ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης της Σίψας (Ταξιάρχες) Δράμας: ένας σύγχρονος άγιος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης της Σίψας (Ταξιάρχες) Δράμας: ένας σύγχρονος άγιος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

amalia61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
17/02/2013, 23:10:35
quote:
Μπορείς και πρέπει να αφαιρέσεις όλες τις άσχετες φωτογραφίες του Eumenis και τον άγιο Εφραίμ που είναι ο σκελετός κάτω από τον άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Οι άλλες είναι σχετικές γιατί είναι μόνο ο άγιος Γεώργιος Καρσλίδης στην αρχή και ο άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος που ήταν και προστάτης του. Και τολμάς να λες και στους δύο ότι το κάνουμε τσίρκο ... πω πω πω σε τί κατάσταση βρίσκεστε! δεν το περίμενα να υπάρχει τόσος δαιμονισμός εδώ μέσα.

Μάλλον θα πρέπει να κάνουμε ένα Ευχέλαιο τότε.

Επί του προκειμένου τώρα. Γράφεις: ("Και τολμάς να λες και στους δύο ότι το κάνουμε τσίρκο ...").
Θα πρότεινα να ξαναδιαβάσεις τα μηνύματά μου.
Να δώσω μια μικρή βοήθεια (τα bold στα quote, δικά μου):

Μήνυμα 1ο:

quote:
Μην το παρακάνετε με τις εικόνες!
Θα μετατρέψετε το θέμα από συζήτηση σε τσίρκο!!!

Μήνυμα 2ο:
quote:
Στην περίπτωση πάντως του Eumenis, όπως το εξηγεί και ο ίδιος, πρόκειται και για μια αντίδραση (του) στις εικόνες των ασκητών, παπάδων, κ.λπ. Η οποία εάν γινόταν με μέτρο και με μια ήπια δόση χιούμορ θα ήταν θεμιτή. Από κει και πέρα όταν τραβάει το "αστείο", καταλήγει το όλο θέμα "τσίρκο".

Σημ: το "τσίρκο" στην παραπάνω παράθεση, αφορούσε στις εικόνες/αντίδραση του Eumenis.

regulus
εάν κατανόησες τα παραπάνω που έγραψα, καταλαβαίνεις βέβαια πως το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι μας πρόσβαλες:

quote:
Είστε κυριολεκτικά γελοίοι! Ανεκδιήγητοι και σε κατάσταση πανικού που δε μπορείτε να δείτε καν μια φωτογραφία ιερωμένου ή μοναχού έστω , πόσο μάλλον αγίου.

ΙαπετόςΜέλος
17/02/2013, 23:10:41
Γιατί ποιός σου είπε ότι η Amalia και ο φίλος της,δεν κάνουν πλάκες;

All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)

17/02/2013, 23:14:32
Ο φίλος μου;
Ποιος φίλος μου;

(εγώ δεν έχω φίλους Ιαπετέ, είμαι δαιμονισμένη )

17/02/2013, 23:26:05
Αμαλία

quote:
εάν κατανόησες τα παραπάνω που έγραψα, καταλαβαίνεις βέβαια πως το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι μας πρόσβαλες

Ε, και λοιπόν?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

17/02/2013, 23:27:47
quote:

Μάλλον θα πρέπει να κάνουμε ένα Ευχέλαιο τότε.

Ειρωνία

quote:

Επί του προκειμένου τώρα. Γράφεις: ("Και τολμάς να λες και στους δύο ότι το κάνουμε τσίρκο ...").
Θα πρότεινα να ξαναδιαβάσεις τα μηνύματά μου.
Να δώσω μια μικρή βοήθεια (τα bold στα quote, δικά μου):

Μήνυμα 1ο:

quote:
Μην το παρακάνετε με τις εικόνες!
Θα μετατρέψετε το θέμα από συζήτηση σε τσίρκο!!!

Αφού είναι πληθυντικός εδώ τι τα θέλεις τα υπόλοιπα; Πως με κατηγορείς ότι θα συμβάλλω και εγώ σε κάτι που δεν έκανα; Τσίρκο είναι να δημοσιεύσεις δύο φωτογραφίες του αγίου Γεωργίου; Αυτό είχα κάνει όλο κι όλο. Είμαι εγώ υπέυθυνος γιατ ις φωτογραφίες του άλλου;

quote:

Σημ: το "τσίρκο" στην παραπάνω παράθεση, αφορούσε στις εικόνες/αντίδραση του Eumenis.

Άρα είναι δικό σου το λάθος χρησιμοποίησης πληθυντικού! Επρεπε να πεις θα "μετατρέψει" και φυσικά ο ρόλος ο δικός σου είναι να ΕΠΕΜΒΕΙΣ ως διαχειρίστρια, όχι να παρακολουθείς απαθής. Εκτός και αν είναι διαχειριστής πιο πάνω από σένα και δε μπορείς να του κάνεις τίποτε ...

Συνεπώς δεν υπάρχει προσβολή επειδή το λάθος είναι δικό σου - αν τώρα που το είδες το καταλάβες και το παραδέχεσαι θαπάρω πίσω αυτό που είπα- στην έκφραση που χρησιμοποίησες η οποία πρόσβαλλε πρώτα εμένα γιατί εγω δεν ξεκίνησα τέτοιες αναρτήσεις. Οι εικόνες του Eumenis είναι άσχετες με το θέμα. Και προσβλητικές εφόσον ο τίτλος αφορά έναν άγιο και θα έπρεπε να τον σεβαστεί ανεξαρτήτως του αν πιστεύει ή όχι στο συγκεκριμένο δόγμα ή σε οποιοδήποτε δόγμα.

17/02/2013, 23:29:28
Ως δαιμονισμένους εννοώ εκείνους που δε μπορούν να δουν εικόνα αγίου ή ιερωμένου χωρίς να ταραχτούν. Κάποιοι σε αυτό θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους.

17/02/2013, 23:34:30
quote:

Ως δαιμονισμένους εννοώ εκείνους που δε μπορούν να δουν εικόνα αγίου ή ιερωμένου χωρίς να ταραχτούν. Κάποιοι σε αυτό θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους.

Αλλο ταραχή και άλλο αηδία!

Ενα πράγμα με ταράζει σοβαρά.Εχεις δικαίωμα ψήφου!

Αλλα σου λέει η Αμαλία, άλλα κατανοεί το..ρετιρέ!
Ποιό ήπια στάση σαν διαχειριστής δεν θα μπορούσε να έχει.

Αλλά εσύ τον...χαβά σου!!

Πάντως κάνεις πολύ εκκωφαντικό ΗΧΟ !!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

17/02/2013, 23:37:40
quote:

Αλλο ταραχή και άλλο αηδία!

Και η αηδια ταραχή είναι , δεν είναι ευχάριστη κατάσταση. Οπότε νιώθεις αηδία με την εικόνα του Παΐσιου ή του αγίου Γεωργίου; Αυτό θα πρέπει να το μελετήσεις ...

ΙαπετόςΜέλος
17/02/2013, 23:39:03
Έλα τώρα πείτε μου.. Είστε πάνω απο δύο άτομα;

[Πληροφορία απο παλιό μέλος]

All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)

Edited by - Ιαπετός on 17/02/2013 23:39:36

17/02/2013, 23:40:03
quote:

Οπότε νιώθεις αηδία με την εικόνα του Παΐσιου ή του αγίου Γεωργίου;

Με την εικόνα όχι.Ασφαλώς όχι.
Με την χρήση της ναι.

Κλείσε κανένα παράθυρο εκεί...ψηλά!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

17/02/2013, 23:43:14
quote:

Εδώ έχεις δικαίωμα ψήφου εσύ που με αποκάλεσες ηλίθιο χωρίς να σου πω κάτι αντίστοιχο και δε θα χω εγω που σου μιλάω ακόμα; Εσύ που νιώθεις ταραχή στην εικόνα ενός γεροντάκου του Παΐσιου και ενός μοναχού (τότε) από τη Δράμα ... νεκροί και οι δυό από χρόνια.

17/02/2013, 23:44:41
quote:

Έλα τώρα πείτε μου.. Είστε πάνω απο δύο άτομα;

[Πληροφορία απο παλιό μέλος]

Λεγεώνα ολόκληρη , 3000 άτομα ...
Καλά ξέρω ή με ξέρει κανένα παλιό μέλος και μου λες αν είμαστε πάνω από δύο άτομα;

Edited by - regulus on 17/02/2013 23:45:39

17/02/2013, 23:44:58
quote:

Αλλα σου λέει η Αμαλία, άλλα κατανοεί το..ρετιρέ!
Ποιό ήπια στάση σαν διαχειριστής δεν θα μπορούσε να έχει.

Η αλήθεια είναι, οτι έχει υπάρξει πολύ ευμενής απέναντί σου Νικόμαχε

Δεν με χαλάει βέβαια

17/02/2013, 23:47:24
quote:

Εδώ έχεις δικαίωμα ψήφου εσύ που με αποκάλεσες ηλίθιο χωρίς να σου πω κάτι αντίστοιχο

Μπορείς να μου αποδείξεις, με απόλυτη σιγουριά και πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι λανθασμένα προσφώνησα "τοιούτω τρόπω" ?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

17/02/2013, 23:49:25
quote:

Λεγεώνα ολόκληρη , 3000 άτομα ...
Καλά ξέρω ή με ξέρει κανένα παλιό μέλος και μου λες αν είμαστε πάνω από δύο άτομα;

Με επιβεβαιώνεις συνεχώς.

Δεν απευθύνεται σε σένα...υψηλέ ένοικε!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

17/02/2013, 23:51:09
quote:

Η αλήθεια είναι, οτι έχει υπάρξει πολύ ευμενής απέναντί σου Νικόμαχε

Δεν με χαλάει βέβαια

Ανοιξες το κουτάκι με το δηλητήριο Ντοτόρο?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

17/02/2013, 23:55:33
Εγώ την αλήθεια λέω, όπως πάντα
17/02/2013, 23:56:28
quote:

Μπορείς να μου αποδείξεις, με απόλυτη σιγουριά και πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι λανθασμένα προσφώνησα "τοιούτω τρόπω" ?

Το ότι το έκανες με τόση ευκολία φτάνει από μόνο του να δείξει και εσένα και εμένα. Το ότι ζητάς να σου αποδείξω με "απόλυτη σιγουριά" ότι ηταν λάθος κάτι που εσύ απρόκλητα έκανες επίσης δείχνει αν είναι λανθασμένο ή όχι. Το ότι εσύ ηρθες στο θέμα που άνοιξα χωρίς να λες κάτι επί του συγκεκριμένου θέματος αλλά προσβάλλοντα εξ αρχής και το ότι συγκρατήθηκα ενώ προσπαθούσες να με εκνευρίσεις επίσης κάτι δείχνει. Δεν είμαι υποχρεωμένος να αποδείξω οτιδήπτοε σε σένα γιατί δε σε θεωρώ αρχή, εξουσία, επίσημη ή ανεπίσημη. Εκτός και αν εσύ θεωρείς τον εαυτό σου. Οπότε το πρόβλημα το έχεις εσύ. Θα έπρεπε να σε βρίσω όταν με πρόσβαλλες, αλλά κατάλαβα ότι αυτό ήθελες για να βρεις αφορμή, αλλά δεν το κατάφερες. Αυτό σημαίνει ότι ξέρω πως σκέφτεσαι και τι προσπαθείς να κάνεις. Όπως και γιατί σε νοιάζει τόσο πολύ το εσωτέρικα σαν να ήσουν διαχειριστής.

18/02/2013, 00:03:22
quote:

Με επιβεβαιώνεις συνεχώς.

Δεν απευθύνεται σε σένα...υψηλέ ένοικε!!

Και εσύ με προσβάλλεις συνεχώς. Κάνεις στον άλλον αυτό που δε θέλεις να σου κάνουν. Ή μήπως σε έχουν προσβάλλει τόσο πολύ και τώρα θέλεις να βρεις κάπου την ευκαιρία να ξεδώσεις;
Σε συγχωρώ γιατί ο Χριστός είπε να μην κάνουμε στους άλλους αυτό που δε θα θέλαμε να κάνουν σε μας. Και εγώ θα ήθελα αν κάποτε προσβάλλω άδικα ή άσκοπα κάποιον να μου το δείξει με τέτοιο τρόπο. Και εύχομαι κάποτε να ξεπεράσεις τα εσωτερικά πληγώματά σου και να βλέπεις τους συνανθρώπους σου ως ίσους και να τους μιλάς με ευπρέπεια.

18/02/2013, 00:04:41
quote:

Όπως και γιατί σε νοιάζει τόσο πολύ το εσωτέρικα σαν να ήσουν διαχειριστής.

Πρέπει να είμαι διαχειριστής, ώστε να με νοιάζει ο χώρος που φιλοξενεί τις συζητήσεις υψηλού επιπέδου, που γίνονται εδώ?

Μερικοί σαν εσένα προσβάλουν την νοημοσύνη και μας αναγκάζουν να αμυνθούμε, όχι στα θρησκευτικά σας πιστεύω, αλλά στον ανεγκέφαλο τρόπο εξωτερίκευσης των σαθρών πολλάκις,ιδεολογημάτων σας.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.