ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

alex2230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
-Κενό-Μέλος
11/07/2009, 11:40:10
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε εκείνο το μέρος του εαυτού μας ως Θεία Μητέρα ή θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε παραλλαγές της άσκησης ???
Δηλαδή αντί να χρησιμοποιήσουμε για παράδειγμα τη Θεία Μητέρα να χρησιμοποιήσουμε τον Θείο Πατέρα που στοχεύει τα ελλατώματά μας με φλεγόμενα βέλη (και λέω φλεγόμενα γιατί υποπτεύομαι ότι στη φωτιά υπάρχει κάποιος κρυφός συμβολισμός ).

Ή να φανταστούμε όλο το σύμπαν να συσσωρεύει ενέργεια και να την ρίχνει στα ελλαττώματα μας σαν το Ιερό Πυρ .

Όπως και να χει αυτές είναι μόνο ιδέες που μου ήρθαν στο μυαλό και για αυτό ρωτάω αν το πρόσωπο της Θείας Μητέρας έχει κάποιο σημαντικό ρόλο για τον οποίο πρέπει να επαναλαμβάνουμε την άσκηση αυτούσια όπως δόθηκε παραπάνω.

ΥΓ :
Φανταστείτε ένα μυώδη Σβαρτζενέγκερ να έχει πιάσει ένα ελλάτωμά μας από το πόδι και να το κοπανάει πάνω κάτω σαν χταπόδι !

11/07/2009, 11:51:32
Μπορεί να σας ενδιαφέρει............

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ; Πώς λειτουργεί τι την προκαλεί και απο τι προκαλειται
http://www.esoterica.gr/forums/pop_forum_code.asp

"..The Matrix can't tell you who you are"
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
It is not the spoon that bends.. It is yourself.."

-Κενό-Μέλος
11/07/2009, 11:57:38
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο :

Αναφέρθηκε παραπάνω ότι ένας άνθρωπος χωρίς εγώ είναι ένα ανθρώπινο στοιχειώδες απέραντα μακάριο......

Εμένα αυτή η εικόνα μου θυμίζει λίγο μία φράση από ένα βιβλίο του Ουσπένσκι το οποίο έλεγε :

Ένας άνθρωπος με αναπτυγμένη ουσία γίνεται ένας ηλίθιος άγιος ....

Μέχρι στιγμής το εγώ μεριμνά για την επιβίωσή μας , όταν όμως αυτό διαλυθεί ποιός θα μας προστατεύει από το περιβάλλον μας ??

Εδώ κάνω λιγάκι το δικηγόρο του διαβόλου αλλά ακόμα και αυτός έχει δικαίωμα υπεράσπισης !!!

Και κάτι τελευταίο: το εγώ ταυτίζεται με τις επιθυμίες ?
Γιατί αν αναφερόμαστε στην εξάλειψη όλων των επιθυμιών εξαλείφουμε ουσιαστικά κάθε κίνητρο για ζωή !

11/07/2009, 12:06:24
Αγαπητέ alex
η άποψή μου είναι πως εάν κάτι δεν σου φαίνεται λογικό ή δεν είναι κατανοητό να μην το ακολουθείς. Προσωπικά, ουδέποτε θα ακολουθούσα την προσέγγιση θεϊκή μητέρα και πατέρας και......

Edited by - pyramid on 11/07/2009 12:20:31

ChelaΝέο Μέλος
11/07/2009, 15:00:23
quote:

Αγαπητέ alex
η άποψή μου είναι πως εάν κάτι δεν σου φαίνεται λογικό ή δεν είναι κατανοητό να μην το ακολουθείς. Προσωπικά, ουδέποτε θα ακολουθούσα την προσέγγιση θεϊκή μητέρα και πατέρας και......

Edited by - pyramid on 11/07/2009 12:20:31

Φίλε Pyramid, φίλε Alex,

Μεγαλώσαμε μέσα στις κοινωνίες αναπτύσσοντας και εξελίσσοντας αυτό που καθημερινά λέγεται λογική. Κάνοντας μια προσεκτική μελέτη μπορούμε να ανακαλύψουμε πως η λογική την οποία χρησιμοποιούμε για να κινούμαστε μέσα στον κόσμο αποτελείται από συνήθειες, τρόπους σκέψεις, πρότυπα και πεποιθήσεις που αφομοιώσαμε από το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώσαμε.

Κάντε μια αναδρομή στο παρελθόν, στην παιδική ηλικία, ή αλλιώς παρατηρήστε ένα ζευγάρι που μεγαλώνει ένα παιδί. Από τι κόμμα ψηφίζουμε μέχρι το πως πιάνουμε το κουτάλι για να φάμε, είμαστε ένα ακριβές αντίγραφο του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγαλώσαμε.

Είναι εύλογο πως αν στο περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώσαμε δεν μας δόθηκαν ιδέες σχετικές με την εσωτερική ανάπτυξη του ανθρώπου τότε η λογική μας μπορεί να εξυπηρετήσει (ίσως και αποτελεσματικά), να κρίνει και να αποφασίζει για τα ζητήματα μόνο του εξωτερικού κόσμου.

Καταλήγει φτωχό, μη αποτελεσματικό και ίσως και λανθασμένο να προσπαθούμε να κρίνουμε και να αποφασίζουμε με αυτήν την λογική (στην γνωστική διδασκαλία υπάρχει ένας αντίστοιχος όρος, "Εσφαλμένη Προσωπικότητα") για ζητήματα που αφορούν έναν κόσμο για τον οποίο ποτέ δεν έχει ακούσει.

Εδώ δημιουργείται συνήθως για τον νέο μαθητή μια κατάσταση σύγχυσης καθώς λαμβάνει πληροφορίες τις οποίες καλείται να αξιολογήσει και να εφαρμόσει αλλά συνεχώς κρίνει και κατακρίνει δίχως να φτάσει να πειραματιστεί. Αυτό είναι κάτι αναπόφευκτο στην αρχή, καθώς το μεγάλο μας εμπόδιο είναι ο δικός μας νους με τις πεποιθήσεις που κουβαλάει.

Και το ερώτημα είναι πως προχωράει κάποιος; Μια καλή ιδέα είναι η εφαρμογή της επιστημονικής μεθόδου, ερεύνα και μην πιστεύεις μόνο. Δοκίμασε, πειραματίσου, προσπέρνα τις δικές σου πεποιθήσεις, γίνε εχθρός του εαυτού σου. Πραγματικά, δεν πρόκεται να χάσεις κάτι, γιατί δεν έχεις κάτι.

Εμείς έχουμε την πεποίθηση πως είμαστε σε ένα σκαλί και έχουμε την πολυτέλεια που και που να δοκιμάζουμε δειλά βήματα στα σκαλοπάτια από πάνω μας. Δεν είναι έτσι. Είμαστε σε μια σκάλα που συνέχεια κατεβαίνει και επείγει να βρούμε την μέθοδο, τον τρόπο, να ανεβαίνουμε περισσότερα σκαλοπάτια από όσα κατεβαίνουμε.

Κλείνω αυτό το μήνυμα με ένα απόσπασμα από το βιβλίο "Το Πέταγμα του Φτερωτού Φιδιού":

Η μυστηριώδη ορμή που προσηλώνει την προσοχή σου σ' αυτά τα γραπτά, δεν είναι παρά ο αντίλαλος της κραυγής που έχει ξυπνήσει την αθάνατη ουσία του δικού σου αίματος. Και μαζί με το να ξανακαλέσεις τις ένδοξες δυνάμεις τις Ζωής, έχεις ανακαλέσει επίσης τις αριστερές δυνάμεις του Θανάτου. Οι μεν και οι δε, είσαι εσύ ο ίδιος, έτσι λοιπόν μη φοβάσαι. Αντιμετώπισέ τες, γνώρισέ τες, κυριάρχησέ τες. Η μοίρα σου είναι να είσαι Αφέντης και των δύο. Και ακόμα όταν συχνά θα πιστεύεις ότι έχεις χάσει τον Δρόμο που οδηγεί στο Ξύπνημα, ποτέ δε θα είσαι μόνος. Και η παρεκτροπή σου δεν θα είναι παρά μια στάθμιση με την οποία η επαγρυπνητική σου εξυπνάδα, συγκλονίζοντας το λήθαργο οτιδήποτε του θνητού, θα δοκιμάζει δειλά βήματα σ' όλα τα μονοπάτια.
Αναγκαίο είναι να αποκτήσεις εμπειρία.

11/07/2009, 16:21:45
Αγαπητή, εάν δεν κάνω λάθος, Chela

Όποιος δεν συμφωνεί με τις διδασκαλίες του Σαμαέλ ή δεν τις θεωρεί καν διδασκαλίες δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι κάπου κάνει λάθος.
Καταλαβαίνω ότι υποστηρίζεις την ζωή σου και το ίδιο κάνουν τα υπόλοιπα παιδιά που ακολουθούν την συγκεκριμένη μέθοδο, αυτό για μένα είναι ένας ισχυρός λόγος να μην επιχειρώ συζητήσεις επί αυτών των θεμάτων (εάν υποθέσουμε ότι θα το έκανα, διότι όπως έχω ήδη πει θεωρώ λανθασμένο τον συγκεκριμένο τρόπο μεταφορά της γνώσης).

Η συζήτηση ανάμεσα σε άτομα που έχουν βασικές διαφοροποιήσεις στην οπτική τους καταλήγει, στο πλείστον των περιπτώσεων, σε κατά κάποιον τρόπο «μάχη» μεταξύ δυναμικών. Δεν προτίθεμαι να το κάνω και έτσι κλείνω ευχαριστώντας σε για τον χρόνο που διάθεσες για εμένα.

11/07/2009, 17:18:33
Γεία σας παιδιά.

Βασικά συμφωνώ σε όλα με αυτά που λές φίλε chela, απλώς προσπαθώ να κατανοήσω τον μηχανισμό, για αυτό ρώτησα ΠΟΥ είναι η θεική μητέρα και άν είναι η κουνταλίνη,γιατί ο Δάσκαλος Σαμαέλ,πολλές φορές αναφέρει πράγματα που σε μπερδεύουν λιγάκι(τουλάχιστον εμένα).Υπάρχει και το στοιχείο του budi μέσα μας που είναι θυλικής όψης,άρα μήπως είναι αυτή η θεική μητέρα? Δεν είναι λογικό κάποιος να έχει αυτές τις απορίες?
Και φυσικά πολλά άλλα,μου φένεται ο μόνος τρόπος να καταλάβει κάποιος πλήρως είναι να ανοίξει το τρίτο μάτι.

quote:
η άποψή μου είναι πως εάν κάτι δεν σου φαίνεται λογικό ή δεν είναι κατανοητό να μην το ακολουθείς. Προσωπικά, ουδέποτε θα ακολουθούσα την προσέγγιση θεϊκή μητέρα και πατέρας και

Φίλη pyramid,πιστεύω οτι άν κάτι δέν μας φένεται λογικό είναι επειδή δέν το έχουμε κατανοήσει,δέν γίνεται αυτό το σύστημα να δουλεύει σε τόσουε άλλους ανθρώπουε και εμείς να το απορίπτουμε μόνο και μόνο επειδή δέν ικανοποιεί τον νού μας.Πρέπει να το κατανοήσουμε?

ChelaΝέο Μέλος
11/07/2009, 17:54:49
Φίλε Pyramid,

Για να συνοψίσω αυτά που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα και να μην δημιουργηθεί περαιτέρω σύγχυση, απλά σε αυτό που πρότεινες:

quote:
η άποψή μου είναι πως εάν κάτι δεν σου φαίνεται λογικό ή δεν είναι κατανοητό να μην το ακολουθείς.

αντιπρότεινα αυτό:

quote:
Μια καλή ιδέα είναι η εφαρμογή της επιστημονικής μεθόδου, ερεύνα και μην πιστεύεις μόνο.

Αυτό είναι όλο.

Ευχαριστώ, φιλικοί χαιρετισμοί.

Edited by - Chela on 11/07/2009 17:56:08

11/07/2009, 18:15:27
Φίλη pyramid οφείλω να ομολόγισω οτι ποτέ δεν κατάλαβα τον τρόπο σκέψης σου σε αντίθεση με πολλών άλλων μελών που λίγο εώς πολύ τον καταλαβαίνω. Σκέφτηκα (παρακαλώ μη μου δώσεις σφαλιάρα) οτι ίσως φταίει η διαφορά φύλου σε αυτό. Δηλαδη, είναι λογικό έχοντας μια Χ μεγαλούτσικη διαφορά στις εμπειρίας μας σε συνδυασμό με τη διαφορά πρίσματος που έχουμε ως φύλα να μην είμαι σε θέση να σε καταλάβω(οι άνδρες έχοντας ένα παρόμοιο "πρίσμα" σκέψης χαχα)
Πάνω σε αυτά που είπε ο Άλεξ, πρέπει να πώ οτι τα γραπτά του Σαμαέλ και του κάθε Σαμαέλ απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν παρόμοιο πρίσμα λογικής, επομένως κάποιο άτομο που έτυχε να βρίσκεται έξω απο αυτό το πρίσμα είναι λογικό να μη καταλαβαίνει. Έχεις δίκαιο βέβαια οτι αυτό μπορεί να οφείλεται σε "πνευματική ακαμψία" του ατόμου αυτού, δηλαδη να μην εχει κάνει αρκετά νοητικά αλματα και να χει κολλήσει σε ιδεες, μοτίβα, απόψεις. Αλλα όπως είπα μπορεί να οφείλεται και σε έλλειψη του πρίσματος που χρειάζεται. Το αν τα γραπτά του Σαμαέλ ανταποκρίνονται σε κάθε πρίσμα ανθρώπου δεν το γνωρίζω, αλλα ακόμη και αν ανταποκρίνονται στο πρίσμα όλων των ανθρώπων μπορει να μην ανταποκρίνονται σε αυτά που πιστεύουν(ή μάλλον δεν πιστεύουν). Δηλαδη αν η Πίραμιντ δε πιστεύει πχ στο θεό ή στην υπαρξη παράλληλων κόσμων κοκ λογικό είναι να πει "Ωραία πραματα γράφει ο κύριος Σαμαέλ αλλα δεν τον πιστεύω"..

"..The Matrix can't tell you who you are"
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

12/07/2009, 11:16:11
Φίλε alex
Δεν ξέρω ποιους συγκαταλέγεις στο «εμείς να το απορρίπτουμε», εάν βάζεις και εμένα σου λέω ότι δεν ισχύει. Δεν απορρίπτω τη μέθοδο απλά έχω άλλη προσέγγιση.

Είναι σίγουρο ότι όλες οι μέθοδοι θα προσελκύσουν κάποιους ανθρώπους και σίγουρα αυτοί θα έχουν κάποια αποτελέσματα. Όταν πέσει στην αντίληψή μου προσέγγιση θεϊκή μητέρα, φωτιές, δόρατα, εξάλειψη εγώ, κλπ. θα πω την άποψή μου προσέχοντας να μην εισχωρήσω στα όρια του διπλανού μου και όσοι την διαβάσουν ας την διαχειριστούν όπως επιθυμούν.

Η άποψή μου είναι όχι πίεση, κάνεις ότι μπορείς καλύτερο την κάθε στιγμή.

Φίλη Chela
Δεν υπάρχει θέμα, σε ευχαριστώ για την διευκρίνησή σου.

Φίλε Dr Jekyll Mr Hyde

Μην προσπαθείς να τον καταλάβεις ούτε και εγώ τον καταλαβαίνω τις περισσότερες φορές χα χα χα

Πέρα από την πλάκα όντως παίζει η διαφορά φύλου αλλά και η διαφορά ηλικίας. Σίγουρα έχουμε αρκετά χρόνια διαφορά άρα είναι λογικό να καλύπτεται δύσκολα αυτό το χάσμα.

Στις πνευματικές, ας πούμε, μεθόδους χοντρικά γίνονται τα εξής

-Πιστεύεις
-Λόγω της πίστης έχεις εμπειρίες του αόρατου
-Προσπαθείς να τις θυμάσαι κατά την εγρήγορση
-Αρχίζεις να τις αναλύεις με την λογική και βάσει της μεθόδου που ακολουθείς
-Εντάσσεις κάποια πράγματα στην καθημερινή ζωή
Α)Λειτουργούν άρα τα κρατάς και έρχεται η κατανόηση
Β)Δεν λειτουργούν άρα τα πετάς και ψάχνεις άλλα
Γ)Δεν λειτουργούν αλλά προσπαθείς να συνεχίσεις να τα έχεις στηρίζοντάς τα με την πίστη σου. Κάποια στιγμή βρίσκεσαι σε πλήρη σύγχιση και αναλόγως του πόσο ισχυρή προσωπικότητα έχεις είναι και η κατάληξή σου.

Βεβαίως αυτή είναι απλώς η άποψή μου, όποιος θέλει διορθώνει ή/και προσθέτει.