- Tελικά ήλθεν ο Αντίχριστος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Γενικά πιστεύω ότι η ομορφιά λύνει αλλά και δημιουργεί εξίσου μεγάλα προβλήματα
λύνει προβλήματα σε αυτόν που την έχει αλλά δημιουργεί προβλήματα σε αυτόν που δεν την έχει. Ο ναρκισισμός πρέπει κάπου να σταματάει.
quote:
ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΕΞ ΛΥΝΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΠΡΟΣΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΥΕΙ.ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΡΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΧΕΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΗΣ.
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο VELISARIONS.
απ' την μια το άτομο που την διαθέτει ελκύει ευκολότερα και περισσότερο τους ανθρώπους γύρω του...
όμως, απ' την άλλη ξυπνάει στους άλλους και όλες τις ανασφάλειες τους.... και οι πληγωμένες ανασφάλειες είναι κατά την άποψη μου, ό,τι πιο επικίνδυνο υπάρχει...
οι άνθρωποι αντιδρούν σπασμωδικά, προκειμένουν να τις καλύψουν, και όταν πρόκειται για μία ερωτική σχέση προφανώς και προτιμούν την ησυχία τους και την συναισθηματική ασφάλεια...
τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν την καλή εξωτερική εμφάνιση συνοδεύει ένα καλό μυαλό και ένας ενδιαφέρον χαρακτήρας... γιατί αυτό? γιατί τότε λείπουν και οι δικαιολογίες του τύπου είναι χαζός/η , είναι κάθαρμα... κλπ... που χρειάζεται ο ανασφαλής "σύντροφος" για να την "κάνει"...
Galadriel

in God we trust
Αν κατάλαβα καλά όσον αφορά τον τίτλο της συγκεκριμένης συζήτησης το θέμα αφορά μόνο "σοβαρές σχέσεις".
Στην προκείμενη περίπτωση δηλαδή δεν μας αφορά η εξωτερική ομορφια του/της συντρόφου όταν έχουμε να κάνουμε με μια φλού σχέση η με ότιδιποτε άλλο που σαφώς δεν οδηγεί στο "σοβαρό" μιας και δεν είμαστε υπόχρεοι να τον/την "διαφημίσουμε/παρουσιάσουμε" κει θε δω!
Μια όμορφη εξωτερική εμφάνιση δεν πιστεύω να συγκρίνετε καν με μια εξωτερική εμφάνιση που να δίχνει ΠΟΙΟΤΗΤΑ!!
Ομορφία δεν είναι μόνο η επιφάνεια.....
-/![]()
Better to save the mystery than surrender to the secret..
quote:Θα συμφωνήσω, έχουν τα λόγια και καθαρότητα και τα [λένε όλα]. Υπάρχουν φορές όμως που ενώ κάποιο άτομο έχει και ομορφιά και κύρος και αλήθεια και ζεστό χαρακτήρα εισπράττει εκεί που δεν το περιμένει από κάποιον ή κάποια περιφρόνηση αρνητικότητα και απόρριψη.Δεν θα ρωτήσω το γιατί, όλα μες τη ζωή είναι. Αλλά σε πνίγει το άδικο.
χμ... η άποψη μου είναι ότι η καλή εξωτερική εμφάνιση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα λύνει...απ' την μια το άτομο που την διαθέτει ελκύει ευκολότερα και περισσότερο τους ανθρώπους γύρω του...
όμως, απ' την άλλη ξυπνάει στους άλλους και όλες τις ανασφάλειες τους.... και οι πληγωμένες ανασφάλειες είναι κατά την άποψη μου, ό,τι πιο επικίνδυνο υπάρχει...
οι άνθρωποι αντιδρούν σπασμωδικά, προκειμένουν να τις καλύψουν, και όταν πρόκειται για μία ερωτική σχέση προφανώς και προτιμούν την ησυχία τους και την συναισθηματική ασφάλεια...
τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν την καλή εξωτερική εμφάνιση συνοδεύει ένα καλό μυαλό και ένας ενδιαφέρον χαρακτήρας... γιατί αυτό? γιατί τότε λείπουν και οι δικαιολογίες του τύπου είναι χαζός/η , είναι κάθαρμα... κλπ... που χρειάζεται ο ανασφαλής "σύντροφος" για να την "κάνει"...
Galadriel
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Τα χέρια μου ντυθήκαν τα δικά του,ταξίδεψα στη λήθη του θανάτου,και της ζωής, φιλί βροχής.Πριν μέρες γνώρισα τα δάκρυά του, κι ας είχε όλο τον κόσμο χάρισμά του,και άντρας,και τραγούδι, και παιδί,δεν ήξερα πως κλαίνε κι οι Θεοί!!!
Δεν είναι απόλυτο.
Θα μπορούσα να λατρέψω ένα άτομο με το οποίο έχω σοβαρή σχέση και δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα της γοητείας ή της απόλυτης ωραιότητας.
Σέβομαι ψυχές και χαρακτήρες.
Τρόπους και καρδιές.
Δεν μέτρησε ποτέ γιά μένα.
Αν και το λέω με θλίψη, από κάποιους ανθρώπους που τους ρωτούσα τι είναι αυτό που σου αρέσει σε εμένα στέκονταν φυσικά στον καλό χαρακτήρα με την τόση συναισθηματικότητα, αλλά πάντα το πήγαιναν κι αλλού. Μετράς πολύ και σαν εμφάνιση έλεγαν. ΄Αλλο πάλι που με πονούσε είναι το ότι είμαι πολύ συναισθηματική.
Τόσο αμαρτία είναι να είναι αγνές οι καρδιές και να δίνονται απόλυτα. Πολλοί γελούν με αυτό. Το απορρίπτουν φιλαράκια. Μεμιάς.
Θα ήμουν και με ένα άσχημο άτομο. Αρκεί η ψυχή του να ήταν φωτεινή σαν τον ήλιο. Αλήθεια. Λόγω τιμής.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Τα χέρια μου ντυθήκαν τα δικά του,ταξίδεψα στη λήθη του θανάτου,και της ζωής, φιλί βροχής.Πριν μέρες γνώρισα τα δάκρυά του, κι ας είχε όλο τον κόσμο χάρισμά του,και άντρας,και τραγούδι, και παιδί,δεν ήξερα πως κλαίνε κι οι Θεοί!!!
Συμβαίνει όμως να μην έχω δώσει καμία σημασία σε κάποια γιατί δεν μου άρεσε και πολύ εμφανισιακά, όμως αφού την γνώρισα και είδα τον χαρακτήρα της, άρχισε να μου αρέσει και το απέξω.
Δεν το είπα πολυ καλά, αλλά δεν προλάβαινα να το θέσω πιο κυριλέ. Σόρρυ.
Edited by - me
Το κατάλαβα και μόνος μου. Άσχετη η απάντηση. Για το θέμα, χμ... δεν προλαβαίνω να σκεφτώ. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες
Edited by - stemix on 26/09/2005 20:49:52
quote:
άτομο έχει και ομορφιά και κύρος και αλήθεια και ζεστό χαρακτήρα εισπράττει εκεί που δεν το περιμένει από κάποιον ή κάποια περιφρόνηση αρνητικότητα και απόρριψη.
Αφροδίτη φαντάσου τι μικρόψυχος πρέπει να έιναι κάποιος για να συμπεριφερθεί έτσι σε κάποιον άλλο.
Και πόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση θα έχει........
φιλικά
quote:
άτομο έχει και ομορφιά και κύρος και αλήθεια και ζεστό χαρακτήρα εισπράττει εκεί που δεν το περιμένει από κάποιον ή κάποια περιφρόνηση αρνητικότητα και απόρριψη.
Αφροδίτη φαντάσου τι μικρόψυχος πρέπει να έιναι κάποιος για να συμπεριφερθεί έτσι σε κάποιον άλλο.
Και πόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση θα έχει........
φιλικά
Αυτό γίνεται επειδή αναρωτιόμαστε συνέχεια πως γίνεται εμείς να έχουμε δίπλα μας ένα τέτοιο άτομο κι από την άλλη φοβόμαστε το αύριο.
Φοβόμαστε το αύριο γιατί δεν ξέρουμε αν αυτό το άτομο θα είναι μαζί μας ή θα έχει βρεί άλλη αγκαλιά.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως είναι οτι παρατηρώ ωραίες κοπέλες κι ωραία παληκάρια που έχουν κι οι ίδιοι ανασφάλειες όσον αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση.
Αυτό δεν το έχω καταλάβει.
Έχω μία φίλη που είναι αρκετά όμορφη κοπέλα.
Μου έχει πεί πως οι σχέσεις που κάνει θέλει να είναι με άνδρες μέτριας εμφάνισης.
Ίσως φοβάται μήπως ένας ωραίος άνδρας την εγκαταλείψει ή φοβάται την αποδοχή που έχει από τις άλλες γυναίκες.
Πιστεύω οτι δύσκολα αντέχει στο "ζιζάνιο" της ζήλιας μία σχέση μεταξύ ενός ωραίου άνδρα και μίας ωραίας γυναίκας...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
quote:
Η εξωτερική ομορφιά αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη δημιουργία "σοβαρής σχέσης" ή οχι?
NAI! Aν αυτό το όμορφο εξωτερικό συνάδει με ένα χαριτωμένο αλλά άδειο εσωτερικό...![]()

quote:Dying Incubus
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τη Galadriel, οτι η καλή εξωτερική εμφάνιση του άλλου ή της άλλης μας δημιουργεί ανασφάλειες.
Αυτό γίνεται επειδή αναρωτιόμαστε συνέχεια πως γίνεται εμείς να έχουμε δίπλα μας ένα τέτοιο άτομο κι από την άλλη φοβόμαστε το αύριο.
Φοβόμαστε το αύριο γιατί δεν ξέρουμε αν αυτό το άτομο θα είναι μαζί μας ή θα έχει βρεί άλλη αγκαλιά.
Αλήθεια, [τις ανασφάλειες δεν μπορείς να τις αποφύγεις όσο δυνατή -δυνατός΄, κι αν είσαι]. ΄Οσο γιά το αύριο συνήθως οι φόβοι πραγματοποιούνται. Οι άνθρωποι αποδεικνύονται και ανώριμοι, μπορεί οι νέες αγκαλιές να τους τροφοδοτούν ή να τους ποτίζουν τον εγωισμό. - Δεν έχετε ακούσει τη φράση. Ρε, ξέρεις τι κυκλοφορώ εγώ!!! Μην το γράψω τώρα...
Καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω... Λοιόν δύσκολο να μείνεις κοντά σε ένα όμορφο άτομο, και γιά την ψυχή και γιά την εμφάνιση και γιά την ποιότητα και γιά την ανθρωπιά του, ή τους καλούς τρόπους. ΄Η και την κοινωνική ψυχική μόρφωση. Πολλά εξαιρετικά άτομα είναι μόνα. Γιά κυττάξτε τριγύρω... Η καρδιά και το μυαλό μετράει. Ποτέ δεν έκανα σχέση με κριτήριο δυό ωραία μάτια ή ένα καλογυμνασμένο κορμί. Με συγκινεί εμένα προσωπικά ο εσωτερικός κόσμος, ο πλούτος που μπορεί να κρύβει μέσα. Και να σου τον μεταδίδει. Ξέρετε τι υπέροχο είναι να έχεις δίπλα σου ένα άτομο που το αγαπάς το σέβεσαι και το υπολογίζεις; Αν μάλιστα παίρνεις και τα ίδια...
΄Εκρηξη...
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Καλύτερα να τρώγω γριά γίδα και μόνος μου παρά αρνακι του γάλακτος και με άλλους μαζί.
Πέραν του αστείου νομίζω ότι πρέπει αληθινά κάποιος πάνω από τον μέσο όρο ομορφιάς να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και στις προσωπικές του σχέσεις αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Στην μεν προσωπική ζωή του είναι σπάνιο να βρεθεί σύντροφος με τέτοιο βαθμό αυτοπεποίθησης που να μπορέσει να ανεχθεί ότι τον/ην κοιτάζουν συνέχεια, στην δε κοινωνική του ζωή εάν δεν αντιμετωπισθεί ως καλοπιστικό φυτό θα αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό, πισώπλατα μαχαιρώματα, συναδελφικές αντιζηλίες και διάφορα άλλα.
Θα πρέπει πολλές φορές να βιώνουν φαντάζομαι, αρκετή μοναξιά κυρίως στην εύρεση συντρόφου ο οποίος θα πάρει στα σοβαρά τη σχέση τους και τον τρόπο που θα την αντιμετωπίσει.
quote:Αυτές τις νορμάλ καταστάσεις VELLISARIE μου τις ψάχνουμε -οι λογικοί, άντε κι οι αισθηματίες των καιρών απεγνωσμένα- Τις έχουμε; Ιδού το μέγα ερώτημα; Αν κυττάξεις προσεχτικά γύρω θα δεις ένα περίεργο χάλι. Είναι και γιά γέλια όμως...
ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η GALADRIEL.ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.ΕΓΩ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΝΟΡΜΑΛ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΕΝ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΟΣ.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
quote:Το αφήνω [ατόφιο και καθαρό] το μήνυμά σου γιατί μου άρεσε, κι αυτή η παροιμία!!! Τι να πω!!! Τέλεια!!!
Υπάρχει και μια σχετική παροιμία για το θέμα
Καλύτερα να τρώγω γριά γίδα και μόνος μου παρά αρνακι του γάλακτος και με άλλους μαζί.Πέραν του αστείου νομίζω ότι πρέπει αληθινά κάποιος πάνω από τον μέσο όρο ομορφιάς να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και στις προσωπικές του σχέσεις αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Στην μεν προσωπική ζωή του είναι σπάνιο να βρεθεί σύντροφος με τέτοιο βαθμό αυτοπεποίθησης που να μπορέσει να ανεχθεί ότι τον/ην κοιτάζουν συνέχεια, στην δε κοινωνική του ζωή εάν δεν αντιμετωπισθεί ως καλοπιστικό φυτό θα αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό, πισώπλατα μαχαιρώματα, συναδελφικές αντιζηλίες και διάφορα άλλα.
Θα πρέπει πολλές φορές να βιώνουν φαντάζομαι, αρκετή μοναξιά κυρίως στην εύρεση συντρόφου ο οποίος θα πάρει στα σοβαρά τη σχέση τους και τον τρόπο που θα την αντιμετωπίσει.
Να είσαι καλά. Μου έφτιαξες την δυσκολότατη μέρα.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]