ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ρε παιδιά... Το φώς έχει μάζα? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ρε παιδιά... Το φώς έχει μάζα? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Rock Boy31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Rock BoyΜέλος
21/05/2003, 17:23:59
Το φως έχει μάζα? Αν όχι πως γίνεται να έλκεται από την Γη? Αν ναι είναι όπως τα υπόλοιπα σώματα, που μπορούν και διεστραβλώνουν το χωροχρόνο με αποτέλεσμα την διαστολή του Σύμπαντος?

"Do you smell what The Rock is cooking?"

nitro912grΜέλος
23/05/2003, 22:54:18
katarxas to fos den elkete apo ti gi
aplos kinite kai peftei pros ti gi

rotisa ena filo mou

kai mou eipe
E=mc²
energeia = maza
fos = energeia

ara fos = maza

logiko mou fenete

euxaristo ton filo hellspawn gia tin diafotisi

I Stand Alone

Rock BoyΜέλος
23/05/2003, 23:08:36
Είσαι και πολύ μαγκας σε πάω πολυ. Όλοι οι καθηγητές μου, μου λένε πως δεν έχει, Θέλω να δω τι θα πουν όταν τους το πω. Σε πάω καλά έκανα και επέμενα γιατί κανεις δε με ακούει πουθενα!

dimindyΜέλος
24/05/2003, 03:08:39
exei apeoroelaxisti.........gia tin texnologia mas

24/05/2003, 03:41:24
ΥΠΕΘΕΣΕ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΑ ΜΟΝΩΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΤΩΜΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΖΥΓΑΡΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ. ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ. ΑΝ ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΗΔΕΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΜΠΑ ΣΒΥΣΜΕΝΗ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΖΥΓΑΡΙΑΣ; ΜΑ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟΣΠΙΠΤΩΝΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΖΥΓΑΡΙΑΣ ΘΑ ΑΚΗΣΟΥΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΣΑΝ ΒΑΡΟΣ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΩΜΕΝΟ ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΣΑΜΕ ΜΑΖΑ, ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΕΝΔΕΙΞΗ;
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ (0,8C ΚΑΙ ΑΝΩ) ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΝΕΥΤΩΝΙΑ ΦΥΣΙΚΗ, ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΕΝΝΟΙΕΣ ΜΑΖΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΑΖΑ ΟΠΩΣ Η ΜΑΖΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΦΩΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΜΑ.

ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

Rock BoyΜέλος
24/05/2003, 16:45:56
Αφού είναι κύμα πώς έχει μάζα?

KeisatsuΜέλος
24/05/2003, 18:30:06
Καλησπέρα και από μένα

Το κύμα έχει μόνο φαινομενική μάζα, ανάλογη με την ενέργεια του,
δηλαδή όσο πιο πολλή η ενέργεια του, τόσο περισσότερη "μάζα" έχει.

Ψάξε για την πλήρη έκφραση της εξίσωσης αν θες
E=mc² είναι απλοποιημένη μορφή

Edited by - Keisatsu on 24/05/2003 18:32:23

CronosΜέλος
24/05/2003, 20:47:13
quote:
Αφού είναι κύμα πώς έχει μάζα?

Rock Boy ελπίζω να μην νομίζεις ότι τα φωτόνια κινούνται πάνω κάτω καθώς έρχονται προς την γη...
Αυτό που λέει η κβαντική Φυσική είναι ότι η συνάρτηση που περιγράφει την πιθανότητα ύπαρξης ενός φωτονίου σε ένα συγκεκριμένο σημείο του χώρου έχει κυματοειδή μορφή...

Ελπίζω να βοήθησα.

εγώ ειμί το Φως του κόσμου

Rock BoyΜέλος
24/05/2003, 23:07:14
Αν όλα αυτά είναι αλήθεια πώς μπορώ να υπολογίσω την μάζα του φωτός όσο απειροελάχιστη και άν είναι?

nitro912grΜέλος
25/05/2003, 00:51:36
me tin texnognosia pou exoume simera(kai tin taxnologia an kai den 3ero an kano la8os kai texnognosia me texnologia einai to idio)

den prepei na einai efikto

aloste re paidi mou ti tin 8es na tin metriseis?

skopebeis na pouliseis fos sti laiki me to kilo

I Stand Alone

Rock BoyΜέλος
25/05/2003, 01:00:14
Θέλω να κάνω και μία τελευταία ερώτηση... Το φως είναι ενέργεια? Αν ναι τότε και γενικά η ενέργεια δεν έχει μάζα? (Όχι nitro912gr προσπαθώ απλά να βρω τι επιπτώσεις έχει στο χωροχρόνο, αφού όπως είναι γνωστό η ύπαρξη μάζας προκαλεί αρνητική καμπύλωση του χωροχρόνου, το ίδιο και το φως αφού έχει μάζα...)

nitro912grΜέλος
25/05/2003, 01:10:14
E=mc²
energeia = maza
fos = energeia

ara fos = maza

ta eipame auta

to fos roufiete apo tis maures tripes

ara
exei maza
giati oi maures tripes elkoun maza
ok?

ara
to fos exei epiroi sto xoro xrono alla oxi megali
bebea esu tora
pas na tre3eis se monopatia pou oi megaliteroi epistimones badizoun

giati akoma den exei diapisto8ei kala kala pos epidra i baritita ton planiton ston xoro xrono, px an metakinisoume ton ilio i metaboli tou baritikou paidiou 8a perasei stous planites akariea i 8a metado8ei me tin taxitita tou fotos?

kapou akousa oti anakalipsan oti 8a ginotan me tin taxitita tou fotos alla den to exo tekmiriosei

opote den 8a bgaleis akri me tin epiroi tis mazas tou fotos an den bgei prota akri me tin epiroi tis barititas (i opoia baritita exei amesi sxesi me ti maza)

I Stand Alone

26/05/2003, 16:55:25
ΜΑΖΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΛΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΤΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΦΩΤΟΝΙΩΝ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΟΙΒΑΔΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ LASER.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ;
ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΕΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ Η ΝΕΥΤΩΝΙΑ ΦΥΣΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΝΙΖΩ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΜΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.

ΤΟ ΦΩΤΟΝΙΟ ΕΧΕΙ ΜΑΖΑ

ΤΟ ΦΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΖΑ

ΤΑ ΦΩΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΑΛΛΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΝΙΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΥΚΛΟΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΓΗΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ... ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΒΟΜΒΑ ΦΩΤΟΝΙΩΝ;

ΜΣ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

Rock BoyΜέλος
27/05/2003, 20:17:45
Ναι προσπαθώ να ανατινάξω το σπιτι μου. Τι βλακείες λές ρε? 14 χρονών είμαι ο άνθρωπος απλά προσπαθώ να βρω όλο και περισσότερα επιχειρήματα για να πείσω τους καθηγητές μου ότι το φως έχει μάζα... (Τα φωτόνια δεν έχουν μάζα και όχι το φως το έχω διαβασει κάπου δε θυμάμαι που άμα είναι θα σου πω ARCHON)

Rock BoyΜέλος
27/05/2003, 20:51:06
http://www.physics4u.gr/news/2003/scnews838.html Λέει για το φωτόνιο που (και καλά) έχει μάζα...

Rock BoyΜέλος
27/05/2003, 21:45:55
Κι όμως...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=378&ARCHIVE= Διαβάστε αυτά που λέει ο ΤΟΜCAT

GhostΜέλος
03/06/2003, 13:12:34
ΜΑΖΑ ΕΧΕΙ! ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΑΣ ΗΡΕΜΙΑΣ.

ThePriest_Νέο Μέλος
04/06/2003, 15:22:45
Φιλε Rock Boy ,

γιατι θες να αποδειξεις στους καθηγητες σου οτι το φως εχει μαζα;

Αν το κανεις για προσωπικη προβολη και ισως επειδη θεωρεις τον εαυτο σου εξυπνο σε σχεση με αλλους σου λεω οτι θα αποτυχεις...

Οσο για το φως ,
Το φωτονιο οπως και καθε σωματιδιο εχει δισυποστατο χαρακτηρα ειναι ταυτοχρονα και σωματιδιο και κυμα, ειναι ενα υλοκυμα

Ομως το κυμα δεν ειναι ενα συνηθισμενο κυμα ( οπως το κυμα της θαλλασας ) ειναι ενα κυμα πιθανοτητας , δηλωνει την πιθανοτητα το σωματιδιο να βρισκεται σε ενα σημειο μια χρονικη στιγμη

Οι σχεσεις που συνδεουν την κυματικη υφη με την σωματιδιακη για καθε σωματιδιο ειναι Ε=hω ,p=h/k

Θεωρητικα το φως δεν εχει μαζα, πειραματικα παει να αποδειχθει οτι εχει , το φωτονιο μεταφερει ενεργεια και εχει τεραστια ορμη

04/06/2003, 23:33:20
Να συμπληρώσω;

Σχέσεις οι οποίες επιρρεάζονται από την σταθερά του Planck (h), η τιμή της οποίας στο φυσικό μας κόσμο είναι πολύ μα πολύ μικρή.
Φαντάσου ότι εάν ήταν μεγαλύτερη, ο κόσμος μας δεν θα έμοιαζε καθόλου με αυτό που εμείς ξέρουμε, αφού οτιδήποτε συνέβαινε θα ήταν ένα άρθροισμα πιθανοτήτων, ένας ρευστός χωρο-χρόνος, πολύ μακριά από τη δεδομένη βάση πάνω στην οποία έχουμε μάθει να αντιλαμβανόμαστε και να συμπεριφερόμαστε στη νορμάλ ζωή μας.

Τι σημαίνει αυτό;
Οτι οι σχέσεις που παρέθεσε ο ThePriest_, στον μεν δεδομένο φυσικό μας κόσμο είναι αδιόρατες, ικανές όμως να κλονίσουν το όλο επιστημονικό οικοδόμημα των τελευταίων αιώνων, αφού ν-πλασιάζουν κάθε πεδίο αποδοχής της φυσικής κυρίως επιστήμης.

αυτή...που τα κατάφερε!

Rock BoyΜέλος
05/06/2003, 16:10:23
Δε θεωρώ τον εαυτό μου έξυπνο απλά είναι παράλογο μερικοί καθηγητές να λένε ότι το φως δεν έχει μάζα και να λένε ότι έχει ενώ έχουν το ίδιο επίπεδο γνώσης. Επίσης, επιμένω ότι το φως έχει μάζα διότι αφού είναι ενέργεια είναι μάζα! Ε=mc στο τετράγωνο!