- Ο χρωματισμός της ιστορίας.Επίπεδα Αλήθειας που δεν βάφονται.Ιδανικά που ξεθωριάζουν. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
When you see that trading is done, not by consent, but by compulsion
When you see that in order to produce, you need to obtain permission from men who produce nothing
When you see that money is flowing to those who deal, not in goods, but in favors
When you see that men get richer by graft and by pull than by work, and your laws don’t protect you against them, but protect them against you
When you see corruption being rewarded and honesty becoming a self-sacrifice — you may know that your society is doomed.
Μια ..νουβέλα του '57 προσπαθεί να κάνει παρέα σε ένα μυθιστόρημα του '48 ...
-----------------------------------------------------------------
φίλοι,
Η ενοποίηση φαίνεται ότι θα γίνει.
Με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο.
Ένας που σέβομαι και εκτιμώ, μου έχει πει:
>Αυτοί που κρατούν τα ηνία, δεν αλλάζουν στόχους.Μόνο τρόπους επίτευξης.<
Θα γνωρίσουμε ακόμη περισότερη προπαγάνδα,ακόμα περισσότερο οικονομικό και νομισματικό πόλεμο,ακόμη περισσότερες "φυλετικές" διαμάχες και αν αυτά δεν είναι αρκετά,ίσως ένα 3οΠΠ.
Το δίλημμα που φαίνεται να διαμορφώνεται, είναι ότι όσο πιο χαζούληδες το παίξουν οι πολίτες του κόσμου, τόσο πιο γρήγορα και αναίμακτα θα υποκύψουν στον τελικό στόχο.
Έτσι ίσως να αποφευχθεί μια συνολική σύγκρουση.
Προς ποια κατεύθυνση όμως?
Είναι ένα δίλημμα που θα ήταν ευκολότερο να μελετηθεί σε άλλες εποχές.
Όταν τα ήθη και τα έθιμα ήταν ευκρινέστερα-sic-
Όταν οι προσκυνημένοι δεν ήταν στο απυρόβλητο.
Όταν οι συζητήσεις γίνονταν δια ζώσης και κοιτώντας τον άλλον στα μάτια,χωρίς να μεσολαβούν καλώδια και πλήκτρα.
Όταν τα μέζεα δεν είχαν γίνει βελουτέ από τον καναπέ...
Καταληκτικά:
Όλοι έχουμε υποχρέωση να είμαστε αξιοπρεπείς.Με ποιο τρόπο όμως?
Το βέλτιστο είναι να μπορεί να επιτευχθεί αυτό δια μέσου του κοινωνικού συνόλου.Αν μη τι άλλο ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον...
Αν αυτός ο τρόπος καταστεί αδιέξοδος,τότε ο καθένας οφείλει να παραμείνει αξιοπρεπής με τις δικές του δυνάμεις.
Οφείλει να αξιοποιήσει την ισχύ της Μονάδας.Της δικής του.
Οφείλει να βρει ένα πεδίο που να μπορεί να το παλέψει.
Η τιμιότητα είναι κρίμα να καταντά αυτοθυσία.
Ειδικά όταν δεν μένουν και πολλοί που να αξίζουν θυσίες.
Θα βγει ο φίλος μου ο Γιάννης και θα πει:
"Ρε συ,αυτό που μας λες, είναι ο καθένας για την πάρτη του...,τελικά νομιμοποιείται?"
Θα βγει ο φίλος μου ο Μάριος και θα πει:
"εγώ θα τα γυαλίσω τα διδυμάκια,ούτως ή άλλως..."
Θα βγει ο φίλος μου ο Δημήτρης και θα πει:
"Η ιστορία τι λέει? δεν υπάρχει ελπίδα?πες μας ρε μαλάκα.."
Σας έχω απαντήσει με μια ανάρτηση πριν λίγο καιρό...
Είχα πει τότε,ότι θα έρθει κάποια στιγμή που δε θα βρεθούν αυτοί που θα "πολεμήσουν" για σας-μας.
Θα έρθει η στιγμή που το ξεκώλιασμα και των τελευταίων ιδανικών θα εξαφανίσει και τους τελευταίους "ήρωες".
Και τότε θα είμαστε τελείως μόνοι.
Και θα απευθυνθώ στο φίλο μου το Δημήτρη:
Αυτό που περιγράφω παραπάνω κόμη,δεν έχει ξανασυμβεί ιστορικά.
Θα είναι η πρώτη φορά που η Ιστορία ξεμένει, σε παγκόσμιο επίπεδο, από ήρωες.
Αν τελικά συμβεί, τότε ή θα πρέπει να γίνουμε όλοι, ήρωες εν μια νυκτί,ή να παρακολουθήσουμε την πρώτη αυτοκρατορία που δε θα γνωρίσει πτώση.
Και θα είναι η μεγαλύτερη ήττα της ανθρωπότητας.
Θα είναι το τέλος της Ιστορίας.
Και τότε θα προσκυνήσουμε όλοι.Τον μόνο "αληθινό" θεό.
Κι αυτός μ@λάκες μου, δεν είναι το χρήμα.Είναι αυτός ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙ.
Ελπίζω να να είμαι λάθος.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
Να αναφέρω επίσης ότι υπάρχει μια μερίδα άλλων, που νομίζουν ότι πηγαίνοντας με τα νερά της παλίρροιας, θα μείνουν στον αφρό. Ότι θα ανταμειφθούν με κάποιο τρόπο για τις υπηρεσίες αποδοχής, αναμετάδοσης ή και πειθαναγκασμού των υπολοίπων. Έχουμε παραδείγματα ακόμα κι εδώ μέσα. Να τους πληροφορήσω ότι δεν λειτουργεί πια αυτό, τουλάχιστον έτσι όπως λειτουργούσε έως τώρα. Η παλίρροια δεν τους χρειάζεται. Κάποιοι ενδεχομένως ευφυείς αλλά συμβιβασμένοι, στατιστικά πολύ λίγοι πια, ίσως καταφέρουν να αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη, τα οποία μπορεί να χαθούν ανά πάσα στιγμή. Με λίγα λόγια, το επάγγελμα του λακέ τελείωσε κι αυτό, μαζί με τ' άλλα. Τα υπόλοιπα, τα συζητάμε σε άλλη φάση.
quote:
Ελπίζω να να είμαι λάθος.
Όλοι ελπίζουμε να κάνουμε λάθος... και να τα κάνουμε "καλόγερους"...
quote:Καιροσκόποι λέγονται αυτοί.
Κάποιοι ενδεχομένως ευφυείς αλλά συμβιβασμένοι, στατιστικά πολύ λίγοι πια, ίσως καταφέρουν να αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη, τα οποία μπορεί να χαθούν ανά πάσα στιγμή.
Το ΚΚΕ τα έλεγε αυτά, πριν τις εκλογές του Γενάρη
Αλλά ποιος το άκουγε;
Φευ!
Πήγαν και ψήφισαν καιροσκόπους
Παραδίδουμε προπαγάνδα και στο χώρο σας! 24/7/365.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Ήταν ωραίο plot twist όμως
Σκάσε εσύ.
σατ απ μπουμπουνοhead.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Heretic
Μόνο αυτοί είναι στη συνέχεια σε θέση να μεταβάλλουν την πραγματικότητα γύρω τους, και αν σχηματίζουν ομάδες, γύρω από τις ομάδες αυτές. Μέχρι εκεί θα πάω, γιατί τα υπόλοιπα δεν περιγράφονται από το πληκτρολόγιο.
Μόνο αυτοί Γιάννη, είναι δεν είναι το 5%.
Το υπόλοιπο 95% αν αποφασίσει να τους χέσει, θα τους πνίξει στο σκατό.
Το θέμα είναι, πως θα εμποδισθεί το 95%, να πάει στην...τουαλέτα.
Και εκεί κολλάμε.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
*τελευταία προειδοποίηση, όποιος δεν σέβεται τον συνομιλητή του δεν έχει θέση στο esoterica.gr!
Την επόμενη φορά ο λογαριασμος ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ θα απενεργοποιηθεί οριστικά.
quote:quote:
Heretic
Μόνο αυτοί είναι στη συνέχεια σε θέση να μεταβάλλουν την πραγματικότητα γύρω τους, και αν σχηματίζουν ομάδες, γύρω από τις ομάδες αυτές. Μέχρι εκεί θα πάω, γιατί τα υπόλοιπα δεν περιγράφονται από το πληκτρολόγιο.Μόνο αυτοί Γιάννη, είναι δεν είναι το 5%.
Το υπόλοιπο 95% αν αποφασίσει να τους χέσει, θα τους πνίξει στο σκατό.
Το θέμα είναι, πως θα εμποδισθεί το 95%, να πάει στην...τουαλέτα.Και εκεί κολλάμε.
Γι' αυτό, φροντίζει το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού και το κάνει αποτελεσματικά. Επειδή το πρόβλημά του είναι πως να ελέγξει οικονομικά το 99% του υπόλοιπου πληθυσμού, ξεχνάει το όποιο 5% (που μπορεί να είναι και λιγότερο), το οποίο διαμορφώνει δικιά του αντίληψη για την πραγματικότητα. Σε άλλες εποχές, όπως τον Μεσαίωνα, το κεφάλαιο ασκούσε πνευματικό έλεγχο στο 99.9% μέσω της εκκλησίας, της καθιερωμένης θρησκείας. Τώρα που ο θεσμός αυτός εκλείπει, το κάνει μέσω του χρέους, της φορολογίας, της πρόσβασης στα μέσα παραγωγής, της εκπαίδευσης, ακόμα και της πρόσβασης στο επάγγελμα που εξασκείς.
Τους έχει ξεφύγει όμως το πνευματικό κομμάτι, το οποίο ασκούν όμως σχετικά εύκολα παραπλεύρως, στο 95% που αναφέρεις. Μιας και οι μόνες επιδιώξεις του 95% είναι η καλοπέραση, μια ευτελή αντίληψη του "ευ ζείν". Φυσικά οι διάφοροι εκούσιοι και ακούσιοι αναμεταδότες του, επιχειρούν συνεχώς τη μόλυνση των διάφορων πνευματικών ατραπών, όπως ήδη παρατηρούμε ήδη μέσα, αλλά λόγω της ισχύος του μικρού αυτού ποσοστού των πραγματικά πνευματικά αφυπνισμένων, όπως έχεις διαπιστώσει, δεν καταφέρνουν να εξαπλωθούν.
Μόλις το -ας το πούμε- 5% καταλήξει σε μια σφαιρική, αλλά κοινή αντίληψη για το που πρέπει να βαδίσουμε, το υπόλοιπο 94% θα ακολουθήσει. Γιατί το πρόβλημα που έχει το 5%, ως ελεύθερα σκεπτόμενο ποσοστό πληθυσμού, είναι η ανομοιογένεια της αντίληψης του, ενώ το 1% είναι -ήταν πάντα- ομογενοποιημένο. Το 1% θέλει απλά την εξουσία, ενώ το 5% έχει διαφοροποιημένο όραμα για το πως πρέπει να βαδίσει η ανθρωπότητα. Περιλαμβάνει μέχρι και μηδενιστές, οπότε η χάραξη κοινής πορείας δεν είναι εύκολη, τουλάχιστον στο πως παίρνεις την εξουσία από τα χέρια του 1%.
Τα γράφω σκοπίμως γενικόλογα και ακατέργαστα, πάντως το γενικό πλαίσιο της αντίληψής μου για το θέμα, νομίζω πως το καταλαβαίνετε, αυτοί στους οποίους απευθύνομαι.