ουσία.

Θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές και στο δεύτερο μέρος του μηνύματός του. Ο φανατισμός και η γενικοποίηση-κοπαδοποίηση είναι υπεύθυνοι για τα χειρότερα εγκλήματα της ανθρωπότητας. Δεκάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια "αστοί", "κομμουνιστές", "φασίστες" κ.α. σκοτώθηκαν στους τελευταίους αιώνες.

Αν τα πράγματα τα βλέπεις εσωτερικά όμως κατανοείς ότι όλες αυτές οι κατηγοριοποιήσεις σκοτώνουν την αλήθεια. Οι φιλόσοφοι-εσωτεριστές δεν θα πρέπει, σύμφωνα με την άποψή μου να πέφτουν σε αυτήν την παγίδα. Μπορεί να αγωνίζονται για το καλό των πολλών αλλά με όπλα την ορθή κρίση. Όταν κοπαδοποιούνται και οι ίδιοι χάνουν την ορθή τους κρίση. Όταν αρχίζουν να βλέπουν τους άλλους ως μπαμπούλες που, αν δολοφονηθούν, θα σωθεί η κοινωνία τότε χάνουν τα όπλα που τους έχει δώσει η εσωτερική τους πραγμάτωση και δεν μπορούν να βοηθήσουν όχι μόνο τους άλλους αλλά ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό.

Διαβάστε κάποια λόγια από την απολογία του Σωκράτη:

quote:
Αλλά, άνδρες Αθηναίοι, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αποδείξω με περισσότερα επιχειρήματα ότι δεν ευσταθεί η κατηγορία του Μέλητου. Αρκούν αυτά που είπα. Εκείνο όμως που έλεγα προηγουμένως, ότι προκάλεσα τη μεγάλη εχθρότητα πολλών ανθρώπων, είναι απολύτως αληθινό. Και αυτό είναι που θα με καταστρέψει, αν με καταστρέψει: δεν θα είναι ούτε ο Μέλητος ούτε ο Άνυτος, αλλά οι συκοφαντίες και ο φθόνος των πολλών. Αυτά στ' αλήθεια κατέστρεψαν και νομίζω θα καταστρέψουν στο μέλλον πολλούς άλλους δίκαιους ανθρώπους.

Γιατί δεν πιστεύω ότι θα σταματήσει σ' εμένα το κακό.

(...)

Αλλά τώρα πια είναι ώρα να φύγουμε, εγώ για να πεθάνω, κι εσείς για να ζήσετε. Ποιο από τα δύο είναι το καλύτερο, είναι άγνωστο σε μας. Μόνο ο Θεός το γνωρίζει.

Ο πραγματικός εχθρός του εσωτεριστή είναι η ίδια του η κατώτερη φύση. Ελέγχοντάς την, του δίνεται το φυσικό δικαίωμα να μπορεί να βοηθήσει και όλους όσοι δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα.

Ας κάνει το καθήκον του στον πόλεμο, ας κάνει το καθήκον του ως εργαζόμενος, ως πολίτης κ.ο.κ. αλλά ας μην ξεχνάει ότι όλα αυτά (που καλώς τα πράττει) αναφέρονται στην κοινωνική του διάσταση και όχι στην πνευματική. "Τα του Καίσαρι τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ"

Όλα τα άλλα τα τερτίπια της ιστορίας να τα βλέπουμε πάντα με απόσταση και καχυποψία γιατί όπου τον εχθρό τον βλέπουμε ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ εκεί έχουμε χάσει ήδη ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.

Υ.Γ. Και μια τελευταία διευκρίνηση. Μπορούμε τώρα να τα δούμε καθαρά γιατί εσωτερικός διχασμός δεν υπάρχει

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

EoNΜέλος
19/05/2003, 11:35:20
quote:

Φίλε ΕΟΝ,
έχεις σε πολλά σημεία δίκιο όμως θα ήθελα να σου κάνω τις εξής παρατηρήσεις :

α) Με το να αποκαλείς τον Παρμενίωνα "απόβρασμα", "φασιστάκο" κλπ τί θα κερδίσεις πέρα από μια εξίσου "δυναμική" αντίδραση με αποτέλεσμα ο διάλογος να μετατραπεί σε ένα ακόμη ρινγκ; Ο ίδιος λες σε κάποιο σημείο ότι οι ιδέες πρέπει να διακινούνται ελεύθερα. Ουδέν ορθότερο τούτου αλλά δεν νομίζεις ότι αυτό αφορά σε ΟΛΕΣ τις ιδέες, όποιο κι αν είναι το περιεχόμενό τους; Η δημοκρατία την οποία επικαλείσαι, αν έχει όντως ισχυρές βάσεις, δεν έχει να φοβηθεί καμιά ιδέα, ακόμη κι αυτή που επιδιώκει ίσως την κατάλυσή της. Η αντίπαλη ιδέα αντιμετωπίζεται μόνο με μια άλλη κι όχι με ύβρεις κι αφορισμούς. Αλλίμονο αν η δημοκρατία κάνει το λάθος και προβεί σε λογοκρισία διότι με τον τρόπο αυτό καταλύεται από μόνη της.

β) Μιλάς για δεξιούς κι αριστερούς, μας παρουσιάζεις δε την αντιπαλλότητά τους ως "την προαιώνια μάχη του καλού με το κακό". Θα ήθελα να ξέρω λοιπόν, ποια είναι η άποψή σου για τον εμφύλιο σπαραγμό του '45-'49; Ποιες ήταν οι δυνάμεις του "φωτός" και ποιες του "σκότους" σε έναν πόλεμο που όχι μόνο πήγε την Ελλάδα δεκαετίες πίσω, αλλά και που έγινε ΑΔΙΚΑ. Έφταιγε ο δεξιός ΕΛΛΗΝΑΣ, ο αριστερός ΕΛΛΗΝΑΣ ή οι ανεγκέφαλοι που φανάτισαν τον κόσμο και που, αντί να κοιτάξουν να συνεφέρουν τον τόπο μετά την κατοχή, μάλλωναν για την ήδη ίσως μοιρασμένη πίτα της εξουσίας; Είναι πιστεύεις συνετό να συντηρούμε ακόμη όλα αυτά τα μίση που μόνο τρόμο και θάνατο σκόρπισαν στον τόπο αυτό;

Edited by - durden_alie on 19/05/2003 10:30:55

Ο καθένας χαρακτηρίζεται απο τα λεγόμενα του και εγώ νιώθω οτι μιλάω με ένα απόβρασμα του ανθρωπίνου είδους. Εναν άνθρωπο που δεν θα έπρεπε να λέγεται άνθρωπος αλλά κτήνος γιατι μόνο τα κτήνη έχουν τις ιδέες του Παρμενίωνα περι εθνοκαθάρσεων και βιολογικής ανωτερότητας.
Το νιώθω και το λέω...αυτό μου βγάζει ο Παρμενίωνας και αυτό λέω...

Οσον αφορά το εμφύλιο εγώ έκανα κάποιες ερωτήσεις ... Ποιός αγώνιζεται πραγματικά για το συμφέρον του έθνους ? και απάντηση δεν πήρα... την δίνω εγώ... Μια ζωή αγωνίζεται για αυτό το έθνος ο προοδευτικός λαός. Απο την επανάσταση του 21 η οποία είχε και χαρακτήρα ταξικό (ενάντια των κοτσαμπάσηδων) μέχρι την δικτατορία.
Ο εμφύλιος έγινε γιατι θέλαν να εξαφανίσουν την δύναμη του Λαικού κινήματος που δημιουργήθηκε με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
Οι δεξιοσυμμορίτες , χύτες,ταγματασφαλίτες έταξαν γή και ύδωρ στους αγγλοαμερικανούς και με την βοήθεια τους στράφηκαν σε αυτούς που αγωνίστηκαν για ελευθερία (σχέδιο Marshall).
Αυτό φαίνεται απο την απόλυτη υποταγή που δήλωσε η Ελλάδα μετά στα Αμερικανικά και Αγγλικά συμφέροντα.Οι ίδιοι τύποι, τα ίδια εκτρώματα με τον Παρμενίωνα που τότε κατέβασαν τα βρακιά τώρα κάνουν λόγο για πατρίδα έθνος και λοιπά...ξεχνώντας οτι τότε φτιάχτηκαν όλοι με τα λεφτά του θείου Marshall ενώ ο αγνός λαός που αγωνίστηκε στα βουνά διωκόταν και δολοφονούνταν με συνοπτικές διαδικασίες απο τους χύτες.
Εγώ προσωπικά δεν συντηρώ κανένα μίσος αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται...για το ποιοι είναι αυτοί που μια ζωή βίαζαν και βιάζουν τον ελληνικό λαό γιατι η ιστορία ΔΙΔΑΣΚΕΙ...

"Μαθαίνω ελεύθερα να ανασαίνω..."

EoNΜέλος
19/05/2003, 11:44:40
quote:
Δε νομιζεις φιλε ΕοΝ οτι αν πας ΠΟΛΥ ανατολικα, θα βρεθεις στη δυση;Δε γνωριζεις οτι, κινουμενος στην ακρη της αριστερας, βρισκεσαι σε μια κοινη θεση με την ακρα δεξια;Δεν καταλαβαινεις οτι γινατε ενα με τους νεοορθοδοξους εθνικιστες, τυπου Κανελη και Ζουραρη;
Αν αλλαξουμε τα ονοματα στα κειμενα σου και του ΠΑΡΜΑΝΙΩΝΑ, θα νομιζουμε οτι τα γραφει το ..ΙΔΙΟ προσωπο!
Μετα το σκουρο κοκκινο, φιλε μου, ειναι το ΜΑΥΡΟ.
Τα δογματικα ακρα, που φανατικα υποστηριζετε, ανταγωνιζονταν ποιο θα κανει το μεγαλυτερο κακο στην Ελλαδα, συναγωνιζονταν στα αισχη,στο ξεπουλημα και στην υποθηκευση της πατριδας.
Αγγλοφιλοι οι μεν, Ρωσοφιλοι η δε...Ελεος κυριοι...Αφηστε επιτελους να μιλησουν οι Ελληνοφιλοι..

Πασχάλη όλα αυτά είναι ατεκμηρίωτα ιδεολογήματα που αναμασάν συνήθως οι βολεμένοι με το σύστημα...Δεν κατάλαβα...πότε η αριστερά πούλησε την Ελλάδα ? Και είσαι σύ ο ελληνόφιλος ? απο που και ως πού ?
Είπαμε εδώ έχουμε να κάνουμε με φώς και σκοτάδι...

EoNΜέλος
19/05/2003, 11:56:00
quote:
Αν τα πράγματα τα βλέπεις εσωτερικά όμως κατανοείς ότι όλες αυτές οι κατηγοριοποιήσεις σκοτώνουν την αλήθεια. Οι φιλόσοφοι-εσωτεριστές δεν θα πρέπει, σύμφωνα με την άποψή μου να πέφτουν σε αυτήν την παγίδα. Μπορεί να αγωνίζονται για το καλό των πολλών αλλά με όπλα την ορθή κρίση. Όταν κοπαδοποιούνται και οι ίδιοι χάνουν την ορθή τους κρίση. Όταν αρχίζουν να βλέπουν τους άλλους ως μπαμπούλες που, αν δολοφονηθούν, θα σωθεί η κοινωνία τότε χάνουν τα όπλα που τους έχει δώσει η εσωτερική τους πραγμάτωση και δεν μπορούν να βοηθήσουν όχι μόνο τους άλλους αλλά ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό.

Δεν μιλάμε για κοπάδια εδω πέρα... και να είσαι σίγουρος οτι γνωρίζω πολύ καλά τα κοπάδια που κυκλοφορούν γιαυτό και δεν έχω ενταχτεί σε κανένα.
Εδώ thoth μιλάμε για αυτούς που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την Ελλάδα και για αυτούς που την ξεπουλούν με κάθε ευκαιρία...
Δεν μιλάμε για κατασκευή εχθρών αλλά για το ποιός ήταν που πήρε τα όπλα να υπερασπιστεί το έθνος που λοιμοκτονούσε...
Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο thoth ? Να σταυρώναν οι αγωνιστές τα χέρια και να περιμέναν σιωπηλοί τον θάνατο του ? Να κυριαρχούσε στον πλανήτη ο Ναζισμός και να βλέπαμε που θα πήγαινε ?
Θα ήθελα να ακούσω πια είναι η εναλλακτική σε τέτοιες περιπτώσεις , τι πρέπει να κάνει ένας εσωτεριστής απο το να δώσει και την τελευταία ρανίδα του αιματός του για την ελευθερία....

19/05/2003, 12:06:39
Σημερινη εποχη ,κανονικη διασταση...Ο ΕοΝ μιλα για τον εμφυλιο...
quote:
Οσον αφορά το εμφύλιο εγώ έκανα κάποιες ερωτήσεις ... Ποιός αγώνιζεται πραγματικά για το συμφέρον του έθνους ? και απάντηση δεν πήρα... την δίνω εγώ... Μια ζωή αγωνίζεται για αυτό το έθνος ο προοδευτικός λαός. Απο την επανάσταση του 21 η οποία είχε και χαρακτήρα ταξικό (ενάντια των κοτσαμπάσηδων) μέχρι την δικτατορία.
Ο εμφύλιος έγινε γιατι θέλαν να εξαφανίσουν την δύναμη του Λαικού κινήματος που δημιουργήθηκε με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
Οι δεξιοσυμμορίτες , χύτες,ταγματασφαλίτες έταξαν γή και ύδωρ στους αγγλοαμερικανούς και με την βοήθεια τους στράφηκαν σε αυτούς που αγωνίστηκαν για ελευθερία (σχέδιο Marshall).
Αυτό φαίνεται απο την απόλυτη υποταγή που δήλωσε η Ελλάδα μετά στα Αμερικανικά και Αγγλικά συμφέροντα.Οι ίδιοι τύποι, τα ίδια εκτρώματα με τον Παρμενίωνα που τότε κατέβασαν τα βρακιά τώρα κάνουν λόγο για πατρίδα έθνος και λοιπά...ξεχνώντας οτι τότε φτιάχτηκαν όλοι με τα λεφτά του θείου Marshall ενώ ο αγνός λαός που αγωνίστηκε στα βουνά διωκόταν και δολοφονούνταν με συνοπτικές διαδικασίες απο τους χύτες.
Εγώ προσωπικά δεν συντηρώ κανένα μίσος αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται...για το ποιοι είναι αυτοί που μια ζωή βίαζαν και βιάζουν τον ελληνικό λαό γιατι η ιστορία ΔΙΔΑΣΚΕΙ...

Σε ενα παραλληλο κοσμο, η αριστερα κερδισε στον εμφυλιο και γιναμε ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ο Παρμενιων μιλα για τον εμφυλιο...
  • Οσον αφορά το εμφύλιο εγώ έκανα κάποιες ερωτήσεις ... Ποιός αγώνιζεται πραγματικά για το συμφέρον του έθνους ? και απάντηση δεν πήρα... την δίνω εγώ... Μια ζωή αγωνίζεται για αυτό το έθνος ο ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΑΣ λαός. Απο την επανάσταση του 21 η οποία είχε και χαρακτήρα ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ (ενάντια των ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ) μέχρι την δικτατορίαΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.
    Ο εμφύλιος έγινε γιατι θέλαν να εξαφανίσουν την δύναμη του ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ κινήματος που δημιουργήθηκε με το ΕΔΕΣ-ΠΑΟ.
    Οι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟσυμμορίτες , ΕΛΑΣΙΤΕΣ,ΚΑΓΚΕΜΠΙΤΕΣ έταξαν γή και ύδωρ στους ΡΩΣΟΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ και με την βοήθεια τους στράφηκαν σε αυτούς που αγωνίστηκαν για ελευθερία (σχέδιο ΣΤΑΛΙΝ).
    Αυτό φαίνεται απο την απόλυτη υποταγή που δήλωσε η Ελλάδα μετά στα ΣΟΒΙΤΙΚΑ και ΡΩΣΙΚΑ συμφέροντα.Οι ίδιοι τύποι, τα ίδια εκτρώματα με τον ΕΟΝ που τότε κατέβασαν τα βρακιά τώρα κάνουν λόγο για πατρίδα έθνος και λοιπά...ξεχνώντας οτι τότε φτιάχτηκαν όλοι με τα λεφτά του θείου ΣΤΑΛΙΝ ενώ ο αγνός λαός που αγωνίστηκε στα βουνά διωκόταν και δολοφονούνταν με συνοπτικές διαδικασίες απο τους ΚΑΓΚΕΜΠΙΤΕΣ.

EoNΜέλος
19/05/2003, 12:29:11
Πασχάλη είσαι λίγο "ότι να ναι" τύπος ή είναι η ιδέα μου ?
Απο το να ασχολείσαι με τις δικές μου απόψεις θα μπορούσες κάλλιστα να μας κάνεις την χάρη και να πείς τις δικές σου....

19/05/2003, 13:05:19
Φιλε ΕοΝ γραφεις,
quote:
Πασχάλη όλα αυτά είναι ατεκμηρίωτα ιδεολογήματα που αναμασάν συνήθως οι βολεμένοι με το σύστημα...Δεν κατάλαβα...πότε η αριστερά πούλησε την Ελλάδα ?
Φυσικα δε θυμασαι, αφου δεν ειχες γεννηθει, αλλα το να ριξεις μια ματια στην ιστορια ΔΕ ΒΛΑΠΤΕΙ. Επειδη ο Πασχαλης δε γραφει ατεκμηριωτα (οπως θα θυμασαι για τον αναρχισμο στην ισπανια), σου υπενθυμιζω ποτε η αριστερα πουλησε την Ελλαδα.
  • Το 3ο Τακτικό Συνέδριο του Κομμουνιστικου Κόμματος που συνήλθε στην Αθήνα τον Μάρτιο του 1927, με τη σύμφωνο γνώμη και την προτροπή των παρισταμένων εκπροσώπων της Γ΄ Διεθνούς, έθεσε θέμα και δέχτηκε το σύνθημα για "ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη".
Ειχες γραψει...
quote:
χαχαχαχαχα αναρχική κυβέρνηση.... χαχαχαχαχα
Οτι πιο αστείο έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό...συγχώρα με Πασχάλη αλλά αυτό που είπες ήταν τούβλο...
και σου απαντησα...
quote:
Ας μη σχολιασω τα χαχανητα αγαπητο μου παιδι,ΕοΝ. Απο τη μια χαιρομαι για σενα και για το "ασυμβιβαστο" σου. Καποτε ο Κλεμανσο ειπε:"Λυπαμαι αφανταστα για οσους στα 20 τους χρονια δεν ηταν αναρχικοι". Για την ιστορια ομως: "Τον Οκτωβρη του 1936, στη δημοκρατικη κυβερνηση της Ισπανιας, συμμετειχαν 4 στελεχη των αναρχικων.
Χουαν Πεϊρο :Υπουργος Βιομηχανιας
Χουαν Λοπεζ Σαντσεζ:Υπουργος εμποριου
Γκαρθια Ολιβερ: Υπουργος Δικαιοσυνης
Φεντερικα Μοντσενυ (Ουραλες): Υπουργος Υγειας
Η κυβερνηση διαλυθηκε τον Ιουνιο του 1937
Στο λιγο καιρο που ηταν κυβερνηση, πετυχαν να περασουν αρκετα φιλολαϊκα μετρα..

Οσο γιαυτο που γραφεις τωρα;
quote:

Ειναι η ιδεα σου, φιλε μου γιατι εχω εκθεσει ΑΚΡΙΒΩΣ τι πρεσβευω. ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ φιλε ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ!
quote:
Δεν πιστευω στην ξερη λογικη και στο παραλογο συναισθημα.
Δεν πιστευω τις θρησκειες που οδηγουν στο δογματικο φανατισμο και την ακαμπτη δικαιοσυνη που οδηγει στην τιμωρια και την καταστροφη.
Δεν πιστευω στο θριαμβο της ασχημιας και στην αποκτηνωση.
Δεν πιστευω στη μονομερη ανισορροπια.
Πιστευω στη συναισθηματικη λογικη και στα λογικα συναισθηματα.
Πιστευω στη δικαιοσυνη του ελεους και στο ελεος της αυστηροτητας.
Πιστευω στην εναρμονισμενη συνειδηση και στο νομο της ομορφιας και της αρμονιας που κυριαρχει στη φυση.
Πιστευω στη ισορροπια.
Σαν ερμηνευτικο συμπληρωμα, δεν πιστευω και σε ιδεολογιες που οδηγουν στο δογματικο φανατισμο..

19/05/2003, 13:07:52
Κάποιος φίλος μου ζήτησε να ελέγξω μια μετάφραση ενός κειμένου πριν καιρό. Ήταν ένα κείμενο που αφορούσε την προσεχή ολυμπιάδα! Κάτι σαν μια ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ δημοκρατική διαδικασία, για κάτι που πρόκειται να φτιαχτεί…. τους επόμενους μήνες….

Δεν θα επεκταθω σε λεπτομεριες, δεν ειναι στη φυση μου, απλά το αναφέρω για να εχουμε γνωση οι 10 η 100 γάτοι εδώ μέσα...
Φαινόταν καθαρά πως κάτι που στοιχίζει πχ 10 σε κανονικές συνθήκες, στην ολυμπιάδα θα πληρωθεί 300!!! Και φυσικά οι αιτίες από πάντα γνωστές, τόσο στους πόλεμους, όλο και στην ειρήνη…. ίδιες!

ΑΠΛΗΣΤΙΑ…

Από αυτά θα φάνε όλοι… Μα ποιος τα πληρώνει?

Θα κρατηθούν χρήματα από τον εργαζόμενο σαν φόροι, ….και αν θα πάρουμε κάποιο μετάλλιο, θα βγουν πάλι οι ίδιοι, να σφετερισθούν και να μας πουν… για την αυτοθυσία... και το μεγαλείο της Ελλάδος!!!

Α ναι!!! Καποτε θα σηκωσουν και κανα αγαλμα.. με το ονομα τους!

Πολλά γίνονται πίσω από την ευγενική εικόνα πολιτικών και επιχειρηματιών… ΣΩΤΗΡΩΝ, που δεν είμαστε σε θέση, ούτε καν να φαντασθούμε!

Έτσι γίνεται από πάντα!

Η μόνη παρηγοριά που μένει, είναι άντε μπας και στο τέλος φτιαχτεί κάποιος δρόμος, και δεν χάνουμε κάθε μέρα 2 και 3 ώρες…για να διασχίσουμε λίγα μόνο χιλιόμετρα!

Ελλάδα….Βιασμός μια ζωή από τους ίδιους και τους ίδιους…. Τα άπληστα κοράκια!

Τηοτη, ο Σωκρατης μιλησε και ακομα μιλαει....η κατανοηση που ειναι?

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 19/05/2003 13:09:29

thothΙδρυτικό Μέλος
19/05/2003, 13:11:35
Γεια σας πάλι.

ΕΟΝ νομίζω ότι το τελευταίο μήνυμα του Πασχάλη λέει περισσότερα από ότι κατάλαβες με την πρώτη ματιά. Ξαναδες το, με μια ματιά από ένα... παράλληλο σύμπαν.

ΕΟΝ δεν νομίζεις ότι είναι επικίνδυνο αυτό το πακέτο πνευματικής-κοινωνικής επανάστασης; Είσαι τόσο σίγουρος ότι ένας εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας, ένας κοινωνικός αγώνας, ένας ταξικός αγώνας πάνε πακέτο με την πνευματική επανάσταση; Είναι δυνατόν να τα εξομοιώνεις; Ποιος είναι το πρότυπό σου ο Τσε-Βαρραβάς ή ο Χριστός;

Είπες:

quote:
Ο στόχος του Πλάτωνα και του Σωκράτη ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ !!!

Ναι δεν διαφωνώ. Αλλά με ποια πλευρά ήταν; Μήπως ήταν σοσιαλιστές; Μήπως ήταν εθνικιστές; Μήπως ήταν τυραννολάτρες; Η απάντηση δεν νομίζω να μπορεί να δοθεί γιατί χωρίς την "πνευματική" εποπτεία του έργου τους είναι βέβαια ότι θα κατηγορηθούν σε κάθε εποχή από κάθε ακραία πολιτική τάξη.

ΝΑΙ ήταν και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Αλλά αυτή τους η πολιτική ελάχιστα έχει να κάνει με οποιοδήποτε σύστημα υπήρχε ποτέ ή υπάρχει σήμερα.

Και μια φιλική συμβουλή:

Μην βάζεις ταμπέλες έτσι εύκολα. Μην κόβεις το αυτί του Ρωμαίου. Άστο στην θέση του ή ξανακόλλησε το όπως έκανε ο δάσκαλός σου.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

EoNΜέλος
19/05/2003, 13:47:39
quote:
Φιλε ΕοΝ γραφεις,
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Πασχάλη όλα αυτά είναι ατεκμηρίωτα ιδεολογήματα που αναμασάν συνήθως οι βολεμένοι με το σύστημα...Δεν κατάλαβα...πότε η αριστερά πούλησε την Ελλάδα ?
--------------------------------------------------------------------------------

Φυσικα δε θυμασαι, αφου δεν ειχες γεννηθει, αλλα το να ριξεις μια ματια στην ιστορια ΔΕ ΒΛΑΠΤΕΙ. Επειδη ο Πασχαλης δε γραφει ατεκμηριωτα (οπως θα θυμασαι για τον αναρχισμο στην ισπανια), σου υπενθυμιζω ποτε η αριστερα πουλησε την Ελλαδα.
Το 3ο Τακτικό Συνέδριο του Κομμουνιστικου Κόμματος που συνήλθε στην Αθήνα τον Μάρτιο του 1927, με τη σύμφωνο γνώμη και την προτροπή των παρισταμένων εκπροσώπων της Γ΄ Διεθνούς, έθεσε θέμα και δέχτηκε το σύνθημα για "ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη".
Ειχες γραψει...
quote:
χαχαχαχαχα αναρχική κυβέρνηση.... χαχαχαχαχα
Οτι πιο αστείο έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό...συγχώρα με Πασχάλη αλλά αυτό που είπες ήταν τούβλο...

και σου απαντησα...
quote:
Ας μη σχολιασω τα χαχανητα αγαπητο μου παιδι,ΕοΝ. Απο τη μια χαιρομαι για σενα και για το "ασυμβιβαστο" σου. Καποτε ο Κλεμανσο ειπε:"Λυπαμαι αφανταστα για οσους στα 20 τους χρονια δεν ηταν αναρχικοι". Για την ιστορια ομως: "Τον Οκτωβρη του 1936, στη δημοκρατικη κυβερνηση της Ισπανιας, συμμετειχαν 4 στελεχη των αναρχικων.
Χουαν Πεϊρο :Υπουργος Βιομηχανιας
Χουαν Λοπεζ Σαντσεζ:Υπουργος εμποριου
Γκαρθια Ολιβερ: Υπουργος Δικαιοσυνης
Φεντερικα Μοντσενυ (Ουραλες): Υπουργος Υγειας
Η κυβερνηση διαλυθηκε τον Ιουνιο του 1937
Στο λιγο καιρο που ηταν κυβερνηση, πετυχαν να περασουν αρκετα φιλολαϊκα μετρα..

Οσο γιαυτο που γραφεις τωρα;
quote:

Ειναι η ιδεα σου, φιλε μου γιατι εχω εκθεσει ΑΚΡΙΒΩΣ τι πρεσβευω. ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ φιλε ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ!
quote:
Δεν πιστευω στην ξερη λογικη και στο παραλογο συναισθημα.
Δεν πιστευω τις θρησκειες που οδηγουν στο δογματικο φανατισμο και την ακαμπτη δικαιοσυνη που οδηγει στην τιμωρια και την καταστροφη.
Δεν πιστευω στο θριαμβο της ασχημιας και στην αποκτηνωση.
Δεν πιστευω στη μονομερη ανισορροπια.
Πιστευω στη συναισθηματικη λογικη και στα λογικα συναισθηματα.
Πιστευω στη δικαιοσυνη του ελεους και στο ελεος της αυστηροτητας.
Πιστευω στην εναρμονισμενη συνειδηση και στο νομο της ομορφιας και της αρμονιας που κυριαρχει στη φυση.
Πιστευω στη ισορροπια.

Σαν ερμηνευτικο συμπληρωμα, δεν πιστευω και σε ιδεολογιες που οδηγουν στο δογματικο φανατισμο..

Ναι Πασχάλη είναι πολύ εύκολο να μιλάς για την θεωρία..."έθεσε και δέχτηκε" όπως ακριβώς είπες αλλά ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ...
Γιατι να είσαι σίγουρος οτι η θεωρία απέχει πολύ απο την πράξη....
Καταρχήν δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ την εκάστοτε ηγεσία του ΚΚΕ αλλά να εξείρω τους αγωνιστές που συντάχθηκαν ενσυνείδητα με την ιδεολογία αυτή , ή οποία όπως προείπα αντιπροσωπεύει την έμπρακτη δικαιοσύνη και ισοτομία. Λάθη κάνουν όλοι... γίνανε και θα γίνουν αλλά τουλάχιστον θα μπορούσες εσύ να μου πείς ποιός αγωνίζεται ΠΑΝΤΑ σε αυτόν τον τόπο και ποιός ξεπουλά και τα κάνει πλακάκια με το κατεστημένο ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ?
Εξ' άλλου στην πράξη μόνο το Δεξιόθρεφτο τέρας που ακούει στο όνομα Μητσοτάκης είχε το θράσος να πουλήσει βραχονησίδες, να κλέψει αρχαία και να πεί οτι το θέμα με το όνομα Μακεδονία θα ξεχαστεί σε 10 χρονια... η μεγάλη διαφορά ? ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ...ΔΕΝ ΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΔΕΧΤΗΚΕ...

Οσο για το τι πιστεύεις και τι όχι ...αυτό απασχολεί εσένα και όχι εμένα...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ...ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙ αν ακόμα δεν το έχεις καταλάβει...

Edited by - EoN on 19/05/2003 13:50:37