ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το μυστικό των Ναϊτών - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Το μυστικό των Ναϊτών - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Spiral31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ArhtosΜέλος
02/03/2005, 12:30:36
παραμένω "πιστός" στην έκδοση της Zadoc "Εκείνος που το όνομά του είναι Έλληνας"..

ξεχάσατε φίλε Spiral να αναφέρετε το όνομα της θυγατέρας.. Naamah.. το οποίο σημαίνει pleasant, ευχάριστη... χμ..(Naamah-Naymus)

28 Εζησε δε ο Λαμεχ εκατον ογδοηκοντα δυο ετη, και εγεννησεν υιον·
29 και εκαλεσε το ονομα αυτου Νωε, λεγων, Ουτος θελει ανακουφισει ημας απο του εργου ημων, και απο του μοχθου των χειρων ημων, εξ αιτιας της γης την οποιαν κατηρασθη ο Κυριος. "Γενεσις 5"

και η συζυγος του Νωε Naamah...
Daughter of Lamech and Zillah and sister of Tubal-cain (Gen. iv. 22). According to Abba b. Kahana, Naamah was Noah's wife and was called "Naamah" (pleasant) because her conduct was pleasing to God. But the majority of the rabbis reject this statement, declaring that Naamah was an idolatrous woman who sang "pleasant" songs to idols (Gen. R. xxiii. 4)
http://www.jewishencyclopedia.com/view.jsp?artid=1&letter=N

πάμε πίσω,
19 Και ελαβεν εις εαυτον ο Λαμεχ δυο γυναικας· το ονομα της μιας, Αδα, και το ονομα της αλλης, Σιλλα.
20 Και εγεννησεν η Αδα τον Ιαβαλ· ουτος ητο πατηρ των κατοικουντων εν σκηναις και τρεφοντων κτηνη.
21 Και το ονομα του αδελφου αυτου ητο Ιουβαλ· ουτος ητο πατηρ παντων των παιζοντων κιθαραν και αυλον.
22 Η Σιλλα δε και αυτη εγεννησε τον Θουβαλ-καιν, χαλκεα παντος εργαλειου χαλκου και σιδηρου· αδελφη δε του Θουβαλ-καιν ητο η Νααμα. "Γενεσις 4"

καλά.. αυτήν παντρεύτηκε ο Νώε? μάλλον.. άλλωστε με τόσα χρόνια που ζούσαν τότε (500-1000) ξεχνούσαν ποιός είναι παιδί ή αδερφή του άλλου.. εδώ εγώ στα 38 και αρχίζω να ξεχνώ διάφορα.. που στα 600 μου..!!
αυτά για την ιστορία και μόνο της κόρης του Λαμεχ...ως συμπλήρωμα..
χμ...
βρέθηκε και ένα άσμα για την φίλη μου Νααμα... όχι καλό πάντως..
Invocation Of Naamah
In the glory of thy sparking
Might reflect the world its Essense
O'Naamah, let the pillar of
Existence break down and give
Place to the gloom that emanates
From thou

We reach for thy lore
Thou Babylon's whore
Thou scarlet whore
Riding the beast
Babalon
Lilith through Naamah
Guardian of dreams
Let thy water flow

May we come forth through the
Mirror and become one with thy
Abundance
Lepaca Naamah ama ruach maskim
Rosaran

We reach for thy lore
Thou Babylon's whore
Thou scarlet whore
Riding the beast
Babalon
Lilith through Naamah
Guardian of dreams
Let thy water flow

Naamah daughter of the heart of Darkness
Emerge from the womb of the Night
Come in your blazing garb and
Open up our eyes to the concealed
Open up your self and bring forth
The shades as hover in the unknown up against us
Let your black fires emerge over
The threshold and bestow to us
From your might

May we come forth through the
Mirror and become one with thy
Abundance
Lepaca Naamah ama ruach maskim
Rosaran
http://lyrics.net.ua/song/138318
αυτό μάλλον είναι από ή για:
Naamah
A Christian name given for a demon, derived from a title of Adonis, Naaman, meaning "Darling." As the "darling" of the Goddess Aphrodite, he also gave his name to the anemone, supposedly the "flower" of his blood. A.G.H.

ελπίζω να μην σας κούρασα αλλά ήθελα να πω λίγο την ιστορία της.. άλλωστε μόνο γιούς αναφέρει η βίβλος και σπάνια γυναίκες...

φίλη Zadoc.. προσπέρασε την ομοιότητα των λέξεων-ονομάτων Naymus και Naamah... είναι απλά στο μυαλό μου οι ήχοι τους όμοιοι.. ή μήπως όχι??

ArhtosΜέλος
02/03/2005, 12:52:39
quote:
Μήπως ξέρεις αγαπητέ μου φίλε spiral τι σημαίνει αυτό το όνομα ;

a descendant of Cain.

Ex.: "Has this a name?"
Vis.: "It has."
Ex.: "Will you give it to me ?"
Vis.: "I did not so receive it, neither will I so impart it."
Ex.: "How will you dispose of it?"
Vis.: "I will syllable it with you."
Ex.: "Syllable it and begin."
Vis.: "No, you begin."
Ex.: "You must begin."
Vis.: "Bal."
Ex.:. "Tu."
Vis.: "Cain."
Ex.: "Tubal."
Vis.: "Tubal-Cain."

"Old Tubal Cain was a man of might
In the days when the Earth was young;
By the fierce red light of his furnace bright
The strokes of his hammer rung;
And he lifted high his brawny hand
On the iron glowing clear,
Till the sparks rushed out in scarlet showers
And he fashioned the sword and spear.
And he sang "Hurra for the handiwork!
Hurra for the spear and sword!
Hurra for the hand that shall wield them well,
For he shall be king and lord!"

Η Σφίγγα καταβρόχθιζε όσους δεν απαντούσαν ορθά στις ερωτήσεις της, είχε φτερά και μία μέρα πέταξε και εξαφανίστηκε. Από τότε, οι άνθρωποι βιώνουμε κάτι πολυ χειρότερο από το να μας καταβροχθίσει: το να μη γνωρίζουμε αν οι απαντήσεις μας είvαι oρθές.

SpiralΜέλος
02/03/2005, 13:13:25
Εμένα μου αρέσει πολύ αυτή η παράδοση. Έκανα λοιπόν μια πρόχειρη μεταφορά ορισμένων σημείων της και μην έχετε ιδιαίτερες απαιτήσεις, γιατί δεν κατέχω… επιστημονικές γνώσεις.

Το όνομα του Tuball Cain να δεις που θα σημαίνει κάποια συγγενική σχέση με τον Κάιν. Το ορθογραφικό λεξικό αναφέρει τα εξής: "Tuball Cain" is a name that signifies or is derived from: "worldly possession", "possessed of confusion". Με τα βιβλικά δεν τα πάω και πολύ καλά.

Βρίσκω πολύ γοητευτική –κυρίως μέσω του Regius Poem– τη φιλοσοφία ότι ένας τεχνίτης έπρεπε να είναι καλός γνώστης και της γεωμετρίας και της μουσικής και τόσων άλλων, και όλο το σεβασμό στην τέχνη ή στην «επιστήμη».

Δεν βρίσκω όμως, δυστυχώς –και νομίζω ότι πρόκειται για νοηματική έλλειψη στη γλώσσα μας– μια ικανοποιητική απόδοση στα ελληνικά του Master. Ο οποίος ούτε μάστορας είναι, ούτε πρωτομάστορας, ούτε δάσκαλος, ούτε μεγάλος δάσκαλος, ούτε μάγιστρος. Ατυχήσαμε.

SpiralΜέλος
02/03/2005, 13:20:59
Arthos, με συγχωρείς για το «καπέλωμα» της απάντησής σου. Δεν ήξευρα ότι στο μεταξύ είχες γράψει αυτά τα ωραία.

Για να σε εξευμενίσω θα προσπαθήσω (αν λειτουργήσει το σύστημα) να παραθέσω τον Tuball Cain, κάποτε που τον είχα φωτογραφίσει:

02/03/2005, 13:29:42
Απάντηση:
Mastering the World – Κυριαρχία του Κόσμου

Και master είναι ο κυρίαρχος.

ArhtosΜέλος
02/03/2005, 13:49:56
κυρίαρχος...αλλά και εξουσιαστής
αυτά ακούγονται καλά ως μετάφραση...
ArhtosΜέλος
02/03/2005, 14:13:47
quote:
Για να σε εξευμενίσω θα προσπαθήσω (αν λειτουργήσει το σύστημα) να παραθέσω τον Tuball Cain, κάποτε που τον είχα φωτογραφίσει:

φίλε μου... δεν καπέλωσες τπτ, ίσα ίσα που χαίρομαι με την φωτογραφία σου.. αλλά είναι ψηφιακή..άρα νέας εποχής.. σου παραθέτω μια (που είναι τραβηγμένη από την κλασσική μου μηχανή) η οποία αποτυπώθηκε πριν πολλά πολλά χρόνια... τότε που ζουσαν εκατοντάδες χρόνια..

ArhtosΜέλος
02/03/2005, 14:18:23
απετυχα στην αποστολή της φωτο μου
νέος είπαμε...
κρίμα
πάντως 2η προσπάθεια:
http://www.de.tomshardware.com/graphic/20021219/images/blacksmith.jpg
SpiralΜέλος
02/03/2005, 16:03:04
Χαίρε Arthos.
Επειδή κοντεύω να μάθω και γλώσσα χουτουμουλού εδώ μέσα, σου λέγω ότι για ένθεση οπτικών βοηθημάτων μεταχειρίζεσαι τον εξής αλχημιστικό τύπο:
[img*]διεύθυνση εικόνας[/img*]
(ψιτ, παιδί: οι αστερίσκοι δεν ισχύουν, τους έβαλα γιατί ο παραπάνω τύπος γινόταν αόρατος, σαν το Πείραμα της Φιλαντέλφια.)
Όλα κολλητά μεταξύ τους. Καλό είναι να κάνεις και μια προεπισκόπηση για να βεβαιώνεσαι.
Σε κάποιες περιπτώσεις που η εικόνα είναι πολύ μεγάλη και ξεπερνάει το πλάτος του χώρου, εμφανίζεται ως φύλακας άγγελος η Zadok και σε παραπέμπει σε ένα τόπικ που δίνει τεχνικές οδηγίες. Εκεί είναι που δεν καταλαβαίνεις τίποτα, μόνο από σύμπτωση θα υπάρξει αποτέλεσμα.
Έτσι είναι, ως σύντεχνοι οι μεγάλοι πρέπει να δασκαλεύουμε τους μικρούς.

Ως προς τη μετάφραση του "Master", τα "κυρίαρχος" και "εξουσιαστής" δεν με ικανοποιούν. Μου θυμίζουν Σβαρτσενέγκερ. Από την άλλη μεριά άντε τώρα να απευθυνθείς στον επικεφαλής ενός κολλεγίου, ας πούμε, και να τον αποκαλέσεις πώς; Μάστορα;! Big Brother; Δάσκαλε; (Ένας είναι ο Δάσκαλος.)
Οφείλω να είπω ότι δεν αναφέρομαι στον Τεκτονισμό ειδικά.
Υποθέτω ότι είναι ένα τεχνικό θέμα που λύνεται κατά το δοκούν.

Τι λέγαμε για το Naymοus Graecus; (Κάθε φορά αναρωτιέμαι πώς να τον γράψω.) Στο μεταξύ, όποιος δεν έχει μυαλό έχει χέρια: Καθόμουν χτες και απέδιδα ελευθέρως το κείμενο, ενώ το έχω εις άπταιστα ελληνικά μεταξύ των κειμηλίων μου. Ας πρόσεχα.

Τέλος πάντων, όπως έχουμε πει και άλλες φορές στην κουβέντα μας, θα πρέπει μάλλον να δούμε πίσω από το Naymοus Graecus την ιδέα του μύθου και να μη στεκόμαστε στην ακριβή ιστορική πληροφόρηση.
Επίσης ανακάλυψα -μη με σχολιάσετε, παρακαλώ, αν γράφω κοινοτοπίες- ότι στον Τεκτονισμό υπάρχει και ο Ελληνικός Βαθμός και φυσικά αναρωτήθηκα αν αυτό έχει κάποια σχέση με το θρυλικό συμπατριώτη μας.

Και τι θα μπορούσαμε άραγε να πούμε για τους λιθοδόμους (και χώρια οι τροβαδούροι) που πήγαιναν από εδώ και από εκεί και έχτιζαν πράγματα και θαύματα; Άλλοι λένε ότι τα οικοδομήματα ήταν ένας κωδικοποιημένος τρόπος μετάδοσης της παράδοσης, άλλοι λένε ότι δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Σκέπτομαι και το Νικόλα Μπετζ...

SpiralΜέλος
02/03/2005, 16:08:48
Τι στο καλό, δεν μπορώ να κάνω edit. Μου αρέσει που δίνω και τεχνικαί συμβουλαί.

Εν πάση περιπτώσει, διά της ανωτέρω μεθόδου το εικονίδιόν σου, Arthos, θα εμφανιζόταν ούτω πως:

07/06/2011, 15:30:31
Από σήμερα το πρωί και για διάστημα περίπου επτά ωρών, υπήρξε μια διακοπή λίγων ωρών στη λειτουργία των forums και της κεντρικής σελίδας του ESOTERICA.

Ζητούμε συγνώμη για το σχετικά μεγάλο αυτό διάστημα που δε λειτούργησε το esoterica και ιδιαίτερα τα forums.

Δυστυχώς αντιληφθήκαμε αρκετές ώρες αργότερα το πρόβλημα. Η λειτουργία αποκαταστάθηκε και διερευνούμε τις αιτίες που το προκάλεσαν.