- ΠΑΓΙΔΕΣ (στην Εσωτερική Αναζήτηση) - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
quote:ΑΜΕΙΝΙΑΣ
Σαφέστατα ναι.Οι πόλεμοι ΔΕΝ οφείλονται στο θεό.Απο αυτον ξεκινούν και σε αυτον τελειώνουν.Στο όνομά του γίνονται.
Δε βλέπω που διαφωνείς,εδώ.
Με το δικό σου συλλογισμό(Δηλαδή ότι δεν υπάρχει θεός) απλά δεν μπορείς να ενοχοποιήσεις κάτι ανύπαρκτο για το οτιδήποτε..
quote:
Αυτοί που πολεμούν στο όνομά του γνωρίζουν ότι υπάρχει.Είναι σίγουροι.Αλλοιώς θα σκοτωνόντουσαν για μια θέση δίπλα του?
Κατηγόρησέ τους για ηλίθια και ανεγκέφαλη σιγουριά,αυτούς και τους ηθικούς αυτουργούς που τους δασκάλεψαν.
Δε μπορείς να κατηγορήσεις μια ανύπαρκτη έννοια(σύμφωνα με τη δική σου θεώρηση).
quote:
Θα με κάνεις να μετανοιώσω που σε είπα εξυπνότατο και δε το θέλω.Το εννοούσες?
Ναι.
Έχει εμμονές με το θέμα της ιστορίας των διπλών λογαριασμών,είναι αλαζόνας,δεν βλέπει ότι υπάρχουν κι άλλοι γνώστες των θεμάτων που πραγματεύεται,ή κάνει ότι δε το βλέπει,αλλά άσχετα από αυτά παραμένει έξυπνος.
Η εξυπνάδα έχει πολλές εκφάνσεις φίλε Νικόμαχε.Αλλά το ξέρεις αυτό.
quote:
ΑΜΕΙΝΙΑΣ
Τι σας φαίνεται περίεργο μωρέ παιδιά,από αυτά που είπα παραπάνω;Θές να ακούσεις κι άλλα?Γκρρρ!!!
Από όλους τους από πάνω εσύ πετάχτηκες;
Άσε να κάνει γκρρρ κανένας που να διαφωνεί στ' αλήθεια.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:
Συμφωνω και το δικαιολογω λεγοντας οτι τα συναισθηματα που μας καθοριζουν σε μονιμη σχεδον βαση ειναι καταστασεις που περνουν ακριτα στο προσκηνιο του νου και μας καθοριζουν φασιστικα
Ειναι τα στοιχεια που λιγο αν θα τα αξιολογησουμε δεν θα επιτρεπουμε να παρεμβαινουν στις εκδηλωσεις μας [τουλαχιστον οπου δεν ανηκουν]
quote:
Ναι.
Έχει εμμονές με το θέμα της ιστορίας των διπλών λογαριασμών,είναι αλαζόνας,δεν βλέπει ότι υπάρχουν κι άλλοι γνώστες των θεμάτων που πραγματεύεται,ή κάνει ότι δε το βλέπει,αλλά άσχετα από αυτά παραμένει έξυπνος.
Η εξυπνάδα έχει πολλές εκφάνσεις φίλε Νικόμαχε.Αλλά το ξέρεις αυτό.
Ξερω οτι δεν μπορω να κρινω κανεναν ουτε καν τον εαυτο μου
ΟΜΩς θα κανω μερικες ερωτησεις
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΖΟΡΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ; Και ο καθενας ας δωσει την απαντηση στον εαυτο του και μονο
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ;Μηπως δεν μπορουμε να παρουμε πραγματα απο οπουδηποτε;
Προσωπικα εχω απαλαγει απο πολλα "πρεπει" τις μερες που συνομιλω με REGULUS και θεωρω οτι αυτη ειναι η κυρια στρατηγικη του
Aποτελεσμα δεχομαι περισσοτερο τον εαυτο μου σε σημεια που δεν ειχα καθολου εντοπισει
Μηπως ειναι λιγακι αγενες ενας εναντιον η τεσσαρων
quote:Αν εδώ εννοείς τις νουθεσίες μαζί σου!
Στην πραγματικότητα αν θέλαμε να κάνουμε τέλεια όλα τα Ιερά κείμενα του κόσμου, θα αρκούσε να βγάλουμε απο αυτά, ότι δεν πήγαζε μέσα απο τον ίδιο τον άνθρωπο, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται ο Θεός."
Αλλιώς μια εξήγηση παρακαλώ!
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
quote:Ε! δεν παίζουν και ξύλο, άμα θέλει σε όποιον θέλει απαντάει!
Μηπως ειναι λιγακι αγενες ενας εναντιον η τεσσαρων
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
quote:
Αυτό θα ήταν σωστό αν οι επιθυμίες του ενός εκπληρώνονταν σε μεγαλύτερο ποσοστό άπό του άλλου. Το ότι ο Α μπορεί να συλλάβει 100 επιθυμίες και να πραγματοποιήσει τις 10 και ο Β να συλλάβει 200 και να πραγματποιήσει τις 20 δίνει 10% ποσοστό εξίσου και στους δύο. Οπότε με αυτό το τρόπο δεν υάρχει μεγαλύτερη προτίμηση στον ένα από τον άλλο επειδή υπάρχει διαφορά νοημοσύνης και αντιληπτικότητας ακριβώς τέτοια που ισορροπεί τις αντιθέσεις μεταξύ τους. Κανένα ον δεν έχει απόλυτη ελευθερία βούλησης γιατί κανένα δε μπορεί να συλλάβει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και να επιθυμήσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Αν το έκανε και δεν είχε τη δυνατότηγτα να τα πραγματοποιήσει θα υφίστατο μεγαλύτερο πόνο , άπειρο, από εκείνον που δεν τα συνέλαβε καν ή δε μπορεί να τα συλλάβει. Ελπίζω να είναι κατανοητό τώρα. Ισονομία είναι όταν σου παίρνουν το 10% από τους φόρους και το ίδιο σε όλους. Δεν είναι ισονομία όταν πάιρνουν 1000 ευρώ από τους πάντες. Η σχετική αναλογία είναι που μετράει. Ο Θεός έτσι ορίζει τα πράγματα και ακόμη πιο λεπτομερώς με απόλυτη ακρίβεια.
Ούτε λίγο ούτε πολύ μου λες ότι η ανθρώπινη εξυπνάδα υπόκειται σε τεκμηριακή λογική και όποιος του πέφτει λίγο μυαλό,πρέπει να είναι ευχαριστημένος γιατί "θα πληρώσει λιγότερο φόρο" ήτοι δε θα του λείπουν αυτά που δε μπορεί να καταλάβει.
Ωραίο,ακούγεται αλλά αν είχα επιλογή,θα διάλεγα την κουρτίνα Β από το δικό σου παράδειγμα.
ΑΝ υπάρχει έστω και ένας από αυτό το νήμα που θα διάλεγε το Α,και έχει μπέσα,να το πει,αλλιώς παραδεχτείτε ότι θα διαλέγατε το Β,αποδεικνύοντας έτσι ότι ο καταμερισμός δεν είναι ούτε ιδανικός ούτε δίκαιος.
quote:
Τα στοιχεία υπάρχουν παντού γύρω μας . Διάβασε το θέμα που θα ανοίξω σε λίγο.
Η πρώτη πρόταση είναι αόριστη και παιδική.
Το θέμα που θα ανοίξεις θα το διαβάσω.Γράψε το πρώτα.
quote:
Σε όσους δεν μπορούν να σκεφτούν λογικά δεν υπάρχει ανάγκη απόδειξης ύπαρξης του Θεού. Αυτοί θα διδαχτούν από τον πόνο.
Δώσε πόνο,δάσκαλε..
quote:
quote:
Κόψε κάτι δάσκαλε... θυμήσου την ταπεινότητα ναι;
Ταπεινά το λέω ...όπως και ο Νικόμαχος που μου ζήτησε ΤΑΠΕΙΝΑ συγνώμη και συνεχίζει να με βρίζει. Ταπεινότητα δεν είναι η δουλικότητα.
Ο Νικόμαχος δεν είναι ταπεινός,και το ξέρουμε όλοι.Ούτε η συγνώμη του ήταν ταπεινή.
Εσύ περνιέσαι για ταπεινός;
Δώσε ειλικρινή απάντηση και άσε τις υπεκφυγές πίσω από τις μαλακίτσες του Νικόμαχου.
quote:
Ταπεινότητα δεν είναι η δουλικότητα.
Το μόνο που συμφωνούμε.
Πρόσεξε μη μου το μπερδέψεις στην πορεία με αοριστολογίες και μου το χαλάσεις κι αυτό.
quote:
AMEINIA καλά τα λες.
Yes Notirk Yes!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Ούτε λίγο ούτε πολύ μου λες ότι η ανθρώπινη εξυπνάδα υπόκειται σε τεκμηριακή λογική και όποιος του πέφτει λίγο μυαλό,πρέπει να είναι ευχαριστημένος γιατί "θα πληρώσει λιγότερο φόρο" ήτοι δε θα του λείπουν αυτά που δε μπορεί να καταλάβει.
Ωραίο,ακούγεται αλλά αν είχα επιλογή,θα διάλεγα την κουρτίνα Β από το δικό σου παράδειγμα.
ΑΝ υπάρχει έστω και ένας από αυτό το νήμα που θα διάλεγε το Α,και έχει μπέσα,να το πει,αλλιώς παραδεχτείτε ότι θα διαλέγατε το Β,αποδεικνύοντας έτσι ότι ο καταμερισμός δεν είναι ούτε ιδανικός ούτε δίκαιος.
Σύμφωνα με την απόδειξη περί Θεού, ο θεός ως παντοδύναμος και πανσοφος και πανάγαθος ταυτόχρονα δεν κάνει ούτε έκανε ούτε θα κάνει ποτέ κάτι άδικο ή άσκοπο. Η αδικια θα υπήρχε μόνο αν υπήρχε αναλογική διαφορά όπως είπα χαρισμάτων και απαιτήσεων. Ο Θεός δεν απαιτεί από όλους τα ίδια.
quote:
Η πρώτη πρόταση είναι αόριστη και παιδική.
Το θέμα που θα ανοίξεις θα το διαβάσω.Γράψε το πρώτα.
"Αν δε γίνεται σαν τα παιδιά δε θα μπείτε στη βασιλεία των ουρανών".
Τα στοιχεια είναι όλα τα δεδομένα τα παρατηρησιακά από την ύπαρξη του κόσμου αν και δε χρειάζονται όλα.
quote:
Εσύ περνιέσαι για ταπεινός;
Δώσε ειλικρινή απάντηση και άσε τις υπεκφυγές πίσω από τις μαλακίτσες του Νικόμαχου.
Πότε είπα ότι είμαι ταπεινός; Η ταπεινότητα είναι ακρίβεια μεσότητας και εγώ τη χάνω πολλές φορές αν την πετυχαίνω ποτέ.
Που λέω ότι πρέπει να καταδικαστεί κάποιος;
Αν εννοείς την αντιδικία μου με τον Regulus στο άλλο νήμα,ζήτησα από εκείνον μια συγνώμη-που μου την αρνήθηκε,και δικαίωμά του-και από την διαχείρηση μια ιεράρχηση παραπτωμάτων,τονίζοντας ότι δεν επιθυμώ την απόκλειση κανενός από το βήμα του forum.
Άμα δε βαριέσαι δες το μόνος σου.
Του έκανα και δυο τρεις φορές πλάκα επειδή με έχρισε μόνος του admin,και σιγά τα αυγά.
Άλλος θα τον είχε τρελλάνει στην καζούρα για εβδομάδες.με τέτοια πατατιά...
quote:
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ
Αυτό πρέπει να αναρωτηθείς... ποιος το παίζει αλάνθαστος , έχει δασκαλίστικο τόνο και τα χώνει όταν κάποιος του πάει κόντρα.
Μη κοιτάς εσύ που είσαι άριστος μαθητής...(σε αυτό το νήμα εννοώ)
Δοκίμασε να μιλήσεις πιο άνετα και τα λέμε.
Εγώ είμαι ένας και ο Regulus είναι άλλος ένας.
Αν προσθέτεις και τον dsm και τον Νικόμαχο (που υπό προυποθέσεις δεν θα είχες κι άδικο,οπότε το δέχομαι) δεν θα πρέπει να προσθέσεις στην πλευρά του Regulus ,τον εαυτό σου και αυτούς που μέχρι τώρα δείχνουν να συμφωνούν στα σημεία με τον αγαπητό Regulus (και είναι σαφώς δικαίωμά τους) αλλά τώρα αντί να υπερασπισθούν τις θέσεις του,έχουν κάτσει γαλαρία και δε μιλούν; Εγώ ο ίδιος δεν προσκάλεσα όποιον από το νήμα διαφωνεί, να μου τα χώσει κανονικά;
Βγήκες μόνο εσύ και μαγκιά σου.
Οι υπόλοιποι που δε μιλούν, φταίω εγώ;
Και πες μου τώρα που σε πέτυχα.
Στο κομμάτι που ζήτησα να το σχολιάσετε,ποια είναι η γνώμη σου;
Ειλικρινά σου φαίνονται κακόβουλα ή παράλογα;