- Σοκ και Δέος στην ΓΑΖΑ - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

•Πρέπει να είσαι η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο.
http://www.youtube.com/watch?v=5JqcgceNHTQ&eurl=<a%20href=
http://www.youtube.com/watch?v=K5wrwZlwAq8&eurl=<a%20href=
http://www.youtube.com/watch?v=gZaG96pnnEQ&eurl=<a%20href=
Έχω την αίσθηση ότι εδώ μαγειρεύετε κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που βλέπουμε. Κατά την γνώμη αυτές οι εικόνες θα ενταθούν και έχω την αίσθηση ότι τα πράγματα εξωθούνται στο να αντιδράσει δυναμικά ο Αραβικός κόσμος εναντίον του Ισραήλ και όχι απλώς με κάποιες βομβιστικές επιθέσεις εξτρεμιστικών οργανώσεων αλλά με στρατιωτική απάντηση από κάποια δύναμη του Αραβομουσουλμανικού τόξου. ( ενδεχομένως Ιράν ) Ίσως δηλαδή είμαστε πολύ κοντά στην πραγματοποίηση του σεναρίου που συζητάτε επί δεκαετίες για την μεγάλη σύγκρουση του δυτικού κόσμου με την ανατολή. Επίσης δεν ξεχνώ ότι οι μεγάλοι πόλεμοι στις εποχές μας πάνε πακέτο με τις μεγάλες οικονομικές κρίσεις.
Πείτε μου τι νόημα έχει να δω όλο το βίντεο....
Πείτε μου τι νόημα έχει να ποστάρω το link για να το δείτε κι εσείς...
Ποιός αντέχει στην θέα ενός νεκρού παιδιού ???
Ποιός αντέχει στην θέα ενός διαμελισμένου παιδιού ???
Τι νόημα έχει η παράθεση όλων αυτονών των βίντεο και φωτογραφιών ???
Δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται εκεί κάτω ???
Τι κάνουμε λοιπόν ??????????
quote:
Πείτε μου τι νόημα έχει να δω όλο το βίντεο....
Πείτε μου τι νόημα έχει να ποστάρω το link για να το δείτε κι εσείς...
Ποιός αντέχει στην θέα ενός νεκρού παιδιού ???
Ποιός αντέχει στην θέα ενός διαμελισμένου παιδιού ???
1. Από ότι φαίνεται αγαπητέ μου KERRY KING, αυτά που δεν μπορούμε να αντέξουμε ούτε στη θέα τους, κάποιοι άλλοι τα βιώνουν ....
2. Τόση πληροφορία και παραπληροφορία που δεχόμαστε, καταλήγουμε να συγκινούμαστε μόνο με ρομαντικές ταινίες και με φωτογραφίες διαμελισμένων παιδιών. Φυσικά μεταξύ των δύο, προτιμάμε το πρώτο, εφόσον συνοδεύονται πολύ καλύτερα με τα ποπ κορν, όσο για το "δεύτερο"?? κατοικεί στο πίσω μέρος του μυαλού μας μέχρι να ξεχαστεί ή μέχρι τη στιγμή που κάποιο άλλο βίντεο μας ταράξει τα νερά για λίγο, αν βέβαια καταδεχτούμε να πατήσουμε το play... γιατί να ταραζόμαστε άλλωστε????
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
quote:
Τι κάνουμε λοιπόν ??????????
Αυτο που κανουμε χρονια τωρα!!! Βαζω και μενα μεσα!
Παιζουμε το βιολοντσελο καργα!!!!!!!!!!!!!
Φιλικα Κανενας
Ίσως δεν το έθεσα σωστά το δίλλημα....
Έχω στην κατοχή μου link που οδηγάει σε απίστευτης σκληρότητας βίντεο. Η κάμερα καταγράφει δευτερόλεπτα μετά τον βομβαρδισμό και τα πλάνα είναι εντελώς αμοντάριστα.
Πείτε μου έναν σοβαρό λόγο να παραθέσω το link εδώ...
Τι θα κερδίσει κάποιος με το να το δει ???
Να σας πω εγώ παρενέργειες :
Γνώση του τι γίνεται εκεί κάτω δεν στέκεται ως επιχείρημα. Ξέρουμε καλά τι γίνεται, τα έχουμε ζήσει και δίπλα στην πόρτα μας (Σερβία) και δεν είμαστε αμερικανάκια. Οπότε το να δεις ένα τέτοιο βίντεο ξανά πέρα από ένα μίσος για τους εβραίους τι άλλο μπορεί να δημιουργήσει ???
Άντε και οι εβραίοι είναι καθίκια του κερατά....
Βίντεο από εβραϊκή καφετέρια μετά από επίθεση καμικάζι έχετε δει ???
Βίντεο με θύματα από ρουκέτες της Χαμάς έχετε δει ???
Όπότε το μίσος που δημιουργείται μάλλον είναι άδικο αν το εξετάσουμε με την ψυχρή λογική.
Πάμε στο συναίσθημα του αποτροπιασμού. Εώς πότε θα είναι απότροπιασμός ? Μήπως τελικά φτάσουμε στο σημείο να συνηθίσουμε αυτές τις εικόνες και τελικά να χαθεί και αυτό το συναίσθημα ??? Τώρα άντεξα να δω 20 δευτερόλεπτα, την επόμενη φορά θα δω ένα λεπτό, κάποια άλλη στιγμή θα φτάσω στο σημείο να το βλέπω με απάθεια, όπως έχουμε φτάσει στο σημείο να "διασκεδάζουμε" με τα ατυχήματα που βλέπουμε σε μηχανοκίνητους αγώνες, ή με τα σμπαραλιάσματα skaters και ποδηλατών, ανεξάρτητα της τροπής που είχε το συμβάν για το θύμα...
Αρνούμαι την παρακολούθηση τέτοιων βίντεο και την παράθεσή τους. Όχι εδώ μέσα τουλάχιστον, αγγίζει τα όρια τηε τρομολαγνείας και της νεκροφιλίας πλέον....
Να βομβαρδίσετε το e-mail του Παπανδρέου με τέτοιο υλικό. Που βγαίνει σαν πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς να καταδικάσει τις ενέργειες του Ισραήλ και ανέχεται στην θέση του αντιπροέδρου τον ισραηιλινό υπουργό άμυνας (http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=78560300).
Να βομβαρδίσετε τα e-mail της τσέχικης πρεσβείας στην Ελλάδα που βγήκαν οι μαλάκες με το καλημέρα να πάρουνε θέση υπέρ του Ισραήλ.
Δεν έχει νόημα να αναπαράγουμε την φρίκη εδώ. μεταξύ μας....
Άκουσα εχθές το εκπρόσωπο τύπου του Ισρααλήτη πρωθυπουργού να επιχειρηματολογεί με περισσό θράσος ….αντιμετωπίζουμε τρομοκρατία, τι θέλετε να κάνουμε; 30 ρουκέτες δεχθήκαμε εχθές από την ΧΑΜΑΣ!!... Βέβαια ξέχασε να αναφέρει τον κατακλυσμό κόλασης που εξαπέλυσαν αυτοί σε αμάχους. Και για να πάμε στην ουσία της ύπαρξης αυτών των εικόνων πιστεύω ότι έχουν κάποιο αντικειμενικό σκοπό από μέρους των κυβερνήσεων. Και σκοπός τους πιστεύω ότι είναι ακριβώς να ξεσηκώσουν μέσα στους ανθρώπους το τυφλό μίσος και να διεγείρουν την τυφλή βία, γιατί νομίζω ότι έχουν σκοπό να γενικεύσουν τον πόλεμο στην περιοχή ίσως και παγκόσμια, γιατί πιστεύω ότι θέλουν να κάνουν μια γενική εκκαθάριση στην ανθρωπότητα. Πέρα λοιπόν από τα συναισθήματα που ξυπνούν τέτοιες εικόνες προσπαθώ να δω το πραγματικό νόημα αυτών των εικόνων και να το μεταδώσω έστω από αυτόν τον εικονικό χώρο. Και αρνούμαι να τσουβαλοποιήσω τους ανθρώπους με μοναδικό γνώμονα την προέλευση και την εθνικότητα που έτυχε να έχουν, καθώς δεν ξεχνώ ότι υπάρχουν και στο Ισραήλ άνθρωποι με ανθρωπιά, οι οποίοι κατέβηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν ενάντια στην κυβέρνηση τους κατά αυτής της σφαγής που επιτελεί στην Γάζα.
Edited by - Michael Design on 10/01/2009 13:40:38
quote:
Θεωρώ αυτές τις εικόνες ως crass test της ανθρωπιάς που έχει απομείνει μέσα μας. Το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι αποτροπιάζουμε στην θέαση τέτοιων εικόνων και το γεγονός ότι κάποιοι από εμάς δεν αντέχουν να βλέπουν τέτοιες εικόνες, μαρτυράει σε εμένα ότι έχει απομείνει και λίγη ανθρωπιά μέσα μας και στον κόσμο μας έστω και λίγη, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που έχουν χάσει κάθε ανθρώπινο χαρακτηριστικό και διασκεδάζουν με τέτοιες εικόνες.
Καταρχήν μόνο ένας ψυχικά άρρωστος μπορεί να διασκεδάσει με την εικόνα ενός νεκρού, πόσο μάλλον ενός νεκρού παιδιού...
Ας πιάσουμε λιγάκι την έννοια "ανθρωπιά".
Μιας και ανέφερες τιε εικόνες με τις μπουλντόζες και τα θύματα του ολοκαυτώματος. Θυμάμαι το εαυτό μου να παρακολουθεί τέτοιες εικόνες με δέος. Το ομολογώ όμως, ποτέ δεν συγκινήθηκα. Θυμάμαι το 1983 που γινότανε η καμπάνια για τα παιδιά της Αιθιοπίας και έβλεπες συνέχεια στην τηλεόραση και στα περιοδικά αποστεωμένα παιδιά. Πάλι θυμάμαι το συναίσθημα του δέους, όχι όμως της συγκίνησης.
Έχω καταντήσει σαν την Βροχοπούλου από την στιγμή που έγινα πατέρας. Δεν αντέχω την εικόνα ταλαιπωρημένου παιδιού. Θυμάμαι να κλαίω για τα παιδάκια που πέθαναν μέσα στο ασανσέρ πριν κάτι μήνες. Δακρύζω πάντα στην εικόνα παιδιών εξαθλιωμένων από την πείνα, πόσο μάλλον στην εικόνα νεκρών παιδιών. Είναι ο φόβος πάνω απ'ολα όταν συνειδητοποιείς πόσο ανυπεράσπιστα είναι αυτά τα πλάσματα, πόσο εξαρτώμενα. Μοιραία έρχεται στο νου το δικό σου παιδί και τρελαίνεσαι στην ιδέα πως θα πάθει κάτι... Δεν ξέρω λοιπόν αν αυτό το συναίσθημα είναι ανθρωπιά ή φόβος.
Οι αποτρόπαιες πράξεις γίνονται "μπροστά ή πίσω" από τα φλας και τις κάμερες.
Το θέμα είναι πως θα υπάρχουν πάντα τέτοιου είδους αποκρουστικά ντοκουμέντα.. η ουσία λοιπόν παραμένει είτε πατάμε play είτε όχι ενώ το "μέσο" ελάχιστη έχει "σημασία" με τόση παρα/πληροφόρηση. Εμείς δε, νιώθουμε ευπρόσβλητοι μπροστά σε αυτό τον καταιγισμό ή απλά αδιαφορούμε.
Ανθρωπιά? πάντα αναρωτιόμουν πως γίνεται, άνθρωποι που έχουν δικά τους παιδιά, να προκαλούν τόσο ειδεχθή εγκλήματα??
Ανθρωπιά? πώς είναι δυνατόν να έχεις παιδιά και να μην νιώθεις παιδιά σου τα παιδιά όλου του κόσμου????
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Edited by - simori on 12/01/2009 03:56:17
Να αρχίσω από τα δύο τελευταία ερωτήματα που θέτει η simori.
quote:
Ανθρωπιά? πάντα αναρωτιόμουν πως γίνεται, άνθρωποι που έχουν δικά τους παιδιά, να προκαλούν τόσο ειδεχθή εγκλήματα??
Τεράστιο ερώτημα....
Σκέψου φίλη simori πως υπάρχουν "γονείς" που κακοποιούν τα παιδιά τους, σκέψου πως υπάρχουν "γονείς" που δολοφονούν τα παιδιά τους.... Άρα το ερώτημα πρέπει να τροποποιηθεί σε "πόσοι άνθρωποι έχουν μείνει αναμεταξύ μας πλέον ???
Στην προκειμένη περίπτωση (Γάζα) έχουμε να κάνουμε με περίπτωση πλήρους απανθρωπιάς. Γιατί από την μία έχουμε έναν σκληρό και εκδικητικό λαό (Εβραίοι) που δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή όταν πρόκειται να επιτύχουν κάποιο σκοπό και από την άλλη έναν λαό (Άραβες Μουσουλμάνοι) που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την ανθρώπινη ζωή ως μέσο για να επιτύχουν κάποιο σκοπό (πχ "μάρτυρες").
Ανθρωπιά? πώς είναι δυνατόν να έχεις παιδιά και να μην νιώθεις παιδιά σου τα παιδιά όλου του κόσμου????
Πέρα από ενοχές, τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει αυτό το ερώτημα ?
Έχεις δικά σου παιδιά ?
quote:
...είτε πατάμε play είτε όχι ενώ το "μέσο" ελάχιστη έχει "σημασία" με τόση παρα/πληροφόρηση. Εμείς δε, νιώθουμε ευπρόσβλητοι μπροστά σε αυτό τον καταιγισμό ή απλά αδιαφορούμε.
Πέρα από το αυτονόητο που βγαίνει από την παραπάνω πρότασή σου, εγώ έθεσα το θέμα μήπως τελικά η προβολή τόσο ωμής πραγματικότητας σε συνδοιασμό με την αδυναμίας μας να πράξουμε κάτι ουσιαστικό για την απογυγή τέτοιων φαινομένων, μας οδηγήσει σε μία κοινωνία που θα αντιμετωπίζει τέτοιες εικόνες με απόλυτη "ψυχραιμία" μιας και θα τιε έχει πλέον συνηθήσει ?
"Cogito ergo sum".
Basilio
quote:
εγώ έθεσα το θέμα μήπως τελικά η προβολή τόσο ωμής πραγματικότητας σε συνδοιασμό με την αδυναμίας μας να πράξουμε κάτι ουσιαστικό για την απογυγή τέτοιων φαινομένων, μας οδηγήσει σε μία κοινωνία που θα αντιμετωπίζει τέτοιες εικόνες με απόλυτη "ψυχραιμία" μιας και θα τιε έχει πλέον συνηθήσει ?
Φίλε KERRY KING, καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αλλά με την ίδια λογική ίσως τελικά οδηγηθούμε σε μία κοινωνία παντελώς αδιάφορη?
Ίσως τελικά και σε μία κοινωνία που θα συμπεριφέρετε με δεδομένη παθητικότητα και ηττοπάθεια??
Προσωπικά θα συμφωνήσω με την τοποθέτηση του φίλου Michael Design
quote:
Προσωπικά με πληγώνουν το ίδιο αυτές οι εικόνες με τις εικόνες που συνέβησαν πριν 65 χρόνια βλέποντας τις μπουλντόζες του 3ου Ράιχ να μαζεύουν και να θάβουν ανθρώπους σαν να ήταν απορρίμματα... τι κι αν ήταν Εβραίοι ή όποιας εθνικότητας; Και προσωπικά όσο και αν πληγώνουν την ανθρωπιά μου αυτές οι απάνθρωπες εικόνες προτιμώ να τις αντικρίζω κατάματα γιατί μου φανερώνουν το πραγματικό πρόσωπο των ηγετών μας και του θεού τους. Το να αποστείλω τέτοιες εικόνες σε πολιτικούς το θεωρώ χάσιμο χρόνου…. για αυτούς οι ανθρώπινες υπάρξεις είναι απλώς στατιστικοί αριθμοί και η αξία της ανθρώπινης ζωής απλώς μια μετοχή στο χρηματιστήριο.
Κάθε κοινωνία και κάθε μονάδα/άτομο, δίνει μία δικαιολογία για τα εγκλήματα που γίνονται κάθε μέρα, σύμφωνα με αυτή ξεπερνούν τις ενοχές τους/μας..
για τους πολιτικούς είναι απλά στατιστικοί αριθμοί, κάθε αριθμός αντιπροσωπεύει μία δικαιολογία.
Για όλους τους υπόλοιπους έχουν δημιουργηθεί, με μεγάλη ευρηματικότητα, όροι, όπως: εθνικισμός, σοβινισμός, ρατσισμός, κ.α.
Το παιχνίδι και η ευρηματικότητα συνεχίζονται.... βλέπε: χαμηλό επίπεδο, έλλειψη παιδείας, ναρκωτικά, και πολλά άλλα.
Εάν η ευρηματικότητα αυτή ξοδευόταν για καλό σκοπό, πιστεύω πως η φτώχεια, τουλάχιστον κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα είχε εκλείψει..
Φιλικά...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
πάντα κακό κι αυτό που ειναι καλό, θα είναι
πάντα καλό; Ως πότε κάποιοι θα είναι αντίθετοι
στα έργα τους απο τους άλλους, αλλά θα είναι πάντα
οι καλοί και οι δικαιούχοι;
Μπορεί κανείς να πει ότι αυτο που γίνεται στη Γάζα δεν είναι,
όπως λένε άλλοι συμφορουμίτες παρά πάνω, γενοκτονία ;?Μπορεί
κανείς να μας πει επίσης και από πότε οι φασιστικές αυτές ενέργειες έχουν δικαιολογία;
Ωμή βία και επίδειξη γίνεται απο ένα καλομαθημέν παιδί που
όλους τους ελέγχει κι ας μη φαίνεται...Γιατί ποιά άλλη χώρα θα
έκανε τέτοιες ενέργειες και δεν θα είχε δεχθεί ήδη δύναμη του
ΟΗΕ στα εδάφη του; Καμία... Μόνο οι εβραιοαγάδες μασονοσιωνιστές...
Μην ξεχνάς, μιλάμε για φανταμελιστές μουσουλμάνους που στο όνομα του Αλαχ δεν έχουνε κανένα απολύτως πρόβλημα να θυσιάσουν εκατοντάδες ανθρώπινες αθώες ζωές. Έχουνε 900 νεκρούς και ανακοινώνουν ότι είναι νικητές "γιατί ακόμα κρατάνε". Παράλληλα αρνούνται ακόμα την εκεχειρία. Σαν να λένε στο Ισραήλ "μπουκάρετε να μας αποτελειώσετε". Δεν δικαιολογώ τους Εβραίους για την κτηνωδία τους, ας μην παρασυρόμαστε όμως και αναπαράγουμε το μίσος που τόσο έντεχνα καλιεργούν αμφότεροι εκεί κάτω....
Είναι "μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα".....
καμιά άλλη χώρα, εκτός του Ισραήλ, δεν θα έκανε ότι
έκανε αυτό και θα την ένγαζε καθαρή...Επ αυτού διαφωνείς;
Όσο για όσους πολεμάνε για ελεύθερη πατρίδα, ειδικά εμείς
οι Έλληνες πρέπει να είμαστε κάπως ευαίσθητοι...Η όποια
ΧΑΜΑΣ, είναι απελευθερωτική οργάνωση, οι τρόποι τους και να
μην είναι οι καλύτεροι, πολεμάνε δεκαετίες για την ελευθερία
τους, μήπως λές ότι τους λειπουν οι εφαρμογές του σαβουάρ βίβρ;
Με το συμπαθιο, αλλά, σκοτώνονται κάθε μέρα, το μίσος και η
ανάγκη για ελευθερία, κάνει τον άνθρωπο θεριό...
quote:
Αγαπητέ μου KERRY KING, αυτό που είπα είναι ότι καμιά άλλη χώρα, εκτός του Ισραήλ, δεν θα έκανε ότι έκανε αυτό και θα την ένγαζε καθαρή...Επ αυτού διαφωνείς;
Δεν διαφωνώ.
quote:
Όσο για όσους πολεμάνε για ελεύθερη πατρίδα, ειδικά εμείς οι Έλληνες πρέπει να είμαστε κάπως ευαίσθητοι...Η όποια ΧΑΜΑΣ, είναι απελευθερωτική οργάνωση, οι τρόποι τους και να μην είναι οι καλύτεροι, πολεμάνε δεκαετίες για την ελευθερία τους, μήπως λές ότι τους λειπουν οι εφαρμογές του σαβουάρ βίβρ;
Εδώ θα διαφωνίσω.
Δεν πουλάς τσαμπουκά σε μια στρατιωτική μηχανή όταν δεν είσαι σε θέση να την αντιμετωπίσεις. Δεν είναι μαγκιά να πετάς πυραύλους μέσα από κατοικιμένες περιοχές. Δεν είναι "θυσία στον αγώνα" να αφήνεις τον άμαχο πληθυσμό σου στο έλεος των βομβαρδισμών μόνο και μόνο για να ταρακουνήσεις την διεθνή κοινότητα με τον αριθμό των θυμάτων. Θέλουν να κάνουν αγώνα και δεν αποδίδει το διπλωματικό επίπεδο ? Να κάνουν επιθέσεις αυτοκτονίας σε ισραηλινά στρατόπεδα - όχι σε καφετέριες. Να κάνουνε ενέδρες σε ισραηλινές στρατιωτικές φάλαγγες, όχι να βομβαρδίζουν με ρουκέτες κατοικιμένες περιοχές. Μην φτάσουμε στο σημείο να επικροτούμε τον παραλογισμό....
quote:
Με το συμπαθιο, αλλά, σκοτώνονται κάθε μέρα, το μίσος και η ανάγκη για ελευθερία, κάνει τον άνθρωπο θεριό...
Θα επικρατήσει η ανρώπινη λογική ή το ζωόδες ένστικτο λοιπόν ?
Από εσένα προσωπικά δεν θα περίμενα να δικαιολογείς "ζωόδεις" συμπεριφορές....
ότι οι ρουκέτες χτυπάνε στον γάμο του καραγκιόζη
στην μεθοριο με το Ισραήλ, των εβραίων χτυπάνε αδιακρίτως,
παρά το ότι καυχιούνται για χειρουργικά χτυπήματα...
Δείχνουν τον φασισμό και την αλλαζονία τους, αλλά όπως και με την
Χεσμπολάχ, όπως με τους αμερικάνους κατακτητές στο Ιράκ, θα
χάσουν κι αυτοί, αφού, πάντα ο κατακτητής, στο βάθος του χρόνου, χάνει...