ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΕΡΙ ΛΟΓΙΚΗΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΠΕΡΙ ΛΟΓΙΚΗΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ17 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
27/11/2003, 20:18:12
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, Η [ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΑΣ ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΚΕΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ, ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΤΟ ΖΩΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΘΩΣ Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ, ΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ. ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΔΙΑΠΑΛΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΞ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΣ ΕΝΩ ΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΚΑΘΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΝΑ ΕΓΓΕΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΠΝΕΥΜΑ. ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΙ ΕΙΜΕΘΑ ΕΝΑ ΜΕ ΔΑΥΤΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.
ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΚΕΛΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΣΙΩΘΟΥΝ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΜΙΑΣ ΘΕΙΑΣ ΨΥΧΗΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΗΓΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΣ?
[Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ].

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].

AndramelehΝέο Μέλος
28/11/2003, 00:53:01
"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΚΕΛΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΣΙΩΘΟΥΝ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ "

Ακόμη πιο συχνά όμως οι άνθρωποι που έχουν πίστη επιδυκνείουν απίστευτη σκληρότητα , μισαλλοδοξία , αρρωστημένη ηθικολογία, έλλειψη ανεκτικότητας απέναντι στον "άλλο" κλπ. Και μην μου πεις ότι αυτοί όλοι δεν είναι αληθινοί πιστοί γιατί αν τους το αμφισβητήσεις κατά πρόσωπο μπορέι και να βρεθείς με ανογμένο το κεφάλι

06/01/2006, 01:47:29
To παλιό αυτό θέμα ανανεώνεται
και επανατοποθετείται στην πιο κατάλληλη κατηγορία:
.-= Η ΨΥΧΗ =-.
από την κατηγορία .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-. όπου είχε ξεκινήσει αρχικά.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

06/01/2006, 13:36:53
Καλό το θέμα αν και δεν είχε τότε απήχηση.
Αλλά κανείς δεν ξέρει.
Χρόνια μετά πόσο πλούτο μπορεί να αδράξουμε από τις απαντήσεις.
Ελπιώ.
Ωραία κίνηση Αμαλία. Επικροτώ και επαυξάνω...΄Ολοι έχουμε ανάγκη μιάς άφθαρτης λογικής. Αλλά άνθρωποι είμαστε λυγίζουμε. Λαθεύουμε...
Το είχα ξεχάσεια αυτό το θέμα.
Αν και ξεκινώντας το είχα την εντύπωση πως θα αντικρύζαμε σύντομα πολλές σωστές καθαρές και ήρεμες απαντήσεις.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=

TONYΜέλος
06/01/2006, 16:08:23
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ?? ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΥΠΑΚΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΛΑΘΟΣ, ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ ΠΑΡ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ... ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ... ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ?? ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΡΟΣΩΠΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ?

Τ.Ε.Ν.

07/01/2006, 12:41:00
quote:

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ?? ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΥΠΑΚΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΛΑΘΟΣ, ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ ΠΑΡ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ... ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ... ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ?? ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΡΟΣΩΠΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ?

Τ.Ε.Ν.

Απαντώ & εγώ στην ερώτηση αυτή, γιατί είμαι απο αυτούς που επιδιώκουνε :

Την απρόσωπη χαρά προς τον πλησίον μου .

Δεν το βλέπω έτσι φίλε μου .

Για μένα η καλή πράξη είναι πνευματικός ενθουσιαμός .

Εσύ γιατί δεν μπορείς να φτάσεις σε αυτόν τον ενθουσιασμό ;;;

Θα με ενδιέφερε το βαθύτερο αίτιο & όχι οι μέχρι τώρα ρηχές ( προσωπική αντίληψη) απαντήσεις σου .

Αναλύω κάτωθι τον πνευματικό ενθουσισμό που ενοώ :
Προσπαθώντας να πράττω τακτικά το καλό ,γεμίζω την ψυχή μου με :
Ζωντανά συναισθήματα .
Αυτό την κάνει να χαίρεται & τις τα δίνω .

Γιατί την κάνει να χαίρεται ,η προσφορά της καλής πράξης μου προς τον πλησίον ;;;

Διότι το δώρο που λέγεται προσωπική ύπαρξη ,το λαμβάνω καθημερινά απο μια δύναμη , που ίσταται υπαράνω αυτής του ανθρώπου & της διάνοιάς του .
Όσο πράττω το καλό ,τόσο περισσότερο εθίζω & συνηθίζω το εγώ μου σε αυτόν τον τρόπο ζωής .
Με αυτόν τον τρόπο κατάφερα να το μεγαλώσω .

Έτσι μεγάλο όπως είναι τώρα αντιλαμβάνομαι περισσότερα πράγματα απο πρώτα, όταν ήτανε απλά εγωκεντρικό .
Τότε νόμιζα ότι είμαι αυτοδημιούργητος & αυτό με γέμιζε με aλαζωνεία .

Τώρα γνωρίζω ότι είμαι ετερόφωτος & προσπαθώ να γίνω ένα με το αληθινό φως .

Όλα αυτά βέβαια αν τα σχετίσω με το κοινωνικό σύστημα στο οποίο αναφέρεσαι θα σε δικαιώσουνε ,επειδή :

Η κοινωνία είναι & φέρεται αχάριστα στην πλειοψηφία σε όποιον επιδιώκει το καλό .

Το γιατί συμβαίνει αυτό το γνωρίζεις όπως και εγώ .

Δεν πιστεύει σε κάτι άφθαρτο ,αλλά στην ύλη και τα υλικά αγαθά .

Το πνεύμα το άφθαρτο επιδιώκω & αν αυτό είναι ψευδαίσθηση ,αυτό το ρίσκο το παίρνω ευχαρίστως επάνω μου .

TONYΜέλος
07/01/2006, 17:06:35
ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ..ΡΗΧΕΣ..

ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΤΑΜΕ ΣΤΗ ΓΗ.. ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΖΟΥΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ! ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΑΣΕΣ. ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΤΥΦΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΟΠΟΙΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΟΦΕΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ΚΑΤΙ ΕΓΩ. ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ. ΕΣΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ??? ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ...

Τ.Ε.Ν.

07/01/2006, 21:53:19
Για να ήμαι πρόθυμος να χάσω κάτι, με το οποίο θα επωφεληθεί κάποιος άλλος ,εξαρτάται απο δύο παράγοντες .

Το άτομο, ο συνάνθρωπός μου που θα ωφεληθεί ,θα πρέπει να το έχει περισσότερο ανάγκη το υλικό η πνευματικό αγαθό, απο εμένα ..
Η συναισθηματική φόρτισή μου εκείνη την δεδομένη χρονική περίοδο, που θα το πράξω .

Ναι δίνω αξία στα συναισθήματά μου, περισσότερο απο ότι ίσως θα με συνέφερε ατομικά .
Είμαι συναισθηματικός χαρακτήρας .

Το όμορφο είναι ότι μέχρι σήμερα δεν το μετάνιωσα, αντίθετα επαυξάνω τα συναισθήματά μου ,προς τον συνάνθρωπο & αυτό με γεμίζει ψυχικά .

Δεν τα πάω καλά με την κοινωνική λογική ,αλλά αυτό δεν με αναγκάζει να πάω σε μοναστήρι .
Παίζω το παιχνίδι της αρκετά καλά .
Ίσως είμαι καλύτερος παίχτης απο εσένα ?

08/01/2006, 11:31:33
quote:

Ναι δίνω αξία στα συναισθήματά μου, περισσότερο απο ότι ίσως θα με συνέφερε ατομικά .

Το όμορφο είναι ότι μέχρι σήμερα δεν το μετάνιωσα, αντίθετα επαυξάνω τα συναισθήματά μου ,προς τον συνάνθρωπο & αυτό με γεμίζει ψυχικά .

Καμμιά φορά όταν είμαστε συναισθηματικοί και δεν βάζουμε και το χρώμα της λογικής εντός μας, ραγίζουμε καλέ μου φίλε. Και σπάμε.
Χρειάζεται και η λογική. ΄Ισως πάντα. Η καλή μου Αμαλία έκανε καλά που ξέθαψε αυτό το θέμα που ήταν τόσο παλιό αλλά τόσο επίκαιρο. Να μερικά πράγματα δεν παλιώνουν καλέ μου ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ. ΄Ετσι κι η λογική αν είναι πάντα σε εγρήγορση όλα βαίνουν καλώς. Αν όχι...
Ο χρόνος μας αλλάζει.
Το συναίσθημα μας μπλοκάρει κάτι φορές αδυνατούμε να σκεφτούμε με την εξαίσια δύναμη της λογικής μας. Και καταστρεφόμαστε ή ταλαντευόμαστε ή λαθεύουμε. ΄Η σπάμε τα μούτρα μας.
Αλήθεια είναι...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=

Edited by - ΑΦΡΟΔΙΤΗ on 08/01/2006 11:32:19

TONYΜέλος
08/01/2006, 16:17:39
Ίσως είμαι καλύτερος παίχτης απο εσένα

ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ... ΙΣΩΣ.

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΧΑΣΕΣ?ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΤΕ?

Τ.Ε.Ν.

09/01/2006, 11:08:52
quote:

Ίσως είμαι καλύτερος παίχτης απο εσένα

ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ... ΙΣΩΣ.

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΧΑΣΕΣ?ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΤΕ?

Τ.Ε.Ν.

Η βοήθειά μου προς τα ορφανά παιδιά ,που συνεχείζεται ακόμη .
Πράττοντας το καλό νιώθω ηθική ικανοποίησή ,γιατί γνωρίζω ότι φέρθηκα ανώτερα .

09/01/2006, 11:12:05
quote:

quote:

Καμμιά φορά όταν είμαστε συναισθηματικοί και δεν βάζουμε και το χρώμα της λογικής εντός μας, ραγίζουμε καλέ μου φίλε. Και σπάμε.
Χρειάζεται και η λογική. ΄Ισως πάντα. Η καλή μου Αμαλία έκανε καλά που ξέθαψε αυτό το θέμα που ήταν τόσο παλιό αλλά τόσο επίκαιρο. Να μερικά πράγματα δεν παλιώνουν καλέ μου ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ. ΄Ετσι κι η λογική αν είναι πάντα σε εγρήγορση όλα βαίνουν καλώς. Αν όχι...
Ο χρόνος μας αλλάζει.
Το συναίσθημα μας μπλοκάρει κάτι φορές αδυνατούμε να σκεφτούμε με την εξαίσια δύναμη της λογικής μας. Και καταστρεφόμαστε ή ταλαντευόμαστε ή λαθεύουμε. ΄Η σπάμε τα μούτρα μας.
Αλήθεια είναι...

=))=II=((=

Edited by - ΑΦΡΟΔΙΤΗ on 08/01/2006 11:32:19

Συμφωνώ γιατί γνωρίζω . Διευκρίνησέ μου όμως , το όριο όπου σταματάει η ευαισθησία σου & δίνει την θέση της στην προσωπική λογική σου ;;;;
Ίσως να έχουμε κοινά κριτήρια αξιολόγησης .

09/01/2006, 13:33:54
Παράξενο, το να ανακαλύψεις να βρεις να εντοπίσεις αυτό το [όριο] καλέ μου φίλε ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ.
Μεγαλώνοντας γινόμαστε υποτίθεται δυνατότεροι λογικότεροι περισσότερο συνετοί.
Αλλά πάντα το συναίσθημα συγκρούεται με τη λογική αν δεν μπορεί να την παντρευτεί και να συνυπάρξει μαζί της.
Αυτό το όριο...΄Αλλοτε νοιώθεις ότι το σπάς, κι ενίοτε είσαι στην αρχή, διστάζεις να το ραγίσεις. Δεν μπορείς να το περάσεις.
Είναι περίεργο το παιχνίδι της ευαισθησίας. Οι μάχες των ορίων...
Πονάνε συνθλίβουν ανανεώνουν μαγεύουν μαγνητίζουν.

=))=II=((=

TONYΜέλος
10/01/2006, 18:53:19
ΒΑΣΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑΤΑ Ή ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΑ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑΤΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΕΛΑΣ,ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΑΙΣ. ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ. Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΙΒΕΙ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΙΒΕΙΣ ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΤΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.

Τ.Ε.Ν.

11/01/2006, 11:31:00
quote:

ΒΑΣΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑΤΑ Ή ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΑ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑΤΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΕΛΑΣ,ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΑΙΣ. ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ. Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΙΒΕΙ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΙΒΕΙΣ ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΤΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.

Τ.Ε.Ν.

Αυτή η άποψη, είναι πεντακάθαρος ορθολογισμός .

Δεν αφήνει περιθώρια παρανόησης του κειμένου σου .

Επάνω σε αυτήν στηρήζεται το κοινωνικό σύστημα .

Ο προβληματισμός μου ,που προέκυψε μετά την ανάγνωση είναι ο ακόλουθος :
Θέλουμε στην πλειοψηφία να ζούμε σε μια κοινωνία ισότητας , αλληλεγγύης και αγάπης ;;;

Θεωρητικά εκτιμώ ότι απαντάμε όλοι με ένα ναι .
Στην πράξη όμως τι γίνεται συμβαδίζει το ναι με αυτές .

Μήπως λέμε άλλα λόγια και πράττουμε άλλα πράγματα ,στην πλειοψηφία ;;;

TONYΜέλος
11/01/2006, 12:01:42
Σ'ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ
Θέλουμε στην πλειοψηφία να ζούμε σε μια κοινωνία ισότητας , αλληλεγγύης και αγάπης ;;;

ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΣΥ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

Τ.Ε.Ν.

11/01/2006, 14:08:25
quote:

Σ'ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ

ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΣΥ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

Τ.Ε.Ν.

Αυτή είναι και η δική μου χθεσινή & σημερινή λογική πεποίθεση .