- Χρόνος: Ένα αιώνιο μυστήριο - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
Δηλαδή αν αυτό το δισδιάστατο ανθρωπάκι που περιγράφεις μπορούσε να κινείται στο πλάτος πέρα-δώθε αλλά στο μήκος μόνο εμπρός αυτό θα του φαινόταν πολύ περίεργο!
Επίσης πρέπει να ορίσουμε την έννοια της "διάστασης" γιατί νομίζω ότι ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς είναι..
<< Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της. >>
"Nicola Tesla"
quote:
Η διαφορά φίλε Tolis1 των γεωμετρικών διαστάσεων απο τη διάσταση του χρόνου είναι το ότι στις άλλες διαστάσεις (μήκος, πλάτος, ύψος) μπορούμε να πηγαίνουμε μπρος - πίσω αλλά στη διάσταση του χρόνου όχι.Δηλαδή αν αυτό το δισδιάστατο ανθρωπάκι που περιγράφεις μπορούσε να κινείται στο πλάτος πέρα-δώθε αλλά στο μήκος μόνο εμπρός αυτό θα του φαινόταν πολύ περίεργο!
Επίσης πρέπει να ορίσουμε την έννοια της "διάστασης" γιατί νομίζω ότι ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς είναι..
Φίλε Ydroxoos25 είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να κινηθούμε στο χρόνο.
Το δισδιάστατο ανθρωπάκι θα μπορούσε να κινηθεί άνετα στο δισδιάστατο χώρο, δηλαδή να πάει μπρος-πίσω, αριστερά-δεξιά αλλά ΟΧΙ πάνω-κάτω. Το περίεργο για αυτό θα ήτανε η τρίτη διάσταση, αφού ο άνθρωπος των δυο διαστάσεων δεν θα γνώριζε καν για την ύπαρξη της τρίτης διάστασης. Εφόσον είναι άνθρωπος των δυο διαστάσεων και τις κατέχει είναι λογικό να κινείται και στις δύο διαστάσεις όπως μήκος και πλάτος αλλά όχι βέβαια στο ύψος.
Σκέψου μία γραμμή σε μια κόλλα χαρτί, δεν μπορεί να βγει έτσι απλά από το χαρτί πηγαίνοντας στην τρίτη διάσταση που είμαστε εμείς και να μας κυνηγάει ![]()
Αν όμως υπήρχε μία πέμπτη διάσταση δεν θα βοηθούσε να κινηθούμε στην τέταρτη; (δηλαδή τον χρόνο).
quote:
Φίλε Ydroxoos25 είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να κινηθούμε στο χρόνο.
Εγώ πάντως όταν έχω κινηθεί άλλα 15 λεπτά στο χρόνο θα πάω για φαϊ. ![]()
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
quote:quote:
Φίλε Ydroxoos25 είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να κινηθούμε στο χρόνο.Εγώ πάντως όταν έχω κινηθεί άλλα 15 λεπτά στο χρόνο θα πάω για φαϊ.
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
Αν καταφέρω να κινηθώ στο χρόνο θα πάω γιά φαϊ με τον Αϊνστάϊν ![]()
![]()
![]()
Σχετικά με την έννοια της διάστασης μπορούμε να ορίσουμε αυθαίρετα όσες διαστάσεις θέλουμε. Δηλαδή μπορώ να πω ότι υπάρχει μία διάσταση "ΑΛΦΑ" στην οποία κινείται ολόκληρο το σύμπαν, μόνο προς μία κατεύθυνση και καθώς κινείται σε αυτή τη διάσταση ο χώρος παραμορφώνεται (διαστέλλεται) και γι'αυτό διαστέλλεται και το σύμπαν.
Εννοώ ότι δεν έχω καταλάβει πώς κάποιοι μιλούν για 10-12 διαστάσεις και πώς αυτές μπορούν να οριστούν ή να αποδειχτούν..
<< Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της. >>
"Nicola Tesla"
Σύμφωνα με αυτή τη θεώρηση ο χρόνος πριν την Μεγάλη Έκρηξη ήταν παγωμένος, μια και δεν υπήρχε κίνηση. Μετά την Μεγάλη Έκρηξη, αφού ξεκίνησε η κίνηση της ύλης, ξεκίνησε και η ροή του χρόνου.
Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο χρόνος εξαρτάται και από την ταχύτητα κίνησης. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί και πειραματικά. Όσο πιο γρήγορα κινείσαι, τόσο πιο αργά "ρέει" ο χρόνος.
quote:
Χρόνος είναι το μέγεθος εκείνο που πρέπει να μεταβληθεί ώστε να υπάρξει κίνηση.
Ή μήπως κίνηση είναι εκείνο το μέγεθος που πρέπει να μεταβληθεί ώστε να υπάρξει χρόνος;
"Nicola Tesla"
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
Το μεγάλο ερώτημα είναι άν τύχαινε κάποια στιγμή να βρεθούμε εντελώς ΑΚΙΝΗΤΟΙ χωρίς να βρισκόμαστε σε καμία απο τις παραπάνω κινήσεις πώς θα μας επηρέαζε ο Χρόνος
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ