- Το σύμπαν μας είναι ένας εικονικός κόσμος - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:quote:
Προς heretic αποστολή εξετελεσθει !Μπορείς να μπεις στο φόρουμ το δικό μου κι να το ελέγξεις !
Ένας τρελός εφευρέτης
Ευχαριστώ πολύ Εφευρέτη. Είσαι όντως αυτός που λες ότι είσαι, καμιά σχέση με τον Λ.Α παραπάνω. Τώρα για να γίνει μια απόπειρα σοβαρής συζήτησης επί κάποιων επιλεγμένων θεμάτων, μήπως θα μπορούσες να γράφεις και λίγο πιο σοβαρά;
Όπως για παράδειγμα να μην τελειώνεις κάθε σου πρόταση με θαυμαστικό; Αν πάλι, θέλεις. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί η λάθος χρήση των σημείων στίξης επιβαρύνει ένα κείμενο. Δεν του προσφέρει προφορικότητα, αν αυτό σε απασχολεί. Είναι γενικά λάθος να το κάνεις.
Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)
Edited by - Heretic on 11/08/2019 17:32:28
Συγνώμη είναι η δύναμη της συνήθειας φίλε μου να βάζω θαυμαστικό στο τέλος της κάθε πρότασης να ξεχνάω σημεία στίξης όλα αυτά τα χρόνια είτε γραπτά σε χαρτί είτε σε κινητό είτε σε υπολογιστή δυστυχώς το κάνω χωρίς καν να το καταλάβω . Κάποια πράγματα καλώς ή κακώς τα παντρεύεσαι με τον καιρό παναθεμα τα !
Πάντως ειλικρινά δεν το κάνω επί σκοπού απλός βγαίνει αυθόρμητα θα προσπαθήσω να βάζω τέλεια αντί για θαυμαστικό .
Ένας τρελός εφευρέτης
quote:
Επίσης η επιστήμη δεν εξηγείται μόνον με τα μαθηματικά αλλά κι με την λογική που αν εκλυψει τότε τα μαθηματικά πήγαν περίπατο αφού δεν θα μπορούν να κατανοήσουν ...κι πέραν της λογικής μοιριαδες άλλα πράγματα έχουν την ικανότητα να στηρίξουν την φυσική κι την επιστήμη κι σαφώς κι τα μαθηματικά ! Όμως όχι μόνον αυτά !
Λυπάμαι αλλα αυτό δεν ισχύει. Η σύγχρονη επιστήμη είναι συνδεδεμένη με τα μαθηματικά. Οπότε ή μιλάς για μαθηματικά ή δεν μιλάς για επιστήμη όπως την ορίζουμε στον σύγχρονο κόσμο.
quote:
Αν εν τέλη μπήκες στο φόρουμ κι διάβασες καλό είναι να γνωρίζεις ότι όσα διάβασες έγιναν στα αλήθεια πράξη ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ κι όπως είπα για κάποιον που δεν έχει ζήσει αφ' εαυτού του κάτι τέτοιο όλα αυτά αποτελούν μια είδηση που πολύ εύκολα ο κάθε ένας μπορεί να την κατονομάσει ψευδή !
Δεν μπήκα. Το τί έχει βιώσει κάποιος δεν έχει άμεση σύνδεση με μένα αν δεν μπορεί να αναπαραχθεί. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και όσο και αν ακούγεται κάπως, γιατί μιλάω για επιστήμες παραπάνω, ο καθένας κινείται σε διαφορετικά επίπεδα της πραγματικότητας.
Εσύ άφησες να εννοηθεί ότι είσαι σε θέση να ελέγχεις το φαινόμενο ή να πας πίσω στον χρόνο. Στις ανατολικές παραδόσεις υποτίθεται ότι γίνεται (υπάρχουν κάποιες παραδόσεις σύμφωνα με τις οποίες, ο Βούδας έκανε κάποια θαύματα που σχετίζονται με τηλεμεταφορά ή ύπαρξη σε δύο σημεία ταυτόχρονα κτλ) αλλα δεν μπορεί να το κάνει ο άνθρωπος που δεν έχει εξασκηθεί ποτέ.
Φυσικά τα παραπάνω τα αφήνω στην κρίση του αναγνώστη κατά πόσο θα τα αποδεχθεί ή όχι ως έμμεσες μαρτυρίες. Προσωπικά δεν εκφέρω άποψη.
quote:quote:
Επίσης η επιστήμη δεν εξηγείται μόνον με τα μαθηματικά αλλά κι με την λογική που αν εκλυψει τότε τα μαθηματικά πήγαν περίπατο αφού δεν θα μπορούν να κατανοήσουν ...κι πέραν της λογικής μοιριαδες άλλα πράγματα έχουν την ικανότητα να στηρίξουν την φυσική κι την επιστήμη κι σαφώς κι τα μαθηματικά ! Όμως όχι μόνον αυτά !
Λυπάμαι αλλα αυτό δεν ισχύει. Η σύγχρονη επιστήμη είναι συνδεδεμένη με τα μαθηματικά. Οπότε ή μιλάς για μαθηματικά ή δεν μιλάς για επιστήμη όπως την ορίζουμε στον σύγχρονο κόσμο.quote:
Αν εν τέλη μπήκες στο φόρουμ κι διάβασες καλό είναι να γνωρίζεις ότι όσα διάβασες έγιναν στα αλήθεια πράξη ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ κι όπως είπα για κάποιον που δεν έχει ζήσει αφ' εαυτού του κάτι τέτοιο όλα αυτά αποτελούν μια είδηση που πολύ εύκολα ο κάθε ένας μπορεί να την κατονομάσει ψευδή !
Δεν μπήκα. Το τί έχει βιώσει κάποιος δεν έχει άμεση σύνδεση με μένα αν δεν μπορεί να αναπαραχθεί. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και όσο και αν ακούγεται κάπως, γιατί μιλάω για επιστήμες παραπάνω, ο καθένας κινείται σε διαφορετικά επίπεδα της πραγματικότητας.Εσύ άφησες να εννοηθεί ότι είσαι σε θέση να ελέγχεις το φαινόμενο ή να πας πίσω στον χρόνο. Στις ανατολικές παραδόσεις υποτίθεται ότι γίνεται (υπάρχουν κάποιες παραδόσεις σύμφωνα με τις οποίες, ο Βούδας έκανε κάποια θαύματα που σχετίζονται με τηλεμεταφορά ή ύπαρξη σε δύο σημεία ταυτόχρονα κτλ) αλλα δεν μπορεί να το κάνει ο άνθρωπος που δεν έχει εξασκηθεί ποτέ.
Φυσικά τα παραπάνω τα αφήνω στην κρίση του αναγνώστη κατά πόσο θα τα αποδεχθεί ή όχι ως έμμεσες μαρτυρίες. Προσωπικά δεν εκφέρω άποψη.
Φίλε μου για πως είπα εγώ είμαι ερευνητής δεν είπα ούτε ότι ριμα μάγος ούτε Βούδας ή όποιος άλλος .
Αυτό που είπα εξ αρχής είναι ότι όλα είναι νόμοι κι κανόνες της φύσης κι ότι αν επαναληφθούν οι συνθήκες που όντως είναι αρκετές τότε το φαινόμενο επαναλβανεται .
Έχω αναπαράγει πολλές φορές τις συνθήκες καθότι τις περισσότερες αν όχι όλες τις γνωρίζω κι είναι κι σχετικά απλές δεν είναι τίποτα το εξωπραγματικό απλά χρειάζεται να γνωρίζεις εξ αρχής την όψη που θα έχει το φαινόμενο , χρειάζεσαι το δικαίωμα της αλήθεια για να κρατάς κι τις δύο όψεις πραγματικότητας ενεργες στην μνήμη σου κι όχι η προηγούμενη να περνά στην λήθη κάτι που για να γίνει θα πρέπει να γνωρίζεις να διαιρεις το είναι από το σώμα ( κι όχι με τους γνωστούς τρόπους πχ εξωσωματικο ή αστροπροβολη κλπ ) , χρειάζεται να σεταρεις το μυαλό σου σε ένα έτερο μέγεθος κι όχι όπως είναι τώρα σεταρισμενος κι κατ επέκταση να ανεβάσεις τις διαστάσεις λογικής σου ( κάτι που σαν έκφραση κάποιος γνωστός την "δανείστηκε" χωρίς την δική μου έγκριση το 2010 κι τώρα το χρησιμοποιεί σε κάποιες εκπομπές στην tv ως δική του έκφραση αλλά δεν έχει ιδέα τι σημαίνει...)
Δεν θα αναφέρω όνομα δεν χρειάζεται άλλωστε κάποια στιγμή θα ξαναβρεθώ με τον κύριο αυτόν κι θα μιλήσουμε για πιο σοβαρά θέματα από ότι είχαμε μιλήσει τότε .
Κι μετά περνάμε στην τελική συνθήκη που λέει ότι ο πειραματιζόμενος οφειλει γνωρίζει τον τρόπο μέτρησης της οποίας απόστασης ή διαφοράς αλλιώς θα του είναι αδύνατον να μπορέσει να γνωρίζει ότι βίωσε το φαινόμενο μέχρι φυσικά αυτό που γνωρίζει ο ίδιος να έρθει σε αντιδιαστολή με την τώρα πραγματικότητα που φυσικά ως προς αυτό που άλλαξε δεν είναι ποτέ ίδια !
Αναγνωριστικό αυτού του φαινομένου αν δεν έχει καταφέρει να το καταλάβει επί της στιγμής που έγινε το φαινόμενο ο πειραματιζόμενος είναι η χαρακτηριστική φράση που λέει πάντα ο κόσμος γύρω από αυτόν που υπέστει το φαινόμενο ... <<Ήταν πάντοτε έτσι δεν υπήρξε ποτέ>> . Αυτή είναι η φράση που θα ακούσει ο πειραματιζόμενος αν ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να μετρήσει την απόσταση ή την διαφορά σε αυτό που άλλαξε !
Όσων αφορά την εφεύρεση αυτή λειτουργεί ακόμα πιο περίεργα αλλά χρειάζεται να γίνει μια " χαρτογράφηση της όψης ζωής " για να μπορέσουμε να πούμε που κι τι όψη θα έχει η αλλαγή !
Όπως κι να χει όμως όλα όσα σας παρουσιάζω λειτουργούν καθόλα ! Δεν είναι ένας διακόπτης κάπου που πατάμε on κι off φυσικά εννοείται αυτό ! Θέλει τον χρόνο κι τις συνθήκες του για να γίνει όπως ακριβώς κάθε λογής φυσικό φαινόμενο ακόμα κι μια απλή βροχή ...
Έχω ήδη δώσει κάποια στοιχεία που αν τα ακολουθήσετε ( άλλωστε δεν έχετε να χάσετε τίποτα απολύτως αφού κανένας δεν θα σας καταλάβει ότι τα ακολουθήσατε αν δεν θέλετε εσείς ) τότε θα βρείτε κι άλλα στοιχεία που θα σας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στο να βιώσετε ένα φαινόμενο !
Θυμηθείτε τις όψεις του παραδείγματος ποτηριών !
Ένας τρελός εφευρέτης
ΗΚ
quote:
Ένα μέλος ή πρώην μέλος της ένωσης Ελλήνων φυσικών εννοείς;ΗΚ
Όχι από όσο ξέρω συνεχίζει να είναι επιστήμων κι πολύ καλός στην δουλειά του από όσο μου έχουν πει !
Εγώ κι οι συνεργάτες μου τον είχαμε φωνάξει το 2010 στο τότε γραφείο ερευνών που είχαμε κι κάναμε μια πολύ καλή κι επικοδομιτικη συζήτηση !
Τότε του παρουσιάσαμε τις διαστάσεις λογικής κι είχαμε σκοπό να του δείξουμε και τύπους κι κανόνες που αποδεικνύονται σε χαρτί , πίνακα κοκ αλλά δυστυχώς η όλη διαδικασία ήταν μια παρουσίαση κοντά 15 ωρών που έπρεπε να γίνει ώστε να καταλάβει ι άνθρωπος όμως έπρεπε να τις συμπτιξουμε σε 4 ώρες κι αυτές ψιλό κουτσες...
Όταν έφτασε η ώρα να φύγει είπαμε δύο πράγματα ! Πρώτων να το μεταφράσουμε αυτό που έχουμε σε σχήμα .
Κι δεύτερων να ξαναβρεθούμε όταν θα το έχουμε έτοιμο !
Το σχήμα το κάναμε . Όμως δεν θέλω ακόμα να βρεθούμε θέλω να έχω στα χέρια μου κάτι πολύ συγκεκριμένο όταν βρεθούμε .
Ένας τρελός εφευρέτης
Απ αυτό και μόνο το "να μπορείς να αλλάξεις την δική σου ζωή έστω κι με μικρές αλλαγές στην αρχή κι μεγαλύτερες όσο περνάει ο καιρός" εγώ θεωρώ ασόβαρα τα λεγόμενα σου.
Ήταν χίλιες φορές να καλύτερα να ήσουν άλλο ένα τρολ γιατί η παραπάνω σου ανάλυση μου δείχνει πως απλά έχεις μια φαντασίωση που ούτε καν καλά καλά την έχεις αναπτύξει σωστά και που κακώς της έχουμε δώσει τόσο σημασία και στην θρέφουμε.
Δεν συζητάω καν κάποιος να τα έλεγε αυτά και να ίσχυαν. Πέρα απ το ότι θα τον θεωρούσα εγκληματία άσχετα απ το "που κάνει τι", αν έκανε το λάθος να έλεγε ποιος είναι τότε θεωρώ πως όχι απλά οι "άντρες με τα μαύρα" αλλά όλοι μας θα τον κυνηγούσαμε.
Δεν βρισκόμαστε σε ταινίες και δεν υπάρχει happy end στην πραγματική ζωή.
Ευτυχώς όμως αυτά, για πολλούς και διάφορους λόγους, μπορούν να είναι μόνο στην (αρρωστημένη κατ' εμε, εφόσον μιλάμε για μια εγκληματική θεωρία) φαντασία κάποιου.
Edited by - Craven on 12/08/2019 10:24:50
quote:
Μια και δεν εχω παρακολουθήσει επισταμένα την συζήτηση, θα μπορούσε κάποιος να μου πει η εφεύρεση ποια είναι ?
Αυτή που κατάλαβες!
Δεν την ανάφερε στο νήμα αυτό. Ανάθεμα και αν κατάλαβα τί ακριβώς λέει για το πως θα το "βιώσουμε" και εμείς. Τρικυμία εν κρανίω....
quote:
θα μπορούσε κάποιος να μου πει η εφεύρεση ποια είναι ?
Θέλεις και την εφεύρεση εσύ... :)
Κάτσε να βάλουμε σε τάξη την θεωρία πρώτα που μπάζει απο παντού και βλέπουμε.
Edited by - Craven on 12/08/2019 11:04:13
--Τον νόμο της φύσης που κατονομασα οντοτικό χρόνο τον έχουν βιώσει παρά πολλοί άνθρωποι κατά καιρούς κι τώρα κι στο μακρινό παρελθόν κι φυσικά θα το βιώσουν κι άλλοι στο μέλλον κοντινό κι μακρυνό !
Δεν υπάρχει τέτοιος νόμος. Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ του χρόνου είναι σαφώς ατομική υπόθεση του καθενός, ο δε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ χρόνος κυλάει αμείλικτα και αυτό το αποδεικνύουν τα ρολόγια και τα ημερολόγια. Μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την αντίληψη της πραγματικότητας που έχεις εσύ. Αν σου συμβαίνει γενικευμένα, ξαναγυρίζω στην παραίνεση για βοήθεια από επαγγελματία.
--Κάθε φαινόμενο πρέπει από πριν να γνωρίζει ο άνθρωπος την όψη που θα έχει ( δηλαδή να ξέρει από πριν τι θα βιώσει ) ούτως ώστε ο εγκέφαλος του να μπορεί να το αναγνωρίσει κρατώντας κι τις δύο πραγματικότητες δηλαδή την αλήθεια για να μπορεί να έχει τρόπο μέτρησης απόστασης ή διαφοράς !
Πρώτον, δεν ανάγονται όλα τα φαινόμενα σε μέτρηση απόστασης ή διαφοράς. Εκτός κι αν κάθεσαι να παίζεις με Lego. Η "όψη" του κάθε φαινομένου ανάγεται στη φυσιολογία του ανθρώπου. Όσο έχουμε όλοι κοινή φυσιολογία (επειδή ήμαστε άνθρωποι), θα αντιλαμβανόμαστε τα ίδια ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ από τα φυσικά φαινόμενα. Αν εσύ αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά, ίσως κάτι δεν πάει καλά σε σένα. Βρίσκεσαι δηλαδή σε κατάσταση αλλοιωμένης συνείδησης. Αυτό δεν είναι τόσο καλό όσο ακούγεται, γιατί τα αποτελέσματα που αναφέρεις φαίνεται να βρισκονται αποκλειστικά μέσα στο μυαλό σου, δεν είναι απτά από κανέναν άλλον. Οπότε δεν έχεις εσύ κάτι παραπάνω από τους άλλους, αλλά μάλλον κάτι σου λείπει. Η κοινή λογική;
--Μόνον έτσι μπορεί να το βιώσει ! Εκτός αν η ίδια η φύση αποφασίσει ή τύχει όπως θέλετε πείτε το να το φανερώσει σε κάποιον
Α, μάλιστα. Τώρα αποφασίζει η φύση. Αμα δεν μας κάτσει η επανάληψη των πειραμάτων που κάνεις εσύ πριβε, θα φταίει η φύση. Πολύ βολικό, δεν νομίζεις;
--Τώρα βάλτε ΑΝ θέλετε κι ένα λίγο διαφορετικό παράδειγμα αφού γνωρίζεται την όψη του οντοτικού χρόνου υπολογίστε ΑΝ θέλετε όπως είπα κι πριν τι όψη θα δείτε αν συμβεί μπροστά σας !
Ένα μεγάλο τίποτα με μπόλικο καθόλου, ως γνωστόν...
--Φανταστείτε ότι έχετε δύο ποτήρια ένα μπλε κι ένα κόκκινο κι στο μπλε έχει νερό όπου εσείς με απόλυτα φυσικό τρόπο ρίξετε το νερό από το μπλε στο κόκκινο ποτήρι όπου αυτό είναι πάντα το σημείο έναρξης του παραδείγματος ! Τώρα αν γυρίσει ένας πίσω οντοτικος χρόνος στο του μπλε ποτηριού αυτό που θα δείτε είναι να έχει κι το μπλε αλλά κι το κόκκινο ποτήρι νερό !
Αν γύριζε πίσω οντοτικος χρόνος στο κόκκινο ποτήρι τότε αυτό που θα βλέπατε θα ήταν κι τα δύο ποτήρια χωρίς νερό !
Αν γύριζε πίσω οντοτικος χρόνος στο νερό τότε αυτό που θα βλέπατε είναι το νερό αναίτια να φαίνεται κι πάλι στο μπλε ποτήρι σαν να μην το ρίξατε ποτέ στο κόκκινο πλιν όμως εσείς θα το θυμάστε !
Ολο αυτό το κατεβατό που αράδιασες, με τα εμφανή προβλήματα σύνταξης του γραπτού λόγου που παραπέμπουν σε άλλα προβλήματα, είναι απλά μια φαντασίωση. Δεν έχει κανένα στοιχείο πειράματος και απόδειξης. Σε τέτοια πετάς την ώρα σου;
--Φυσικά κι υπάρχουν πολλές ακόμα όψεις του πίσω οντοτικού χρόνου στο παράδειγμα με τα ποτήρια ...σας αφήνω να το ερευνήσετε από μόνοι σας ! Τώρα ίσως μέσα από την προσπάθεια σας να βρείτε κι άλλες όψεις οντοτικού χρόνου να τύχει κι να βιώσετε κι εσείς έναν οντοτικό χρόνο ! Βασική κι απαραίτητη συνθήκη είναι ότι αλλάξει να αλλάξει αναίτια χωρίς να έχει κάνει κάποιος άλλος πχ φυσική κίνηση !
Απο φαντασιώσεις πήξαμε. Δεν είμαστε όμως ροζ σελίδα και κάπου άρχισε να κουράζει το θέμα...
--Όπως βλέπετε είμαι τόσο ανοικτός που σας δίνω κι τρόπο να βιώσετε τον οντοτικό χρόνο έστω την αίγλη του αναιτιου ...! Δεν το παράγω εγώ ούτε σας έχω δώσει όλη την τροφή μασημένη γιατί πολύ απλά μπορεί κάποιος να μην το θέλει να το βιώσει οπότε εγώ ΔΕΝ έχω το δικαίωμα να του το ορίσω με το ζόρι ! Γι'αυτό οποίος ή όποια όντως επιθυμεί να βιώσει το αναιτιου του οντοτικού χρόνου δεν έχει παρά να ψάξει μόνος ή μόνη της κι να καταλάβει την όψη ή τις όψεις που έχει ο οντοτικος χρόνος κι τότε να είστε σίγουροι ότι θα βιώσετε τον οντοτικό χρόνο ! Δεν θα τον προκαλέσετε εσείς ούτε εγώ υπάρχει ήδη κι προκαλείται από την ίδια την φύση του κόσμου μας !
Δεν υπάρχει κανένα "αναίτιο", κατάρρευση σχέσης αιτίου-αιτιατού θα εννοείς, γιατί δεν υπάρχει φαινόμενο, γεγονός, πες το όπως θέλεις. Το μόνο που βλέπω είναι ακατάσχετη γραπτή φλυαρία που περιγράφει σε κακά Ελληνικά φαντασιώσεις. Λυπάμαι...
Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)