ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΓΕΛΑΣΤΟΥΛΗΔΕΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΓΕΛΑΣΤΟΥΛΗΔΕΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Κάθυ62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
alexilexosΜέλος
19/06/2005, 09:42:03
Αγαπητέ Ψηλέ
quote:
Φυσικά σε αυτά σου τα δήθεν ερωτήματα δεν πιστεύω να περιμένεις απαντήσεις

Αναμενόμενο.
quote:
και μη πρωτοτυπόντας, αναμασάς τις στερεότυπες ερωτήσεις πιστεύοντας πως έτσι θα στριμώξεις τους Χριστιανούς, χωρίς να ξέρεις (ή κάνοντας πως δεν ξέρεις) ότι αυτές τις ερωτήσεις τις έκαναν και άλλοι, ίσως πολύ πριν από εσένα

Δεν διεκδίκησα καμμία πρωτοτυπία, ούτε με ενδιαφέρει να στριμώξω κανέναν. Εάν νοιώθεις στριμωγμένος αναζήτησε το γιατί εντός σου. Απλές ερωτήσεις έκανα. Τα απλά είναι και δύσκολα συγχρόνως.
quote:
στους οποίους έχουν δοθεί πλήθος απαντήσεων μέσα από το Λόγο του Θεού.

Πλήθος ερμηνειών θέλεις να πείς.

quote:
Οπότε αγαπητέ μου, το ζουμί της όλης «προβληματικής» κατάστασης, όπως την παρουσιάζεις, δεν βρίσκεται στα δήθεν εύλογα ερωτήματά σου

Απλές ερωτήσεις έκανα. Άλλά το είπες να μην περιμένω απαντήσεις.
quote:
αλλά στην όλη αρνητική στάση σου απέναντι στο Θεό

Αυτό δεν το ξέρεις. Ποιόν Θεό, των ορθοδόξων, των καθολικών, των προτεσταντών, των αγγλικανών....... Πάλι ερώτηση έκανα.
quote:
Καταρχήν, πιστεύω πως τα ερωτήματά σου δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που είπα εγώ.

Αποψή σου.
quote:
Θα ήθελα να σου απαντήσω με δικά μου λόγια

Θα το προτιμούσα. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται.
quote:
ξέροντας, ούτως ή άλλως, ότι δεν θα σε αγγίξουν.

Δεν το ξέρεις.
quote:
Το κάνω όμως διότι πιστεύω πως είναι χρέος μου να απαντήσω σε όσα ανυπόστατα, εσύ αλλά και τόσοι άλλοι «αγαθώς παρακινούμενοι» χρεώνετε στο Χριστό μας.

Μην αισθάνεσαι υπόλογος. Μπορείς να μου αποδείξεις ότι είναι ανυπόστατα? Δεν χρεώνω, αναζητώ.
quote:
Ελπίζω να σε κάλυψα στα «ερωτήματά» σου.

Όχι, αποτελούν ερμηνείες τις οποίες έχω ήδη διαβάσει στο www.oodegr.com και αποσκοπούν να χρυσώσουν το χάπι της ενοχικής διαδικασίας και του φόβου για το ποίμνιο. Ο κάθε άνθρωπος αποτελεί μία ξεχωριστή και μοναδική οντότητα, γεννιέται ελεύθερος και αμόλυντος.

'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

19/06/2005, 13:15:44
Αλεξίλεξε,
είτε το θες είτε όχι, με τις "ερμηνείες" αυτές ασχολήθηκαν πολλοί ορθολογιστές, και ορισμένοι με πολύ πείσμα θα έλεγα, με αποτέλεσμα, αρκετοί από αυτούς, να ανακαλύψουν τον Θεό και να κάνουν στροφή 180 μοιρών στη ζωή τους.
Εσύ αντιδράς, δικαίωμά σου. Δεν έχω αυταπάτες ότι, με τα όσα σου έγραψα ή ακόμη θα σου γράψω, θα σε μεταπείσω. Αν δεν μιλήσει το Άγιο Πνεύμα στη ψυχή σου, εγώ από μόνος μου δεν είμαι ικανός να κάνω τίποτα.

Αυτό που κάνω εγώ είναι να προσπαθώ να απαντώ, σύμφωνα πάντα με τις ικανότητες και όσο το επιτρέπουν οι γνώσεις μου, στα "ερωτήματά" σου.

quote:
Ο κάθε άνθρωπος αποτελεί μία ξεχωριστή και μοναδική οντότητα, γεννιέται ελεύθερος και αμόλυντος.

Συμφωνώ με αυτό, φτάνει να καταλάβεις ότι η "μόλυνση", όπως την αποκαλείς εσύ, δεν έχει να κάνει με την προσωπικότητα αλλά με τη φύση του ανθρώπου ο οποίος αρχικά δεν πλάστηκε για να πεθάνει.
Για καλύτερη κατανόηση, δες αυτό που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα όσον αφορά τη φύση του ανθρώπου. Παραθέτω και πάλι μια φράση:

"Το δράμα της ανθρωπότητας έγκειται στο ότι η φθορά και ο θάνατος της φύσεώς μας την έκανε υπόδουλη στα πνευματικά της πονηρίας."

Φιλικά όπως πάντα