ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Είναι καιρός να γίνει κάτι! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Είναι καιρός να γίνει κάτι! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

onoma30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
18/05/2003, 00:04:37
... ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!

...ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ..ΑΔΙΑΦΟΡΟ...
ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΕΑΡΟΤΕΡΑ ΜΕΛΗ...
ΕΧΩ ΜΙΑΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΜΕΛΗ ΝΟΙΩΘΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ .ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΩΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ..ΝΟΙΩΘΩ ΠΩΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΩ..ΑΠΛΑ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.
ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΟΙ..ΕΝΝΟΩ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ 16 ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΣΤΕ (ΕΙΤΕ ΕΡΕΥΝΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ...ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΜΑΣ /ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΝΩΣΗ...ΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΑΣ.
ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΑΡΟ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ Μ'ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ)ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ...ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ...
ΝΑΙ,ΦΕΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ.
ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ.
ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΣΠΕΡΝΟΥΜΕ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΚΟΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΙ....
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ /ΕΤΣΙ ΣΥΜΠΝΕΥΩ ΤΕΛΕΙΑ...ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ..ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ..ΠΟΥ ΣΚΛΗΡΗΝΑΝ...

ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟ -ΤΡΕΙΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΙ ΠΡΙΝ- ΕΛΑΒΑ ΕΝΑ ΜΕΙΛ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΝΕΑΡΟ ΑΤΟΜΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ 16 ...ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ...
ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ ΠΟΤΕ (ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΞΑΝΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ)ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ...
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ 'ΕΝΤΑΞΕΙ, ΑΤΜΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟΟΟΟ ΑΓΑΘΙΑΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΙΠΛΟΠΡΟΣΩΠΙΕΣ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΩΣ ΣΟΒΑΡΑ...'
ΟΚ. ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΠΑΙΔΙ.ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΙΔΗ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ....
ΜΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ;;;;
-ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΜΙΛΩ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ!ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΑΡΚΕΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.)
(ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΧΟΡΟΥ..ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ)
ΜΕ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ 'ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ'
ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΗΜΕΝΗ Η ΨΥΧΗ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!
ΜΟΛΙΣ ΕΧΩ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ..ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΚΕΙ ΘΕΜΑ ΕΙΧΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ/ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΜΕΛΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ/ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ...

ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ...
ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ,ΕΕΙΔΗ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΤΑΝ ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ/ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙ ΓΑΙΤΙ ΝΟΙΩΘΕΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ...
ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΨΕΙ ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕ ΑΝΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ..ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕΙ.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΙ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΩ.
ΜΑ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟΣΟ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΜΟΛΙΣ...

ΦΩΣ ΕΝ ΣΚΟΤΕΙ.

ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 16* ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ / ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ...ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΣΤΡΟ ΟΥΡΑΝΟ...
ΕΜΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΑΝΑΜΕ.
ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ;
ΧΜΜΜ...

ΦΩΣ ΕΝ ΣΚΟΤΕΙ.

*ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ Θ'ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ -ΧΑΡΥ Π.-ΜΑΓΟΥΣ...ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΙΜΙΤΙΣΜΟΥ...

The Ray of Light

thothΙδρυτικό Μέλος
18/05/2003, 00:42:31
Έχετε δει το σύμβολο του Esoterica;

Ναι, είναι μια πυραμίδα.

Επειδή δεν θεωρώ ότι αυτή μας η πράξη ήταν ασήμαντη, διαλογίστηκα πάνω στην φαινομενικά ασυνείδητή μας επιλογή να επιλέξουμε την Πυραμίδα για σύμβολο.

Νομίζω ότι σε ένα επίπεδο αποσυμβολισμού δείχνει την προσπάθεια των δημιουργών και εμπνευστών του Esoterica για να δημιουργήσουν μια κοινότητα που να μην είναι τυχαία και ασχημάτιστη (όπως π.χ. μια συνηθισμένη πέτρα) ούτε μια απόκρυφη-κλειστή κοινότητα (όπως το "ξίφος", το "βέλος" η "σκάλα" κ.α.)

Η πυραμίδα (ή αλλιώς ένα ανάποδο δένδρο) έχει την ιδιότητα να δίνει την ίδια σταθερή βάση σε όλους, να τους "αγκαλιάζει" σε μια κοινότητα, να τους κάνει να δονούνται γύρω από έναν κεντρικό άξονα-κολώνα-κορμό αλλά από την άλλην βοηθάει τον καθέναν να έχει το δικό του μέτρο ύψους, το "ύψος" που κατακτά με την προσφορά του, την αγάπη του, και την αυτοθυσία του.

Κοινότητα (Ισονομία) Απόψεων και Τάξη (Δομή-Σκάλα) μέσα από την Ενότητα (προθέσεων και σκοπού). Αυτά τα τρία στοιχεία δίνουν την τριγωνικότητα της πυραμίδας. Η τετράγωνη βάση δείχνει τα 4 στοιχεία μας, την Ύλη μας, την προσωπίδα μας. Το τρίγωνο πάνω στο τετράγωνο. Η ψυχή πάνω στο σώμα.

Ακόμη μια άλλη ιδιότητα της πυραμίδας. Όταν αυξάνεται σε μέγεθος, μεγαλώνει κάθετα και οριζόντια. Παίρνει ύψος χωρίς να χάσει σταθερότητα.

Ας μην φοβόμαστε όταν μεγαλώνει η βάση, (οι "νεότεροι") αντίθετα να το επιδιώκουμε και να χαιρόμαστε για αυτό. Η ευθύνη στους... "γεροντότερους" και "αρχαιότερους" είναι να δώσουν το ανάλογο ύψος για να σηκώσουν σιγά, σιγά, όλους τους "λίθους" και να τους βοηθήσουν να "καθετοποιηθούν". Ας κάνουμε μια πυραμίδα, ένα ανάποδο έλατο με ρίζα στον Ουρανό, όχι ένα ξίφος, ούτε έναν "θάμνο".

Ας καλωσορίσουμε το διαφορετικό, το παλιό και το νέο, το δυναμικό και το συναισθηματικό, το διαισθητικό και το λογικό και ας βοηθήσουμε να ενταχθεί με φυσικό τρόπο μέσα σε αυτό το τόσο αρχαίο και το τόσο σοφό σύμβολο του ανθρώπου, την πυραμίδα.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

MaraΜέλος
18/05/2003, 02:07:55
Την καλημερα μου σε ολους!

Καθοτι δεν πιστευω οτι τα πραγματα που μας συμβαινουν στην ζωη μας ειναι τυχαια, ετσι λοιπον και η ανακαλυψη του esoterica ηρθε στην ακριβως σωστη στιγμη που η ανησυχιες μου ειχαν ξανα ξυπνησει σε πολυ μεγαλο βαθμο.

Εδω μεσα εμαθα, προβληματιστικα, ανακαλεσα σκεψεις και θεσεις, ειδα διαφορετικες γωνιες σε πολλα θεματα μα πανω απο ολα επικοινωνησα, ανταλαξα αποψεις και γνωρισα παρα πολυ αξιολογα ατομα!
Ενας χωρος που μου καλυψε πολλες πτυχες...
Γιατι λοιπον και σε περιοδους που το μυαλο ενοιωσε την αφανταστη κουραση, η αυτοσυγκεντρωση ειναι ανυπαρκτη, γιατι σε τετοιες περιοδους να μην υπαρχει και μια γωνιτσα, μια ευκαιρια να συνεχιζω να επικοινωνω με τα ατομα αυτα σε ποιο χαλαρη μορφη...αλλωστε ειναι και αυτο ενα μερος της ζωης μας...
Θα συμφωνησω απολυτα με τον alati13 - δεν ζουμε σε 24ωρη βαση με ενα προβληματισμο!!

Για το θεμα ηλικιας...τι να πω! Μονο κατι τετοιο δεν περιμενα να ακουσω...Αν ειναι δυνατον...ειναι σαν να λεμε σε ενα παιδι (οποιαδηποτε ηλικιας) μην διαβασεις το ταδε βιβλιο γιατι δεν θα το καταλαβεις! Ας το διαβασει, ας παρει οσα μπορει και ας το ξανα διαβασει σε μεγαλυτερη ηλικια για να παρει και αλλα!
Πως μπορουμε να πουμε οτι η εσωτερικη αναζητηση ξεκιναει απο την Χ ηλικια? Ιδιως οταν ξερουμε πως λογου χαρη η εφηβια ειναι η αφετηρια στο να προσπαθησει το καθε ατομα να καταλαβει και να κατανοησει το τι γινετε γυρω του σε συναρτηση με το "ειναι" του.

Θα συμφωνησω με τον AVATAGR στο να ειμαστε λιγο πιο προσεκτικοι στο καθε θεμα που μπαινουμε...ας το διαβασουμε με πιο μεγαλη προσοχη και ας μην διακατεχομαστε απο την αγωνια αμεσως να γραψουμε κατι... ας δουμε λιγο πιο περα την προταση του... δεν ειμαι υπερ της αποψης του να μην γραψει κανεις για 2-3 μερες... εκει που θα νοιωσεις οτι εχεις να γραψεις κατι ας γραψεις... ομως αν μπορουμε ας κανουμε ολοι μας ενα βημα εξω απο το ΕΓΩ μας και ας δουμε τις συμπεριφορες ολονων μας μεσα στα θεματα! Μηπως οι περισσοτεροι καυγαδες σκοπο εχουν να ταισουν λιγο ακομα το ΕΓΩ του καθενος μας? Αυτο θα μπορουσε να δημιουργησει ενα τοπικ απο μονο του.

Ζητω συγνωμη αν μακρυγορισα :)

And I keep on wondering....

onomaΜέλος
18/05/2003, 19:15:40
Ας δωσουμε σε ολους τους ανθρωπους(νεους ,γερους,παιδια) ενα οπλο , μετα ας τους πουμε οτι δεν θα εχουν καμμια νομικη επιπτωση με οποιοδηποτε τροπο κι αν χρησιμοποιησουν το οπλο τους,

Τι πιστευετε οτι θα γινει; Αφου απαντησετε καντε και ενα παραλληλισμο με το φορουμ!

Δημιουργουμε κανονες βασει του πιθανοτερου, οι εξαιρεσεις ετσι κι αλλιως θα ξεχωρισουν!!

Ετσι και οι περισσοτεροι 16χρονοι δεν ειναι σε θεση να βγαλουν συμπερασματα χρησιμα απο το διαβασμα ενος τετοιου βιβλιου. Οι "εσωτερικες διεργασιες" ειναι καλυτερο να αναφερονται αρχικα στη διαμορφωση προσωπικοτητας του παιδιου ελευθερα και μετα σαν νεος θα ειναι σε θεση μονος του να επιλεγει τι να διαβασει χωρις να χρειαζεται υποδειξεις

18/05/2003, 20:27:00
ME ΛΥΠΗ ΘΑ ΠΩ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ...

ΚΑΙ ΡΩΤΩ, ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ (ΑΝ ΚΑΤΙ ΦΤΑΙΕΙ) ΚΑΙ ΗΔΗ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ ... ΤΙ ΝΑ ΠΩ, ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΑΝΑΕΚΑΝΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΑΝ ΟΜΙΛΗΤΗΣ...ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ...

ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ...ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ; Ή ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ; ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ 150 ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ; ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΣΟΤΗΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΗΛΙΚΙΩΝ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΛΕΞΕΩΝ...(ΤΟ ΤΕΛΕΥΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΠΙΚΡΟΧΩΛΟ ΑΣΤΕΙΟ)

ARCHON

GlorfindelΜέλος
19/05/2003, 14:38:14
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΡΧΟΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΗ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΚΛΙΜΑ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ...
ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΟΠΙΚ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΙΓΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,ΕΠΙΡΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚ...
ΜΑΤΑΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ..ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ...ΛΥΠΑΜΑΙ...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ..ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΡΑΙΝΕΤΕΙ ΑΥΤΟΣ ΕΔΩ Ο ΤΟΠΟΣ....

ΜΙΛΗΣΑ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ....
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΗΚΩΘΕΙ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ,ΕΕΕΕ;;;

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

19/05/2003, 22:31:20
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ 2 - 3 ΜΕΡΕΣ ΗΜΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΦΟΡΟΥΜ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ.
ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΑ ΤΟΠΙΚΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚ.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...
ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΦΙΑΞΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ (ΟΛΟΙ ΜΑΣ) ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ.
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ...
ΝΟΜΙΖΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΩΣ ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.

ΔΙΑΒΑΖΑ ΑΝΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΑΝΧΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟ...
ΑΠΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΔΙΑΒΑΖΑ........
ΑΞΙΖΕΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Ο ΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ .....

ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

24/05/2003, 03:07:48
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ... ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ, ΔΕ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΙΑ, ΛΥΘΗΚΕ, ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ.

ARCHON

thothΙδρυτικό Μέλος
26/05/2003, 11:35:47
Γεια σου Archon. Καλή θητεία, καλό κουράγιο και δυνατές εμπειρίες σου εύχομαι για το επόμενο διάστημα. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα σε περιμένουμε...

Έχεις δίκιο με αυτό που έγραψες στο τελευταίο μήνυμά σου.

Είχα πει, στο πρώτο μήνυμά μου σε αυτό το topic:

quote:
Έχετε σκεφτεί ότι η πραγματικότητα που βλέπουμε είναι μια σύλληψη ενός αγνώστου "Χ" έξω από εμάς, μέσα σε κάτι "Ψ" μέσα σε εμάς; Έχετε σκεφτεί δηλαδή ότι βλέπουμε και κρίνουμε κάθε φορά το εξωτερικό μας περιβάλλον με το νου μας;

Εφόσον αυτό συμβαίνει τότε παρατηρήστε ότι κάθε φορά που ενθουσιαζόμαστε ή απογοητευόμαστε με κάτι (εν προκειμένω με το forum μας), κάθε φορά που κρίνουμε θετικά ή αρνητικά τις καταστάσεις εδώ μέσα, στο παρασκήνιο υπάρχει πάντα αυτό το άγνωστο "Ψ" που τυλίγεται με συναισθήματα και σκέψεις πριν εκφέρει γνώμη.

Μπροστά από τον εαυτό μας η ζωή μας βάζει γυαλιά διαφόρων χρωμάτων και κάθε φορά κρίνουμε την πραγματικότητα μέσα από αυτά τα γυαλιά. Είμαστε σκλάβοι των "γυαλιών" μας και όσο είμαστε έτσι ας είμαστε πολύ προσεκτικοί όλοι μας σε κάθε κρίση που κάνουμε, ειδικά όταν αυτή η κρίση μπορεί δυστυχώς να πληγώσει ανθρώπους και όχι να τους βοηθήσει όπως είναι η ειλικρινής πρόθεσή μας.

Απλώς Archon η φύση παίζει μαζί μας και τώρα μας έχει βάλει ανοιχτόχρωμα γυαλιά. Κάποια στιγμή, εκεί που το μέλλον περιμένει να γεννηθεί, θα ξαναέρθει μια τέτοια στιγμή αμφιβολίας και μαυρίλας. Ας είμαστε, τότε πιο υποψιασμένοι και ας μην κάνουμε τόσο απόλυτες κρίσεις.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

26/05/2003, 12:28:50

Αυτό το topic έχει έναν σκοπό, έτσι δεν είναι; Βεβαίως! Ειπώθηκαν σημαντικά λόγια εδώ μέσα που τα έλαβα υπόψην μου, καθώς και αρκετά – πολλά άλλα μέλη. Ας μην πλατειάσουμε το θέμα μόνο και μόνο για να γράψουμε κάτι, δείχνοντας το πόσο ενδιαφερόμαστε για το ‘εσωτερικά.’
Εκφράσθηκαν κάποιοι προβληματισμοί. Ε.. καιρός είναι να γίνουν ενέργειες για την αντιμετώπισή τους, πράγμα το οποίο παρατηρείται. Εάν άρχοντα θέλεις να προτείνεις κάτι, πρότεινέ το. Δεν ενδιαφέρεσαι ξέρεις, περισσότερο από όλους.

Επί την ευκαιρία, καλή σου θητεία φίλε! Έλα… μωρέ τι είναι σήμερα ο στρατός, 12 μηνάκια . Θα περάσουν γρήγορα! (και σε καμιά άδεια, πέρνα καμιά βολτούλα από εδώ. Yπάρχουν και τα internet cafe!)

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 26/05/2003 12:31:55